24 Януари, 2022 10:14 1 730 28

Д-р Виткова: Вече сме във фазата на Омикрон

  • д-р мими виткова-
  • омикрон

„Ваксините тепърва трябва да се доработват”, заяви тя

Д-р Виткова: Вече сме във фазата на Омикрон - 1

България вече е във фазата на Омикрон. Доказателство е запазващият се брой на хоспитализираните с COVID-19 и настанените в интензивните отделения. Това коментира бившият министър на здравеопазването д-р Мими Виткова в студиото на „Здравей, България”.

„Трябва да си дадем още няколко дни при този рязък скок на заболеваемостта, за да видим какво ще се случи. Обикновено не първите дни са тези, които вкарват пациентите в болницата. До една седмица би трябвало прогнозата да се очертае по-ясно - дали при този ръст ние ще запазим равновесието в болниците”, уточни тя.

Д-р Виткова посочи, че проблемът относно мерките, които да се предприемат при децата, сега е голям. „Дълго време те учеха онлайн и образованието през тези две години страда страшно много. Продължителните и късните последствия от това, че образованието не е на необходимото ниво тепърва предстои да ги видим”, допълни тя. И уточни, че идеята на МОН да се търси баланс в някои региони не е възможна заради ръста на заболеваемостта.

Относно COVID мерките бившият здравен министър каза, че в целия свят те са нестандартни. „Това, че ресторантьорите са ваксинирани - в същото време проблемът е какви са техните посетители. И особено сега, в Омикрон, виждаме, че боледуват ваксинирани и неваксинирани. Идеята е да ги няма тези по-големи струпвания”, допълни тя.

За това, че боледуват и ваксинирани д-р Виткова посочи: „За съжаление, ваксините не се оказаха това, което очаквахме в началото. Тоест - ние очаквахме, че когато си ваксиниран, ще настъпи краят на епидемията. Виждаме, че това не се случва. Признанията са вече повсеместни, че ваксините тепърва трябва да се доработват”, заяви тя.

По думите ѝ проблемите около пандемията с коронавируса са много и са предизвикателство пред медицинската наука. „Тепърва възниква въпросът, особено в Америка, за произхода на вируса. Там все още нямаме отговор. Връщаме се в началото на пандемията”, уточни Виткова.

Коментар от нея дойде и за отпадането на зеления сертификат при 60% ваксинирани и под 5% заетост на интензивните легла: „Някои страни вече го направиха. Нека да видим дали ще стигнем 60% - далеч сме още”, завърши Виткова.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    16 5 Отговор
    Фазата в която сме гепили Нулата!
  • 2 От 10те милиона жертви

    9 17 Отговор
    Благодарим ти комунистически Китай за вируса и пандемията.

    Коментиран от #5, #10

  • 3 СЗО

    39 1 Отговор
    В Африка болните и умрели намаляват,а във ваксинирана Европа се увеличават.Сами си правете изводите.
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    38 2 Отговор
    Вече сме във фаза да висите по уличните стълбове с "пандемията" си!
    Побъркахте хората и затривате света за пари!
    Има един от горе и той гледа.....ще дойде видов ден и за вас!
  • 5 Последния Софиянец

    26 3 Отговор

    До коментар #2 от "От 10те милиона жертви":

    Американският Кунчев ,Фаучи ще го съдят за разработката на Ковид 19 в Китай.Дал е 600 000 долара на лабораторията в Китай.Има и по страшни неща.Ларви които изяждат опитни 🐕 🐕 живи.И природозащитниците също ще го съдят.
  • 6 Pazi boje

    23 0 Отговор
    Аиде бегаи да се заровиш жива в пясака.продажна жалка душица

    Коментиран от #27

  • 7 Безполовия клонинг на ВитаноФФ,

    20 0 Отговор
    Фиткова, се изживява като супер капацитет по Мисир тв 😁
  • 8 Пипи Чорапчето

    37 1 Отговор
    "Признанията са вече повсеместни, че ваксините тепърва трябва да се доработват”, заяви тя.
    Хубаво, а след като трябва да се доработват т.нар. "ваксини", защо тогава е този неистов напън от страна на управляващите у нас да се бодем с тези, дето не вършат работа - нали Омикрон и тук вече е доминиращ?;)
    Въпросът ми, естествено, е риторичен...
    След като напънът няма медицинска обосновка, значи има друга;))
    Е, значи, трудно ще ви се получи със сметките и разчетите!
  • 9 Грульо

    33 1 Отговор
    "ние очаквахме, че когато си ваксиниран, ще настъпи краят на епидемията. Виждаме, че това не се случва. Признанията са вече повсеместни, че ваксините тепърва трябва да се доработват”, заяви тя."

    Виткова, Виткова... колко трябва да е прост човек, че да очаква нещо от нещо, дето още е в експеримент. А да не говорим и да се набучиш с това нещо. :D
  • 10 Всъщност искаш да кажеш

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "От 10те милиона жертви":

    Благодарим ти комунистически ФАЩ, нали?
  • 11 Частично помогнаха

    2 32 Отговор
    Научното погледнато ваксините помагаха поне частично - средно на 100 умрели 92-93 не са ваксинирани. В България pone 20 000 от тези 32 000 умрели неваксинирани сега можеше да са живи ако имахме масова ваксинация.. За съжаление има и около 500 души, на който ваксините не помогнаха и си отидоха и те... По света имат 3-4 пъти по-малка смъртност на глава от населението откакто се появиха ваксините.Но е видно, че учените тярбва да се опитат да направят нови по-добре предпазващи ваксини.

    Коментиран от #14

  • 12 Хnх

    15 1 Отговор
    Да направим доц Мангъров Министър на здравеопзването и ако не обърне резбата след 5 години президент.
    П.С. Тази Мумия беше министър на здравеопазването в онова злополучно правителство на БСП и Жан Виденов, когато лекарската заплата стигаше само да отидеш на работа и да се върнеш. Такива като нея и Гечев нямата моралното право да говорят, а журналистите да ги търсят за мнение..
    П.С. В чакане да се СЛУЧИ Везе че НИЩО не се случи-----
  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 0 Отговор
    Още ви трябва една седмица така да лъжете и ще изпреварите англосаксонските си господари....по брой на 100000...
  • 14 хихи

    21 0 Отговор

    До коментар #11 от "Частично помогнаха":

    Е не само ваксините помогнаха и здравеопазването и то помогна....
  • 15 sss

    17 0 Отговор
    "Признанията са вече повсеместни, че ваксините тепърва трябва да се доработват" - ще нахъсат ли прокуратурата срещу докторката, че всява паника с политнекоректни изказвания или всички по веригата започнаха да си признават, че препаратите не стават и за чеп за зеле? :)
  • 16 Смъртността се увеличи от ваксините

    15 0 Отговор
    Това е много видимо в най-ваксинираните държави. С бустери още по-страшно.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Onq bez konq

    25 0 Отговор
    Четвърта доза от ваксина срещу COVID-19 дава повече антитела, но не предпазва от заразяване с Омикрон. Това показват първоначалните данни от проучване, направено в Израел. Пазете се от ВАКСИНИРАНИТЕ! Четвъртата 💉 не помага, значи и първите три! Тези със ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ могат да ходят навсякъде и да носят заразата! 💉💉💉💉🔔
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Рошко

    0 0 Отговор
    Ами диработвсйъе си ги и си ги бийте на вас децата си и внуците, аз досега преживях и делта и мелта и омикрон чакам сега мегатрон бънбълби оптимус прайм, и не ни занимавайте с вашите сополиви глупости от които ви пълнят гушите
  • 21 Onq bez konq

    14 0 Отговор
    Защо ме триете?
    Това е официална статистика на "Centers for Disease Control and Prevention". Мен лично не ме успокоява и затова я поместих. Сега ще набера звезда стринг 21 стринг, защото Гешев не спи! СРС-та срещу враговете!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Нормално..

    9 0 Отговор
    Така като я гледам Виткова с тоя разцентриран поглед, от бая фази е ударена. И най много у мозака

    Коментиран от #24

  • 24 В.Г.З.

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Нормално..":

    Сигурно е на 2 дози + 2 бустера!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Onq bez konq

    12 0 Отговор
    Ваксинирайте се💉
    Това е официална статистика на "Centers for Disease Control and Prevention"- САЩ! Пак ли ще ме изтриете?
    1. Анафилаксията след ваксинация срещу COVID-19 е рядка и е възникнала при приблизително 5 души на един милион ваксинирани в Съединените щати.
    2. Тромбоза със синдром на тромбоцитопения (TTS) след ваксинация срещу COVID-19 на Johnson Johnson’s Janssen (JJ/Janssen) е рядка. Към 13 януари 2022 г. в Съединените щати са поставени повече от 17,8 милиона дози от ваксината JJ/Janssen COVID-19. CDC и FDA идентифицираха 57 потвърдени доклада за хора, получили ваксината срещу COVID-19 на JJ/Janssen и по-късно развили TTS.
    3. Синдромът на Гилен-Баре (GbS) при хора, които са получили ваксината JJ/Janssen COVID-19 ваксина, е рядък. След приложени повече от 17,8 милиона JJ/Janssen дози ваксина срещу COVID-19, има около 301 предварителни доклада за GBS, идентифицирани във VAERS към 13 януари 2022 г.
    4. Миокардит и перикардит след ваксинация срещу COVID-19 са редки. Към 13 януари 2022 г. VAERS получи 2103 предварителни доклада за миокардит или перикардит сред хора на възраст 30 години и по-млади, които са получили ваксини срещу COVID-19.
    5. Съобщенията за смърт след ваксинация срещу COVID-19 са редки. Повече от 529 милиона дози ваксини срещу COVID-19 бяха приложени в Съединените щати от 14 декември 2020 г. до 18 януари 2022 г. През това време VAERS получи 11 468 съобщения за смърт.
  • 27 Е, тя

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Pazi boje":

    В друго е заровена и нито е жадна, нито е гладна...
  • 28 Паразит

    0 0 Отговор
    Каква измъчена женица .. тя определено е във фазата на Омакараон!... Моля докторите от Карлуково да се самосезират!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове