10 Декември, 2021 12:35 4 270 20

Кольо Колев: Нинова е майстор, ще открие вътрешни врагове и в новия кабинет

  • кольо колев-
  • нинова-
  • майстор-
  • вътрешни врагове-
  • нов кабинет

Според Мира Радева кабинетът е на финалната права след поредица от провалени опити, когато "всички други надежди са изчерпани"

Кольо Колев: Нинова е майстор, ще открие вътрешни врагове и в новия кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

Не мога да разбера защо в България се драматизира фактът, че трябва да има четворна коалиция. Това е логиката на пропорционалната система – коалиционни кабинети. Това е в основата на визията да се представляват по-малки групи в обществото. Това заяви социологът Мира Радева, цитирана от novini.bg.

Според нея кабинетът е на финалната права след поредица от провалени опити, когато "всички други надежди са изчерпани".

Десните партии не са въодушевени да подпишат с БСП, но все пак трябва да работят заедно в бъдеще. Беше лансирана идеята, че има съгласие по 18 комисии, но освен тези въпроси, ще има още и още оперативни въпроси, които ще трябва да бъдат решавани съвместно. И тук ще бъде тънкостта на управлението, посочи социологът Кольо Колев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на Радева обаче преговорите са политически евфемизъм за истинската цел на коалицията.

"Каквото и да се опитват да ни кажат, знаем, че става дума за коалиция, чиято единствена цел и предварителна заявка е да изкарат ГЕРБ и ДПС от всички възможни структури на властта. Това бе и мотото на протестите от миналото лято. Това е политическа тенденция, която търси своята материализация'', изтъкна социологът.

Всяка една от тези четири партии получава представителство в рамките на постигнатите изборни резултати. Лидерите на "Продължаваме промяната" показват забележителна гъвкавост, устойчивост и бизнес подход и те вероятно ще продължават да правят отстъпки и компромиси, за да постигне управлението основната си цел – премахването на ГЕРБ и ДПС, допълни тя.

Кабинетът според Кольо Колев ще бъде стабилен дотолкова, доколкото успее да реши актуалните въпроси, касаещи енергийната и икономическа криза, пандемията, работата на администрацията и корупцията.

Ще има много противоречия и е несъмнено, че Корнелия Нинова е майстор на откриване на вътрешни врагове и подемане на решителна битка срещу тях. Имам опасения, че те този път ще бъдат в правителството, отбеляза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да попитам

    20 4 Отговор
    Абе на тоя ли му викат "Червен Кольо" - собственик на ГОЛФ-игрища с хектари ...ЗЕЛЕНИ морави ?

    Коментиран от #13

  • 2 Берия

    13 6 Отговор
    Нинова се е учила от мен. Жалко че не откри враговете в СДС ама тогава е била заета с други работи.
  • 3 Майна

    20 7 Отговор
    Очаквах, че БСП ще защити правата на гражданите, но те не били против ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ...!!! А ЩЕ ХОДЯТ НА РАБОТА В ПАРЛАМЕНТА БЕЗ НЕГО!!! АБЕ, ХОРА, ТЕ ДИРЕКТНО ВИ ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ СА ПО-ВИСШИ ОТ ВАС !!! ЧИИ СЛУЖИТЕЛИ СА ТЕ??? ВИЕ СТЕ ИМ РАБОТОДАТЕЛИ, ПРОУМЕЙТЕ ГО!
  • 4 Енергиен

    13 8 Отговор
    вампир и вълк единак е ! Не може да работи в екип и прати БСП - то им в трета глуха !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Баба Гюра

    21 6 Отговор
    Човекът нещо се е объркал. Коалията не е четворна, а петорна, тъй като президентът е основен участник в нея и всички трябва да приемат неговата квота.
  • 8 Така е

    19 11 Отговор
    Госпожа Импексовица ще бъде постоянен изнудвач и подводен камък за това правителство ! Много я бива в интригите и лапкането на комисионнички !
  • 9 Факт

    8 6 Отговор
    Като махнат Нинова от БСП като каква ще е в правителството!?
  • 10 3.14К

    12 8 Отговор
    Много интересно как всички герберасти и платените им клакьори,пеевсите депесари, и прокопиевци с техните медии, герговци и станишевци, пеят в един хор срещу Нинова! Ще се окаже, че тя е най-свестна. Иначе какво ги обединява?

    Коментиран от #12

  • 11 Реалиста

    8 12 Отговор
    Г-н Колев, г-жа Нинова е умна, търпелива, спаведлива , но няма да позволи на предателите на БСП и всички десни -бесни, малоумни политици, мисирки-журналисти и дърдорковци да се качват на главата й.Нагледахме се и се наслушахме на всеки с микрофон да пита за Нинова, тя май ги стряска даже и на сън.Позор за изброените от мен, забравиха за мутрата, милиардите откраднати, нахалниците от ГЕРППП се държат като герои, в същност са шайка престъпници.Дано новото правителстно и депутатите от коалицията ги сложат по местата -затвора!!!
  • 12 Герберастите

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "3.14К":

    Не пеят срещу Нинова.В момента тя работи в интерес на ГЕРБ. По скоро срещу Нинова ,основно са нейните съпартийци.Но на мен лично ми харесва ,как ги прави на луди калинки.
  • 13 И той ,като

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "да попитам":

    Дамаджаната ги е спести от закуски.Гладувал човека, не си е купувал банички сутрин и хоп спестил стотици милиони.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    0 3 Отговор
    Нинова е троянския кон на ББ в правителството
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пико

    3 1 Отговор
    Като следя + и - в коментарите явно здраво да се активирали ,гроб,ДПС и дружките им в БСП против Нинова.Лошото за тях е че НС днес ги опровергава за порден път.Много пара им е налял ББ,ама язък за парите му.
  • 20 Стоян Хлебаров

    1 0 Отговор
    И тя като теб,Кольо....търси под вола ...врагове-от едно котило сте! Сега ще ти пресъхне вимето и ще отговаряш за лъжите...аванта вече няма!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол