7 Декември, 2021 14:08 2 430 17

Ген. Атанасов: Има риск от феодализиране на министерства

  • ген. атанас атанасов-
  • феодализиране-
  • министерства-
  • риск

Когато министърът по собствена воля и само той може да си определя екипа и той е от една политическа сила, нали си давате сметка какво може да се случи“, пита политикът 

Ген. Атанасов: Има риск от феодализиране на министерства - 1
Снимка: БГНЕС

Има риск при съставяне на правителство да се получи ситуация на партийна феодализация на отделните министерства. Това каза ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“ пред журналисти след консултации при президента за съставяне на правителство, съобщават от "Фокус".
„Предупредили сме мандатоносителя за това и ще направим необходимото за корекция в коалиционното споразумение, за да има гаранция, че това няма да се случи. Когато министърът по собствена воля и само той може да си определя екипа и той е от една политическа сила, нали си давате сметка какво може да се случи“, запита той. Ген. Атанасов коментира сектор „Сигурност“ и смяната на шефовете на специалните служби по време на управлението на служебните кабинети.
„Те трябваше да бъдат сменени, защото Борисовото правителство беше кадрувало така сектор „Сигурност“, че да прикрива корупцията и престъпленията. Има риск да се получат напрежения при работата на редовното правителство с тези назначения. Според мен някои от назначенията бяха удачни, но други – не. Тъй като секторът за сигурност по принцип е деполитизиран, политическите сили, които подкрепят мнозинството, би трябвало да имат доверие на ръководителите на звената в сектор „Сигурност“. Очертава се двамата министри: на вътрешните работи и отбраната, които бяха служебни, да останат. Баланс е необходим“, посочи той. Според него Бойко Рашков има качества и през годините е доказал, че е професионалист


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BOBO

    16 3 Отговор
    ДОЛЕН МРЪСНИК
  • 2 Муаха-ха-ха-ха...

    18 3 Отговор
    Жаба ! Какъв генерал си,че не се сещам ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДСБ БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

    5 11 Отговор
    Генерале успех
  • 5 SAAB

    8 2 Отговор
    тОа са го оставили на ...течение ! Далеч от ...софрата
  • 6 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    7 1 Отговор
    Стига си ревнал Атанасов, досега през изминалите 75 години министерствата също бяха финализирани. Това, което трябва да направите политиците е да дадете на хората право по често да сменят състава на депутатите. Например, депутатите да са с 4-ри годишен мандат, но да се сменят по-често. Например 2023 г. се прави избори и се сменят половината детутати с 4 годишен мандат. След това през 2025 г. пак се правят избори и се сменят половината депутати на които е изтекъл 4 годишният мандат. И после през 2027 г. отново се правят избори за другата половина депутати с изтекъл 4 годишен мандат.
  • 7 смерш

    8 2 Отговор
    А налагането на даден министър на хора в екипа му против неговата воля би означавало, че всъщност някой друг дърпа конците!
    Както е било,както е и както ще бъде,впрочем!
  • 8 XYZ

    4 5 Отговор
    Ген. Атанасов, нали не предлагате тайна структура, натоварена със задачата да шпионира кой какво прави?
    Както се казва "По делата им ще ги познаете"! След като има програма и резултатите показват развитие и напредък, какво още? Просто са нужни отчетност и контрол!
    Ако това не е достатъчно - народът ще подскаже какво не е наред! Това вече е друг народ - не предишния овчи народ! Не че няма още овчици, но и те ще се научат!
  • 9 Нищо не може

    9 3 Отговор
    Този ген ???Кви са тея глупости.Пращам го да ръководи Тунджа 200 и ще се осер@
  • 10 Българка

    6 0 Отговор
    Хехе,че това си го е имало винаги. Някои още си спомнят, че в земеделското министерство, при Мехмед Дикме се говореше само на турски. Проблема е създаването на още и още винистерства. Това са скъпо платени чиновници. Само едно ново министерство ще е минимум 500 човека с високи заплати от по над 4-5000лв + сграда+ обзавеждане. Това са само за първия месец няколко милиона. Какъв е очаквания приход от работата на новите министерства?? Министъра на държавните предприятия какво по-различно ще прави от някой заместник на икономически министър? Раздуване на чиновниците, а ще съкратят някоя женица на гише и останалите с допотопна технология жени ще изнемагват поемайки и нейната работа. Вместо тия нови министерства, да захващат електронното правителство. Всички говорят за него, ама никой не го е виждал, еднорог ще да е.

    Коментиран от #14

  • 11 Светлина

    2 1 Отговор
    Изключително точни коментари от Демократична България. Леко аджамийство идва от ПП, да не кажа по-тежки думи. Не си дават сметка срещу какво се изправят, ама изобщо.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Некой си

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Този не можеш да го барнеш.Има 2 млн.евро в банката на Цветелина.И на патагонски ще говори раята,щом играе парата !
  • 15 Нетърпимо

    3 1 Отговор
    На следващите избори ясно виждам,чи този "генерал" и партията му няма да минат и 1%.Пак извиват ръцете на някой за.постове....
  • 16 Гражданин

    0 0 Отговор
    Взе ми думата. Феодализъм имаше по времето на Живков в системата на мвр и си продължава до днес. Все пак живяхме, живеем сред тях и можем тезисите на Живкоов, чавдар, синабов, Бойков Б, все тая ни е, мили дс, кпсс, комунисти, съединявайте се от все странихохохопри борисов деца на учители и по телевизии навсякъде показвани, нищо че реват пожарникари младши готвачи. Старите кучетанса над всички млади. Без конкуси на нона пт бсп мъжа ги назначаваше ббонев, цвята пенсионер тошко от момчилград и сина на тошко, и щерката на тошко и ангелина. Няпсън булгар. И така обезглавиха много други неща. Живи и здрави да са, да ядат и пият за здравето на тия които са в църна земя и болните от коварни полести по на 50 години. Да живее Феодализма на България ООД, АД. Оправете си здравеопазването, образованието.. Геноцид на хората. И вие бяхте обикновени, бедни, но бързо забравихте глада на родителите си.
  • 17 Петър

    1 0 Отговор
    Единственият риск е, че Демократична България иска да овладее службите и да обслужва олигарсите около Капитал.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол