Last news in Fakti

2 Декември, 2021 12:45 2 668 32

Финансовият министър за Бюджет 2022: Искаме да се погрижим доходите на българите да не спадат

  • финансов министър-
  • бюджет 2022-
  • погрижим-
  • доходи-
  • българи-
  • спадат

Белчев посочи, че в макрорамката няма заложено съкращения с 10% на държавната администрация, за което се обяви неговия предшественик и настоящ лидер на ПП Асен Василев

Финансовият министър за Бюджет 2022: Искаме да се погрижим доходите на българите да не спадат - 1
Снимка: БНТ

Запазване на добавките от 120 лева към пенсиите, без съкращения в държавния сектор и без промяна на данъците. Така финансовият министър Валери Белчев очерта приоритетите на служебното правителство в проектобюджета по време на рубриката "Властта говори! Открито". Заложена е възможност за теглене на нов дълг, а дефицитът да бъде под 3%, информират от БНТ.

Финансовият министър обясни на каква философия почиват приоритетите в проектобюджета:

"Това, за което искаме да се погрижим обаче, е доходите на българите да не спадат, така че да не страдат от движенията в икономиката, от качванията на цените и т.н."

Детските надбавки се увеличават с 20%. Минимална пенсия от 300 лв. и ковид надбавка от 120 лв. ще продължат да се изплащат и през следващата година, посочи Белчев.

"Нашата цел е този доход да не спада, което означава да продължим да плащаме същите средства, за да избегнем риска тогава, когато свалим COVID мерките изведнъж, парите на пенсионерите в края на месеца да спаднат отново на 300 лв. Направихме такова предложение базовата пенсия да се повиши на 370 лв. като остатъкът до настоящата COVID надбавка да бъде нова COVID надбавка."

Служебният кабинет предлага повече средства за майчинство и по-висока минимална заплата

Той обясни защо в проектобюджета не е заложено повишение на минималната заплата от 760 лв., каквото беше искането на синдикатите.

"За да не фалираме фирмите. Много ни се иска хората да получават повече, но се опасявам, че нашата икономика и пазар все още не е готов да ги поеме".

Белчев посочи, че в макрорамката няма заложено съкращения с 10% на държавната администрация, за което се обяви неговия предшественик и настоящ лидер на ПП Асен Василев.

"Това, което предвиждаме засега, е повишение на заплатите на всички служители в държавния сектор с 5%."

Не се предвижда промяна на данъците.

"Данъци в никакъв случай не предвиждаме да се вдигат. Да не забравяме, че данъците са един субект, който се определя от НС".

За да има повече свобода следващото правителство за непредвидени разходи е заложена опцията за нова дълг.

"Лимитът дава възможността да теглим дълг в нещо от порядъка на 10 - 12 млрд. лв. Това е нашият дългов резерв. Не казвам, че ще се налага да теглим всичко това, но планът ни е да заложим таван."

Белчев е оптимист, че инфлацията ще бъде овладяна.

"По последни прогнози, вероятно темпът в следващите няколко месеца ще бъде овладяна, така че аз лично не очаквам шокови инфлации в рамките на следващата година".

Обмисля се ограничаване на износа на електроенергия, ако получим нотификация от ЕК при срив на системата, посочи Белчев. Той уточни, че подобно ограничение на износа може да е в рамките на срок от 1 до 3 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И какво

    18 2 Отговор
    Ви е различното.Пак дългове.Да ви ......
  • 2 ПиПи

    16 1 Отговор
    Ами не ги режете и доходите няма да ни спадат.
  • 3 5% в държавния сектор администрация

    9 0 Отговор
    Сигурни пари! А за останалите нещо не го разбрах.
  • 4 Стас

    12 0 Отговор
    Държавната администрация В България е многочислена. Трябва доста да се посъкрати. Има съвсем ненужни звена,където се харчат големи суми пари. Както онези,дето брояха комарите по река Дунав.
  • 5 етикет

    9 1 Отговор
    Държавната администрация не е на минимална заплата,противно на доста други частни фирми.
  • 6 подмяна

    7 0 Отговор
    Хехехе, това обратна психология ли е? Да не спадат? Явно практиките и процесите на неравностойно разпределение на парите и капиталите, ще продължава по същия начин, както е било и през тези 31 години. Какво стана с промяната?
  • 7 НОВИТЕ И БСП

    10 3 Отговор
    ЩЕ РАЗДАВАТ МНОГО ПАРИ ... НА ВСИЧКИ И НАКРАЯ ЩЕ СЧУПЯТ ДЪРЖАВАТА . ..... НА БСП НЯМА ДА ИМ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ И ПОСЛЕ ПАРИ НЯМА ДА ИМА ЗА НИЩО.
    ЩЕ ТЕГЛЯТ НОВИ МИЛИАРДИ НИЩО ЧЕ ЗА 3 МЕСЕЦА ИЗТЕГЛИХА 4....МОЖЕ И ОЩЕ 12- ЗАЩО НЕ , ВАЖНОТО Е ДА СИ ИЗПЪЛНЯТ ОБЕЩАНИЯТА..... ами после ....

    Коментиран от #10

  • 8 ТаУмВзе

    11 0 Отговор
    Кои доходи на Работещите Бедни? Когато ни продават все по скъпи отпадъци от уж Европа. Ток, вода, винетки, газ, бенДзин и Ракиджос!
  • 9 Нещастници

    8 3 Отговор
    Бойко не чосмя да дига здраво осигурителния праг, за да не ядоса осигуряващите се на реални пари, тия сега дигат 25%, а заплатите в частния сектор не мърдат...

    Ама администрацията 5% нагоре, д.у.петатите и те 10% нагоре, айде да не ги хрантутим повече, че и 12 милиарда дълг искат. Баце ще се връща на бял кон като гледам как почнаха тия...
  • 10 добре

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "НОВИТЕ И БСП":

    Защо, може просто антикорупционните институции (ако ги има или да бъдат създадени) да започнат да си вършат работата и да върнат обратно в държавата изтеклите милиарди през лицата на корупцията - общинари, политици, олигарси, престъпници, всякакви. Да ѝм конфискуват имотите и хотелите. Но лошото е, че прехвърлят заграбените пари в чужбина и в офшорки, като пирати са. Пари има. Трябва да се намерят начини да бъдат върнати.

    Коментиран от #24

  • 11 ДРАКОН

    6 0 Отговор
    а цените на всичко скача нагоре
  • 12 Един Българин

    5 2 Отговор
    70% от пенсионерите на минимална пенсия и под прага на бедност въпреки, че са строили капитализма 50 години...
    Няма ли да падат доходите?
    Браво!
    Минималната пенсия увеличена с 45%, защото нито са им плащали колкото трябва и нито са ги осигурявали на това, което са им плащали.
    Тези с максимална пенсия да се увеличи с 0%, защото сами са си определяли заплатата, други са им я изкарвали и не са се осигурявали върху това което са получавали!
    за останалите между 370 и 1500 лв. през 200 лв. нагоре с 10 % по малко да се увеличи.
  • 13 А бе

    8 2 Отговор
    Радев и служебното правителство ги унищожиха спестяванията и доходите ни, сега сме ние на ред или на ход , но да видим до къде ще стигне наглостта на новата крадлива шайка и простотията наша !
  • 14 Кунева2 ПП

    5 0 Отговор
    Те, шегуват ли се?
    Обяснете на нас Простосмъртните, как след като ни задължавате по Закон, да изкупуваме скъп и неефективен ток от частни вецове, перки, фоволтаици, когенерация ще ЗАБОГАТЕЕМ?
    Как като 80% от зеленчуците са внос ще ЗАБОГАТЕЕМ.
    Как като унищожавате ДЪРЖАВНАТА ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА -Белене, подарявате Козлодуй на САЩ-един реактор, който няма да стигне да зареди 20% от ел. автомобили България, и то
    както Костов подари ТЕЦ-ове 1 и 3 на САЩ-цените бяха БЕЗОБРАЗНИ, така ще бъде с Козлодуй.
    От поскъпване на ток-поскъпват цени на ВСИЧКИ СТОКИ И Услуги.
    Приватизирате още ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ.
    Унищожавате и фалирате ЧАСТНИ енеркоемки ПРОИЗВОДСТВА.
    Безработицата расте-"лъжа и пак лъжа-Статистика"-Райнхархт и др.
    Категорично твърдя,
    че НОВИТЕ СА НОВИТЕ КУНЕВА,
    Борисов още е на свобода.
    Едно нещо от исканията на протестите -НАПРАВИХТЕ ЛИ?
    Освен ЗДРАВЕН, наложихте И"КОНОМИЧЕСКИ ГЕНОЦИД.
    Вие не разбирате българите и НЕНАВИЖЖДАТЕ-обикновения народ.
    Сметките за ТОК ВОДА ПАРНО СА
    УЖАСЯВАЩИ-ОКТОМВРИ, а затривате ТЕЦ123 и Козлодуй.
    Инфалацията минава 30%, безработица СЪЩО.
    Така и Костов навремето залъгваше хората, че ще има Справедливост.
  • 15 Кунева2 ПП

    3 0 Отговор
    ЕС е вреден за България, в този му вид.
    -първо промяна закон референдуми, брой гласували.
    -предоговаряне Мутрата условия ЕС-Зелена сделка, затваряне ТЕЦ-ове123, строеж Белене 2 реактора, Козлодуй 2 реактора-ДЪРГАВНИ-буфер в икономика и меж.борси.
    -оставане на Левът, не на евро.
    -ако ЕС не е съгласен, излизане от ЕС.
    -никакви пари от ЕС и програми, спиране моментално на взимане на заеми
    -тези 3 милиарда, ще ги инвестирате в Белене?
    общо 6 милиарда 2-реактора, оборудване, лиценз площадка, нищо че според Брюкселските зелки е изтекъл.
    -ББ съд и затвор, Горанов също-един милиард изчезнали от БЕЛЕНЕ.
    -НАТО искат 2% от БВП-вноски.
    -още 3 милиарда самолети.
    -2022 падежи, 2023 -падежи.
    Вие ни вкарвате в ДЪЛГОВИ СПИРАЛИ.
    Кой нормален инвеститор, в момент на Криза харчи като за последно, онзи който мисли да избяга с парите.
  • 16 Гост

    2 0 Отговор
    Ние караме по джанти ... Ако искаш С падай
  • 17 Благодарим ти флавамед

    2 0 Отговор
    Вече ще спя спокойно, като знам че далавери белчеф се грижи да не обеднея! 🙂
  • 18 мутри вън

    0 1 Отговор
    Ниските заплати обезсмислиха образованието и квалифицирането, и оставане в България. Бизнесът поиска пазарен ток. И сега: КЪДЕ МИ Е ТОКЪТ, КЪДЕ МИ СА РАБОТНИЦИТЕ И СПЕЦИАЛИСТИТЕ???!!!?? ....А които фирми не смогват да си плаща данъците и таксите - да фалират, за да освободят работниците, машините и суровините за някой по-добър - нали така е при конКУРенцията и капитаЛИЗъма господа-другари!? Големите данъци и големите заплати гонят мафия и корупция, стягат държавата и пари за порции към олигархия - няма. Искат трудът и токът все да са евтини. Но пазарна икономика и свободен пазар не значи дефлация, а значи СВЕТОВНИ ЦЕНИ. Всичко което пътува - се придвижва е на световни цени. България има три пъти по-малко жилищна площ от Германия, но наемът е два пъти по нисък от Германия, а цените на жилищата са четири пъти по-евтини. Най ми се драйфа когато чуя "електронно правителство", "електронно гласуване" и "голяма е администрацията". Не може банките да се дават като пример за електронно ГЛАСУВАНЕ, КАТО СИГУРНОСТ, там има реални пари и конкурентни банки - ако те мами една отиваш в друга, и банките имат надзори и ревизии и регулации. Естония все ни беше пример за електронно правителство и дясно, и ниска администрация, а имат повече от България държавни служители, като процент от заетите. Великобритания е на второ място по електронно правителство, а има колкото България държавни служители като процент от заетите. Първи по електронно правителство са Южна Корея, но на 42
  • 19 СЕРИОЗНО

    2 0 Отговор
    Ивайло Пенчев казва одеве по 12плюс3 бнр, че минималната заплата фалирва бизнеси с малка добавена стойност, и оставя безработни които висват на държавата. Иска бизнесът да плаща по-малко от 650 лева сега, и да няма социална помощ. Посочва, че в Швейцария няма минимална заплата, но там има социална помощ и никой не би работил под 2-път по-малко от социалната помощ. В България липсва социална помощ, нещо като социална помощ има но се работи за него и се дава само ако в домакинство без наследство имат на глава под 70 лева доход. И държавата им допълва до 70 лева на човек. Но ниските заплати обезлюдяват градовете и селата. А ПОТРЕБЛЕНИЕТО ЗАСИЛВА ИКОНОМИКАТА, НИСКОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ СВИВА ИКОНОМИКАТА. Ниските заплати обезсмислиха образованието и квалифицирането, и оставане в България. Бизнесът поиска пазарен ток. И сега: КЪДЕ МИ Е ТОКЪТ, КЪДЕ МИ СА РАБОТНИЦИТЕ И СПЕЦИАЛИСТИТЕ???!!!?? ....А които фирми не смогват да си плаща данъците и таксите - да фалират, за да освободят работниците, машините и суровините за някой по-добър - нали така е при конКУРенцията и капитаЛИЗъма господа-другари!? Големите данъци и големите заплати гонят мафия и корупция, стягат държавата и пари за порции към олигархия - няма. Искат трудът и токът все да са евтини. Но пазарна икономика и свободен пазар не значи дефлация, а значи СВЕТОВНИ ЦЕНИ. Всичко което пътува - се придвижва е на световни цени. България има три пъти по-малко жилищна площ от Германия, но наемът е два пъти по нисък от Герм
  • 20 уви ФАКТ

    2 0 Отговор
    Неолибералните адепти прехвърляТ вината за слабАта икономика към ГЕРБ. Унгария от началото на 2013 година до краят на 2019 г, има 21% растеж на БВП, по текущи долари. По същият показател Румъния за същият период има 30, 9% растеж на БВП. За същият период и показател България има 23,3% растеж на БВП. Моторът на ЕС - Германия, по този показател в този период има 4% растеж. Полша пък 14%. Чехия 19%. Естония 23,65%.

    .. ..
    ... 1960 гoдинa в CAЩ минимaлнaтa зaплaтa e 1-дoлaр нa чac, БВП e 3000 дoлaрa нa глaвa, нaшият ceгa e 10 000 дoлaрa нa глaвa и 2 дoлaрa нa чac минимaлнa зaплaтa. Нo eдин дoлaр прeз 1960тa e $9.34 ceгaшни дoлaри. 3000 дoлaрa тoгaвaшни ceгaшни ca 28 000 дoлaрa. Знaчи БВП нa CAЩ прeз 1960г. e 2,8 пъти пoвeчe oт бългaрcкият ceгa. Cъc 100 гoдини нaзaд ли cмe oт CAЩ, грaфикaтa зaпoчвa 1960 г. НРБ 1986 Г. ПРЕДИ ЧЕРНОБИЛ - СПРЯЛ ИЗНОСЪТ И ЖИВОТНОВЪДСТВОТО, БВП е 3000 долара - равни сега на 7500 долара. С минимална заплата 1986г. от 120 лева равни на 600 лева сега, покупателно. Средно 1000 лева в ДСК имаше всеки, равни сега на 5000 лева покупателно, сега спестявания имат 8% от българите и 70% от имащите спестявания имат до 1000 лева - средно 150 лева. .............................. .................................... .................................... ...................... През последните години увеличават минималната заплата с 15%, после с 10%, за година, сега със 6,55%. А бизнесът и новите десни в парламентът, искат да е с 3% на година,
  • 21 СЕРИОЗНО

    2 0 Отговор
    През последните години увеличават минималната заплата с 15%, после с 10%, за година, сега със 6,55%. А бизнесът и новите десни в парламентът, искат да е с 3% на година, колкото е растежът на БВП. Пропускат, че БВП зависи от потреблението - заплатите, а минималната задава и другите заплати. 3% растеж на минималната заплата е 40 години до 50% от минималната в Германия, без да отчитаме инфлацията. Но дори така нареченият мотор на ЕС, германската икономика има среден растеж от 2% годишно. ... БВП на Германия и на България разделено на глава е реално като 10 прически за общо 500 евро, за Германия, и 5 прически за общо 100 евро. По реален продукт БВП е два пъти разлика, но по паричен БВП е 5 пъти разлика. И понеже 20% от БВП отиват за инвестиции. Значи България произвежда два пъти по-малко продукт от Германия, с 5 пъти по-малко инвестиции И ЗАПЛАТИ ПЕТ ПЪТИ ПО-МАЛКО. БВП и затова е по-малък. И като продукт и като пари.. Чехия има 10% растеж при 20% инфлация за последните 10 години. Като коя държава ще правим реформи, тя с какъв растеж е? Ще стигнат ли 30 години да стигнем 60% сегашния доход в Германия, и това ще спре ли сега напускането на България? .... БЪЛГАРИЯ Е ТРУП, а те с витамин це ще я лекуват. Трябва веднага 2000 лева минимална заплат, и 200 000 лева за ферма или занаят, за абсолютно всеки и 70 годишен и 17 годишен. 15% от БВП за социална пенсия. ..................................... България е като труп. Кзва Zawracamy z Grecji! Let’s head back from G
  • 22 мутри вън

    3 0 Отговор
    България е като труп. Кзва Zawracamy z Grecji! Let’s head back from Greece! Iwona Blecharczyk - като сравнява Румъния и България - в 6-та минута. В Румъния имало живот, живец по хората и селата, а България и селата са труп. Добра енергия в Румъния. В Румъния работят в селското стопанство 21,24%, в Полша 9,15%, България 6,6%, Турция над 18%, 15,6% в Сърбия, Гърция 11,6%, като процент от заетите. Тук европарите за селско стопанство отиват само за няколко фамилии милиардери. И банките не отпускат за дребно фермерство, семейно. А ББР? и добавената стойност от селско стопанство е по-малко от НРБ. Дaйнoв, Рaйчeв, Бoйкo, Пeтър Cтoянoв, Луджeв, C. Пacи, И. Кocтoв, Жeлю Жeлeв, Гoгo Лoзaнoв, вcички дecни и aнтикoмуниcти, прeз coциaлизмът лягaхa кoмуниcти и ce cъбуждaхa кoмуниcти. Нo cлeд кoмунизмът пo някoe врeмe ce cъбудихa aнтикoмуниcти и дecни, бeз нитo eднa прoявa cрeщу БКП и бaщитe им oт БКП и ДC. Кoгaтo ce рaждa Луджeв бaщa му в cтaлинcкитe врeмeнa 1950г. e дирeктoр нa зaтвoрът в Бургac. - ВЯТЪРЪТ НA ПРOМЯНAТA! (Мафията иска да „откаже“ от земеделие и скотовъдство тези, които все още имат мерак за това. Защото в перспектива е замислено създаването на огромни частни латифундии, аналог на предишните промишлено-аграрни комплекси (ПАК), където днешните земеделци ще бъдат ратаи. Това ще стане „от само себе си“, а засега е строго охранявана тайна.
    Отдавна обаче не е тайна, че реалният политически живот се изразява в съперничеството между Първо главно управление
  • 23 уви ФАКТ

    4 0 Отговор
    (Мафията иска да „откаже“ от земеделие и скотовъдство тези, които все още имат мерак за това. Защото в перспектива е замислено създаването на огромни частни латифундии, аналог на предишните промишлено-аграрни комплекси (ПАК), където днешните земеделци ще бъдат ратаи. Това ще стане „от само себе си“, а засега е строго охранявана тайна.
    Отдавна обаче не е тайна, че реалният политически живот се изразява в съперничеството между Първо главно управление (външно разузнаване) на уж унищожената държавна сигурност (ДС) — негова е „Мултигруп“ и др. — и Второ главно управление на ДС (Контраразузнаване) — негова е Първа частна банка и др. Останалото е бутафория. Не е тайна също, че всички ръководни кадри на „едрия капитал“ са бивши офицери от ДС. - писано 1995г.)
  • 24 НОВИТЕ И БСП

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "добре":

    Да прав си. Примерно комисията Цацаров ,новите от промяната ИСКАТ, да я премахнат. И това е така , защото тази комисия , колкото да не и вярват някой , за първи път се опитва да направи и което и ти и всички искаме . Те конфискуваха много имущество на олигарси и най типичния пример ще ти дам и после ми отговори дали е така . Иво прокопиев му запорираха имоти , за над двеста милиона. И как няма да иска този олигарх да я премахне и защо ли - новото лице на промяната -- киро канадеца и той е на същото мнение . Кирил петков е верен човек на Прокопиев и двамата пеят в един хор!.....Другите които искат да махнат тази комисия са маститите адвокати начело с - Татяна Дончева мн други нейни колеги. ВЪРТИМ СЕ В КРЪГ И САМО ВЯРВАМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЧЕ ВСЕ НЯКОЙ ЩЕ НИ ОПРАВИ....ДАЛИ ЩЕ СЕ СЛУЧИ ОБАЧЕ ТОВА ОБАЧЕ ЩЕ ВИДИМ......
  • 25 уви ФАКТ

    2 0 Отговор
    Ивайло Пенчев казва одеве по 12плюс3 бнр, че минималната заплата фалирва бизнеси с малка добавена стойност, и оставя безработни които висват на държавата. Иска бизнесът да плаща по-малко от 650 лева сега, и да няма социална помощ. Ако се увеличи минималната заплата с 50%, и фалира 20% от бизнесът. Но останалият бизнес ще наеме работниците които останат без работа. НАРИЧА СЕ МУЛТИПЛИКАЦИЯ.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ТРЕНД

    3 0 Отговор
    Всичко свястно изнасят, произведено от робски труд. И всичкия боклук внасят. 40 милиарда долара продукция изнасят, и за 40 милиарда долара внасят боклуци. Работниците ядат месо от животни хранени с лай-на, и така мирише то. Богатите купуват био на цена 3-4 пъти по-високи. ЕТО ЗАЩО ИМА БИО МАГАЗИНИ И ГУРМЕ.. За да ядат лай------ната работниците.
  • 28 2929

    0 0 Отговор
    Администрацията трябва да я орежете с 30-40%, а не с 10%. Вие сте тръгнали да увеличавате броя на държавните хрантутници още повече.
    А 120 лв. на пенсионерите ще ги отрежете одма и окото ви няма да мигне.
    По- зле сте и от ГЕРБ и Горанов. Маските падат.
  • 29 Доходите

    0 0 Отговор
    на българите естествено няма как да спаднат,просто няма да се актуализират своевременно и в пълен размер според инфлацията.
    Което означава спад в покупателната способност.
  • 30 СЕРИОЗНО

    1 1 Отговор
    Администрацията е малка с най-малка издръжка, що се връзвате на неолибералите? Нашите чиновници са 80-90 хил. и харчат по-малка част от БВП отколкото която и да била друга държава. може да се провери. Да, и аз съм за друга администрация, армия и полиция. Трябва към всеки 100 семейства да има държавен посредник, който да извършва всичко между държавата и човекът, търсене на работа, социални помощи, здраве, документи, всичко. Така и с фирмите, на 100 фирми да има двама посредника - в екип, и фирмите да имат тяхната защита и посредничество. Армията да е от 10 000 човека със заплати 50 000 лева, толкова и за човешки комфорт - квартири, храна и всичко, толкова за техника, толкова 50 000 и за поддръжка техника. Полицията да е 10 000 със заплащане и разходи като посоченото за военните. 7000 шерифи, 500 катаджии, 500 криминални, 1000 гранична полиция и жандармерия, 800 администрация, и 200 гражданска защита и пожарна, наводнения, наблюдения, спасяване, здравеопазване. Всеки шериф и полицай да е парамедик и да изпълнява и бърза помощ.

    Коментиран от #31

  • 31 2929

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "СЕРИОЗНО":

    Парите за администрация се равняват на парите за здраве и пенсиите заедно, чиновнико. Администрацията е близо милион. ПП ще създават нови агенции, комисии, структури за иновации и пр. към министерствата, т.е вече се отива към над 1 млн. чиновници.
    Администрацията трябва да се съкрати с поне 30%.
  • 32 СЕРИОЗНО

    1 1 Отговор
    (До коментар 30 от "СЕРИОЗНО":

    Парите за администрация се равняват на парите за здраве и пенсиите заедно, чиновнико.) Има НСИ, има евростат, а парите за пенсии са 12 милиарда, за здраве над 5 милиарда. Държавните служители са 20% от заетите, пише в статистиките, в повечето държави са повече. Но държавните служители се водят армия, полиция, учители, аец-козлодуй, всички на държавна собственост и държавни заплати. І. ЦЕНТРАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ 56 612 ІІ. ТЕРИТОРИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ 42 011
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол