Last news in Fakti

6 Декември, 2021 09:47 2 547 10

Везиева: Скандалът в ДКК е добре пресметнат

  • даниела везиева-
  • дкк-
  • скандал-
  • добре пресметнат

Ваня Караганева е била назначена законно на поста си и не е истина и че е подписан рамков договор за милиони левове, каза Везиева

Везиева: Скандалът в ДКК е добре пресметнат - 1
Снимка: БГНЕС

Покрай скандалите не малко хора разбраха какво е Държавната консолидационна компания и какви са нейните функции. В студиото на "Денят започва" служебният министър на икономиката Даниела Везиева коментира уволненията в ДКК и заяви, че това е един добре пресметнат във времето скандал.

"Административен проблем по-скоро няма. От проверките, които колегите извършиха в периода между вторник и петък, всичко това, което се изнесе в медиите, се оказа не толкова добре подплатено с фактология", заяви Везиева.

Ваня Караганева е била назначена законно на поста си и не е истина и че е подписан рамков договор за милиони левове, каза Везиева. За нея проблемът е че някой не иска да промени стария модел на управление. Тя подчерта, че когато е станала министър на икономиката, е била готова на диалог и сътрудничество с директорите на компанията.

"Това, което видях през последната седмица обаче ми показва, че като че ли съм била много мека в решенията си, защото сега нямаше да сме свидетели на този скандал и то в в момента, в който се съставя ново правителство. Този скандал е според мен добре пресметнат във времето кога да избухне", каза тя.

Везиева възприема скандала като повод да се върне старият модел на управление, да се оплюва едно или друго търговско дружество и да се покрият раздадени милиони левове. Не се ангажира с мнение дали скандалът е лично насочен към Кирил Петков, който е предложил Ваня Караганева в ДКК.

"Аз смятам, че когато тръгва да се прави една реформа, първата реакция е в администрацията и те са тези, които не искат да променят начина си на работа. Всяка една реформа среща съпротива", обясни Везиева.

По думите ѝ не е нормално административни служители открито да работят по министерствата си. Министърът на икономиката заяви, че всички решения в ДКК са взимани от целия борд на директорите, включително и те са назначили Ваня Караганева.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ФОНЧО 1

    18 1 Отговор
    Бях решил да съм честен, кротък и почтен, но нямах желание и реших да се изгавря с ДКК. За мен 500-600 млн. лв./годишно от там не са ми приоритет!
  • 3 АМОН

    15 17 Отговор
    ТАЗИ НИЩО НЕ РАЗБИРАЩА ОТ ИКОНОМИКА ПТИЦА ПРАВИ ТОВА КОЕТО И Е НАРЕДЕНО ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА НА НЕЙНАТА ПАРТИЯ - Кунева Пръмоваи братовчеда на Пръмова МОНИ ПАСИ.

    ОПГ -то на Кирчо и Кокорчо трябва да бъде спряноот последният смъртоносен за България удар като парламента гласува МОРАТОРИУМ ВЪРХУ ТЕГЛЕНЕТО НА НОВ ВЪНШЕН ДЪЛГ.

    Тези 10 - 12 милиарда които ОПГ на харвардските бандити смята да тегли е за да ПОКРИЕ ЛИПСАТА НА ПРИХОДИ В ХАЗНАТА НА ГОЛЕМИТЕ КОРПОРАТИВНИ ИНВЕСТИТОРИ ЗА КОИТО Е РЕШЕНО ДА РАБОТЯТ С БЛОКЧЕЙН РАЗПЛАЩАНИЯ.
    Тази система ще бъде наложена от онова очелато миме което ще го играе вицепремиер, а евреина ЛОРЕР пък ще точи еврофондовете чрез СЪЗДАДЕНИ ОТ НЕГО ФОНДОВЕ РИСКОВ КАПИТАЛ.

    АКО БОРИСОВ НЕ УСПЯХМЕ ДА СПРЕМ, ТЕЗИ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ИЗЧИСТИМ ОТ ДЪРЖАВАТА КАТО ЕДНО ТУМОРНО ОБРАЗОВАНИЕ.
  • 4 В очакване от “дълбоката държава” на ГЕР

    18 6 Отговор
    В очакване от “дълбоката държава” на ГЕРБ всичко възможно, за да се отклони вниманието от създаването на работещи Парламент и Правителство!
    .Мръснишките номера са по изпитания метод.....
    Russian 6Ds
    Soviet/KGB Propaganda
    Distort …, Distract …, Deflect …, All designed to create Doubt and Distrust
    Съветска/КГБ пропаганда
    "Изкривявай..., Разсейвай ..., Отхвърляй..., Всичко това е предназначено да създаде съмнение и недоверие"
    Това в момента представлява шайката ГЕРБ!
    Иначе някакви властово разпаднали се ГЕРБ-ави личности блуждаят из присъдружните им медии единствено и само за да
    словоблудстват
    В същия момент и те самите не са сигурни,че това, което говорят дали е действително или отчаян опит да покажат нараненото си "достойнство" и жалка несигурност.
    Тези хора са доведени до там,че да не знаят какво да кажат и как да го кажат,понеже не знаят как да го осмислят!
    Това не са интервюта или анализи за едно безпрецендентно безхаберие,с което сринаха Държавата.
    Това са въздишки и хленч по несбъднатите им объркани,но в същото време съзнателно създадени крадливи "проекти"
    Вайкания,защото едноличния нарцисизъм и бандитски режисиран диктат на Повелителя на Късата мисъл и Дългия пожарникарски маркуч им е отнел самочувствието и ги е превърнал в мандатни послушковци.
    Иначе в погледите на нахално разположените в услужливите
    телевизии гербави фигуранти мълчаливо се четат въпросите:
    "Какво стана с едноличната ни власт?"
    "Какво ще става по-нататък?"
    Ами
  • 5 Киро факиро:

    13 11 Отговор
    Всички поразии, които ще направим, ще бъдат в името на "промяната" и овладяване на Европейските фондове.
  • 6 Само да кажа

    14 1 Отговор
    че четирима от директорите са назначени април 2021.
    От ОПГ ГЕРБ.
  • 7 Татарски

    7 7 Отговор
    Тази е "голям експерт" от Русие.Преди е била счетоводител в техникум
  • 8 боко

    3 1 Отговор
    гербераса татарски ли патарски беше в общината
  • 9 Павел Пенев

    2 2 Отговор
    Везиева,какво ще правят тези три мажоретки като ги изгоните от ДКК, освен да ходят на разходка до Банкя.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол