Last news in Fakti

1 Декември, 2021 15:32 6 410 70

Нови разкрития по делото за смъртта на Милен Цветков

  • милен цветков-
  • кристиан николов-
  • съд

Делото продължава на 20 декември

Нови разкрития по делото за смъртта на Милен Цветков - 1
Снимка: БГНЕС

Делото срещу Кристиан Николов за пътния инцидент, при който загина журналистът Милен Цветков, ще продължи на 20 декември. Причината е, че е необходимо време, за да се изяснят обстоятелства и факти по случая, стана известно на днешното съдебно заседание, съобщи БТА.

Николов отказа да даде обяснения за случилото се, като каза, че ще се възползва от това си право на по-късен етап.

"Има още допълнителни въпроси, които са пропуски в досъдебното производство, които е могло да се изчистят. В началото е било заявено, че Кристиан е използвал определени вещества и трябва да се установи доколко те имат отношение към наркотичните вещества, намерени в организма му. Това има отношение към крайния резултат на делото. Те са били заявени в досъдебното производство, но на тях не е било обърнато внимание, затова се налага да се допълва доказателственият материал в съда", каза пред медиите Константин Симеонов, единият от адвокатите на Николов.

По делото е известно, че при произшествието, освен че е шофирал с по-висока скорост от позволеното, Николов е бил под влияние на наркотици, сред които и веществото тетрахидроканабинол.

От разпитите по делото досега е известно, че той е използвал специална паста, поръчана от чужбина, в която се съдържа тази съставка.

Адвокат Симеонов обясни, че българска фирма е внесла от словенската фирма, която продава онлайн такива продукти, голямо количество от тях. Идеята на фирмата била да поиска разрешение от БАБХ за дистрибутирането им на българския пазар. При получаване на пратката, двама представители на фирмата били задържани и им били повдигнати обвинения за държане на вещества със съдържание на наркотичното вещество тетрахидроканабинол.

Експертиза е показала, че в задържаните продукти имало завишено съдържание на веществото - над допустимите 0,2 процента. Вносът обаче не бил скришен и прокуратурата решила да прекрати производството, според адвоката. Той обясни, че по това дело имало и физикохимическа експертиза, а материалите от преписката вече са приложени от съда към делото срещу Николов и ако съдът прецени, може да използва част от тях, които смята за относими.

Съдът одобри искането на защитниците на Николов да се провери дали Агенция "Митници" все още пази иззетите вещества по другото дело, въпреки че има задължение да ги унищожи. Също така на следващото заседание ще бъде разпитан управителят на българската фирма. Съдът обаче отхвърли искането да се поиска справка от фирмата-производител за съдържанието на продуктите ѝ и дали то е било променяно.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    204 1 Отговор
    Какви нови разкрития да не би Милен да е включил задна и да се е блъснал с пълна газ в тоя кел.еш. Чудят се как да протакат докато се забрави и да мине с условна присъда.
  • 2 Тоя накрая ще излезе невинен

    142 1 Отговор
    Тъй ми се струва.

    Коментиран от #55

  • 3 чиста вода

    126 1 Отговор
    Има ли други такива пасти и ние да си понакупим? Ако адвокатите на този наркоман го оттърват от решетките, то им пожелавам ........... .
  • 4 Утрепал човек чакащ на светофар

    141 0 Отговор
    Трябваше присъдата да влезне в сила 2 3 дена след убийството
  • 5 ДОНЧО

    102 1 Отговор
    БОКЛУКА БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДИ.
  • 6 емигрант

    128 1 Отговор
    Отвратително ! Когато го задържаха го провериха и доказаха, че в организмът му има три вида наркотици, келешът син на Лъчо мозъка избяга от местопроизшестието, ако беше "чист" и той без наркотици защо избяга ? Сега този убиец на лечение с наркотици ли ше излезе че е бил ? За в България са нужни Крумовите закони, с тези измамници съдии и прокурори няма надежда никаква за оправия на държавата !
  • 7 Кадия

    77 1 Отговор
    Абе айде стига са го усуквали - пускайте го да си върви то се разбра, имал защитници колко са сигурно цял щаб! То не бе дело не бе чудо, какво по углавно от това престъпление е затова сме на това дередже! Така което не се купува с пари се купува с много кинти.

    Коментиран от #21

  • 8 Гост

    76 1 Отговор
    Кво има да се обсъжда още на видието се вижда всичко!! С или без наркотични вещества или там някви за лекуване той е убиец!!
  • 9 един

    68 2 Отговор
    да, ясно накъде отиват нещата- сега ще докажат, че видите ли, детето е имало наркотично вещество, но то е попаднало от тази добавка или лекарство, а не го е взел умишлено. После ще пледират за временна невменяемост и неадекватност заради това вещество и неспособност за шофиране, която обаче детето не е предполагало, че ще възникне... лекарството е виновно и тези дето са допуснали да се внесе и продава. И така ще излезе чист като момина сълза, а Милен- тъкмо така по-известен и прочут стана, така че всички са доволни, обжалване няма да има. Ето това е суровата БГ реалност.
  • 10 Гост

    77 1 Отговор
    Някой прогнозира преди време, че това момче няма да влезе в затвора. Мама има много пари очевидно. Това сложното наименование всъщност е марихуана. Никой никъде не се надрусва така с канабис, че да кара на червен светофар със 100 км/час и да се вреже в спряла кола пред него. Чисти опити за спекуации и разиграване на съда.
  • 11 Всички

    75 1 Отговор
    видяха убийството на Милен , светла му памет, от тоя безумен екземпляр , а още не могат да да го осъдят ?!
  • 12 Тошо

    69 0 Отговор
    Мама има много парички да купи съдиите,а те много обичат кеша.
  • 13 баба ми

    72 0 Отговор
    знаете ли какво са 10 адвоката на дъното на морето?- едно добро начало.
  • 14 В 10ката

    39 6 Отговор
    Въпреки ,че е наркоман информацията която излезе непосредствено след катастрофата след направени кръвни проби е, че в момента на удара не е бил под въздействие на наркотични вещества от поне 72 часа.

    Сега ново двайсет . И още ,ще лансират версията,че е заспал на волана, което не отговаря на истината . И то прокурори са дали съвет за това .
  • 15 хаберих

    36 0 Отговор
    Ако признаят марихуаната за разрешена за употреба/тетрахидроканабинолът се съдържа в нея/,то относимите доказателства ще са в полза на убиеца и той няма да бъде вкаран в затвора. А Милен Цветков....Лека му пръст на човека!
  • 16 JEFF

    58 0 Отговор
    Съжалявам за този млад хулиган , както и за Местан , но мястото им е в затвора . Стига неглижиране и толериране на убийците на пътя !
  • 17 бг кривосъдие

    55 0 Отговор
    Още една година и ще се окаже, че въобще не е бил той.
  • 18 да бе да

    41 0 Отговор
    докато не изцоцкат парите на майка му и последната бутилка от винпромкарнобат нема да свърши това дело
  • 19 8339

    17 0 Отговор
    "Тетрахидроканабинолът е основната психоактивна съставка на марихуаната. В България марихуаната е посочена в списък № 1 на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. В този списък са изброени вещества, които според българския законодател са забранени за употреба в хуманната и ветеринарната медицина."
  • 20 Lyubo

    28 0 Отговор
    Интересно, колко пъти трябва да си е измил зъбите, че да е над 0,2 и интересно, колко е над 0,2
  • 21 Гост

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кадия":

    А това което не се купува с много пари - значи не са стигнали !
  • 22 Абе кво става тук

    35 1 Отговор
    То щеизлизе че Цветков е умрял от КОРОНАВИРУС? В момента на удара е бил мъртъв ! Това после дето върви е монтаж!
  • 23 коста

    38 0 Отговор
    Убийството на М.Цветков е умишлено,в НПК точно е описано и наказанието, какво чакате , не ли е срамота ,семейството му страда а вие чешите топките.

    Коментиран от #32

  • 24 незнайко

    28 0 Отговор
    Щом досега няма осъдителна ДОЖИВОТНА присъда няма и да има !!!
  • 25 Роналд Туск

    24 0 Отговор
    Имам две вероятности, какво е употребил този тип: неизпитана ваксина от Бангладеш или лунен прах.. ъхъ! И ще го докажат адвокатите, те са виртуози!! Като има финансиране..
  • 26 Мим33

    36 0 Отговор
    Абе този келеш и галош отдавна трябваше да търка наровете до живот или най малко 30 години.Да ама,ако е в друга държава Тук корупцията е на високо ниво и ако имаш мангизи,всичко се потулва и замазва.Така ще протакът докато мине давност.Жалко за Милен,но тук няма правосъдие...
  • 27 Съдията Дред

    28 0 Отговор
    Както и да се е озовала марихуаната в кръвта му, това не променя факта, че е шофирал надрусан.
  • 28 Абе тоя Милен много заядлив

    6 17 Отговор
    беше и защитаваше в ефир точно тая крадлива клика от КАДЕТО произлиза това наркоманче??А нещо да кажете?
  • 29 Никой

    26 0 Отговор
    Пълно е с идиоти.Вместо да осъдите това брутално убийство,неистово тъсите оправдание на убиеца.Вместо да държите сметка на некачественото обвинение,на съда който е склонен" наивно" да приеме измислената теза на обвинението. Вие ИДИОТИ указвате по какъв начин ще бъде оправдан убиеца.Не пожелавам на никого да му се случи подобно нещо.Болката у близките е жестока.Не в убиеца, в най близките му хора.

    Коментиран от #63

  • 30 но как може

    31 0 Отговор
    В това дело няма нищо неясно. Защо се протака толкова дълго. Представям си ако беше се слива някъде, където да няма камери, да няма очевидци, да е в тъмна, непрогледна нощ и т.н.....как щяха да процедират тези магистрати.😏😏😏😏😏
  • 31 !!!?

    20 0 Отговор
    Тази "паста" да не е за задни части пък тоя я е ползвал орално !!!?
  • 32 Юрий

    24 1 Отговор

    До коментар #23 от "коста":

    Умишлено е и сина на Лъчо Мозъка от ГЕРБ е подстрекател . Сега въртят сучат тоя Кристиян да мине по тънката лайсна , минимална присъда е част от сделката
  • 33 8339

    17 0 Отговор
    "Тетрахидроканабинолът е основната психоактивна съставка на марихуаната. В България марихуаната е посочена в списък № 1 на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. В този списък са изброени вещества, които според българския законодател са забранени за употреба в ХУМАННАТА и ветеринарната медицина." Забранено вещество в "ХУМАННАТА МЕДИЦИНА" - така пише в закона, какво ще доказват тези, след като и за лекарство значи е забранено, дори е забранено и за животни да се инжектира ! Убийците в България никой не може да ги осъди подобаващо, както в ЕС и САЩ , затова и престъпността и корупцията властват спокойно !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 9565

    16 0 Отговор
    Стиг вече шикалкавене. Колата на Милен е бутната отзад и той почина. Дали с наркотици или без втората кола е карала с превишена скорост. Всичко останал са допълнителни обстоятелства, с които заинтересовани лица се опитват да опаковат зловещия факт, че въпросният младеж е виновен за причинената смърт. Крано време е да видим едно професионално изработено обвинение, което да не се превърне в бебешка попарка от адвокатските еквилибристики.
  • 36 Дааа

    22 0 Отговор
    Вместо да пишете,тръгвайте към съда.ТОГАВА МОЖЕ ДА ГОВОРИМ ЗА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО.БЛОКИРАЙТЕ ГИ ВСИЧКИ ВЪТРЕ НА ХЛЯБ И ВОДА.АКО БЕШЕ ДРЕБНА ДУШИЦА НАРКОМАНА,ВЕЧЕ ДА Е ВЛЯЗЪЛ ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ НАЙ МАЛКО,НО КАКТО СЕ ПЕЕ ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА,ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ
  • 37 Сали

    23 0 Отговор
    Един попитал съдията кога ще приключи делото а той отговорил .Когато свършат парите на единия
  • 38 емигрант

    20 0 Отговор
    Ето я истинската действителност за България - съд, прокуратура и адвокати впрегнати да помагат на престъпниците ! Сега е моментът да попитам герберугите: - доволни ли сте от тази "справедливост" на корупцията за която така всеотдайно гласувате и подкрепяте ? Кого още трябва да убият бившите властимащи за да ви се раздвижат заоблените мозъци ?

    Коментиран от #44

  • 39 смешници

    13 0 Отговор
    Виновна ще да е пастата за зъби внесена и продавана законно.
  • 40 мда

    17 0 Отговор
    ЗА ТАКОВА В ГЪРЦИЯ ОСЪЖДАТ НА 200 ГОДИНИ ЗАТВОР.
  • 41 8659

    11 0 Отговор
    Накрая ще осъдят пастата, а Николов ще излезе да яде пасти.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 DDDDD

    12 0 Отговор
    КОТАРАКЪТ В МОМЕНТА СИ ЛЕЖИ В КЪЩИ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ И БЪДЕЩАТА МУ ПРИСЪДА СИ ВЪРВИ. КАТО ПРИКЛЮЧИ ДЕЛОТО СЛЕД 3 ГОДИНИ ЩЕ СИ Я Е ИЗЛЕЖАЛ В КЪЩИ . БРАВО НА АДВОКАТИТЕ СКЪПИ ,НО ВЪРШАТ РАБОТА.
  • 44 Един

    3 9 Отговор

    До коментар #38 от "емигрант":

    А ти емигрантЕ , доволен ли си от това , което MyHчо РадеФ осигури за теб ?

    Коментиран от #49

  • 45 ха ха

    8 0 Отговор
    мил си зъбите с канабисова паста и ги изплакнал с листерин , такива съвети може да му даде само някой адвокат обслужващ и мвр или прокурор, на практика това е двойно престъпление
  • 46 съдия Паричков

    12 0 Отговор
    Какви обстоятелства изясняват, всичко е повече от ясно, дори и от камерите може да се види.Или съдии и прокурори които ,,работят,, по случая са бавно развиващи, или майката на наркомана им плаща за да се потули случая, жалко....
  • 47 Смех

    8 0 Отговор
    тетрахидроканабинола бре че и вие знаете сложни думи...

    Обаче вместо да ми пишете по каква форма се е друсал и от къде си е взел дрогата, трябваше да е ОСЪДЕН за не предумишлено убийство или убийство по невнимание под въздействието на наркотични вещества. Да лежи в затвора 15-20 години и толкоз...

    2 годинки минаха с разходки по делата докато маминото синче си седи вкъщи...
  • 48 боко

    11 0 Отговор
    Ще го протакат като има закрила,Иванчева осъдена за подхвърлени пари тоя за убийство го протакат
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Прокурор

    8 0 Отговор
    За това делата в България са такива, Съд - прокуратура, после обратното ... и така се точат с години. Толкова е просто, има го заснето убийството на 3 камери поне. Липса на спирачен път, очевидно е умишлено, щом не възнамерява да спре...извършил си убийство, айде в панделата до живот и това е. Какво ... от ареста в домашен арест, после ппак в ареста и така го торбаланкат от тук от там и накрая го пуснат защото вече се е поправил. Те сега заппочват ... ама колата той от къъде я има ... ама майка му замесена ли е ? ... започват да си правят лукуми. Видимо е от 3 стационарни камери инцидента ... и е видно,че го е убил. Това дали е бил под влияние на наркотици ... не променя факта...,че е убил човека ... или чакайте ако успее да докаже,че не е бил под влияние от наркотици сигурно ще съживят Милен(светла му памет) ..
  • 51 КРОКОДИЛА

    8 0 Отговор
    ЩЕ СЕ ИЗМЪКНЕ / КУЧЕТО ..............ТОВА ДЪРЖАВА ЛИ Е - НЯМА ЗАКОНИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ - А ЗА БЕДНИТЕ ЕЕЕЕЕЕ .....
  • 52 кочо

    11 0 Отговор
    ТОВА Е ГАВРА СЪС ПАМЕТТА НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ.ОСВЕН ПРЕКИЯТ ИЗВЪРШИТЕЛ ТРЯБВА ДА ОСЪДЯТ И ДРУГИТЕ ДВАМА ВЪВ ДЖИПА КАТО СЪУЧАСНИЦИ--МОЖЛИСА ДА СПРЯТ ШОФЬОРА ДА УПРАВЛЯВА КОЛАТА НО НЕ СА ИСКАЛИ А И НЕ СА СЛЕЗЛИ ОТ НЕЯ.
  • 53 ОКО ЗА ОКО

    5 0 Отговор
    ЗЪБ ЗА ЗЪБ
  • 54 Жоро

    8 0 Отговор
    Тикнете го в затвора ако се присетим за него след 15-20 години може да го помилваме ако се е поправил /бил е любезен с всички затворници по няколко пъти на ден ит.н/

    Коментиран от #56

  • 55 БСП на Бунището

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тоя накрая ще излезе невинен":

    Няма как да е съвсем Невинен.Управлявял МПС
    с превишена скорост - 300 лева глоба,а че Милен бил на пътя му- ми да не е бил!!!Кво прави да стои пред джипа ....
  • 56 Умен по цялата глава

    1 2 Отговор

    До коментар #54 от "Жоро":

    Непредумишлено убийство от една до три години Условно....И друг път да не прави тъй!!!!Тва е положението....

    Коментиран от #58

  • 57 Така ще е каго

    3 0 Отговор
    Помаците Любен Корниза и Оги Герджика са правили законите за престъпници и мутри
  • 58 Жоро

    5 0 Отговор

    До коментар #56 от "Умен по цялата глава":

    За негово нещастие случая е от голямо значение /ако беше убит някой младеж студент от провинцията/ до сега да е приключено делото с оправдателна присъда, глоба за опасно шофиране. Така че каквото и да се случва случая няма да бъде забравен и ще се нищи. Трябва да затегнем законите така не става! Дилъри на наркотици, ползватели - ефективни присъди, конфискации, глоби.
  • 59 представяте ли си

    6 0 Отговор
    Щом за Милен, при цялата прозрачност на инцидента, няма справедливост, то какво остава за обикновения, неизвестен, без каквито и да било "връзчици" човек.
  • 60 ТОВА Е ГОЛЯМА ГАВРА СЪС СМЪРТТА

    6 0 Отговор
    НА МИЛЕН ! ЩЕ ИЗКРИВЯТ ТАКА НЕЩАТА И ЩЕ СЕ ОКАЖЕ , ЧЕ МИЛЕН Е ВИНОВЕН , ДЕТО Е СПРЯЛ НА СФЕТОФАРА ! А ТОЯ НАРКОМАН ЩЕ ГО ПУСНАТ И ЩЕ ПРАВИ ПОРАЗИИ ИЗ БЪЛГАРИЯ !
  • 61 Иванов 47 год

    8 2 Отговор
    Ако тоя излезе невинен, както вече ми се струва - продавам си апартамента и колата и се махам от България. Това ще е доказателство , че България е най- голямата л@йняна дупка на света!!!
  • 62 ДЯДО

    8 0 Отговор
    АДВОКАТИииииии! Преместете делото в Оряховскиа раионен съд и това момче ще осъди Милен да му плати разноските.
  • 63 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Никой":

    Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България. Нормална съдебна система плаши БЮРОКРАТИЧНАТА СЪДЕБНА МАШИНА. Ако няма престъпници и престъпления кой ще пълни гушите на правозащитните органи? Престъпниците са ДОЙНАТА КРАВА на юристите и те си я пазят с всички сили и методи ...............
  • 64 Далавера

    4 0 Отговор
    Слабото звено в прокуратурата е следствието - там се назначават най слабо подготвените завършилите (ако?) свободен университет я в Бургас, я в Благоевград, я в Каспичан, ... Тарикатите стават адвокати и "политици" - примери бол!
    По въпроса - келешът ще бъде оправдан или условно осъден, защото е наше момче, по системата дал/взел!!!

    Коментиран от #66

  • 65 TROY

    2 0 Отговор
    Милен Цветков, беше ликвидиран от мафията.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 мани

    2 0 Отговор
    ШМЕНДЕЛИ КАПЕЛИ които няма да ни върнат Милен, светла му памет! ,а за убиецът му - присъда!до гроб!!!!
  • 68 мамун

    1 0 Отговор
    мокра поръчка
    южняшка сценка
  • 69 кикирикииии

    1 0 Отговор
    Съдът ще реши, че Милен Цветков е виновен защото е спрял на пътя на това невинно създание.
  • 70 гост

    1 0 Отговор
    Скапана държава
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове