Last news in Fakti

22 Януари, 2022 23:07 3 533 62

Доц. Ангел Кунчев: Математиците малко предозираха с очакваната бройка на заразените

  • доцент ангел кунчев-
  • коронавирус-
  • заразени

След края на февруари ситуацията с COVID-19 ще се нормализира, смята главният държавен здравен инспектор

Доц. Ангел Кунчев: Математиците малко предозираха с очакваната бройка на заразените - 1
Снимка: БГНЕС

След края на февруари ситуацията с COVID-19 ще се нормализира.

Това обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред NOVA.

„При толкова заразни вируси нещата се развиват бързо. Така е и при някои от особено заразите щамове на грипа, с които сме се сблъсквали. В рамките на януари и февруари каквото се случи – ще се случи и ще започнем сравнително бързо нормализиране още в края на февруари”, посочи той.

„Очевидно е, че в момента катерим тази вълна, това не е особена изненада. Това, което започна във Великобритания и се пренесе в Западна Европа, дойде и при нас. Изненадата по-скоро е, че не се учим особено от грешките си и продължаваме да правим неща, които сме повтаряли и които очевидно пречат на ефективната борба”, каза главният държавен здравен инспектор.

По думите му на база на досегашния ни опит никой не може на 100% да твърди, че няма да има нов щам на вируса след Омикрон.

„Какво пречи да се получи такава промяна в антигенния състав, че да се срещнем с чисто нов щам, срещу който нито ваксините ще работят, нито бързите тестове ще го разпознават”, коментира Кунчев.

Но допълни: „Коронавирусът в рамките на две години използва целия си капацитет да ни занимава със себе си. Време е по нормалния еволюционен път той да свикне с нас и да стане не толкова патогенен, да се превърне в една обикновена респираторна инфекция, с каквито се срещаме през зимния сезон много и когато го караш горе долу 3-4 дни на крак, това няма да прави впечатление на никого и няма да налага строги мерки. За мен ключовата дума е ваксинация”.

Кунчев коментира и прогнозите на математиците за по 40-70 000 заразени на ден.

„Вероятно малко са предозирани. Според мен и в момента заболеваемостта е достатъчно висока. Имаме активен епидемичен процес в големи градове – София, Благоевград, Бургас, Пловдив. Кой знае какви по-различни цифри от тези, които сега виждаме, няма да видим”, каза той.

И посочи, че според математиците реалната заболеваемост е около 2 и половина до три - три и половина пъти от тази, която официално се регистрира. „Така че ние и сега ги имаме тези 30-40 000 заразени на ден”, отбеляза доц. Ангел Кунчев.

Запитан дали може да се каже, че в ден с 11 000 заразени, реалният им брой е около 30 000, той отговори:

„Да, вероятно е някъде там реалната бройка. Сравнявайки и в момента в Западна Европа заболеваемостта е около и над 2000 на 100 000. При нас в момента в най-засегнатите градове се движи от около 1200 до 14000 на 100 000. Няма изненада, Омикрон протича така – ще засегне много хора, няма да ги засегне много тежко, дай Боже, защото и в това не сме напълно сигурни. Засега при нас поне се потвърждава това, че е по-лек, защото дори на фона на тези много случаи заетостта на интензивните легла е на приемливо ниво, което няма да затрудни здравната система”.

Той коментира и новия план на държавата за справяне с пандемията и това дали незаетите интензивни легла трябва действително да са водещ фактор при овладяването на ситуацията.

„Нямаше да съм съгласен, ако това беше единственият фактор. Тежестта обаче е разпределена така, че да имат еднакво значение и заетостта на леглата и то не само интензивните, но и заболеваемостта. Това дава доста ясна представа. Следя и заболеваемостта по области и като виждам на базата на този многофакторен критерии – нещата почти съвпадат”, посочи Кунчев.

И обясни, че желанието да се даде ударение на тежките форми се дължи до голяма степен на характеристиката на Омикрон. „И на това, че очакваното по-леко протичане ще доведе до много бройки, но ако то не води до чак такава голяма нужда от хоспитализация и смъртност, няма да е такъв проблем за здравната система”, каза той.

„Още преди месец казах, че тази вълна няма да удари толкова лошо здравната система, колкото икономиката. Обикновено говорим за училища, но представете си едно огромно производство, в което отсъстват до 35% , то на практика се срива. Това по-скоро е проблемът. Иначе с тези темпове ще се справим”, категоричен бе главният държавен здравен инспектор.

„Когато Омикрон е толкова заразен, когато успява 30-40% да заобикаля част от нашия имунитет, независимо дали след прекарване или имунизация, единствено бустерната доза дава достатъчна гаранция че 3-4 месеца си предпазен, ние не можем да предотвратим епидемията. Единственото, което се стремим да направим, е да я избутаме във времето, така че да имаме готовност да реагираме – да имаме легла, лекарства, кислород, ваксини, както и леко да притъпим високия връх и той да бъде приемлив”, заяви още той.

Ангел Кунчев коментира и заканите на лидера на „Възраждане”, ако не отпаднат мерките да обсадят сградата на Министерския съвет.

„Никой не трябва да се поддава на такъв рекет, защото това не води но нищо. Ако я докараме дотам като държава улицата да определя какво трябва да се прави и какви мерки трябва да се вземат - по-добре да вдигаме ръце и да се предаваме. И сега мерките не са кой знае колко ефективни, но ако хора неспециалисти започнат да дават съвет какво да става и едва ли не да притискат правителството – няма да се случи нищо добро”, категоричен бе той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковид 19 хахха

    114 13 Отговор
    Затвор за теб Кунчев

    Коментиран от #14

  • 2 Последния Софиянец

    84 10 Отговор
    Аз нали ви казвах че това е двойник!? Говори като Антиваксър!
  • 3 ковидиотин

    82 21 Отговор
    Защо не сложиха Мангъров за главен инспектор или Първанова или лаборанта Димитров или Патолога,който изнесе цяла лекция на Кацаров,който пък нищо не разбра,защото никога не е лекувал болни?И тоя канцеларски плъх е същия никога не е виждал болен от ковид.Последно беше болен от ковид в луксозен апартамент и за малко да даде фира.Сега продължава да бълва отрови в пространството

    Коментиран от #15, #16

  • 4 Грип

    106 7 Отговор
    Никога не съм се ваксинирал за грип и още не съм умрял. Каква е логиката?

    Коментиран от #21

  • 5 Пфайзер Печалби

    82 8 Отговор
    Преди пандемията 40 млрд. $, за 2021 80 млрд. $, прогнозите за 2022 са 100 млрд. $

    Ще ни дадат почивка пролетта и лятото и на есен нов опасен щам и нова серия ваксини. Няма да изпуснат златната кокошка.
  • 6 Беги беги

    101 3 Отговор
    Начи трябва да се ваксинирам за да спасявам здравната система? Аре, беги,беги!
  • 7 Шок и ужас

    110 7 Отговор
    Кунчев да не призна туко що, че Мангъра е прав? Гледам и не вярвам на ушите си, ма до преди седмица пуснахте масираната атака да наплашите хората, сега изведнъж по еволюционен начин да си премине, е как така, какво стана с "хакайте вакси до откат"? Нещо много взехте да си противоречите, цялата ви стъкмистика и фашистка пропаганда взе да издиша, че усетихте как ще ядете гегата цялата компания Кирчовци, Кокорчовци, Боковци и т.н.

    Коментиран от #38, #52

  • 8 Мда

    74 2 Отговор
    Бройката , математиците. Този беше 40 дни аут., след макс бартер.
  • 9 Hoho Boho

    86 4 Отговор
    "Доц. Ангел Кунчев: Математиците малко предозираха с очакваната бройка на заразените"

    Най-сетне и вие, експерковците, открихте топлата вода.
    Това беше очевидно за всеки мислещ човек.
    Вирусът поразява ваксинираните...

    При нас ваксинираните са малко
    ...И к.во? Усетихте се - "Математиците малко предозираха с очакваната бройка на заразените"

    Сега Ще Берете Ядове От Ваксинираните!
    Те Са Ви Направили Много Подробен Списък.
    А НИЕ ЩЕ ГИ ПОДКРЕПИМ!

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Изкуството на войната

    79 3 Отговор
    Ковид терористите ще избягат от бойното поле като американците от Афганистан, но преди това, ще нанесат много щети с препаратите и малоумните ограничения.
  • 13 нннн

    70 4 Отговор
    Ситуацията ще се нормализира, когато тоя и подобните му ги изгоним с камъни.
  • 14 Що бре?

    6 22 Отговор

    До коментар #1 от "Ковид 19 хахха":

    Кое не е вярно?
  • 15 гост

    29 0 Отговор

    До коментар #3 от "ковидиотин":

    Защото не са им удобни.
  • 16 Морски

    4 90 Отговор

    До коментар #3 от "ковидиотин":

    Защото Мънгъров,Първанова и Димитров избиха около 15000 човека

    Коментиран от #49

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Глупости

    69 1 Отговор

    До коментар #9 от "Hoho Boho":

    Заразява си колкото ваксинирани, толкова и не ваксинирани! Просто ваксината не работи!

    Коментиран от #26, #33

  • 19 КОВИД ИДИОТ

    47 1 Отговор
    пишети тия от катастрофите и може и някой от чужбина да си запълните бройката,ама няма пара от европа тоя път,и сте пътници
  • 20 Taka si e

    51 0 Отговор
    ако доболничнта медицина си вършеше работата и толкова нямаше да има в болница и на интензивно лечение, но тогава нямаше да има източване на пътеки.Схемата е много сериозна и става въпрпос за много пари. Не виждам кой и как може да се оправи с това, щото персонала така си е свикнал. Ако амбулаторната медицина си върши качествено работата, няма да има толкова пациенти в болниците, следователно няма да има кинти за лекари и за фармацевтичните компании, които компании финансират личните лекари. Чудете се после що мрем, Причинат а е само една - алчност, пари, пари. Ако няма болни няма кинти, ако няма умрели няма паника, няма ваксини и пак няма кинти. Схема с която никой не може да сер пребори. Амин за бг стадото, който има късмет да оцелее ще разказва на следващото стадо за заколение. За умрелите трябва ли да се плаща на болниците, след като не са си свършили работата за която им плащат? И аз мога да си направя една болница и да приемам болни, да точа пътеките и накрая схема с погребалните агенции за още кинти.
  • 21 бе ти

    8 41 Отговор

    До коментар #4 от "Грип":

    дали си се ваксал против грип,кой те пита??Милиони по света умират от грип!Това са хора със слаба имуна система,с придружаващи заболявания ,или такива които нямат възможност да се лекуват адекватно като в Африка, инякои части на Азия,латинска Америка....!С Ковид е също!Младите и здрави индивиди го прекарват на " крак",а на други им поп опява!Ти кой си да даваш наклон,кой,как да се пази!??За такива като Копейкин съд и затвор,а всеки друг сам да реши!

    Коментиран от #62

  • 22 Хahaha

    59 5 Отговор
    Последните две години измислиха нова медицина. Мангъров винаги е бил прав.
  • 23 Мда

    35 4 Отговор
    Един доц без практика прави математически прогнози. Натали е по-добра...
  • 24 Бил гей

    20 2 Отговор
    Не се ядосвайте аз ше напасна броиката да се страдате че има разминаване
  • 25 123

    30 8 Отговор
    Дванайсетий път
    ваксинирани орди лазят по урвата дива
    и тела я стелят, и кръв я залива.
    ваксан подир ваксан! Рояк след рояк!
    Кирилчо безумний сочи върха пак
    и вика: "Търчете! Тамо са раите!"
    И ваксарите тръгват с викове сърдити,
    и "Ковид!" гръмовно въздуха разпра.
    Върхът отговаря с други вик:у гУзА!
    "Грабайте телата!" - някой си изкряска
    и трупове мъртви фръкнаха завчаска
    кат демони черни над черний рояк,
    катурят, струпалят като живи пак!
    И ваксарите тръпнат, друг път не видели
    ведно да се бият живи и умрели.
    Героите наши като скали твърди
    ваксините срещат с железни си гърди
    и фърлят се с песни в свирепата сеч,
    като виждат харно, че умират веч...
    Но вълни по-нови от ковидари дивашки
    гълтат, потопяват орляка юнашки...
    Йоще миг - ще падне заветният хълм.
    Изведнъж ,,Възраждане ,, пристигна със гръм.

    Коментиран от #29

  • 26 Vaccine

    27 5 Отговор

    До коментар #18 от "Глупости":

    В SarsCov-2 има спин. Във "ваксината" - също. Досега не е известно някой да е оборил тази теза...

    Коментиран от #36

  • 27 Тъпак

    37 2 Отговор
    Кунчев се старае много но не може да избута Денков от моята класация за гадове.Дали защото оня посяга директно на децата и боли някакси повече незнам.Предлагам да спретнеме кастинг,кандидати много.
  • 28 Лейка

    8 1 Отговор
    Да голяма Доза. И при условие че голяма част не ходят да се тестват въобще и сеят зараза! Та кажи дефакто Кунчев, дали са 10 или 35 поне за ден?
  • 29 аааа

    10 30 Отговор

    До коментар #25 от "123":

    И какво,бе ?Като Изведнъж ,,Възраждане ,, пристигна със гръм!!??Още преди да влязат у парламента направиха шашма със субсдиите!После били антиваксъри .......пък ваксинирани!Лъжеца както и да му викаш все е лъжец!

    Коментиран от #30

  • 30 Мда

    7 7 Отговор

    До коментар #29 от "аааа":

    Тарикати. Ще се наиграят. Жалко, че легнаха на герб...
  • 31 Локо-Сф

    37 4 Отговор
    Какво още не се разбра?Световна манипулация и един приятел каза хубаво,че ще има Нюмберг 2.Народите се събуждат и проглеждат какво им причиниха едно от изр.Дано имат бъдеще и много здраве младите поколения!На 62 съм и никога както досега няма да позволя да ме имат за опитно мишле.Няма да се ваксинирам с нещо никога недоказано!боли ме,че тези дотук управляващи изгониха децата ми далеч от България.Прекрасна страна!Аз обаче им пожелах да ги удари в най-смилото.
  • 32 Продължав@ме подмян@та

    46 1 Отговор
    Как ваксина която омникрон заобикаля като си я сложиш три пъти вече не я заобикаля🤔ние ли сме идиоти той ли ни мисли за такива нещо не разбирам🤔
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мамул

    31 3 Отговор
    За какви вируси още говориш Кунчев? Ковид ПЛАНдемията е икономическо събитие! Целта е промяна икономическата система. Вируса го минах за 4 дена без да ми пука, но от това което предстои икономически....
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Niknay

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Vaccine":

    В главата ти е вакуум ! Досега никой не е оборил тая моя теза ....
  • 37 000

    4 28 Отговор
    Тъпо племе, все конспирации го гонят.
  • 38 Мечо кух

    24 3 Отговор

    До коментар #7 от "Шок и ужас":

    Правилно го каза : мръсни фашисти и прдажници спрямо народа български ... след месец и без ваксините всичко ще е отминало по естествен път
  • 39 Лансър

    31 2 Отговор
    Прокуратурата,ще се сезира ли за всяване на паника от "математик " витанов за 40 000 заразени за ден .

    Коментиран от #42, #61

  • 40 Вие сте за съд, затвор

    24 2 Отговор
    И въже, всички ковакси - продажници начело с КукунчеФ!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Hoho Boho

    18 0 Отговор

    До коментар #39 от "Лансър":

    Споко.
    Не им трябва прокуратура.
    Потърпевшите от ваксините ще я заместят...
  • 43 Защо няма статии за криптото

    10 0 Отговор
    Всичките койни падат главоломно последната седмица. Казвайте какво става. Да не се оказа пирамида. Какво да правим. Да продаваме ли?

    Коментиран от #48, #55

  • 44 ДА НАБОДЕМ КУНЧЕВ С БУСТЕРНИ ДОЗИ!

    16 2 Отговор
    ДА НАБОДЕМ КУНЧЕВ ОЩЕ НЯКОЛКО ПЪТИ !!!! - РЕСТОРАНТ ХЕПИ! СЛАГАМЕ КАМЕРИ И СЛЕДИМ ПО ИНТЕРНЕТ КАКВО СТАВА С НАБОДЕНИЯ!!!
  • 45 " селянин " 👎👎👎👎👎👎

    9 1 Отговор
    Не очаквах такъв неграмотник да дава такива изявления ! Научи си родния език и тогава поучавай , защото възпитаваш в неграмотност и невежество новото комунистическо поколение .
  • 46 Мамул

    12 2 Отговор
    164 лаборатории и научни институти казват, че изолиран вирус няма! А отговор на десетките въпроси ще има ли?
  • 47 Гръч

    9 2 Отговор
    Това да не ви е някаква игра, оставка веднага некадърници продажни
  • 48 Уса

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Защо няма статии за криптото":

    Ти инвестираш и разчиташ на мисирки и статии?Това крипто беше пирамида и спечелиха първите.Инвестирай във валута с която да можеш да си накупиш достатъчно храна при евакуация
  • 49 Мангъра

    1 7 Отговор

    До коментар #16 от "Морски":

    Той Мангъров умря от 👑 снощи щото не вярваше..
  • 50 Сладуранчо

    14 0 Отговор
    Преодстъпвам моите полагаеми дози ваксина на тези,които са доказали своята преданост към партийните водачи🖕🛀 Имате все още възможноста за 6та бустера доза,така ще осигурите за себе си спокойствие и дълголетие!!!😂😂😂😝
  • 51 хNх

    14 0 Отговор
    Малко, малко 60000 заболели в края на януари не стигат Гешев да тикне някой математик в ареста?
    За всяване на страх и паника, а с езанимава с доц Мангъров?
  • 52 хихи

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Шок и ужас":

    Всички ще дойдат на големия Мангъров......Ум
  • 53 Jacques Yves Moineau

    22 0 Отговор
    Значи Мангъров го разследват за всяване на паника, а математиците "малко предозирали"...справедливост???
  • 54 Тъмен субект

    3 0 Отговор
    Ако Ковид-19 вече не създава такива тежки проблеми (благодарение на себе си и собствената си природа, а не на някакви човешки действия), то защо ключовата дума да е "ваксинация"?
  • 55 Механик

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Защо няма статии за криптото":

    Много ми се иска да те видя поне на снимка.
    Любопитно ми е как изглежда такова шиле.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Пеперуда

    5 0 Отговор
    Като ще се сезира етичната лекарска комисия, да се сезира за всички. Щом ще почва Мангъров, два пъти по-бързо да започне с целия там НОЩ. Всичките подред! Дали помните, че хора се самоубиха, защото са се разболели? Дали помните колко много хора, включително и деца, имаха и имат паник-атаки от плашениците им? А колко са починалите, защото не са посмели да отидат на лекар от страх? Така че БЛС като е толкова активен, да изравни аршина и целия НОЩ редом до Мангъров, че даже и преди него, че той се оказа прав за всичко.

    Коментиран от #58

  • 58 Копипасте

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Пеперуда":

    Пред закона всички са равни, но някои са по-равни! Навремето като се върна от Милано Мутафчийски не стоя в карантина 14 дни като всички пристигащи оттам, а още на другия ден беше в заседателната зала на Министерския съвет! А до него Кунчев ни казваше да носим маски в закрити помещения/той самия без маска/! Та така! За "страхуването" само ще припомня нещо : Тoчнo зa пcихoтeрoр cтaвa въпрoc! Дa ти излизa вcякa cутрин нa вcякa тeлeвизия cвeтaтa трoицa c гeнeрaлa oблeчeн в чeрнo в cрeдaтa и дa ти нaбивa, чe e cтрaшнo и "шa ca мрe"! Тoвa гo имa в някoи учeбници!
    Тoвa e eдин oт нaчинитe дa ce държи нaceлeниeтo в cъcтoяниe нa трeвoжнocт! Нe нa cтрaх - нa ТРEВOЖНOCТ!
    Зaщo ce нaпрaви? Кaтo пooтминe иcтeриятa щe рaзбeрeм мoжe би, чe нeщo ce e прoмeнилo, чe някoи ca удeceтoрили бoгaтcтвaтa и влacттa cи.........! A някoи нaпрoтив - щe ca зaгубили мнoгo!
    Някoи държaви минaхa изoбщo бeз cтруктури кaтo НOЩ! Прocтo хoрaтa тaм cи вършaт рaбoтaтa бeз мнoгo мeдиeн шум и бeз ДOПЪЛНИТEЛНO ЗAПЛAЩAНE!
  • 59 Грую

    6 1 Отговор
    Както и да обръща палачинката Кунчев, едно е ясно затвора се приближава към него от ден на ден и той почва да го усеща и страха го обзема все повече и повече! Тоя до два месеца или ще забегне в Австралия или ще в затвора!
  • 60 Няма първи бустер, камо ли трети.

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "М а н а ф оглу":

    Този форум се превърна в сборище на антиваксъри, които се самонавиват колко са прави.Кого убеждавате? Себе си ли?Ами дано реалният живот не ви убеди колко сте сбъркали в преценките си.
  • 61 Как пък съм пропуснал новината

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Лансър":

    за 40 000 заразени на ден? Ами то много прекарали дори Делтата в момента са с Омикрон. Да не мислиш, че всички се тестват официално ако са само с хрема и лека температура. Лошото е, че дори при привидно леко изкарване на заразата може доста неприятни последствия да има за организма.
  • 62 Ххх

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "бе ти":

    Представител на България в рокфелеровата CORDS през 2001 става настоящият главен държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По съвпадение, някои от представителите на другите източноевропейски държави (като например Албания или Хърватия) днес също са видни дейци в областта на публичното здраве. Довчера неизвестни, от година-две тези лица се изпотрепват да рекламират всякакви модерни медицински мерки и сертификати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове