Last news in Fakti

21 Декември, 2021 22:00 3 545 30

Назначиха 13 заместник-министри

  • заместник-министри-
  • данаил николов-
  • пламен данаилов-
  • владимир харизанов

От длъжността заместник-министър на енергетиката са освободени Мирослав Дамянов, Ива Петрова и Георги Самандов

Назначиха 13 заместник-министри - 1
Снимка: БГНЕС

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени тринайсет заместник-министри.

На длъжността заместник-министър на енергетиката са назначени Данаил Николов и Пламен Данаилов.

Данаил Николов e строителен инженер по образование, има също магистърска степен по икономика „Енергийни пазари и услуги“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е дълги години в НЕК АЕД, като последната заемана от него позиция в дружеството е ръководител производствено поделение.

Пламен Данаилов е финансист, завършил е УНСС в София. В рамките на професионалната си кариера е работил основно в частния сектор като финансов мениджър. През последните близо десет години е управляващ съдружник във финансова консултантска компания.

От длъжността заместник-министър на енергетиката са освободени Мирослав Дамянов, Ива Петрова и Георги Самандов.

Владимир Харизанов е назначен на длъжността заместник-министър на спорта. Харизанов е магистър по строителство на сгради и съоръжения със 17-годишен проектантски и мениджърски опит. Притежава допълнителна магистърска степен по „Спортен мениджмънт“ към Johan Cruyff Institute, Барселона. Работил е предимно в частния сектор, а през 2017 година е заемал длъжността главен експерт в Министерството на младежта и спорта.

От длъжността заместник-министър на младежта и спорта на длъжността заместник-министър на спорта е преназначена Яничка Труева.

На длъжността заместник-министър на земеделието са назначени Момчил Неков и Иван Христанов.

Момчил Неков е магистър по международни икономически отношения от УНСС и доктор по политология от СУ „Св. Климент Охридски“. В периода от 2014 г. до 2019 г. е член на Европейския парламент, като е работил в Комисията по култура и образование и в Комисията по земеделие и развитие на селските райони. Преди 2014 г. е работил в Комисията за защита на личните данни.

Иван Христанов по образование е икономист от УНСС. Работил е основно в частния сектор, в компании за консултантски услуги, за управление на големи бази данни и за създаване и управление на кредитни портфейли. Бил е в ръководството включително на една от двете компании в България, утвърдени от ЕИФ на ЕК за инвестиране в малки и средни предприятия по Програма за Дялово Финансиране Джереми.

На длъжността заместник-министър на културата са назначени Юрий Вълковски и Бойко Кадинов.

Бойко Кадинов е архитект по образование. Професор е в УАСГ, дългогодишен преподавател в кат. „Обществени сгради“.

Юрий Вълковски е завършил СУ „Св. Климент Охридски“, участвал е и в обучения като част от наградата „Млад европейски лидер“ (40 под 40). Бил е заместник председател на творческия съвет на столична програма „Култура“. Работил е също така в сферата на проектирането и разработването на програми за подкрепа на социални и културни предприемачи. Съосновател е и първи изпълнителен директор на Българска фестивална асоциация.

От поста заместник-министър на културата са освободени Борислава Танева и Пламен Славов.

От длъжността заместник-министър на финансите е освободена Людмила Петкова, като на същата длъжност е назначена Росица Велкова-Желева.

Росица Велкова-Желева е магистър по „Финанси“ на УНСС. Има повече от 20-годишен опит в Министерството на финансите, където включително е заемала поста заместник-министър.

На длъжността заместник-министър на здравеопазването са назначени Петър Грибнев и Любомир Бакаливанов.

Петър Грибнев от юли 2021 година досега е зам.-директор по лечебната дейност на УМБАЛ „Александровска“, София. Завършил е Медицинския университет в София.

Любомир Бакаливанов е бил заместник-министър на здравеопазването в служебното правителство през 2014 г. В периода 2017 г. – 2019 г. е председател на Съвета на директорите на Националната кардиологична болница.

От длъжността заместник-министър на здравеопазването са освободени Александър Златанов и Тома Томов.

Явор Пенчев и Деляна Иванова са назначени на длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Деляна Иванова е народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Организационно развитие“ от СУ „Св. Климент Охридски“. Притежава управленски опит в сферата на банковото дело и управлението на риска.

Явор Пенчев в продължение на повече от 15 години упражнява самостоятелна практика като адвокат. Практиката му е в сферата на търговското право, облигационното и административното право. Юридическото си образование е завършил в СУ „Св. Климент Охридски“.

От длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са освободени Нина Стоименова, Валентин Граматиков и Иван Шишков. От поста заместник-министър на труда и социалната политика е освободена Надя Клисурска. Ивелина Пенева, Красимир Киряков и Орлин Япраков освобождават поста заместник-министър на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 9 Отговор
    ЧЕСТИТО и да работят за ДОБРОТО на ХОРАТА
  • 2 cpv

    24 8 Отговор
    Петков,нали щеше да намалиш администрацията,а в момента правиш точно обратното!

    Коментиран от #8, #16, #24

  • 3 да питам

    15 5 Отговор
    Само толкова ?!

    Коментиран от #11

  • 4 Хомосапиенс

    25 3 Отговор
    Тоя филм съм го гледал. Слагаме наши хора навсякъде.

    Коментиран от #6

  • 5 алиса

    22 1 Отговор
    Аз друго си мисля, все създават разни комисии, експерти, все назначават някой, все дават помощи, все взимат помощи от ЕС, все раздават на нуждаещите се пари. А за нормалния човек положението става все по зле.
  • 6 Хомосапиенсо

    8 10 Отговор

    До коментар #4 от "Хомосапиенс":

    Какво искаш? герберските назначения да мътят водата ли?
  • 7 Коцалиев

    12 8 Отговор
    Браво, по нареждане на Корнелия Нинова се освобождават едни социалисти , зам министри и се назначават други зам министри, социалисти. Канибализъм по корнелия ниновски
  • 8 ех тез гербери неадеквати

    10 12 Отговор

    До коментар #2 от "cpv":

    Уволнява герберасти и назначават кадърни.
  • 9 Някои си

    6 2 Отговор
    Махайте ги тея келеметъ
  • 10 Sure

    8 1 Отговор
    Дано новите продължат да чегъртат надолу по гербавата държавна администрация. Става дума за почти всички окопали от 12 години се гербави директори на държавни структури. както и подлизурките им. Борисов вдигна заплатите на служителите в надутата държавната администрация в ковид пандемията, за гласуват за него под строй.
  • 11 Отговарям ти

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "да питам":

    Тези са дпс,арите. Утре герберите.
  • 12 мисирката написала "назначава"

    1 0 Отговор
    Първо освобождават
  • 13 Криво. Куцо. Сакато иска

    11 4 Отговор
    Да става министър!Но имат диплома от Харвард!и чичко Сорос стой зад Тях..😇
  • 14 Ша повърна

    13 2 Отговор
    Тринадесетият воин, народа трябва денонощно да работи за да ви плащаме заплатите кауни.
  • 15 Браво

    4 0 Отговор
    Най важното е , че корумпето Шишков е уволнен. Той е Бойкова подводница, проектант на ЗАЙЧАРНИКА
  • 16 Чети бе тъ.пак

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "cpv":

    Уволнява по трима в министерство, начначава двама. Аман от неграмотни герберасти. И да мислите не можете
  • 17 Сатана

    8 1 Отговор
    Пак са събрани от кол и вЪже,магистър по политикономия(политология) ще развива селското стопанство а архитект ще се занимава със спорта в кочината.Адвокати и финансисти ,едните ще влачат а другите ще мажат след тях.Остапбендеровата задруга.
  • 18 Мизерията идва

    9 3 Отговор
    Списъка с това което не контролират а само регистрират е дълъг : 1. вихрещата се икономическа криза; 2.Вихрещата covid-19 криза която заплашва да ме лиши от прехрана и право на свободно придвижване; 3. Според мнение на експерти в казуса РС Македония е съвсем реална опасноста да бъдат пренебрегнати основни исторически факти за който са загинали много българи. 4.Вихрещата се Енергийна криза 5. Усилващата се социална криза. 6. Вихрещата се години наред здравна криза. За мен като обикновен човек не усещам полза от тези хора и по нищо не ги припознавам като различаващи се от ГЕРБ,БСП,НДСВ и т.н всичките действат еднакво и са подкрепяни от медийте и отвън. А нещата се влошават за всички.

    Коментиран от #25

  • 19 Макавей Пухчев от Долна Митрополия

    1 1 Отговор
    Какво става та неназначават зам министъра по силните наркотици в земеделието
  • 20 Корнелия Мизия ската клептоманка

    5 3 Отговор
    Разказах ли ви играта на всички, научих ли ви как се гонят кадърни заповед за министри и се назначават безработни и неизбежно депутати от бсп, за да има за моя джоб
  • 21 gggw

    3 0 Отговор
    от трън та на глог... унсс-то трябва да има забрана за министерства
  • 22 И какво ще работят тия

    3 0 Отговор
    Тя държавата за една година фалира. Последния да загаси шалтера.
  • 23 Червена калинка

    2 0 Отговор
    Искам и аз Кире !
  • 24 хихихи

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "cpv":

    Ама защо се правите на учудени,ще каже човек ,че ви е за първи път да ви излъжат през последните 33 години , сега аз съм учуден, че все още има навни вярващи
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 застой

    2 0 Отговор
    Недоукия самозванец Джон 3 Волта само тупка топката и чака някой да му каже какво да прави. Губи се ценно време да се измете изметта от старата власт окопала се 30 години. Но има една голяма спънка - не работещата Невидима Съдебна ВЛАСТ. Тя продължава да са хрантути без да работи. Тези човечета са виновни за цялата мизерия в тази страна. Не си губете времето с дребни кокошкарски кражби, върнете нещата още от приватизацията когато ограбиха нас , нашите майки и бащи.

    Коментиран от #29

  • 27 ХарВарт

    1 0 Отговор
    Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила
    на САЩ за измамване и оглупяване на хората от
    социалистическия свят. Незабелязано ще подменим
    човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим
    единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем
    грандиозна по мащаби разложителна работа, ще
    изтръгнем социалната същност на литературата, ще
    насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ
    към секса, насилието, садизма, предателството -
    тоест безнравствеността. Нужни са писания,
    осмиващи естествеността и почтеността като
    архаични отживелици. Простащината, наглостта,
    лъжата и измамата, пиянството и наркоманията,
    животинския страх сред хората, безсрамието,
    доносничеството и още много пороци заложени в
    човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме
    поколение след поколение, ще предизвикваме
    ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем
    човек с консумативна психика на елементарен
    потребител. Всичко това ще извършим под девиза:

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956
  • 28 Циганин

    0 0 Отговор
    Чета всичките тия негативни коментари и разбирам, колко много хора са си просто черногледи и чакат да дойде месията да ги оправи. Ами, НЕ , няма да стане. Оставете министерствата да поработят поне известно време. За месец, нищо не може да се промени. Кирчо е казал, НУЛЕВА КОРУПЦИЯ. Само това да спазват, ще се усети разликата, но не в доходите ви, а в инфраструктура и по-работещи институции. След няколко години и стандарта на живот ще се повиши. БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ!!!

    Коментиран от #30

  • 29 Ффктрк

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "застой":

    Поздравления за коментара!
  • 30 Аише

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Циганин":

    Бъркаш нещата. Хората очакват избранниците им да правят това което говорят.Човек уважава градивните резултати. Уважението идва с добрите практики и когато те уважават с критичното мислене към резултатите. Написаното изглежда като от живеещ в капсулирана реалност с ограничен кръг познати и системни доходи с избирателна информация. Разходи се в съвременна българия и виж разрухата във всяко едно отношение. Ако чакаме само на инвеститори отвън отиваме в графата "да ги оправят" и тотална разпродажба. Тогава не са ни нужни "калинките". Ще ни трябва просто директорски борд. Необходимо е функция на откриване на производства със собствени вътрешно държавни сили. Коментарите са тъжни,защото хората не са глупави а реалността е резултат от свършеното от управляващи и всички по веригата през годините. ОПТИМИЗМА е част от отчаянието от безпътицата и заблудата,че някой или някаква сила някъде там, може би ще. Да, ама, НЕ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове