Last news in Fakti

7 Декември, 2021 21:30 1 290 11

Външно разработва приложение за COVID-19 и пътуванията

  • приложение-
  • covid-19-
  • мвнр

Бутон в реално време ще известява властите за помощ

Външно разработва приложение за COVID-19 и пътуванията - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи разработва приложение, което бързо да ориентира българите в постоянно променящата се ситуация с пандемията. Това заяви пред бТВ Антон Марков, директор на Дирекция „Ситуационен център“ в МВнР. По думите му досега тази информация се е съдържала на сайта на ведомството в секцията „Коронавирус – как да пътуваме“.

Марков обясни, че мерките са разделени на шест – необходими документи, при транзитно пътуване, информация за карантина, забранени за износ стоки, затворени ГКПП-тата и летища.

„Мобилното приложение се разработва над 1 г. Модерният свят изисква мобилно приложение. Ще има SOS бутон, с който нашите съграждани ще могат да сигнализират в реално време, че са в беда. Сигналът ще се получава от МВнР и от съответното консулство“, уточни Марков.

Той посочи, че при абонамент за определена държава, приложението ще ни изпраща всички новини, свързани с нея. По думите му има ти типа държави, спрямо ограниченията:

- при които карантината е задължителна,

- при които се изисква тест и зелен сертификат,

- изискващи само зелен сертификат.

Още по-сериозни мерки срещу разпространението на "Омикрон" от днес са в сила във Великобритания. От пътуващите на възраст над 12 г. ще се изисква да представят отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 48 ч. преди пристигането си на Острова.

Това не отменя PCR теста на втория ден, който ако е отрицателен ви освобождава от карантина. А за всички неваксинирани се въвежда и трети тест на осмия ден от пристигането им в страната.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    13 1 Отговор
    Ще налагат ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ, КАТО АНУЛИРАТ НЮРНБЕРГ...,,рептилската ръководителка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен говори за налагането на „ваксини“ срещу коронавируса на Ухан (Covid-19) върху цяла Европа, което някои наричат ​​възстановяване на медицинския фашизъм от 40-те години на миналия век и премахване на Нюрнбергския кодекс.

    Между другото, съпругът на Урсула Хейко е директор на базираната в САЩ биотехнологична компания Orgenesis, която случайно се специализира в медицински изследвания, включващи „клетъчни и генни терапии“.

    С други думи, Урсула и съпругът й стават толкова мръсни, колкото повече инжекции се забиват в телата на хората, против волята им, ако е необходимо. И сега Урсула планира сериозно разширяване на банковата си сметка с предложени задължителни проби за цяла Европа.,,

    Коментиран от #7

  • 2 Майна

    13 1 Отговор
    Фалшив вариант „Omicron“ се използва за въвеждане на окончателно решение за „covid“
    Някои европейски страни вече приемат плана на Урсула, включително Австрия, Гърция, Германия и Литва . Други със сигурност ще се присъединят през следващите дни.

    Австрийците имат време до февруари 2022 г. да спазват задължителната програма за джаб там, докато Гърция вече глобява неваксинирани жители всеки месец, че не спазват.

    В Германия беше обявено общонационално блокиране на неинджектираните, като лидерите добавиха, че скоро ще има задължителни политики за убождания, които ограничават неваксинираните германци от участие в обществото.

    Коментиран от #9

  • 3 Майна

    12 1 Отговор
    Както отбелязва Йозеф Гьобелс, нацисткият министър на пропагандата от 1933 до 1945 г.: „Ако кажеш лъжа, кажи голяма.“

    Разбира се, на повърхността може да изглежда, че просто незнанието на доказателствата и съответните данни кара повечето хора да не са наясно какво наистина се случва. Но това е вярно само в най-повърхностния смисъл.

    В крайна сметка, като се има предвид монументалния характер на случилото се през последните две години – с дълбоко преобърнат живот на почти всеки, уж защото това е било необходимо за борба с „вируса“ – като се твърди, че хората са се подчинили на правителствените указания поради невежество и/или доверието в съответните органи е да пропуснете нещо основно.
  • 4 ФИГАНИ И ТУРЦИ БРАТЯ И СЕСТРИ

    7 0 Отговор
    ВЪНШНО ей много сте прости направо дразните, министерство на външните работи (МНВР) пишете го сакратено вместо Външно овцъ
  • 5 Майна

    8 1 Отговор
    защото в крайна сметка не само технологичните мерки, с които разполага сега или в бъдеще, ще позволят цялостното наблюдение и поведенчески контрол, които желаят да бъдат постигнати. Това е така, защото Глобалният елит може да разчита на онези, които са твърде ужасени, за да критикуват случващото се и да действат мощно в отговор, да наблюдават и се опитват да контролират поведението на хората около себе си. Независимо дали изискват от бизнеса да носим маски, да регистрираме QR кодове, да доказваме статуса на ваксината, да плащаме с пластмасови карти, а не в брой и т.н., правителствата ефективно използват определени части от населението, за да контролират останалите. И често нежеланието да се направи това се неутрализира със заплаха от финансова глоба или лишаване от свобода за неспазване.

    Още по-дълбоко, правителствата изискват членовете на семействата да дискриминират един друг въз основа на ваксиналния статус.

    И така е било винаги. Просто попитайте нацистите в Германия през Втората световна война, чиято относителна липса на технологични средства не е била пречка за социалния контрол. Управлението на това как се проектира страхът на хората винаги е ключът, точно както елитната пропаганда се използва за проектиране на страха на хората в подкрепа на разполагането на военната машина на САЩ/НАТО срещу безкрайна поредица от „врагове“.
  • 6 Майна

    10 1 Отговор
    Имаме избор. Можем да изберем да се съпротивляваме, стратегически, сега, докато все още можем да правим избор.

    Или можем да наблюдаваме как хомо сапиенс продължава да бъде унищожен и онези, които са останали живи, губят точно онези качества, които определят човечеството.

    Трети вариант няма.

    Коментиран от #11

  • 7 Таткото

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Шфайсер подписва договор с държавите с който държавите ще носят съдебна отговорност за вредите от ваксините. За това в момента се очаква още по- голям натиск от страна на държавите, като задължителни сертификати не само за работа, кина, театри и др. обществени събития но и за градския транспорт. Всичко това за да сплашат още хора , колкото успеят , толкова. Но вие не се предавайте за един автобус, такси, вкак или метро. Просто изчакайте , това не може да продължи дълго. Хората се организират със споделени пътувания извън системата.

    Коментиран от #8

  • 8 Майна

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Таткото":

    В Германия го въведаха за транспорта..Колега каза как проверяващи извеждат ,,НАРУШИТЕЛ,, ...НЕМЕЦ ДА КАЖЕ-ФАШИЗЪМ,...това не бях чувал, но го чух..
  • 9 Дядо

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Вероятно ще сложат данък за неваксинирани . Щом в Гърция ще глобяват неваксинираните
    пенсионери , то се знае че ще им ги взимат директно от пенсията. Така постепенно ще стане нещо съвсем нормално, вместо глоба, ще бъде месечна такса .
  • 10 6efket

    2 0 Отговор
    Ного модерно ного шик
  • 11 Ивайло

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Не трябва да се подчинявате ! Не само за иглите но дори и тестове за два дни не трябва да си правите. Нека продължат ваксърите да се боцкат , докато могат горките.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове