Last news in Fakti

6 Януари, 2022 14:36 3 800 30

Мира Радева: Младите момчета на този етап са неподготвени

  • мира радева

Тя обърна специално внимание, че като преподавател в Пловдивския университет в дисциплината „Електорална социология“ се е опитала със студентите да видят в сайта на ЦИК, как може да се работи с данните по избирателни секции

Мира Радева: Младите момчета на този етап са неподготвени - 1

Всяко едно управление има и добри и лоши страни, коментира социологът Мира Радева пред Радио „Фокус“, по повод енергичността на властта, която с лекота ежедневно уволнява, отзовава и назначава кадри. Мира Радева уточни, че е рано за критични оценки, а и всяко управление е един много сложен баланс на интереси.

„Винаги едно управление си има и добрите, и лошите страни. И затова това е един много сложен баланс на интереси. Винаги ще се намерят критични гледни точки в едната и другата посока. Това, което прави впечатление – да, тези млади хора за момента изглеждат недостатъчно подготвени, когато става дума и за работа в парламента, видяхме случая с мораториума, и за работа в изпълнителната власт. Затова и трябва да им се дадат тези допълнителни месеци, да се ориентират и дай Боже да се постигнат добрите резултати, защото всички имаме нужда от това“, каза още социологът.

Мира Радева обърна специално внимание, че като преподавател в Пловдивския университет в дисциплината „Електорална социология“ се е опитала със студентите да видят в сайта на ЦИК, как може да се работи с данните по избирателни секции.

„Защото това е част от преподаването ни, да влезем в сайта на ЦИК и да видим, да обясня на студентите си как може да се работи с данните по избирателни секции. Всичките ни опити да влезем в този сайт през избирателни секции се провалиха. Аз бях просто потресена, защото години наред ЦИК издаваше един бюлетин, в който и в хартиен вид можеше да се види резултатът на всяка една избирателна секция“, изрази възмущението си Радева.

Тя обясни, че това е част от изследователската, научна и академична работа на социолозите.

„Поставям чрез вашия ефир този въпрос и ви моля да се обърнете към един от заместник-председателите Цветозар Томов, който е социолог. Нека да се постави този въпрос на публично обсъждане, защото може да е наша грешката, помолих и моите студенти да се обадят, резултат няма. Недопустимо е да имаме подобен проблем при машинни избори, би трябвало всичко да се случва много по-лесно“, категорична беше Мира Радева.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Остави

    31 3 Отговор
    младите момчета , нали имаш млад мъж , ма ?! И нов нос !
  • 2 цербер

    20 1 Отговор
    като преподавателКА в Пловдивския университет

    Коментиран от #19, #24

  • 3 7264

    13 13 Отговор
    И кои са добрите страни на новото управление ?
  • 4 Анализатор

    29 8 Отговор
    Тази е една от трите влъхви, заедно с Румяна Коларова и Антоанета Христова. Те бяха на хранилка в ГЕРБ и сега са на сухо...
    Озлоблението е изписано на лицата им, но свършиха хубавите за тях години, когато вдигаха рейтинга на мутрата и изкривяваха предизборните резултати. По 100 000 лв. за процент нагоре. Това беше таксата.
  • 5 Хем

    21 4 Отговор
    За сметка на това Мирка - мисирката хем е нефелна,хем дърта,хем на всяка манджа мерудия.
  • 6 Последния Софиянец

    13 8 Отговор
    Не издържам! Отивам на протест пред Харвард! Да си вдигнат нивото на образованието! Срамота!
  • 7 Киро Жарта

    18 1 Отговор
    И ти си една Месалина....
  • 8 user

    14 13 Отговор
    Да кажат защо не изнасят данните от избори по секции. Скоро ще се разбере как чужди сили си сложиха васално правителство само за 2 месеца у нас с медиите си и с изборни манипулации.
  • 9 дедо

    15 2 Отговор
    Тя и дъщеря още като тийнейджърка беше неподготвена, ама протестираше на Орлов мост, докато ти още правеше метани на Баце!?! Скрий се някъде и не се обаждай повече!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 За протокола

    11 11 Отговор
    Защо се чуди, че не може да види резултатите от изборите по секции?!?! Манипулациите на изборите с машините са безспорни и колкото повече информация изтича толкова повече доказателства за това ще има.
    Колкото до момченцата - нямаме намерение да ги чакаме да се учат на гърба на държавата. Да си ходят в Харвард или където си искат за да си доучат и да дойдат пак.
    Правителството и Парламента са за опитни политици, а не за обучение на начинаещи такива. Един ентусиазиран невежа на отговорен пост е като маймуна с граната в метрото.

    Коментиран от #29

  • 12 Elect the dead

    3 1 Отговор
    Ами, постарай се повече.
  • 13 😃 Обикновенна сметка за 12 год "статист

    11 3 Отговор
    Е кък.
    Мирчеее,
    спря потока траншове към теб от ПО 250 000 ВСЕКИ. Няма го вече ГРОБ да ти ги плаща редовно.

    АКО НЕМЕ ЛЪЖЕ ПАМЕТТА, ТАКИВА ИСКАНИЯ ОТ ГРОБ КЪМ ТЕБ СА ОЩЕ ОТПРЕДИ 10 ГОДИНИ НАЗАД.
    Досега битрябвало МИНИМУМ ДА СИ НАТРУПАЛА ПОНЕ
    7 МИЛИОНА €, 😃 не лева,
    НАЛИ МИРЧЕ.
  • 14 Грульо

    9 4 Отговор
    Щом от ЦИК крият резултатите, значи са ги манипулирали и не искат да се разбере. Това обяснява как коалиция от никому неизвестни партийки изведнъж стана първа сила. :D
  • 15 Мира Радева?? Да върнем старите крадци

    12 2 Отговор
    Защото са Опитни??? Да лъжат и крадът!!! Мерси!!! Няма да се получи!!
  • 16 Дон Санчо

    6 0 Отговор
    Ако съм студент при нея,след лекция,
    ще ида да ми баят за уроки.
    А, момченцата плуват в локва и вижда се няма да прескочат ,като дойде прилива.Нямат смелост,нито да излъжат,нито да комуникират с плебса.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Павел пенев

    11 1 Отговор
    Тази гербаджийка заяви че е готвачка и защо се занимава със социология? Ето например, Боко беше обикновен пожарникар, а стана елитен управник,крадец и лъжец.
  • 19 Българка

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "цербер":

    Думата е чуждица и е възприет рода в който е. Не е неправилно да се пише преподавател Радева. Само за протокола.
  • 20 Гост

    7 0 Отговор
    На тази в главата и са само млади момчета и нищо друго.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 НЯКОЙ

    2 1 Отговор
    Довереницата на бойко Борисов - каквото и да казва е изкривено или лъжливо. Попада в категорията "вредители"!
  • 23 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    НЕ БЕШЕ САМО ТЯ , КОЯТО СИ ПРОДАВАШЕ ЛИЧНОСТТА И ДУШАТА СИ !!!!!!!!!! ДНЕС ИМА ОЩЕ ПОНЕ 4 -КАТО НЕЯ ---ОТЦЕЛЕЛИ С ПАРТИЙНИ СПОНСОРИ ---НЕ Е ПРОСТИТУЦИЯ !!!!!!!!!!
  • 24 kieran_tierney

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "цербер":

    Че и в университет е вЗеЛи
  • 25 1111

    1 0 Отговор
    В сайта на ЦИК се влиза без проблем. Досега нямам нито един отказ.
  • 26 обективно

    2 0 Отговор
    не съм чувал добра дума за западното образование от съветски възпитаник
  • 27 Анонимен

    1 0 Отговор
    Освен да оди певица при азиз
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Опп...

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "За протокола":

    Иииии... Боката, да ни довърши!
  • 30 Gg allin

    0 0 Отговор
    Грозно нещастно човече
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове