Last news in Fakti

14 Декември, 2021 13:42 3 904 140

Съдът на ЕС: България е длъжна да издаде акт за раждане на дете от еднополов брак

  • бебе-
  • еднополови двойки

Стига се до дело в Административен съд София-град,

Съдът на ЕС: България е длъжна да издаде акт за раждане на дете от еднополов брак - 1

Европейският съд взе решение по български казус. Делото е заведено заради отказ на район Панчарево, Столичната община да издаде акт за раждане на дете от родители в еднополов брак, съобщава БТА.

Според решението държавите от ЕС са длъжни да издават документи за самоличност на своите граждани, дори когато не признават еднополовите бракове.

В случая детето има акт за раждане, издаден в Испания, където е родено през 2019 г. в семейство от две майки. Едната от двете майки, вписани в акта за раждане, е български гражданин и така детето също придобива статут на българин. Когато българската майка пристъпва към издаване на български документи за самоличност на детето, не успява да получи български акт за раждане, а общината настоява да разбере коя е биологичната майка, се уточнява в съобщение на Съда на ЕС.

Действащият в България образец на акт за раждане предвижда само една графа за "майка" и една за "баща", във всяка от които може да бъде вписано само по едно име, отбелязва съдът. Столичната община отказва да издаде акт за раждане заради липса на данни за самоличността на биологичната майка на детето и защото вписването в акт за раждане на двама родители от женски пол "би противоречало на обществения ред в България", където еднополовите бракове не са разрешени.

Стига се до дело в Административен съд София-град, като българският съд решава да се допита до Съда на ЕС. По смисъла на днешното решение България трябва да издаде документи на детето, без да изисква издаването на български акт за раждане, както и да признае испанския акт за раждане.

Правилата за гражданското състояние се определят от държавите в ЕС, които са свободни да предвидят или не в своето национално право брака между хора от един и същ пол, или качеството им на родители. Държавите от ЕС трябва да спазват европейското законодателство, като за целта признаят гражданското състояние на хората, установено в друга държава от ЕС, постановява Европейският съд.

Според това решение в случаи, подобни на разглеждания, държавите от ЕС следва да признават родителството при еднополови бракове и това не нарушава националната идентичност, нито застрашава обществения ред на тези държави. Подобно задължение не предполага съответната държава да предвиди в националното си право хора от един и същ пол да имат качеството родители или да признае за цели, различни от упражняването на правата, които това дете черпи от правото на ЕС, връзката на произход между детето и хората, чиито имена са вписани като негови родители в акта за раждане.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 63 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай съдът

    196 0 Отговор
    Първо да ги видим тия еднополовите в пълната процедура по създаване на дете па после.

    Коментиран от #40

  • 2 БОЗА

    125 1 Отговор
    У лево...нема такъв филм на Балканите... у брюкселско може... ;-Х

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 3 Виктор Дремзиса репортерчето

    54 3 Отговор
    Да и аз съм еднополов.Твърдо да
  • 4 Сашо Кадиев

    65 2 Отговор
    Е разгеле.Ще обява еднополов съм
  • 5 Дааааа....

    69 1 Отговор
    Проблем щеше да е , ако бяха двама мъже......
  • 6 Боян Расадника

    41 5 Отговор
    Тея са за мен.
  • 7 Алфонс Кьониг

    22 5 Отговор
    Време е
  • 8 АнтиИдиотократ

    167 1 Отговор
    Раждане на дете от еднополов брак НЕ е възможно !
    Това е биологичен и природен факт и не е въпрос на гледна точка или тълкувание !

    Коментиран от #33, #44

  • 9 Лудогорец 9

    135 2 Отговор
    ами като ЕС решава нека го пишат европейски гражданин по акт и Брюксел да издаде такъв акт за раждане,но ЕС да казва на България да издаде акт за раждане това е намеса в суверена на една държава .България не иска да издава такива актове и не иска да признае такива бракове точка.Който го е правил това дете да си мисли откъде да си вземе акт за раждане не е проблем на нашата държава!

    Коментиран от #48

  • 10 иронично

    80 0 Отговор
    Очевидно освен дефиниция за брак, трябва да имаме и дефиниция за майка и баща в конституцията. Административният съд трябва да изчака малко за нея. Надявам се скоро да не се налага да дефинираме в основния закон и понятия като ляво, дясно, изток и запад и т.н.
  • 11 Хе хе

    64 0 Отговор
    ха, че откъде накъде тоя европейски съд ще игнорира правата на собственика на семето. хм, или може би съюза ще ни задължи да правим хора по безполов път. ще станем нация от христосовци.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 сашо

    90 0 Отговор
    тези да си вървят в испания щом там е регистрирано детето им.във българия не може.
  • 14 Обратно тълкуване

    77 0 Отговор
    Защо другите държави не се съобразяват с нашето законодателство и такива бракове с участието на наши граждани да са по принцип невалидни?
  • 15 БАЙ Х@Й‼

    83 2 Отговор
    Физически и биологически няма как "ДА Е ОТ ДВЕ МАЙКИ" ‼️ Утре , ако едната реши да оспорва майчинство при развод 🤔🤔🤔🤔 ще разрежат детето ли ‼️
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 кир-чо и асан-чо

    13 23 Отговор
    щасливи майки
  • 18 Диамантената ръка

    83 0 Отговор
    Ако тя го е родила, да й издадат акт, ако не е и я впишат като майка, ще е официален документ с невярно съдържание, издаден от длъжностно лице. Тя утре може да поиска и акт за раждане на слончето от зоопарка, щото твърди, че му е майка...

    Коментиран от #140

  • 19 бачо е бачо

    50 0 Отговор
    А С Е Г А Д Е ?!?!?! КОЙ "баща"...КОЙ "майка" ???? ШАНТАВА РАБОТА !
  • 20 Ясно

    58 0 Отговор
    Европейската демокрация си е чиста търговска сделка - суверенитет срещу пари и участие в европейския и световен миманс.Дали това решение не нарушава православието и релегиозната ни свобода? Кой да ни каже?

    Коментиран от #59

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 точка

    75 3 Отговор
    В света има само два пола - мъж и жена. Природата не търпи никакви идеологии. Разговорът приключва.
  • 23 Васко кеца

    44 1 Отговор
    Я да се мащате с тея полове
  • 24 Волен Чинков

    11 4 Отговор
    Волен младши еднополов ли е?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Интересно

    46 1 Отговор
    И ако двете са овчици ко прайм тогава ??? Без коча тази работа не става , колкото и да се напъват с"ценности" .
  • 27 Фройд

    60 0 Отговор
    Тия от ЕС правили ли са изследвания и имат ли данни как би се отразило на психиката на дете отглеждането му от еднополови двойки.Или ще произвеждаме серийни убийци заради кефа на сбъркани люде. Иначе да се гаделичкат колко си искат.
  • 28 БАЙ КУРТИ

    46 2 Отговор
    Това е началото .Почакайте още малко време и още какви хубави неща ще видим от ДЖЕНДЪРИТЕ в ЕВРОПА . И по лошо ще го примат със закон .
  • 29 Започна се!!!!

    56 0 Отговор
    В Конституцията на България пише ДРУГО!!!
  • 30 родител

    58 2 Отговор
    Европейският съд да си гледа джендърите !!! Това тук няма да стане ,защото ние сме нормални хора ,и ако продължавате да ни натискате ще пожелаем Путин да ни вземе ,защото той е истински мъж ,а не мека китка
  • 31 Киро глиста

    22 2 Отговор
    Аз нз кой пол съм?Ще питам тати
  • 32 Милена

    68 2 Отговор
    Защо сте спестили информацията, че всичко това е дело на ЛГБТИ организация “Действие“. С неправителственото финансиране на адвокат Деница Любенова, процесуален представител на жалбоподателите и директор на Правната програма на ЛГБТИ организация „Действие“.
    Това НПО получава средства от чужбина за да работи против българските правила и закони. Редно е прокуратурата да се задейства. Освен това, те не са политическа партия и нито един български гражданин не е гласувал за тях, а извършват противоконституционна дейност . Най-малкото което институциите ни трябва да направят, е да ги еизгонят от страната.
  • 33 ма на фа

    24 0 Отговор

    До коментар #8 от "АнтиИдиотократ":

    Айде бе, ние у Анадола правим ежедневни опити, току виж се получило

    Коментиран от #36

  • 34 Гост

    46 1 Отговор
    И защо България трябва да издава акт за раждане, след като вече има издаден в Испания?! България може да му издаде само документ за самоличност, но в този документ едва ли има графа "Майка" и "Баща". А дори и да има, "родителите" декларират кой в коя графа да бъде вписан и приключва казуса. Много шум за нищо.
  • 35 Механик

    59 1 Отговор
    Като как две майки са родили дете? Някой може ли изобщо да ми обясни, как става заплождането при еднополови двойки? Ако едната "майка" е заплодена изкуствено, то това е посредством СПЕРМАТОЗОИДИ ОТ МЪЖ. Тоест, това дете ИМА БАЩА (МЪЖ). Може да пише "баща неизвестен", но няма как да е от майка1 и майка2. Европейския съюз е нещото от което трябва да се откъснем, защото скоро и тука ще ни подкарат на еднополов секс.
  • 36 Найо от Делиормана

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "ма на фа":

    Нали знаеш ма на фа на турски е плод-зеленчук.
  • 37 Дядо Гъдю

    44 1 Отговор
    Поздравявам автора на тази статия с един стар виц.
    ,,Две зайчета много се обичали,толкова много,че решили да си имат дете.Правили,стрували,всичко както трябва,но нямало резултат.Накрая отишли при лекар и споделили мъката си с него.Лекарят внимателно ги прегледал и накрая рекъл.
    - Абе,момчета,вие как си я мислите тая работа..."
  • 38 Българин

    16 5 Отговор
    Да ни е честит Кирчо. Или Киро, както му викат мацките, които си е назначил за депутатки
  • 39 Мъж

    38 1 Отговор
    Актът за раждане е документ, удостоверяващ раждане на дете, което резултат от двама родителя - мъж, който опложда яйцеклетката на жената! И след определената бременност на последната се ражда детето. Ако не е известен бащата - така се и отразява. Нещата са прости, ясни и друго не е възможно! Т.нар. "трети пол" няма! Има го само в главите на политици с повредени мозъци, които не искат дасаот пола, с който са родени. Ами родени са такива и точка!

    Коментиран от #105

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 комбо 3X1

    29 3 Отговор
    Задължителна ваксинация , включително и на деца , узаконяване на бракове между гейове и право за отглеждане на деца от еднополови родители ! Честита ви Промяна ! Като за начало надхвърля и най-смелите мечти !
  • 43 Хммм

    20 2 Отговор
    Е, нали българската майка пристъпва за издаване на документи за самоличност? Къде е проблема? Че тя може да не вписва в графата - баща, нищо! Тук нещо се лъже!
  • 44 Как да не е

    0 39 Отговор

    До коментар #8 от "АнтиИдиотократ":

    Една комшийка направи инвитро без да има брак и въобще няма спътник в живота, сама е, а детето вече е на 5 годинки, живо и здраво, кое не е възможно, в кой век живеете !?

    Коментиран от #51, #58, #67, #70, #129

  • 45 Cccc

    37 2 Отговор
    По-извратена новина и закон скоро не бях чела. Къде отидоха семейните ценности. Отвратително.

    Коментиран от #50

  • 46 Лилит

    28 0 Отговор
    Че нашият съд не е и отказвал. Само иска да му бъде представено доказателство кой от родителите точно е родил детето.

    И ако това не е българският родител- детето ще си кара само с испанския акт за раждане, понеже не е български гражданин.

    Това е понеже българският съд е запознат, че децата все още не се създават чрез пъпкуване и че двама родители от различен пол взе още са нужни. Ако няма двама родители от различен пол, произходът несъмнено е от майката( биологичната).
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Напротив

    3 34 Отговор

    До коментар #9 от "Лудогорец 9":

    България е в ЕС, длъжна е да се съобразява с европейското законодателство, това, което правят в администрацията в момента е нарушение на европейските закони, не знаеше ли !? Също, е нарушение на човешките права, тука да не ти е ислямска държава, не искал бил, хаха

    Коментиран от #57, #61

  • 49 ВЪН

    24 1 Отговор
    СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ! ВСИЧКАТА СМЕ Я ВТАСАЛИ , САМО ТВА ОСТАНА ДА РЕШИМ, А?!! ВСИЧКИ ЧУЖДОЗЕМНИ НПО-ТА - ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Петър

    24 0 Отговор

    До коментар #44 от "Как да не е":

    И това дете според теб е от еднополов брак,я се замисли малко и ще видиш че бъркаш нещата? Интересно ми стана.

    Коментиран от #66

  • 52 Пфффхахахах

    3 8 Отговор

    До коментар #16 от "Уйке":

    А Каин и Авел, как са заченали и са продължили поколението, че в библията нищо не пише по въпроса ?

    Коментиран от #100, #130

  • 53 Евгения

    18 0 Отговор
    Законите може да си ги преформяте и тълкувате както си щете, но да форматирате ценностите, и мисленето на хората - малко ще ви е трудно! и най-вече човешката физиология - колкото и ДА пропагандирате " еволюцията на любовта, великодушието и морала" - КОЗАТА СИ ИСКА ПРЪЧ !
  • 54 Дядо Благо

    24 1 Отговор
    Аз съм съгласен да ги впишат двете в акта за раждане. Само искам да представят доказателство - ДНК тест, че детето е от тях двете.
  • 55 Трезвомислещ българин

    17 0 Отговор
    Предлагам ,ако може , да се направи подписка против решението
  • 56 Олга

    22 1 Отговор
    А сега кажете, че ЕС не е тоталитарна структура.
  • 57 Точно напротив

    32 0 Отговор

    До коментар #48 от "Напротив":

    България не е длъжна е да се съобразява с европейското законодателство. Ако утре европейското законодателство реши и се съобрази с исканията и правата на педофилите ( защото на там вървят нещата), ние кво- покланяме се и изпълняваме ли?

    Коментиран от #82

  • 58 И детето

    21 0 Отговор

    До коментар #44 от "Как да не е":

    колко майки има в акта си? Повече от една🤔?

    Коментиран от #103

  • 59 Бегай бе

    1 17 Отговор

    До коментар #20 от "Ясно":

    Кой ти нарушава религиозните лигавщини бе ? нарушение е ако се опитваш да ме задължаваш с религиозни простотии, тебе никой с нищо не те задължава ! За религия си имаш църкви и манастири, а в светското пространство е прието, че не е редно, да си натрапваш невежество, сффащаш ли

    Коментиран от #86, #131

  • 60 Тарзан

    19 0 Отговор
    Да им ги Издава Брюксел или Турция в БГ няма как да стане. Нищо хубаво от ЕС и Нато еии.
  • 61 Петър

    5 2 Отговор

    До коментар #48 от "Напротив":

    Стига глупости,в целият ЕС автомобилите сменяват собствеността си без нотариус,в България без нотариус това няма как да стане.
  • 62 Сивата чапла

    18 0 Отговор
    Майката е майка, която е раждала. В акта за раждане се пише майката, а за баща се пише неизвестен, ако бащата не е припознал детето. Измислен проблем.
  • 63 Ццц

    10 0 Отговор
    Да ви е честит 10-ти ноември и 1.01.2007 год!

    Коментиран от #73

  • 64 Кирил Петков

    5 8 Отговор
    Ние от ПП и ДБ ще прокараме Истанбулската конвенция и еднополовите бракове.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Какво

    2 18 Отговор

    До коментар #51 от "Петър":

    Няма брак съм написал, мъжа и почина, живее сама, направи си инвитро и роди. Това го пиша, заради твърдението, че едва ли не зачеване, е възможно само след секс между хетеросексуални, поне така се изразяват почти всички коментари, аз така го разбирам, а ако не е, троловете да се научат как човек трябва да се изразява, за да бъде разбран ! Сега ти е още по-интересно предполагам

    Коментиран от #68, #76, #78, #84

  • 67 Сивата чапла

    13 2 Отговор

    До коментар #44 от "Как да не е":

    И къде е бракът в този твой случай. В акта за раждане има майка, а бащата е неизвестен. Не извъртай нещата. Още повече, наистина не знам дали разрешават инвитро у нас на самотни жени, незная.

    Коментиран от #77

  • 68 Сивата чапла

    17 1 Отговор

    До коментар #66 от "Какво":

    Да но не е заченала не друга яйцеклетка, а от нечии сперматозоиди.

    Коментиран от #71

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Да,де

    12 2 Отговор

    До коментар #44 от "Как да не е":

    Какво пише в графата баща?! Защото две женски имена за майка и баща си е чиста лудост.Баща--Пенка,Иванка,Драганка--ужас.Ще видим как Полша и Унгария ще се справят с проблема.Доколкото знам ,поляците са силно религиозни.Останаха ли ценности?!
  • 71 Сивата чапла

    11 0 Отговор

    До коментар #68 от "Сивата чапла":

    Ох, не е заченала от друга яйцеклетка, да поправя граматиката.
    Пак имаме биология на мъж и на жена.
  • 72 Истината

    13 1 Отговор
    Сатанистите от Европа искат да превърнат целия свят в роби без култура, ценности, история, държава и така нататък. Това е планирано след втората световна война. Искат единствена държава която да управлява робите. Държавата ще се управлява от корпорациите а не от народа. Коронавирусът също е част от този план. Готвят населението за чипиране. За сега с зелен сертификат и баркод а после с чип. Вижте Китай, това е държавата която искат. В Китай има пълен контрол над населението.
  • 73 Сивата чапла

    5 0 Отговор

    До коментар #63 от "Ццц":

    Те тия дати не ги знаят, само европейски ценности са им в главата, а кое кога и как, то са подробности, нямат толкова акъл да помнят.
  • 74 Хей

    16 0 Отговор
    Това е феномен.От две майки да се роди дете!!!

    Коментиран от #80, #137

  • 75 Ето фактите

    0 9 Отговор
    Всеки, който си е въобразил, че еднополовите се опитват да заченат помежду си, е крайно безмозъчно същество. По всичко личи, че тука всички така си мислят. Който разбрал, разбрал, който не е, никой не може да му помогне, за това по-добре да млъкне

    Коментиран от #85, #133

  • 76 Сивата чапла

    7 0 Отговор

    До коментар #66 от "Какво":

    И да,
    ако ти си издънка на някоя европейска ценност, аз не съм трол.
  • 77 Петър

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "Сивата чапла":

    Разрешават,но тя няма представа какво мисли и какво иска да каже.Няма и нищо общо с казуса в статията.
  • 78 Ама

    10 0 Отговор

    До коментар #66 от "Какво":

    Единични случаи винаги ще има.То и някаква баба роди на 70.Ама защо да си нагласяваме законите и ПСИХИКАТА според тях.Аз приемам различните,но защо,за да им угодим на тях,трябва ние да страдаме.Ако става въпрос за унаследяване,може със завещание.Хората даже на котки завещават.Това дете на кого ще казва тате?! Всеобща лудост някаква.

    Коментиран от #119

  • 79 БЪЛГАРИН

    11 0 Отговор
    Горкото дете!
  • 80 Точно

    6 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хей":

    Само такива като тебе биха опитвали, опитвали, опитвали и пак няма да разберат защо не се получава, а за тия съм сигурен, че не са опитвали, но защото имат мозък и знаят, че няма да стане, най-вероятно само са се задоволявали и точно такива са били целите им, бъди сигурен
  • 81 Сивата чапла

    10 0 Отговор
    Преди години го коментирах. Погледнете фамилиите на запад и в Америка. За другите държави незнам. У нас си Симеонов и Симеонова, по фамилията разпознаваш жена ли мъж си. А на запад и в Америка няма това "а" накрая. Всичко е еднополово. Даже ми е било гадно, нашенци като получават чужди паспорти и жените махат "а"-то, за да са по нали, ....

    Коментиран от #88

  • 82 Тра ла ла

    0 8 Отговор

    До коментар #57 от "Точно напротив":

    Никога в човешката история, не е имало такъв отпор срещу педофилията, какъвто упражнява ЕС, даже и Ватикана разконспирираха, така че......бегай

    Коментиран от #94

  • 83 Алфа Вълкът

    3 0 Отговор
    Аз така съм роден
  • 84 Петър

    6 0 Отговор

    До коментар #66 от "Какво":

    Ама това може да го направи всяка жена в България,в акта за раждане на детето ще пише името на майката,в графата-БАЩА ще пише НЕИЗВЕСТЕН,ти не се изразяваш пълноценно,и изобщо не е по казуса в статията.
  • 85 Ама

    8 0 Отговор

    До коментар #75 от "Ето фактите":

    Ние си се бъзикаме. Иначе ще трябва да си скубим косата.Аз приемам обратните. Но защо те искат да променят хилядолетни истории.Обратни,казва им се обратни,а не правилни.
  • 86 Аватар

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Бегай бе":

    Коментар 20 визира етични норми,присъщи на християнската религия.Това защо ви пречи?Придобиването на български акт за раждане дава право на това дете на безплатно здравеопазване и образование в България.Вероятно едната от двете съпруги е и майка на детето,което значи,че може да се издаде акт за раждане без да се вписват данни в графата за баща.А бракът като такъв е създаден,за да може само децата на конкретния мъж да наследяват имуществото му.

    Коментиран от #93

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Петър

    0 2 Отговор

    До коментар #81 от "Сивата чапла":

    Това до закони и норми на съответната държава и без значение дали е в САЩ или западна Европа,във Сърбия всички бащини и фамилни имена се изписват в мъжки род,включително и на жените.
  • 89 Entropa 2009

    10 0 Отговор
    ЗАПОЧНАХА АТАКИТЕ ОТ КВАДРАТНИТЕ ГЛАВИ НА БРЮКСЕЛ!
    Клуб по интереси , наречен за по кратко Европа и ЕО)))
    Кой с кой иска да се ляга и става , но да не ни промиват мозъците и да ни го натрапват всичкото това!
  • 90 Българин

    9 0 Отговор
    Опитват се да пробият нашата ценностна система по гаден и джендърски начин, за голяма радост на българският народ това е невъзможно защото законовата ни уредба в този случай си върши перфектно работата.Който не му харесва това, да си ходи в Испания или където иска, защото тук тези номера няма да минат.

    Коментиран от #91

  • 91 Тра ла ла

    0 14 Отговор

    До коментар #90 от "Българин":

    Напротив, съвсем скоро ще бъде, България е част от европейската цивилизация, като не ти изнася бягай към мюслите, там са фенове на застой в средновековието

    Коментиран от #102

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Добре де

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "Аватар":

    А защо твърди, че някой едва ли не ще го лишава от религиозните норми, които следва !? Кой му забранява християнството, кой ? Никой !

    Коментиран от #97

  • 94 Аре бе

    10 0 Отговор

    До коментар #82 от "Тра ла ла":

    Така ли?? Още "През 1979-83 г. в Германия съществува организацията Pedophilia e. V. (D.S.A.P.), която имаше няколко регионални клона. Освен това немските педофили бяха включени в политиката в рамките на организациите AG-Pado, Krumme 13, Orange Street на жените, Работната група за хуманната сексуалност (AHS), Баварския хуманистичен съюз"........"На 17 август 2011 г. в Балтимор, САЩ се състоя „научен“ симпозиум на тема: „Педофилия, хора със сексуално влечение към деца и дефинирането на психическите разстройства..Въпросният симпозиум е организиран от B4U-ACT - неправителствена организация, чиято официално обявена мисия е да подпомага психологически педофилите и тяхното приемане в обществото.“......
    А преди години Холандия стана първата страна в Европа, в която съществува партия на педофилите-партия, която пропагандира сексуалните отношения с непълнолетни и детската порнография...случайте не са само тези.

    Коментиран от #99

  • 95 ФЕЙК

    6 1 Отговор
    Как може български съд да не даде такъв акт? Ами нали ние българите сме измислили ЕДИННИЯ ПОЛ С ИЗРАЗА : ТИ БАЩА, ТИ МАЙКА!
  • 96 Неук селянин

    7 0 Отговор
    Ако някой ми го покаже,"Не обясни" ПОКАЖЕ на живо как става това ,може и да повярвам в чудеса.Дете родено от еднополовите брак?
  • 97 Аватар

    11 0 Отговор

    До коментар #93 от "Добре де":

    Защото ЕС приема закони и дава препоръки ,които са в разрез с морално етичните норми,приети в християнството.А коренното население на Европа е предимно христианско.При приемането на България в ЕС той беше икономически съюз,нямаше Зелена сделка,нямаше разделяне по полов,расов,религиозен признак.Откакто финансовият капитал стана доминиращ над индустриалния, ЕС не функционира с грижа за коренното население на Европа.

    Коментиран от #98

  • 98 Добре де

    3 9 Отговор

    До коментар #97 от "Аватар":

    Религията през 21-ви век, не е задължителна, който иска си е вярващ, който не иска не е вярващ, никой не е длъжен да се съобразява с религиозни норми. Аз съм атеист и смятам религията за гнусна гавра с човешкото съзнание, от къде на къде ще ме задължаваш с твои морални норми !? Аз не те задължавам с атеистични такива, това не е ли справедливо ?

    Коментиран от #107, #113

  • 99 Току що

    1 2 Отговор

    До коментар #94 от "Аре бе":

    Проверих, отново. Педофилията, на територията на ЕС, е противозаконна, в сегашно време ! Кво ме боли мене за 70-80- те години, а ?

    Коментиран от #115

  • 100 Пълно мълчание

    0 3 Отговор

    До коментар #52 от "Пфффхахахах":

    Даже и минус не искат да напишат ! Е те това се казва, да остане някой с пръст в устата !

    Коментиран от #114

  • 101 Павел пенев

    11 0 Отговор
    В ЕСПЧ работят съдии идиоти, трябва ли да се съобразяваме с тях? Час по скоро референдум за излизане от европейската лудница наречена ЕС .
  • 102 Три ли ли

    11 0 Отговор

    До коментар #91 от "Тра ла ла":

    За него не знам накъде ще избяга, ама мюслите много интензивно бягат към Европа, и когато ти, тяхното "кросно", им помогнеш да си "изтъкат платното", ще стане точно като в поговорката - така ще те изритат, че ще ми станеш само на еднополови "бракове" и на 33 "пола"...Послепис: каквото сам си направиш ...

    Коментиран от #104

  • 103 Следва

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "И детето":

    гузно, гробно, по "обратному", "мъдро" мълчание
  • 104 Трол ло ло

    0 10 Отговор

    До коментар #102 от "Три ли ли":

    Съмнявам се жестоко, направо невъзможно, но все пак благодаря. Сбогом.....

    Коментиран от #111

  • 105 Интересна логика

    10 0 Отговор

    До коментар #39 от "Мъж":

    майката е само една, детето СЕ РАЖДА, преминавайки САМО по едни родови пътища. бАЩАТА НЕ МОЖЕ ДА Е нещо друго, освен мъж. Оплождането може да стане и по нетипичен начин /викат му "изкуствено осеменяване"/ - но НЕ И С ПРОДУКТ от жена. Това в Брюксел не го ли знаят? Извод - майката е САМО ЕДНА, а лезбовлъзката НЕ СЪЗДАВА ОСНОВАНИЯ ЗА БАЩИНСТВО. тАКА ЧЕ В КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ не може да има двама родител. А че сбърканяците искат да бъдат като всички останали, е отражение на съществуващата у тях непълноценност. Впрочем - аз съм със сърдечни проблеми и не ме пускат на състезания по дълго бягане - това дискриминация ли е?
  • 106 Гост

    8 0 Отговор
    При нас няма две майки и двама бащи. Ясно е майка баща има пол на детето и той е мъжки или женски.от тук насетне няма какво да се тълкува точно,ясно ,просто!
  • 107 Аватар

    5 0 Отговор

    До коментар #98 от "Добре де":

    Не харесвате религията може би защото дълго време е ползвана за форма на контрол.Но мрални норми имат и религиозни и атеисти.Или не мислите така?Какво според вас е радикалният ислям,религия ,морал или политическа доктрина?

    Коментиран от #108, #122

  • 108 Първо,

    3 0 Отговор

    До коментар #107 от "Аватар":

    според Ердоган, който вероятно е по-наясно с исляма, отколкото ние двамцата с тебе вкупом, има ЕДИН ислям (а това за "радикалния" и "радикулитния"ислям е само маневра на защитниците му). Има ли "радикален" нацизъм??? Второ, лично мое - и НЕ само мое - мнение: ислямът е идеология, некадърно и смехотворно маскирана като "мирна" "религия".

    Коментиран от #110

  • 109 Ако Христос се беше родил сега

    2 0 Отговор
    Нямаше да има родилен акт
  • 110 По тая логика и християнството

    0 1 Отговор

    До коментар #108 от "Първо,":

    Е идеология и всички религии.

    Коментиран от #112

  • 111 Тези льо льо

    9 0 Отговор

    До коментар #104 от "Трол ло ло":

    Както "жестоко, невъзможно и благодарно" се съмняваш -така и жестоко, съвсем очаквано, неблагодарно ...и съвсем заслужено ще бъдеш изритан😉.Послепис: каквото сам си направиш😉...

    Коментиран от #118

  • 112 Е, .............

    2 0 Отговор

    До коментар #110 от "По тая логика и християнството":

    и ...............?
  • 113 Човека Коза

    4 0 Отговор

    До коментар #98 от "Добре де":

    И аз съм атеист. Или по-точно вярвам, че има някаква висша сила, която е създала Всичко, но не вярвам в библията или други еврейски измишльотини . Но все пак вярвам в естествения ред на нещата. А той е мъж+жена=дете. Това, че някой хора имат фетиш към собствения си пол, не означава , че ние трябва да слугуваме на техните фетиши и да се преструваме, че всичко е ок, защото не е. Остави бог. Горките деца... Педитата да избират. Или ще имат семейство, или ще имат "различна сексуална ориентация" . Не може и двете. Не и в България. Горките деца, които растат сред извратеняци...

    Коментиран от #121

  • 114 Човека Коза

    2 0 Отговор

    До коментар #100 от "Пълно мълчание":

    Въпросът е тъп, и хората не са го разбрали. Каин и Авел не са заченали, защото са били братя. Синове на Адам и Ева (забележи, мъж и жена;)). Каин е убил брат си за някаква глупост, и бог го наказал с вечен живот. Доколкото знам (вече споменах, че не съм привърженик на религиите) никъде не става дума после Каин дали се е множил. Пък може и да става. И да се е множил, то значи си е намерил жена, защо? ЗАЩОТО МЪЖ+ЖЕНА=ДЕТЕ! Няма друг начин 🤭

    Коментиран от #116, #117, #120

  • 115 Аре бе

    5 0 Отговор

    До коментар #99 от "Току що":

    Абе той и хомосексуализма бе незаконен, а сега не е. Това ти обяснявам, но не ти се иска да го разбереш
  • 116 Малко се обърка

    2 2 Отговор

    До коментар #114 от "Човека Коза":

    Бог е сътворил първо Адам. После не е сътворявал Ева като нещо съвсем различно. Сътворил я е от реброто адамово, т. е. Ева има същият генетичен набор като него. С две думи Ева е адамом клонинг, т.е. може да се каже, че техните деца са от еднополов брак. Дори може да се каже, че са продукт на имбридинг или дори инцест. Защото с кой са се размножавали децата на Адам и Ева ако не по между си или с родителите си? Нали е нямало други хора тогава....или е имало, м?

    Коментиран от #125

  • 117 Светият дух

    3 1 Отговор

    До коментар #114 от "Човека Коза":

    Айде бе, ти ще кажеш, че няма друг начин. Жена + Свети дух=дете. Половин свят вярва в това и ти казваш, че няма начин. Имаш късмет, че си се родил сега, а не преди 200 години когато щеше да бъдеш изгорен на клада за еретизъм.

    Коментиран от #126

  • 118 Трю лю лю

    7 0 Отговор

    До коментар #111 от "Тези льо льо":

    Всъщност... може би по примера на неговия пръв вожд и учител, оня, възрастния "филантропин", който от първа маша на нацистите ( предаваща и продаваща им своите съплеменниците - евреи, за да отърве кожата ) стана пръв антифашист, и той ще се пробва по същата "рецепта" да "метаморфоза" : и исляма ще приеме, и четири жени ще си вземе, и тия, които сега тъй пламенно брани, ще почне да ги "неутрализира"... Но мюслите, такива или онакива, и те недолюбват предателите... Та дали ще му се размине само с тяхното презрение, или ще стане по-нисък с една глава... Сценарият остава отворен;-)...
  • 119 Ужас

    0 1 Отговор

    До коментар #78 от "Ама":

    От какво ,,страдаш,, че не разбрах ? От подписи и печати по бели листи ли ??? Хахаха, епа да ти имам страданието, толкова смешно нещо скоро не бях чувал. Обръщайте внимание на менталното здраве
  • 120 От къде

    2 2 Отговор

    До коментар #114 от "Човека Коза":

    се появява тая жена, след като Адам, Ева, Каин и Авел са първите хора(според библията) от къде ??? В такъв случай, библията очевидно лъже, така ли е ?

    Коментиран от #124

  • 121 Добре де

    0 1 Отговор

    До коментар #113 от "Човека Коза":

    Виж сега, ясно е за мъж+жена=дете, но не и когато иде реч просто за удоволствие. Сексуалното удоволствие, е доказано здравословно. На една жена, като не могат да и се разтечат соковете от мъж, е нормално да търси алтернатива, нагона си остава и си иска, за мъжа е същото, като не може да вдигне инструмента от жена, как ще я оплоди или задоволи нагона освен самостоятелно, иска си се и плътско удоволствие, факт..... Ти едва ли правиш секс винаги с цел размножаване, тъй ли е ?

    Коментиран от #123

  • 122 Добре де

    2 3 Отговор

    До коментар #107 от "Аватар":

    И това също, но основното, което ме тревожи, е факта, че разни чудеса биват представяни като истина т.е. прокарва се морал чрез лъжи. Не само, че няма доказателства, но и науката за един век обори всякакви библейски твърдения, а аз вярвам само и единствено на рационалното. И още по-лошото е, че така наречените ,,свещенници,, всъщност използват сляпата вяра на хората, за да правят пари, а това доколкото знам е върховен грях т.е. лицемерието се реже с нож, някакви двулични ,,добряци,, с бради продават нещо, което не можеш да видиш, пипнеш, чуеш или въобще да имаш някаква конкретна полза, освен да се притъпяват страховете, страхове от неизвестното. Е кое му е моралното на всичко това ?

    Коментиран от #132, #134

  • 123 Човека Коза

    5 0 Отговор

    До коментар #121 от "Добре де":

    Да, така е. Но дори и когато попадна на жена която е " дърво " в леглото и ме може да ме задоволи не почвам да търся връзки със същия пол. Или уча жената, или друга. Еднополовия секс не е алтернатива за мен.
  • 124 Човека Коза

    0 0 Отговор

    До коментар #120 от "От къде":

    Очевидно да.
  • 125 Човека Коза

    1 1 Отговор

    До коментар #116 от "Малко се обърка":

    Замисли ме... Добре, че наистина библейската история за сътворението е фантасмагория, че иначе става извратено...
  • 126 Човека Коза

    2 2 Отговор

    До коментар #117 от "Светият дух":

    Те и децата вярват в дядо Коледа, но това не значи, че той е истински. Да ти напомня само, че хората са вярвали и, че земята е плоска, че мишките се раждат от брашното, и че котката е дяволско създание (тук благодарение на църквата която насажда тази вяра Европа си пати жестоко с чумната епидемия). Та така за светия дух. Фантасмагория.
  • 127 Димов

    6 0 Отговор
    А как се ражда дете от еднополов брак, като не може да се зачене от такъв?
  • 128 БПФ

    7 0 Отговор
    Самото идване в България на тея двете извpaтените, беше ПРОВОКАЦИЯ !!! Няма как да им се издаде акт за раждане, щом отказват да кажат коя е майката и кой е бащата - т.е. те искат от общината да издаде акт с невярно съдържание !!! И - НЕ - няма да променяме конституцията и законите си заради някакви изpoдени дегенeрати, така както и те не могат да променят БИОЛОГИЧНИТЕ ЗАКОНИ. Щом не им харесва, да се махат от държавата ни.
  • 129 Димов

    10 0 Отговор

    До коментар #44 от "Как да не е":

    За да стане инвитрото някой е удушил пилето. Този "някой", не е от същият пол, като майката.
  • 130 Димов

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Пфффхахахах":

    Пише, стига да има кой да чете. Авел дори не е имал поколение. Кайн е с прекъснато поколение. Сет продължава рода, нататък.
  • 131 Димов

    7 0 Отговор

    До коментар #59 от "Бегай бе":

    Прието е, също, да не се натрапват деградивни принципи, водещи до проблемна психика и нездравословна среда за отглеждане и възпитание на деца.
  • 132 Аватар

    0 1 Отговор

    До коментар #122 от "Добре де":

    Точно това е разликата между наука и религия.Религията е вяра без доказателства.Науката се основава на доказателствата.Някога ,когато свещениците са изслушвали хората,давали са решения на проблемите им и са ги съветвали,всъщност са изпълнявали ролята на днешните психотерапевти.Никак не е малко,ако някой било то и свещеник,ти отнеме поне част от страховете от неизвестното.Рационалното е само един от аспектите на живота.
  • 133 Димов

    6 0 Отговор

    До коментар #75 от "Ето фактите":

    Нищо такова не си личи, ами си личи, че ти се правиш на неразбрал. Всички ти обясняват, че за да има дете от еднополов брак, трябва да има еднополово зачеване. Ако единият от бракът не е заченал, или не е оплодил, значи детето не е от този брак. Просто, кратко, ясно и недвусмислено.
  • 134 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #122 от "Добре де":

    Трябва да правиш разлика между вяра и религия. Учението на Иисус Христос е за вяра.
  • 135 архивист

    0 0 Отговор
    Като ше е така, да им приложат пълна чиновническа програма - да не им отказват, но и да не им издават нищо, вероятно ще се обърнат към демократичният български съд, който може да замотае делото за около 5 години и т.н., няма ги уча
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Коментара

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хей":

    Има и един друг феномен, викат му - непорочно зачатие. Не знам кой от двата ми е по-голям фаворит......
  • 138 аз пък

    2 1 Отговор
    от едно известно време си мисля, че дадоха права на децата от малки да се самоопределят какви са по пол. А почти на всички предавания и филми пише: "Филмът не се препоръчва за лица под12, понякога има и 14 и 16 год" Самият Трифонов казва - "Слагайте червената точка" Това някак си се разминава с така наречените права на децата. А и не само на тях.
  • 139 Cat

    1 0 Отговор
    Акт за раждане се издава САМО НА МЯСТО НА РАЖДАНЕ!!!

    Детето родено в Испания - тия и трябва да издават този акт. Тук, ако се искат български документи - в съдилището назначават експертиза за майчинство - и на нейно основание или се издават документи за детето ПО БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ (само с майката) или не се издават. АЛА НИКАКЪВ АКТ ЗА РАЖДАНЕ!!!

    Егати и казуса....
  • 140 Като гледам едната,

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Диамантената ръка":

    може и слон да е родила... 😎
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове