Last news in Fakti

17 Декември, 2021 11:41 3 850 35

Емил Джасим поиска оставката на депутата, пожелал "пари на ръка"

  • емил джасим-
  • иван димитров

Иван Димитров е призован от своите да се оттегли след скандала 

Емил Джасим поиска оставката на депутата, пожелал "пари на ръка" - 1
Снимка: Фейсбук

Разцепват ли се редиците и в"Демократична България" след скандала с депутата Иван Димитров, който искал заплатата му от Народното събрание да се плаща на ръка? Емил Джасим, който е сред емблематичните лица в коалицията, призова за оттеглянето на народния представител, който излъга от най-високата трибуна в държавата.

Като редови член на една от партиите, съставляващи "Демократична България", искам веднага оставката на депутата Иван Димитров, издигнат от ДСБ и избран от листата на ДБ в Благоевград, който не само лъже в парламента, че няма банкова сметка, ами е потънал в дългове, поради които има запори, но и не е плащал издръжката на децата си с години.

Това обяви в страницата си във Фейсбук Емил Джасим.

"Негово е искането депутатите отново да могат да получават възнагражденията си на ръка вместо по банков път, след като той обяви, че не желаел да взема парите си по банков път. В имотната си декларация като народен представител от май 2021 г. обаче Димитров е обявил, че има 2 кредитни карти с размер на задължението 5000 лв. към ПИБ и е изплащал кредит за над 432 000 лв. към Юробанк. Той не е заявил да притежава парични средства над 10 000 лв. нито в брой, нито в банкови влогове".

Джасим посочва, че обяснението на депутата "влиза в пълен конфликт с една от основните позиции на "Демократична България" за нуждата от въвеждане на електронна идентификация на гражданите и за дигитализиране на колкото се може повече административни услуги".

"Няма как в парламентарната група на ДБ да остане подобен лишен от елементарно приличие човек, който очевидно с действията си е срещу всичко онова, за което ние в Демократична България с години с борим".

В края на публикацията си Джасим изразява надеждата, че "депутатите на ДБ ще гласуват в зала плащането да е само по банка".

Предната седмица бе поискана друга оставка - на зам.-председателя на "Демократична България" Владислав Панев, който с гордост се снима в Народното събрание с колегата си Делян Пеевски от ДПС и публикува селфито във Фейсбук.

„Вдигнах кръвно, 2 пъти днес пих лекарства, за да го понижа, не мога да си обясня откъде тръгна този слух и толкова ли не разбраха, че аз всъщност давам пример“, коментира снощи за „Струма“ Ив. Димитров.

Ето какво разказа той за раждането на „новината“ в пленарна зала и последвалото ѝ изкривяване. „Това се случи на дебатите как депутатите да получават заплатите си – кеш или по банков път. Аз им обясних, че е незаконно някой да принуждава друг да си направи банкова сметка, да ѝ плаща такси за поддръжка, за теглене, за обслужване и т.н. В този смисъл вземането на решение заплатата да се превежда непременно по банкова сметка е незаконно. И понеже не можем да задължим никого да си открие такава, а работодателят е длъжен да плати заплатата, алтернативата е плащането в плик. В противен случай работникът вади един изпълнителен лист и осъжда работодателя заедно с таксите за съдебното изпълнение. И тогава дадох този пример: „Аз нямам банкова сметка, защото не искам да се натоварвам с банкови такси, как тогава ще получавам възнаграждението си“.

И се оказа, че някой го е разбрал буквално. Разбира се, че имам сметка, аз съм на 50 г., издавам фактури, регистриран съм по ДДС, в НАП ми имат данните, имам и кредит, макар че в декларацията писах пълния му размер, защото не знаех колко точно е останал за погасяване, след като 8 г. го плащам. Народното събрание обаче трябва да разбере, че не е светая светих и трябва да се съобразява със законите в страната, и най-важното – с Конституцията. Това се и опитвах да обясня по време на дебата, но явно занапред трябва да внимавам малко повече с примерите, които давам“.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жасен

    26 2 Отговор
    Тази звИзда скоро не бяхте я пращали в орбитата !!!
  • 2 Двама боклуци

    23 4 Отговор
    в спор,единия с типично българско име. Българино ?
  • 3 Ето го

    21 0 Отговор
    Унуфри излезна Срам голям срам
  • 4 SH BG

    5 9 Отговор
    Чипиране и тотален контрол на всички чрез всичко... Това ли искате да правите с българите бе?... Ама да нта Джасна по-силно...!!! Ха, ха, ха... :::)))
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    17 7 Отговор
    Тоя от коя държава се обажда бре ?
  • 7 Якоооо

    11 3 Отговор
    Джасим Джасим
  • 8 Просто човек

    21 5 Отговор
    Абсолютно съгласен - Оставка!

    Коментиран от #15

  • 9 Славия-София

    13 2 Отговор
    4 ти километър да се самосезира
  • 10 Нeгри разни

    14 8 Отговор
    Демокрадите никога не са били единни, защото са си сбирщина от постоянно недоволни типове. Този пък какъв зор има с това дал;и на ръка или в биткойни, ще плащат на някого заплатата?
  • 11 хахаха

    10 2 Отговор
    Ами Рисьо? Аре стига интервюта! Да се маха!
  • 12 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    9 3 Отговор
    В изданията на "добрия олигарх" - нито дума за това....а уж там са все умнокрасивитет.....
  • 13 Иво

    29 1 Отговор
    Имаш кредит нямаш банкова сметка еха. И като има деца защо не си плаща издръжката ами мисли само за себе си
  • 14 Surko

    20 1 Отговор
    По закон всички суми над 10 000 само по банков път. За този тулуп изключение ли има?
  • 15 Сульо,

    9 8 Отговор

    До коментар #8 от "Просто човек":

    Махни "О" то! Депутатът ясно е обяснил, защо не иска да минава през банка. Ако държавата имаше банка без такси и комисионни, добре. За съжаление БАНКИТЕ СА ЧАСТНИ и никой не може да задължи някого да ги храни за собствена сметка!

    Коментиран от #17

  • 16 Така е

    9 0 Отговор
    Като гласувате за непознати. А ако са познати, толкова по зле.
  • 17 Пульо

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "Сульо,":

    Назначаването на касиер излиза по скъпо. А и парите така или инък идват от банка.

    Коментиран от #20, #34

  • 18 томка бикова

    9 1 Отговор
    Момче, идвай при Нас - Ние приемаме всички отцепници.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сульо, с

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Пульо":

    Лобистки оправдания.
  • 21 Хвани единия удари другия

    6 1 Отговор
    А на тоя, кой ще поиска екстрадирането му заради изопачаването на българската история и гаврата с Апостола?
  • 22 УДРИИИ

    9 1 Отговор
    МНОГО ВАЖНИ РЕШЕНИЯ ВЗИМАТ В ПАРЛАМЕНТА ,ПРЕД ХИЛЯДИ ПРОБЛЕМИ СПОРИМ ЗА НАЧИНА НА ЗАПЛАЩАНЕТО ,ТО Е НАЙ ВАЖНО ЗА ТЯХ
  • 23 Гост

    13 0 Отговор
    И си ги избрахме тези да ни управляват,смятайте какво ни чака от "депутати" със запори,неплащали издръжките на децата си с години...
  • 24 Тариката

    11 0 Отговор
    тоя Тарикат си е платил за депутатското място, само с тлъстата депутатска заплата може да се спаси от фалита, да подава оставка !!!
  • 25 За протокола

    3 3 Отговор
    Голяма работа, че е излъгал в декларацията. Самият Министър-Председател го прави и прокуратурата каза, че няма проблем.
  • 26 Биби Долапчиев

    1 1 Отговор
    Не е грешно да слъгваш кофтиа матреал! Я три петелетки крадохме и ръце и с ноги и лагахме ма па си оставаме най голямио след Ст.Стамболова и най вече след бае Тоше- моиа фоворит-доеен у полетиката деа!
  • 27 Танева

    0 0 Отговор
    Да не. се бърка в личния живот на хората.
  • 28 Pehata

    5 0 Отговор
    Тоя прошляк Иван Димитров не е за депутат.С цялата си наглост сравнява депутатската заплата с тая на тираджийте.Аз искам да му кажа че щом един тираджия изкарва повече пари от един депутат,защо не стане тираджия тогва и да върти геврека по цел ден,да се реди на митници да види колко е хубаво и лесно а пък ние ще бъдем лежляци-паразити на голяма заплатка в Н.С
  • 29 Pehata

    3 0 Отговор
    Такива са повечето депутати за съжаление,не гледат за народа а си гледат само своята изгода.Мани че са го уредили,там а пък паразита има претенций как да му се плаща,поради това че има запори и издръжки,кажете това не е ли супер НАГЛОСТ
  • 30 НОВ

    3 0 Отговор
    ЗА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ МОЖЕ САМО С КАРТА ,А ЗА БОГОИЗБРАНИТЕ КАКТО ИМ ИЗНАСЯ!ДОКОГА?
  • 31 Друг

    2 1 Отговор
    Подкрепям да се изгони от парламента. Всеки който дръзне да се подиграва с народа и да се взема за нещо повече като "депутат" веднага да бъде отстраняван. Само твърда ръка и глас наридрн ще оправи тази държава.

    Коментиран от #32

  • 32 Друг

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Друг":

    Глас НАРОДЕН да се чете.
  • 33 Да си ходи

    0 0 Отговор
    Бегом марш
  • 34 късо име дебел у-й!

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Пульо":

    Ти Да не защитаваш-Банките бандити,а мошеник???Никой няма право да заставя човек да си прекарва парите през банка за да му вземат огромен комисион!!!
  • 35 Васил

    1 0 Отговор
    Цялата Демократична България такава им работата – никаква!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове