Last news in Fakti

4 Декември, 2021 08:14 2 022 17

Иван Димитров, ДБ: Не сме обсъждали кой да оглави правосъдното министерство

  • иван димитров-
  • демократична българия-
  • парламент-
  • депутат

Дано животът на това НС да е достатъчно дълъг, за да свършим поставените задачи, заяви депутатът

Иван Димитров, ДБ: Не сме обсъждали кой да оглави правосъдното министерство - 1
Снимка: Bulgaria On Air

"Предполагам, че животът на новото НС ще бъде дълъг, или поне толкова дълъг, колкото да могат да бъдат свършени задачите, които сме си поставили. От разговорите, които се водят от политическите сили, времето на националния консенсус е дошло. Персонално като лице научихме, че новият председател ще е г-н Никола Минчев. Предварително са водени разговори по отношение на това по какъв начин не само ще бъде избиран председателят, но и какви приоритети ще има той. По какъв начин ще се водят заседанията и парламентарният живот".

Това каза депутатът Иван Димитров от "Демократична България" в студиото на "Денят ON AIR".

Според него заместник-председателите на НС също ще могат да помагат, когато се налага.

"Името на политическата сила, която го излъчи, е "Продължаваме промяната". Може би от тази промяна има нужда България - нов поглед, нов прочит на парламентаризма и по какъв начин трябва да се случват нещата. В ДСБ всяко едно решение, което се взима от ръководството, се взима след обстойни разговори, както и становищата на всички членове на партията. Когато се водят преговори, от името на партията и въпреки че председателят има мандат да води тези преговори, той съобразява становището със становището на партията. Обсъждана е кандидатурата на г-жа Нинова да бъде председател на НС, тя все пак е председател на БСП", допълни Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Самият той не е виждал цялото споразумение.

"В момента се говори за съставяне на правителство. То не може да бъде от абстрактни хора, то трябва да бъде от физически хора и да бъдат излъчени от политическите сили, които договарят управление и правителството. Във всяка от една от отделните политически сили са обсъждани лица, които биха могли да свършат една или друга работа", подчерта народният представител.

Димитров каза, че на общ форум на "Демократична България" не са обсъждали кой би застанал начело на правосъдното министерство.

"Много са хората, които имаме при нас и могат да свършат тази работа. Не е само г-н Иванов, а и по-рано заяви, че той няма оглади правосъдното министерство. Не е задължително този човек да бъде народен представител. Това може да бъде всеки един отличен юрист. Обсъждаме редица лица", обясни Димитров.

По думите му в партията му имат доста силни лица, които са IT специалисти.

"Едно от основните неща, което е залегнало в програмата, е именно дигитализацията и превръщане на държавата в електронно управление. Всяко едно министерство е с огромни проблеми, които наследяваме. Затова няма как един министър да не си подреди екипа. Народът не ни е изпратил в парламента, за да се обичаме. Политиките, които ще следва това правителство, не са ляволиберални, а са дяснолиберални. Така че за първи ще видим как ще работи тази формула, която г-н Кирил Петков посочи", коментира Иван Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всеки успял българин има достатъчно ,,до

    5 4 Отговор
    Всеки успял българин има достатъчно ,,доброжелатели".ПП трябва да остави Бойко Рашков да завърши започнатото Тук вече не говориш за партии ,а за прочистване на България.

    Коментиран от #3

  • 2 Промяна !

    4 5 Отговор
    Дайте го това министерство на ГЕШЕВ ! Като се чудите на кой да го дадете !
  • 3 щаб за честни избори в България

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Всеки успял българин има достатъчно ,,до":

    Ако Рашков остане, ПП ще издържи теста дали действително иска промяна
  • 4 Пич

    13 3 Отговор
    Тея от ДБ дотегнаха на всички , с техните стенания за правосъдна реформа... Така и не разбаха , че законите да добри , но не се спазват. Като реформираш нещо , но продължават да не се спазват законите , какво си направил...!!!??? Нищо... Не законите трябва да се променят , а да се намери начин , как да се спазват... Личното ми мнение е , че дрънкат глупост върху глупост , защото това не може да стане... Хората с пари , ще бъдат винаги хора с пари , и пред митничаря , и пред катаджията , и пред съдията , и пред прокурора , и пред доктора , и може да продължаваме до утре... Трябва някой да е много прост и наивен , за да мисли друго...

    Коментиран от #8

  • 5 Красимир Петров

    10 7 Отговор
    Дай България е вредна за България.
  • 6 Байдън

    10 3 Отговор
    Тез ги държат на каишка и освен Гешев друго не лаят
  • 7 име

    8 3 Отговор
    Сегашния министър ми се вижда доста по-способен от бай ристьо и другите кадри на коарицията, говорещи единствено празни приказки за правосъдна реформа, дигитализация и екология, без нищо конкретно.
  • 8 т-п трол гербав

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Гербушко, веднага ти давам простичко и ефективно решение - хората с крадени пари позатворите! Всичкото гербопитек и дпс дето 12г. кродаха от данъкоплатците в кауша и имуществото конфискувано!

    Коментиран от #9

  • 9 Концентрирай

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "т-п трол гербав":

    Се върху последно ми изречение... За такива като тебе се отнася... Хората с пари не влизат по затворите... Там е за кокошкари като вас...
  • 10 Службогонци

    8 0 Отговор
    Казано по фройдистки, този се стяга за министър. Бре,бре,бре,бре....Сега раздават служби както по комунистическо нафтови печки и цветни телевизори- който се запише пръв и донесе вноската.
  • 11 наблюдател

    3 1 Отговор
    има нещо трогателно в д.е.билизма на пси.хо.десните...
    мобилизираха двата файтона избиратели, които имат, вкараха се в парлюмана. продължават да са мижава политическа сила, все пак. апетитът им, обаче, е нечут! правосъдно министерство, околна среда... останалите трябва да са луди да дадат важни министерства на тия, които с действията си несъмнено ще повлекат всички към дъното.
    или може би това се търси? ристю и баце са стари дружки и саратници в предходно правителство.
  • 12 Комон Сенс

    3 2 Отговор
    Ако ДБ оглави Правосъдното министерство, това би било прието добре от обществото. Все пак правоисърната реформа е основна в тяхната програма.
    Но за тази работа сев искат топки, Едно е пропагандата преди изборите, друго са реланите действия.... Там мафията ще реве като звяр, хванат в ъгъла.
  • 13 Българка

    7 1 Отговор
    Кой ли ви вярва?!! Крадливото Ристе по г.з се повлече само министър на правосъдието да стане, че има да връща "услуги" на Черепи, Василевци и кой знае още на кои престъптици.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    У нас НЯМА ПРАВОСЪДИЕ а корупция кривосъдие
  • 16 Службев

    2 0 Отговор
    Сега раздават служби , сега е търгът за служби. ЮЙруш на службите! И този охранен безроден представител и той се стяга я за министър, я за зам. министър, я за шеф на агенция, я за шеф на дирекция, в краен случай за посланик. Службогонци от Иван Вазов.
  • 17 Болярин

    0 1 Отговор
    Румен Овчаров "- Хвърлянето на неподготвени хора в политиката води до трагични резултати !"
    Жалко, но отново народа ще се почувства използван от шепа, някакви със самомнение, че са богопомазани ! И отново ще трябват "БЕЛИ АВТОБУСИ"- за ЧЕРНИТЕ ДУШИЦИ на ПСЕВДО ПОЛИТИЦИ !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове