Last news in Fakti

9 Януари, 2022 21:06 7 149 34

Събев: Управител на жп база е правил празненства за сметка на държавата

  • николай събев-
  • паничище-
  • жп база

Според него след 8 декември понятията държава и родина са се слели в едно

Събев: Управител на жп база е правил празненства за сметка на държавата - 1
Кадър Нова тв

Управителят на жп базата в Паничище си е канил гости там като в негова лична туристическа база. Пили са, правили са празненства, всичко е било платено от държавата. При нарушен обществен интерес веднага ще има реакция. Това заяви транспортният министър Николай Събев в студиото на "На фокус" по Нова тв.

Той разкри, че има сигнали,че Аспаруховият мост е технически не толкова годен да издържи натоварването по удълбочаване на пристанище "Варна". Затова ще бъде направено обследване, a ако има опасност, проектът ще бъде спрян", обяви министърът.

По думите му когато има твърдения, че това, което се взема от дъното, за да се удълбочи се изхвърля навътре в езерото, трябва да се провери. "Има две причини да смятаме, че договорът е незаконосъобразен. Подали сме сигнал към МВР, защото в самият договор не се предвижда държавната фирма да превъзлага на трето лице да извършва тази дейност. ДНСК пък е констатирала при изпълнението на процеса, няма нужните подписи. Има строителни книжа, които не отговарят на закона", подчерта той.

Относно концесията на летище "София" министърът сподели, че е важно да се знае доколко най-бързо ще може да се види вратата на България добре отворена. "Потребителят трябва да усеща резултатите от концесионния договор. Договорихме се, че още през тази година концесионерът ще изтегли основната част от инвестициите си", посочи Събев. И призна, че е милионер от предприемаческата си дейност в транспортна фирма.

"Често съм бил заплашван и ми е била искана такса "спокойствие". Винаги съм се справял сам. След 8 декември понятията държава и родина са се слели в едно. Цялата ми дейност е свързана с това да развявам гордо националния флаг", разказа министър Събев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК

    78 11 Отговор
    Тая измет заедно с вожда им, бяха си разделили държавата като бащиния. Дано има възмездие и да си получат заслуженото всички които пируваха и грабеха народа.
  • 2 респект

    64 25 Отговор
    Този министър е най- можещият и знаещ от всички !! Мъж от класа ,който даде 13 мил. лв на държавата , въпреки , че беше спечелил дело в съда !!!!!!

    Коментиран от #6, #14

  • 3 Потърпевш

    32 62 Отговор
    Еконт са най големите рекетьори в бранша, Най високите такси, най лошата организация !!

    Коментиран от #4, #18

  • 4 деса мерцедеса

    60 20 Отговор

    До коментар #3 от "Потърпевш":

    Глупости на търкала, ползвам ги от над 10г. и винаги са били точни и бързи, сравнено с другите куриери.
    А че наскоро вдигнаха цените - факт, но за това си има причини.
  • 5 Гн Министре

    29 26 Отговор
    Действия трябват и борба с мафията!... Празненства стават навсякъде,.... И остави тая мантра със заплахите... Всички сме били заплашвани, и повечето от нас са били смели! ... Ако мислш само да ланкаш, оди си в офиса,.. Там на служителите си мели сол, пипер... Пфуу.. Богат човек но се държиш като провинциалист какъвто си!
  • 6 Последния Софиянец

    25 21 Отговор

    До коментар #2 от "респект":

    Това е бизнесмен като мен дето сам е постигнал всичко,а не от държавата.

    Коментиран от #10

  • 7 Ивелин Михайлов

    18 18 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна подкрепя министър Събев!
  • 8 Разнищване

    36 6 Отговор
    от игла до конец ! Изключително нагли и грабливи мошеници - варвари !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 8 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Постигнал си главен КЛОШАР и лъжец
  • 11 Мда

    20 8 Отговор

    До коментар #9 от "Ъхъ":

    Пропусна Боко, твоят вожд. Той пише само с главни букви, като теб...
  • 12 Кире лажецо

    37 16 Отговор
    Абе, Събев..що си толкова нагъл бре? То и аз ако имах 300 хилки да си купя едно министерско столче, щях да развявам гордо знамето. Това ли ви е промяната бе, Кире? На Лорер жена му се уреди, на Кирчо секлесарката се уреди също с цяла банка. ПП Проекта Киро почва да издиша от всякъде нещо...

    Коментиран от #17

  • 13 ЩЕ ВИДИМ

    18 8 Отговор
    ТОА МОЖЕ И ДА ИЗЛЕЗЕ ЕДИН ОТ МАЛКОТО ЧИТАВИ ЩЕ ВИДИМ А АСПАРУХОВ МОСТ Е ФУНДИРАН ВТРХУ ПИЛОТИ НА ОКОЛО 60М НАДОЛУ АКО НЕ СЕ ЛЪЖА ТАКА ЧЕ 2- 5 М СА БЕЗ ПРОБЛЕМ КАЛТА ОТ ИЗКОПТЕ В ЗАЛИВА ЕЗЕРОТО ПОСТОЯНОО СЕ ПЪЛНИ С НАНОСИ НЕ КОПАЙТЕ ДВА ПЪТИ /ИМА ФИЗИОНОМИЯ НА КУМАНИН А ТИЯ СА КОРАВИ ВЕКОВЕ СА НИ ДЪРЖАЛИ ГЛАВИТЕ НАД ВОДАТА
  • 14 ежко

    30 12 Отговор

    До коментар #2 от "респект":

    Евала му правя на бизнесмена, ама да си платиш министерският пост?!?А конфликта на интереси?Хем с частна куриерска фирма,хем ще защитава интереса на Български пощи.....Нещо не ми се вързва картинката.

    Коментиран от #27

  • 15 Величието на българския език

    6 2 Отговор
    Согато има твърдения, че това, което се взема от дъното, за да се удълбочи се изхвърля навътре в езерото, трябва да се провери.
  • 16 Дааа

    15 0 Отговор
    На тоя мафията му хвърля клечки за зъби, да си ги чеше с глупости. Хубаво е да се разходи из изградените проекти с гръмки заглавия.. рехабилитиран... 200 км/ч. да порита траверсите, да чуе звука на стоманата от които са направени релсите... доста неща по кражбите ще му се изяснят.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ttt

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Потърпевш":

    Taсите на Еконт вярно са най-високи, но организацията на работа и сайта им са железни (и глобите за персонала).

    Коментиран от #20

  • 19 мдаааа

    10 1 Отговор
    А някои на държавна служба , си слагат на частните автомобили сини лампи ...
  • 20 Глупости

    9 8 Отговор

    До коментар #18 от "ttt":

    на търкалета!
    Потрошени пратки и никой не свърши нищо след това.
    ЕКОНТ са боклуци.
  • 21 Иво Христов

    14 5 Отговор
    Г-н Събев, че в железницата се краде от най-обикновения работник до върха. Операциите по ремонта се пишат на книга и вместо 6 се правят 2-3 и че се работи по 12 часа, а после нафтата какво да правят - в дизеловите коли на работника до шефа. А шефовете не са се качвали на влак само с лимузини с които вършат или лична работа или возят любовниците си. Нестига че не работят, ами си назначили и любовниците като калинки. Един казваше "ходя да работа в НКЖИ да пия и да чу..м любовницата и имам чувството че затова ми плащат".
  • 22 А за

    9 1 Отговор
    Сандов нещо да кажете, какво прави в офиса ви, защо там трябва да се среша с гражсаните на Русе
  • 23 АЗ ПОДМЯНАТАОставка

    9 4 Отговор
    Оставка Подмяната Плати си за да станеш министър Затова България е на този хал ШАРАНИ радвайте се на милионера само това ви остава
  • 24 АЗ ПОДМЯНАТАОставка

    9 3 Отговор
    ТОЗИ ЧОВЕК СИ МИСЛИ ЧЕ ВСИЧКО МУ Е ПОЗВОЛЕНО ОСТАВКА ПОДМЯНАТА И КАКВИ ГИ ДРЪНКА ЗА АСПАРУХОВИЯТ МОСТ ДОБРЕ ЧЕ СИ ТИ ПОДМЯНАТА УЖАС ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА
  • 25 Това което

    9 1 Отговор
    Казваш винаги е било така не само на Паничище, но и на всяка друга база. Не само по времето на Герб но и при управлението на всички правителства досега. Имам близки , дългогодишни служители на БДЖ които са ми разказвали за какво става дума. По интересно е друго.....Защо изобщо БДЖ , която от години трупа загуби, трябва да има почивни бази из цяла България. Както и всяка друга държавна фирма. Бази в които да почиват служители със семейството си безплатно или на символични цени. А безплатно означава платено от всички български граждани. Сиреч от хора които като ходят на почивка, си плащат хотелите от собствените джобове
  • 26 Добре де ,да попитам

    11 2 Отговор
    Добре де ...гледам го тоя , слушам лакърдиите му още преди да стане министър - честно да ви кажа ,не го познавах ,даже ,че е собственик на "Еконт",че е дори е по-млад от мен с няколко години ,а изглежда ,поне 10 г по-възрастен...ЧУДЯ се ... не толкова ,как е завъртял такъв успешен бизнес и с какви пари и подкрепа още в началото на 90-те -защото и аз опитах - с двете си ръце и образование ,младост и енергия ,които имах тогава -преди 30-на години ...освен гърбене по 12-14-16 часа на ден ...остана едно разочарование ... пак с транспорт се занимавах ...а ТОЙ Е ПРЕУСПЯВАЛ И САМ ЗАЯВИ ,ЧЕ В ПОСЛЕДНИТЕ 10 години е ВНЕСЪЛ САМА ДАНЪК ПЕЧАЛБА ОТ НАД 200 000 000 лева в хазната ...ПОХВАЛНО ! САМ СИ ГО КАЗА . НО ЕДНО не мога да си обясня ...КАК СОБСТВЕНИК НА ТАКАВА ПРОСПЕРИРАЩА ФИРМА ,БЕЗ СЪМНЕНИЕ МИЛИОНЕР В СТОТИЦИ МИЛКИ ВЕЧЕ , СЕ ЦАНИ ЗА ЕДНА МИНИСТЕРСКА ЗАПЛАТА ОТ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ НА МЕСЕЦ ...ПРИ ТОВА СИ ПЛАЩА И МИЗАТА ОТ 300 000 ЗА МИНИСТЕРСКОТО МЯСТО ....ЕЙ ТОВА НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ ??!! А как е тръгнал ми е ясно ... не ,като мен да се набутам в кредити и въртя денонощно ,САМ волана на тежкотоварният си камион , не само за да храня с-во ,но и да пълня гушите на банкерите ... в същите тези години ,когато той е ПРАВИЛ ИМПЕРИЯ ... А даже не ми е и на образованието ... КАЖЕТЕ как си обяснявате това ... да ходи и да се натиска за една мижава министерска заплата при 20 000 000 печалба само ,която ПЛАЩА на държавата от СОБСТВЕНАТА СИ ФИРМА .

    Коментиран от #28

  • 27 Киро питоня

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "ежко":

    Вятърът на промяната духа бе, човеко, на промянатааа..оопс..исках да кажа-Подмяната. Така че се дръж за нещо, че да не те отвее ..пък за Пощите има кой да мисли. Човекът е платил 300 бондака да си купи правото да ги мисли.
  • 28 Киро питоня

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Добре де ,да попитам":

    Абе ти добре питаш, ама защо питаш, като знаеш отговорът. Те и Бобокови били почнали с едно селско магазинче, ама виж ги сега, чак пристанища в Либерия въртят.( А знаем кой им беше вуйчо владика.) Начи, какво не е ясно..явно малко си въртял геврека.Я виж и Вълневи.... А отговорът е прост-като не си имал никого зад гърба- я БСП, я ДПС..

    Коментиран от #29

  • 29 Що ли питам

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Киро питоня":

    Така е ,знам го много добре, аз съм съвременник на тези времена - знам как беше ...въпросът ми може би е риторичен за мене , но исках да видя ,какво мислят и по-младите хора - тия ,дето са били деца тогава ...Лично познавам много хора ,за ,които днес се говори ,не само ,че са милионери ,но висят и страниците и екраните и разправят врели-некипели ... знам ги какви бяха ,а те си мислят, че България е поне 2-300 млн и не се познаваме или сме забравили ...

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Динко

    3 1 Отговор
    Куриерската му фирма е най,-успешната, браво, но за министър не става!!
  • 33 Глупости

    0 3 Отговор
    И какво като канил гости в базата,а дали е плащал с държавни пари,как пък разбра?Харесала ти е базата дърто,и ти да ходиш там на софра с държавни представителни пари и да имаш свой човек управител.
  • 34 ГооШоо

    1 0 Отговор
    Браво, остана да чакаме японците да дойдат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове