16 Януари, 2022 11:49 3 766 71

Йорданова: Има сигнали срещу Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му

  • надежда йорданова-
  • иван гешев-
  • сигнали-
  • аргумент-
  • отстраняване

Няма нищо общо между избора на главния прокурор и на председателя на ВКС, коментира министърът на правосъдието

Йорданова: Има сигнали срещу Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му - 1
Снимка: БГНЕС

Има конкретни сигнали за нарушения на главния прокурор Иван Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ министърът на правосъдието Надежда Йорданова. По думите ѝ сигналите са различни и са във връзка с неосъществяване на контрол в определени случаи, за начина на организиране и провеждане на наказателното производство и въпроси относно конкретни негови решения и действия.

Тя отказа подробности заради факта, че те са свързани с квалифицирана информация и уточни, че обществото ще бъде информирано, когато бъдат изяснени всички факти и обстоятелства. „Не може да съпоставяме избора на съдия Захарова и избора на прокурор Гешев за съответните позиции. Става въпрос за много различни биографии“.

Така министърът коментира избора на Галина Захарова за председател на Върховния касационен съд (ВКС), критиките към това, че тя беше единствен кандидат и сравнението с избора на главния прокурор Иван Гешев.

Според нея изборът на Захарова за председател на ВКС е едно от най-добрите събития в правосъдната система от много години.

„Този избор ми даде надежда, че в България магистратското съсловие е готово да съдейства да работи затова да се случи правосъдната реформа и да има по-добро усещане за справедливост в страната. Беше избран един магистрат с безспорни професионални качества, с изключително висок морал“, уточни Йорданова.

По думите ѝ случаят с избора на Гешев е точно обратният пример. „Когато се разглеждаше кандидатурата на г-н Гешев за главен прокурор, неговата предистория беше повече от спорна. Малко преди той да стане главен прокурор, постави под въпрос разделението на властите и нарече този принцип „десен екстремизъм“… Неговата професионална биография беше натоварена с толкова спорни моменти. Та той прикри по делото „КТБ“ Делян Пеевски, той беше в специализираната прокуратура, когато се разви „ЦУМгейт“, какво точно направи. И толкова други спорни въпроси от неговата професионална кариера бяха поставени на масата“, обясни позицията си министърът.

Относно отнемането на достъпа до класифицирана информация на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров тя каза: „В България най-сетне започна да има ефективен контрол за това кой има достъп до класифицирана информация и как се изпълняват тези задължения“. Тя е убедена, че процедурата е била задействана справедливо. Също, че нито отнемането на допуска, нито оставката на Цацаров ще спрат работата на КПКОНПИ в настоящия ѝ състав и важни проверки и процеси, които вървят в момента.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигнали

    30 8 Отговор
    с чували .
  • 2 сигурно

    46 33 Отговор
    Гешев не разбра ли , че вече е сложен на пангара !!!!! За колко години ще е ,зависи до колко ще издаде тиквата !!
  • 3 Хахаха

    57 67 Отговор
    Ей ,тоя Гешев ,бе ,как им бърка в ..ъзовете ! Човекът ще си изкара мандата. Такъв е Законът.

    Коментиран от #38, #45

  • 4 КОТарАК

    25 5 Отговор
    нас и съдията ДИ трудно ще ни оправи
  • 5 Ани,

    13 1 Отговор
    Може би е класифицирана информацията
  • 6 Мида

    59 19 Отговор
    Само Гешев ли е прокурор в цялата държава, няма ли други прокурори които да повдигат обвинения? Вече ви излезе наяве схемата, никаква справедливост не търсите. Търсите угодничество, и някой който ще го упражнява.

    Коментиран от #21, #23

  • 7 Стига Писахте Глупости

    50 27 Отговор
    По Конституция Гешев е НЕДОСЕГАЕМ, никой и нищо не може го махне освен Сам да се махне или Господ го махне.
  • 8 бхтн

    40 1 Отговор
    Могат, може и пр. думи са в сферата на вероятностите, ама дали ще го направи някой, е друг въпрос. Хайтов бе казал- едно е да искаш, друго е да можеш, а трето- четвърто да го направиш. Перефразирано.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Последния Софиянец

    17 38 Отговор
    Браво Наде!
  • 11 Попов

    56 27 Отговор
    Тази жена ми изглежда безкрайно несериозна и категорично не става за този пост, който заема по ирония на съдбата!Бивша секретарка на някой си и сега- министър на правосъдието! Как е възможно да се поставят такива некомпетентни личности на такива постове?В нейната уста има само едно изречение- оставка на Гешев. Ами твоята оставка-кога ще я подадеш??

    Коментиран от #28, #68

  • 12 ПЕЕВ

    37 20 Отговор
    на тази каквото и заповядат това приказва,сигурно ще каже че божков е светец.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 повече от 80 процента са

    18 8 Отговор
    Прочетете коментарите към статията и ще се отчаяте, ако имате поне малко акъл в главата https://fakti.bg/bulgaria/644992-sadia-miroslava-todorova-sega-na-hod-e-prezidentat-radev

    Гешев няма нито една присъда, дори и когато не му е пречел съда да гони лоши олигарси. А цацаров е по-важно колко е конфискувал, а не колко е запорирал, щото това е показателя за свършена работа. На пловдивския бандит ветко арабаджиев случайно ли забравиха да му запорират най-яките хотели и започнаха да си сменят собственика, как мислите.
    Двете каки са Владимира Янева и Румяна Ченалова, обаче на членовете на клуб 80% им е трудно ползването на търсачката!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 75 лева

    32 15 Отговор
    Сигнали?
    Ако са тип "Рашков", какво правим?
    Някой, май го е страх от Прокуратурата, а?
  • 17 Пена

    22 5 Отговор
    Като си пееш Пенке ле,
    Кои ли те слуша!
  • 18 Кики

    32 22 Отговор
    Щом новите ревът срещу Гешев , изглежда той им пречи да крадат и оная пършива овца Захарова я сложиха на поста за да легитимира кражбите на ОПГ Кирчо и компания
  • 19 МАЧКАЙ, ГЕШЕВ,.. МАЧКАЙ ТАА ..

    27 19 Отговор
    КОМУНЯГО-ФАТМАШКА ДС-МАФИЯ...
    МАЧКААААЙ

    Коментиран от #27

  • 20 Марина

    44 12 Отговор
    Стига си ревала за Гешев! Заеми се с твоите си задължения, стига вече!Едно и също, едно и също! Омръзнахте и на кокошките! Покажете най-накрая какво можете и дали въобще го можете!Аз лично се съмнявам!
  • 21 към 80-те процента

    25 13 Отговор

    До коментар #6 от "Мида":

    Гешев има властта да определя кой какви обвинения да повдига, или да не повдига. Нужно е не само отстраняването му, но и законодателни промени.
  • 22 Дааа

    17 21 Отговор
    Гешев, мутрата, блеевски, ментата, мафията дпс. Много откраднаха, в затвора ! И конфискация на краденото.
  • 23 Хи хи

    29 5 Отговор

    До коментар #6 от "Мида":

    Гешев НЕ повдига обвинения .Законът на Христо Иванов го превърна в административен ръководител на прокуратурата и му отне много правомощия, Имам усещането ,че пак ще измислят нещо нескопосано ала Иванов ,който се обяви против собствения си закон в последствие.

    Коментиран от #60

  • 24 Мемфис

    7 15 Отговор
    За всяка една работа основното задължение е да я ВЪРШИШ И ТО СЪВЕСТНО!
    Винаги съм се чудил, как хора, които не си вършат работата не могат да бъдат уволнени?!?!?
    И то от НС, върховната власт на нещастната ни държава! До кога мафията в БГ ще си разиграва коня, БЕЗ НИКОЙ ДА МОЖЕ ДА И КАЖЕ НЕЩО??? Крайно време е този престъпник, овластен от мафията да бъде вкаран в затвора!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 оня с коня

    15 4 Отговор
    И да даде ясен и категоричен отговор министърката:Ако тия Сигнали срещу ГЕШЕВ МОГАТ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО МУ но Той не бъде отстранен,ще бъдат ЛИ УВОЛНЕНИ ВЪПРОСНИТЕ Лица които не са си свършили работата по отстраняването му ВЪПРЕКИ че са имали в ръцете си Сигналите?А ТЯ САМАТА ще си подаде ли оставката поради занижен Контрол на Процеса по отстраняването?А не смята ли че е редно да постави СРОКОВЕ на приключване на отстраняването,щото така може да се оправдава до безкрайност че "се работи по въпроса"?
  • 27 Удри Гешев

    31 12 Отговор

    До коментар #19 от "МАЧКАЙ, ГЕШЕВ,.. МАЧКАЙ ТАА ..":

    Пълен мандат, а тия с меките китки нека си продължават промяната заедно с всички Ганчовци който им повярваха.

    Коментиран от #69

  • 28 редници на Партията

    34 8 Отговор

    До коментар #11 от "Попов":

    Прав си. Крайно некомпетентна, едва ли е влизала дори в съдебна зала, нито е написала нещо по правна тема, нито има в главата си ясна концепция, не познава правните понятия и принципи, лошо подготвена,няма добър език, нито логическа мисъл-ако изобщо има мисъл някаква!- просто една изпълнителка, деловодителка, партийна активистка. Срамно е, че има такива министри!
  • 29 ббб

    14 30 Отговор
    Според мен, правосъдния министър Надежда Йорданова е свестен и честен човек, и й стискам палци във всяко начинание !
  • 30 толупа

    21 10 Отговор
    гешо накриви си го на другата страна ние сме зад теб.
  • 31 МНГО СИ ГАДНА

    27 8 Отговор
    ЗАЩО СА ТЕЗИ ГАДОРИИ.ЗАЩО КАТО ГОВОРИШ ПРОТИВ ГЕШЕВ СЕ СМЕЕШ ЛЕКО ЕХИДНО.ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА РАБОТИТЕ,САМО С ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ НЕ СТАВА ,ДОБРЕ ЗАРАБОТИХТЕ СИ ПАРИТЕ ОТ БОШКУВ И БЕГЛЕЦА В СЪРБИЯ

    Коментиран от #49

  • 32 СЛавов

    24 6 Отговор
    Жената като визия е приятна, усмихната, но това достатъчно ли е за да бъде министър? Къде е работила и какво? Има ли компетентността да заема този пост или е поредната марионетка?Така ли се прави промяна?Не става само с крещене за оставка на Гешев.Не е лошо да и се каже да бъде по- сериозна и подготвена при изказванията си, където прави елементарни грешки! Ако тя не може- да сложат човек, който да говори вместо нея.

    Коментиран от #35

  • 33 боко

    9 23 Отговор
    Каскета е позор време му е за ЗАТВОР
  • 34 Ха,ха

    25 8 Отговор
    И в неделя се бълва помия по каскета.Много искате да си сложите ваша марионетка ,ама йок.Докато му изтече мандата никой няма да си спомня за вас.
  • 35 Е,... какво е работила

    18 3 Отговор

    До коментар #32 от "СЛавов":

    Мляскат си задниците с Ристьо Пендела, ШИШИ 2, Вибратора и Танас жужака от ДС
  • 36 Киро Ментата

    20 7 Отговор
    Милфа да каже,кой и дал сигналите!?Ако е Дамаджанов ,пиши ги бегАли.Той горкия, е постоянно на оня свят.И ,каквото му се привиди,това плещи.
  • 37 5577

    17 6 Отговор
    Не разбрахте ли че центъра на вселената е Гешев. Дори и Борисов бледнее пред тази личност. Държавата с краката на горе се преобърна, оплюха се всички държавни институции, само и само да паднат обвиненията от група мутри и крокодили нацокали се от соца още. Видяха че първоначалните протести от нищо неразбиращите от прокурорските дела се събраха за жълти стотинки и философията се върза че това е народа. Възкресиха от политическото гробище хора които все още се чудим защо са се отлюспили от хранилките си ( като Манолова, Христо, Дончева и мн. мруги). Да го махнат тоя Гешев че да се спре това бучене и рушене на държавата че хората го отнасят с тази анархия. То справедливост се е видяло че няма да има.
  • 38 ти чуваш ли се какви глупости пишеш ?

    14 17 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    този гнусяга още 5 години никой няма да го търпи , дори самият себе си янма да се изтърпи каскета , такава глупост като твоята може да напише сдамо привържаник на оня с чекмеджето и на онова дебелото
  • 39 ГОТИНА СИ.

    5 17 Отговор
    ДАНО И ПОЛИТИКАТА КОЯТО ВОДИШ ПРОТИВ ГЕШОФ И ДРУГИТЕ КОРУМПЕТА ДА СА ТАКА ГОТИНИ.
    УСПЕХ.
  • 40 !!!?

    14 4 Отговор
    Да няма сигнали за дамаджани в мазето на Гешев които Рашков-Тарашков още не е арестувал !!!?
  • 41 гечу

    13 5 Отговор
    смърт на комунизма
  • 42 Карамфилка

    22 5 Отговор
    Тази пухкавелка е търчи лъжи. Видно и доказано. Без експертиза е завалийката.
  • 43 Лесно е

    7 16 Отговор
    Изумена съм колко много хора подкрепят Борисов и Гешев! И същевременно очакват да стане чудо... Да живеят по европейски и с много блага. Няма да пояснявам нито да квалифицирам.

    Коментиран от #44, #46, #55, #71

  • 44 Някой

    19 3 Отговор

    До коментар #43 от "Лесно е":

    Не се изумявай. Хорат имат уши и очи. Радев иска цялата власт. Е няма да я получи. Гешев е бетон. Само ако го гръмнат могат да го махнат. А хората виждат че тези абсолютно нищо не работят. Само манкират. Инфлацията е двойна всички цени в космоса. А кирето се плацика в Лъджене. Зер много се изморил. Яко са тръгнали по нанадолнището. Тиквата поне търчеше по задачи с ДВА джипа. Кирето вече е с три.
  • 45 Бай Брадър

    6 14 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    В кой закон пише , че гл. прокурор задължително си изкарва мандата ???
  • 46 сиси

    14 3 Отговор

    До коментар #43 от "Лесно е":

    Ко ша каиш за бедната дамаджяна
  • 47 ТаУмВзе

    8 0 Отговор
    Сигналите са ясни, просто главата ви хлопа да направите Нещо! Поне за сеир така. Щото е Ясно, че Мафията няма как да се бутне, без козяк да заповяда.
  • 48 ЕДГАР КЕЙСИ

    21 6 Отговор
    ХИЕНИТЕ НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ВИЯТ СРЕЩУ ГЕШЕВ.....ФАКТ !
  • 49 Мунчо

    13 2 Отговор

    До коментар #31 от "МНГО СИ ГАДНА":

    Щото май иска да му го... нала...а...Като гледам май има симпатии към него като мъж... Палав поглед има, иначе е ясно, че е куха л.. йка и ако иска самият Гешев може да я сложи на мястото ѝ само, че иска да им гледа сеира на тия "умните"... Щом крадци като Божков, Василев, Галевите и т.н. още плащат и поддържат тия новите, значи Гешев им е бръкнал яко в д...то...
    Ако бяха тарикати(невинни) да бяха дали доказателства и от тук в България да се защитават.... Точка... Всичко друг е бля, бля, бля тип доказателствата на Рашков 😅
  • 50 И Аз да питам

    18 0 Отговор
    ДА МАХАМЕ ГЕШЕВ И СЛАГАМЕ НАЙ ЧИТАВИЯ ПРОКУРОР .САМО ЧЕ КОЙ ОТ ВСИЧКИ ЛАЕЩИ ЩЕ СЪГЛАСЕН С ТОВА ДА ИМАМЕ НАИСТИНА ЧИТАВ ПРОКУРОР ,АМИ НАЛИ ТОЙ ТРЯБВА ДА ПОЧНЕ ДА РАЗСЛЕДВА ПЪРВО ТЯХ
  • 51 pappap

    15 0 Отговор
    Защо ми се струва че ти ще си тръгнеш преди него.
  • 52 ЕДГАР КЕЙСИ

    13 2 Отговор
    НАЛИ ЧАШКО ДАМАДЖАНОВ ВЕЧЕ 9 МЕСЕЦА ОТКРИВА ВСЕ НОВИ И НОВИ "ДОКАЗАТЕЛСТВА"....... КАКВО ЧАКАТЕ !

    Коментиран от #54

  • 53 Лала лала

    11 0 Отговор
    Има конкретни сигнали и нарушения,Ами кажи ги мари
  • 54 А Ми

    6 0 Отговор

    До коментар #52 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Да отлежат ,друго си е отлежалия алкохол
  • 55 pappap

    10 0 Отговор

    До коментар #43 от "Лесно е":

    Не знам кой кого подкрепя.Но с подкрепените сега като гледам стана чудото.Толкова сме Европейци,че ако ни метнат по едно копие може да минем и за абуригени.
  • 56 ЕДГАР КЕЙСИ

    13 1 Отговор
    ИМАШ СИГНАЛИ НАЙ МНОГО ОТ КОШЕРЕВСКИ СВИДЕТЕЛИ..... АМА НЯМАШ ДОКАЗАТЕЛСТВА....,
  • 57 дилов син

    8 1 Отговор
    Ще ви .е...... м........
  • 58 ПЕНКО

    9 1 Отговор
    ЕТО ТОВА Е ХИБРИД ---МЕЖДУ ПЪПЕШ И ЛЮБЕНИЦА /ДИНЯ / !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 59 Мисля

    7 1 Отговор
    Че сигналите са четени във вестник Правда
  • 60 Кххоу

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хи хи":

    Върви го обяснявай на целия народ. На всеки познат обяснявам по отделно. Много трудно схващат.
  • 61 Политолог

    10 3 Отговор
    Тази госпожа Йорданова е една от най-смешните министри. Пъчене, дуене и празни приказки
  • 62 АЗ ПОДМЯНАТАОставка

    6 1 Отговор
    ИЗЧЕЗВАй Непригодната от подмяната ИЗМАМНИЦИ С НИКАКВА ПОДКРЕПА ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ ОСТАВКА ВЪРВЕТЕ СИ НАЗНАЧЕНИ СЛУГИ НА БОЖКОВИСТИТЕ ОСТАВКА
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 111111

    4 1 Отговор
    Той, и Рашков имаше сигнали, и Ицето хазарта, имаше сигнали, но така и не казаха от кого, може би от кораба-майка.
  • 65 xoxoxo

    4 1 Отговор
    Абе,вие с Рашков кога ще извадите нещо наяве?Има сигнал.....къде е?Има свидетел.....къде е?Когато докажете нещо и извадите достоверни данни и свидетели,тогава може да се показвате по медиите!Аман вече!
  • 66 ???

    4 1 Отговор
    Нямаш ли сигнал, че Кирчо е нарушил Конституцията на България и сега е премиер, или тебе погазването на Конституцията не те интересува???!!!
  • 67 Пълни

    3 1 Отговор
    глупости . И тази е министър ? Наистина няма такава държава .
  • 68 amida

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Попов":

    блондинка-болонка на просто кирчо
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 бОЯН

    1 0 Отговор
    ТАЯ ДО ВЧЕРА НОСЕШЕ ПОЩАТА И КАФЕТА НА ХР. ИВАНОВ,ДНЕС МАХА ГЛАВЕН ПРОКУРОР?!?!!!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол