Last news in Fakti

7 Януари, 2022 22:46 3 896 33

Ваня Григорова: Трябват спешни промени, за да не си тръгва българинът

  • ваня григорова-
  • икономист-
  • данъци

България е в тежки кризи, отбеляза икономистът

Ваня Григорова: Трябват спешни промени, за да не си тръгва българинът - 1
Кадър БНТ

"Разломите у нас вече са толкова големи, че вече видяхме много ярки символи на раздор в общности, които би трябвало да са заедно", заяви в "Панорама" икономистът и съветник в КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.

"Мисля, че вече има някакво осъзнаване за това, че не можем да продължаваме да сме държавата с най-ниските заплати, с най-ниските данъци и оттам, разбира се, най-ниските пенсии. Силно се надявам новото правителство да чуе тези хора. Много спешно трябва да се случат всичките тези промени, така че българинът да се чувства на място в България, а не да си тръгва", заяви тя.

България е в тежки кризи, особено видими през последните две години. Освен здравна, имаме и криза на осигуряването, която сега пенсионерите усещат най-добре, защото те очакваха някакъв сериозен скок на техните доходи което не може да се случи.

"Ние вече не разчитаме на солидарност, разчитаме на благотворителност - събираме капачки. Не разчитаме на социална политика, защото тя често е, меко казано - неадекватна, а разчитаме на социална отговорност"

Когато имаме най-изкривената данъчна система в ЕС и когато Европейската комисия с всеки годишен доклад ни казва пряко, че тази система всъщност взима от по-бедните и оставя много свободни средства на по-заможните граждани, ние трябва да се вслушаме в това, но не е ясно защо политиците не го правят, допълни икономистът.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    42 12 Отговор
    Новото правителство да направи нещо за да помогне на българите??? Ми като ги гледам и слушам виждам само едно-ПРЕДАТЕЛСТВО. ТИЯ ДЕТО СЕ НАДЯВАХМЕ,ЧЕ ЩЕ МОЖЕМ ДА СЕ ВЪРНЕМ ,ЕДВА ЛИ..Толкова се надявахме, пълна гавра ..

    Коментиран от #13

  • 2 освен Възраждане

    59 6 Отговор
    права е жената,само не знам защо казва в края за политците,че не знае защо не предприемат нищо! - ЗАЩОТО всички от 1989г до ден днешен са метастази на крадливата част от бкп и дс!
  • 3 Ваня

    30 27 Отговор
    Много говори ама празни приказки , и много преиграва ..вече е на възраст , добре е да се оттегли да даде път на младите момичета

    Коментиран от #7, #14

  • 4 Майна

    35 10 Отговор
    Как можахте да гласувате за тия марионетки, как не му увря главата на българина..

    Коментиран от #8, #18

  • 5 Ако....

    28 4 Отговор
    Ми падне оръжие ще избив@м наред престъпниците с бели якичка и подобни феодали.А вие си плямпайте що искате! И най вече от ГРОБ.....:).Дори ще си платя за тази привилегия.Ще хвана 1вият самолет и конкретно за това ще си дойда....

    Коментиран от #6, #31, #32

  • 6 Майна

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ако....":

    И мен ме обземат такива желания..
  • 7 КТ Утрепа

    26 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ваня":

    То верно, че тая организация си е чист бардак и е добре да сменят труженичките от време на време.
  • 8 Наивник

    33 4 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Да не мислиш, че някой го интересува кой как гласува. И тук избраха кирчо и кокорчо със същия софтуер с който избраха байдън.
  • 9 Стамат

    22 1 Отговор
    Що бе на всички политици, политички и разни други фтички ви е толкова трудна думата лустрация, ако я приложите много неща ще си дойдат на мястото.
  • 10 Последния Софиянец

    12 15 Отговор
    Тая нали е ромка?Какво я интересуват българите?
  • 11 ГЛЕЙ СИГА

    11 3 Отговор
    АХА РАЗБРАХ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ОЩЕ ПО ВИСОКИ ДАНЪЦИ ТАКА ДАВАШ 10 ВЗИМАШ 20 И 5 РАЗДАВАШ НА ТАКИВА ДЕТО НЕ РАБОТЯТ А САМО ГЛАСУВАТ НО ПРЕДИ ИЗБОРИ И ТИ ОСТАВАТ 5 ТОЕСТ 20 % ОТГОРЕ /АБЕ АКО ДАНЪЦИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ ТУК СА КАТО В ГЕРМАНИЯ КОЙ ЩЕ СТОЙ НОВ ЗАВОД НА ГОЛА ПЛЯНА БЕЗ ПЕЧАЛБА БЕ ЩО ДА НЕ Е В ИНДИЯ ИЛИ В БУРУНДИ Я КАЖИ ЩО БОБОКОВИ КУПИХА ЗАВОД ЗА АКУМУЛАТОРИ В АФРИКА А ЩО НЕ ИЗНАСЯТ МОНБАТ ТАМ В АФРИКА КО ШИ КАЙШ ЕЙ ДОЛНИ ПОПУЛИСТИ
  • 12 $%^

    22 4 Отговор
    Трийсет години след "края на комунизма",комунистите продължават да разграбват България.Да не говориме,че я продадоха на Русия и руските паразити Лукойл,Газпром и Росатом вилнеят и ограбват българина ежедневно.Само много наивни хора,като тези които подскачаха по площадите и клечаха по кръстовищата,могат да се залъгват,че е настъпила "промяна".Настъпи,но не за вас.Промени се само получателя на комисионните.
  • 13 И ЩО ДА ВИ ПОМАГА

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    НА КОГО ДА ПОМАГА НА БЪЛГАРИТЕ И ЩО ДА ГО ПРАВИ ЗА ДА МОГАТ ОТНОВО ДА СА ТЪПИ И НЕБЛАГОДАРНИ АДЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ АДЕ ЧИБА АДЕ ВЪНКА СПАСЯВАЙТЕ СЕ / ДА ВИ ПОМАГА МАНОЛОВА ХАДЖИГЕНОВ ЙОНЧЕВА РАДЕВ СЛАВИ / АДЕ У ЛЕВО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА ГЛУПАКА
  • 14 Това плямпало

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ваня":

    Онези дни си беше сложило очила.Да изглежда по умно,плямпането и.
  • 15 ПенсионерА

    26 0 Отговор
    Младите заминават там където трудът им се заплаща, Обаче Пенсионерите къде да отидат, жертва са на всякакви мутри и шарлатани !!!
  • 16 дунда

    14 6 Отговор
    12години гробарско робство,как се почва сега?!Ти какво си направила ?,а сега само дремиш по ТВ -та!Бягай от тук карабатак. мазен...
  • 17 Мюмюн

    16 2 Отговор
    Тази е умница-мисля си, че новото правителство ще й намери подходящо място за нея да покаже потенциала си.
  • 18 гост

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Ти гумен галош варил ли си? Когато уври,тогава и на българина ще му уври главата.
  • 19 Сух

    12 4 Отговор
    Хубаво девойче, хубави неща приказва, не като Деси ибанова

    Коментиран от #20

  • 20 така ли

    4 7 Отговор

    До коментар #19 от "Сух":

    пацавура...
  • 21 Диамантената ръка

    11 3 Отговор
    БКП латерна е тая...
  • 22 Nako 👍

    17 1 Отговор
    това що не го каза на боко
  • 23 оня с коня

    5 0 Отговор
    Икономистът Григорова предлага да престанем да бъдем на последно място по Бедност в ЕС и да се оттласнем нагоре,което на практика значи да насадим Друга държава на нащо незавидно място.Е тва ако не е Призив към жив Душманлък - здраве да е!
  • 24 От всички тия синдикални глупости....

    17 1 Отговор
    ...само Ванчето Григоровото ми фаща окото....😉!!!

    Коментиран от #26

  • 25 селтак

    8 1 Отговор
    А вие кво напрайхте по въпроса? Освен да дрънкате!
  • 26 12321

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "От всички тия синдикални глупости....":

    И то ЗА ЕДИН ПЪТ многопосочно! Браво Ванче, браво Григорова - раздавай се за работниците!
  • 27 Анонимен

    3 0 Отговор
    Освен да си сменят ролитя. Тя да мие кенефи навън, нищо, че е икономист, а те да се върнат. Блаблабла приказки от 1001 нощ от гербдосбсп
  • 28 111

    3 1 Отговор
    Бойко не може да оправи, та тая говори за дълбок мечи сън. Навсякъде е корупция и то всичко е връзки между гербспдпс. Навързани са всички като свински черва. Българи християни не се раждат в Бг.
  • 29 Анонимен

    2 1 Отговор
    Нашите български турци заминали 1989 за турция, швеция, децата им от турция в германия, англия масово бягат от турция, а в бг кво остава, идват си старите турци на село през лятото и през зимата си заминават и то не всички за туркие. Родопите са помашки, а морето руснаци. И ще остане само вайко в банкя.. Те изкупиха на бб недвижимите българи директори, кои бяха в борда на директорите и си живеят с парите старите, има хора за тях номер едно са парите и гайдите, но не и учението. Българите са умни и го казват турците женени за помакини, старци де. На много хора няма да му изнася написаното, но ги разбирам, искат и те държава да си имат и цели махали са на едно от живково дори време. Борисов си няма на идея много неща, но така ще е. Койлуд да се върне къде няма християни. Слушайте неделя, събота по БНР, запада напада и много от...
  • 30 Късно е либе за китка

    1 2 Отговор
    Умре тя Българията последният българин да угаси лампата

    Коментиран от #33

  • 31 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ако....":

    Точно същото мисля и аз, но не мога да си намеря. Не съм се отказал.
  • 32 За протокола

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ако....":

    Само най-простите се спъват два пъти в един и същ камък. А ние, големите умници, 32 години след като се спънем в някой камък, правим кръгче за да се спънем пак в него, после пак и пак, а като ни омръзне, си избираме най-големия и най-добре изглеждащия камък и повтаряме упражнението, като че ли сме слепи или мазохисти. Така се спъвахме:
    - в камъка ГЕРБ - 3 пъти,
    - в камъка НДСВ - 2 пъти
    - в камъните ДПС и БСП - толкова много пъти, че е трудно да преброят.
    А по-малките камъчета като Атака, Воля, ония с мутрите, идващите, които си отидоха и т.н. изобщо не ги броя, въпреки, че според народа, понякога и малките камъчета обръщат колата.
    Мисля си, не е ли време да хванем за ушите и изхвърлим с шутове оня, който ги слага тези камъни и тика народа в тях. А междувременно не е зле да отваряме очите на същия този народ, за да може да ги заобикаля. Тогава и ръсенето на камънак ще стане безпредметно.
  • 33 Зевзеков

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Късно е либе за китка":

    Да загаси лампата и да открадне крушката ;)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове