Last news in Fakti

24 Януари, 2022 11:50 10 074 50

Богдан Кирилов разкри колко са сигналите за починали след ваксина

  • богдан кирилов-
  • починали-
  • ваксини-
  • коронавирус

Той посочи, че между 5-7% е всекидневният брой на починалите с ваксинирани и заболели от коронавирус от общия брой починали

Богдан Кирилов разкри колко са сигналите за починали след ваксина - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

9 са сигналите за починали след ваксинация, но това не означава, че има причинно-следствена връзка. Това заяви в ефира на Би Ти Ви директорът на агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.

Той посочи, че между 5-7% е всекидневният брой на починалите с ваксинирани и заболели от коронавирус от общия брой починали.

3900 са сигналите за нежелани реакции след ваксинация. След съобщаване за тежка реакция, експерт от агенцията се свързва с човека, подал сигнала, за да се направят повече изследвания.

„До момента към ИАЛ са подадени 3900 сигнала за нежелани лекарствени реакции, като огромна част от тях са описани в кратката характеристика на препаратите. При смъртните случаи – те са в различна възрастова група, с различни придружаващи заболявания. Има и 6 случая, за които е установено, че между първа и втора доза е настъпило инфектиране с коронавирус“, допълни още Кирилов.

"Работи се по ваксина само за омикрон. Препоръката на регулаторите е да се разработят двувалентни ваксини за няколко от вариантите на вируса.
Очаква се такава ваксина през март. За мен лично най-оптимистичния вариант е за края на април, началото на май, тъй като са нужни клинични проучвания и описването им", каза Кирилов.

Той потвърди, че в последните месеци има затруднение в доставката на нискомолекулярните хепарини, а това се дължи на производството им. Скочила е обаче рязко и употребата им в последната година.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    42 11 Отговор
    Само аз на заведението знам за 20 човека.

    Коментиран от #3, #29

  • 2 Северозапада

    5 37 Отговор
    9 човека - направо геноцид.. Край как може..

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 НАТО

    6 42 Отговор
    Ще ни е по спокойно с американски войски в българия
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 YESHUA

    30 5 Отговор
    ВСИЧКИ ДОКТОРИ СА СЛУГИ НА ЛУКАВИЯ! ЗА ТОВА ЖИВЕЙТЕ ПО ЗАКОНИТЕ НА ТВОРЕЦА -БЕЗ ГРЕХОВЕ-ОТ ГРЕХА ИДВА ВСЯКА БОЛЕСТ И ВСЯКА СМЪРТ !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Грульо

    42 3 Отговор
    Според статистиката, средната възраст на писаните с ковит починали за вчера е 74.5 години - колкото и средната продължителност на живота у нас. Сега още една червена лампа трябва светне за който може да мисли.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Въпрос

    55 5 Отговор
    Имаме четирима познати с три ваксини и в момента болни от корона вирус. За какви ваксини става въпрос тогава???
  • 12 Въпрос

    25 4 Отговор

    До коментар #2 от "Северозапада":

    Колко души е приемливия брой здрави хора да измрат или да бъдат увредени от препарат, който трябва да ги пази от нещо със смъртността на сезонен грип? Ако се случи да е твой близък ще го броим жертвал се за науката, за да спаси милиони ли?

    Коментиран от #28, #30

  • 13 Прокопи

    45 3 Отговор
    Има ли ковид- няма дисекция. Пълна мъгла. Измишльотини до безумие. Моята майка почина преди два месеца, на 84г. , с две ваксини на модерна. Почина в къщи. Нямало места. Имаше един куп заболявания. Доктора, който дойде, не пожела да я докосне от страх. Диагнозата е - ОТ КОВИД! Толкова ми е мъчно , че не желая да пиша повече!
  • 14 мдаа

    44 4 Отговор
    Чудя се чии интереси стоят зад това масово ваксиниране. Вероятно става въпрос за милиарди пари.
  • 15 Рошко

    36 4 Отговор
    Ами погледнете статистиката за починалите от и фаркт за последната и предпоследната година и ще разберете, и като сложите 0,01%умрели от грип ше видите че даже няма ковид и всичко е пушилка, ама на мен ми е по интересно как така толкова се замислиха за нашето здраве точно сега та да ни боцкат и то безплатно
  • 16 хгснп

    50 3 Отговор
    Ако не беше това ваксиниране досега да сме забравили за вируса. С тези измислени уж ваксини само удължиха агонията и размножиха мутациите му.
  • 17 мнение

    34 4 Отговор
    Това безкрайно "боцкане" може накрая да изтощи имунната система. Една- две-три игли, иди-дойди, ама от там нататък това вече е някакво БЕЗУМИЕ!!!

    Коментиран от #48

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А сега де

    37 3 Отговор
    Само моите познати починали седмица или максимум две след ваксина са шестима, като петима от тях са под 50 годишна възраст??? Да не са 9 на всеки три часа?
  • 20 ivan

    22 3 Отговор
    ахахахх колко са жалки,еми те не са правили аутопсии затова така казват,време е за аутопсии и то от независими специалисти,вси4ко 6те излезе,сме6ници
  • 21 я па и тоя

    18 3 Отговор
    Ще подчертая само , че при такива експерименти не би следвало да ми се позоваваш на " сигнали " , а на резултати от наблюдения върху бучените , каквито би следвало да са задължителни от страна на менте- здравеопазващата ви система. Задължителни би следвало да са и изследвания върху причинителите за смъртта , къде е всичко това , няма го , липсва , отсъства .Сигнали могат да се подават , може и да не се подават , от притесненото , объркано и мизерстващо население доведено до мизерия и борба за оцелявате. Освен , че е пълна простотия , ама е и върха на наглостта да ми излизаш с подобни теории. Няма да продължавам нататък ......за сега , защото ми напират страшни неща.

    Коментиран от #24

  • 22 Комон сенс

    30 3 Отговор
    Сингалите са 9, а колко са реално?

    Имам един напълно сериозен въпрос. Моля да не го ингорирате:
    Според американски изследвания при определени групи млади и здрави хора има в пъти по-голяма вероятност да се получи нежелана реакция от ваксата, отколкото да се превърнат в жертви на ковид.
    Въпросът ми е:
    Ако здравният риск от ваксинацията е по-висок от риска от грипа при тези групи от населението, защо ги натискате да се ваксинират?
  • 23 Stoev

    14 5 Отговор
    4th child dies after Pfizer vaccine injection in Vietnam - "четвърто дете умира във виетнам след ваксина с Пфайзер", но вече са 5 децата - ключовите думи са на английски, - това е информация в десетки медии, България трябва да вземе пример от Виетнам по свобода на словото и свободата да се казва истината, моля вижте обръщението на евродепутата mislav kolakusic към Макрон, а този евродепутат и съдия е добре информиран

    Коментиран от #27

  • 24 то ако беше по сигали

    6 5 Отговор

    До коментар #21 от "я па и тоя":

    можеше да се окаже, че и жертвите на ковид са 15, примерно.

    Помолих за следната статистика:
    Колко хора в абсолютна стойност са напънслаи този свят до 12 месеца след ваксинация поради каквито и да е здравни проблеми съвкупно?
  • 25 Фют

    19 3 Отговор
    Аз знам за трима ,единият колега тройно набоден беше карантиниран 3 дена след бустера ,после в болница 4 дена и го писаха инфаркт накрая,ама не няма връзка с ваксината ,той досега видиш ли грип не беше карал.
  • 26 IVAN

    12 3 Отговор
    ЗАЩО ЛЕДЕНОТО ХОРО ПРИ МНОГО ХОРА БЕЗ МАСКИ НЯМАШЕ ЗАРАЗЕНИ, А ИСТИНАЛИ,НЯМА МНОГО ПОЧИНАЛИ ОТ КОВИД. ДО КОГА ЩЕ ЛЪЖАТ ИСКАМЕ СИ НАШИЯТ ГРИП
  • 27 кой знае

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "Stoev":

    Все пак са 100 000 000 души. Признали си за 5 случая..... голяма свобода, голямо нещо.
  • 28 Сър

    4 8 Отговор

    До коментар #12 от "Въпрос":

    В България на година умират по 150к човека (вече), или средно на ден по 410 човека. Сметни сам дали 9 е голямо число за 1 година, и откъде си сигурен, че са били здрави и прави ?

    Коментиран от #41

  • 29 Сър

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    От храната в твоето заведение едва ли са 20, а много повече.
  • 30 Ваксиниран1403

    7 15 Отговор

    До коментар #12 от "Въпрос":

    Дори и да допуснем, че всичките тези 9 човека да са починали заради това, че са били ваксинирана на фона на това, че при нас са ваксинирани почети 2 милиона това прави 4.5 починали на милион ваксинирани. На фона на умиращите от ковид не ваксинирани всеки ден това е нищо. Казано с други думи ако се ваксинират всички 6.5 милиона човека у нас по-малко от 30 човека евентуално може да починат заради ваксината, а досега само официално регистрираните починали от ковид не ваксинирани никога са повече от 31 хиляди . 31 хиляди срещу 30 място за сравнение няма.

    Коментиран от #33, #42

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 провинциалист

    5 2 Отговор
    Сигналите за починали са като хлебарките - стигне ли до теб един бъди сигурен, че има още стотици в непосредствена близост, въпреки че не ги виждаш.
  • 33 Алфа херинга

    9 2 Отговор

    До коментар #30 от "Ваксиниран1403":

    Защитавай си лъжливата статистика, колкото искаш, но недей да правиш лъжливи предположения. Ако ваксинираш всички, хората ще продължат да умират пак с ковид, защото така или иначе го правят, даже и във високо ваксинираните държави. Тя, и рекламата която върви тук е, че 95% от починалите са над възраст над 60 години. Отделно, самата статистика е силно манипулирана. Случаят на 13 годишният починал в катастрофа и писан ковид. Случаят в Русе с човек влизащ без ковид в гастроентерология май беше и после изведнъж го хващащ в болницата и после умира. Друг случай, който е истина. Момче се блъска с мотор и умира на място. На погребението, ковчега е запечатан и пише ковид? И това не са единични случаи, а се прави масово. Наскоро даваха интервю с лекар, която каза "Ами спират плановите операции, то верно пътеката за ковид е 1200лв, ама как да имаме приходи". Еми, ясно е как ще имате приходи, след като са спрели всичко останало. Всеки е ковид, елементарно. Лошото за такива промити мозъчета, като тебе е че си направиха кризата, завъртяха едни пари и сега лека полека ще почнат да приключват с ковида, мерките и зелените сертификати. А, пък вие му мислете с прецаканите си имунни системи, как ще бъдете доени от бигфарма до живот.

    Коментиран от #35, #36

  • 34 Бамби

    5 2 Отговор
    Много повече са. Това сега ще бъде най-добре пазената тайна - колко всъщност са пострадалите и починалите след ваксиниране.
  • 35 Ваксиниран1403

    5 6 Отговор

    До коментар #33 от "Алфа херинга":

    Ето я смъртността от ковид за нашата страна по възрастовите групи и ваксинирани и не ваксинирани:
    20 – 29 0.11 % за не ваксинираните никога и 0.04 % за ваксинираните някога
    30 – 39 0.29% за не ваксинираните никога и 0.09 % за ваксинираните някога
    40 – 49 0.83% за не ваксинираните никога и 0.27 % за ваксинираните някога
    50 – 59 2.20% за не ваксинираните никога и 0.54 % за ваксинираните някога
    60 – 69 6.26% за не ваксинираните никога и 1.59 % за ваксинираните някога
    70 – 79 13.36% за не ваксинираните никога и 4.17 % за ваксинираните някога
    80 – 89 21.97% за не ваксинираните никога и 8.77 % за ваксинираните някога
    90+ 27.01% за не ваксинираните никога и 12.50 % за ваксинираните някога
    Ваксините дори и поставени преди повече от 9 месеца намаляват в пъти смъртността от ковид във всички възрастови групи. Това са официалните данни в които са включени дори и тези с ваксинацията само по документи.
    Смъртността е изчислена на базата починали от заразили се във дадената възрастова група в зависимост от това дали е човека е бил ваксиниран или не без да се отчита кога е бил ваксиниран и дали се е реваксинирал след това .

    Коментиран от #37

  • 36 Ваксиниран1403

    4 6 Отговор

    До коментар #33 от "Алфа херинга":

    Ето толкова се е прецакала имунната ми система, че след четири дози рнк ваксина дори и от най-банална настинка не съм боледувал. Не съм пил никакви лекарства и не съм давал и 1 стотинка за лекарства на фармацевтичната индустрия, за сметка на това преболедувалите дори средно тежко “безобидния” ковид оставят по стотици левове за лекарства на същата тази индустрия и съсипват своето здраве. За тежките случаи изобщо не повдигам въпроса там лечението е десетки хиляди, но да ги оставим тях те не са масови. Какво да се прави отказващите да се ваксинират са “хитрите” и не се минават да се ваксинират защото така “бигфарма” щяла да спечели, а инак те с тяхното ”геройство” ще и развалят печалбата.
  • 37 Гейдерас

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "Ваксиниран1403":

    Хей, хубавецо,
    Плащаш ли за ваксанализации, или искаш да ти плащат на теб?
    Питам, защото за мен и близките ми е много важно.
    Имаме си жартиери, няма страшно.

    Коментиран от #38

  • 38 Ваксиниран1403

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Гейдерас":

    Директно аз съм платил само за една от дозите си, защото не е правена в България. За другите три не съм плащал пряко, а само индиректно чрез данъците които плащам на държавата. По абсолютно същия индиректен начин плащаме всички освен за ваксините и за лечението на болните от ковид което струва стотици пъти повече от всички средства похарчени за ваксини.
  • 39 Продълж@в@ме подмян@т@

    6 2 Отговор
    Рано или къдно всичко ще излезе наяве, въпроса е кой ще носи отговорност за починалите от ваксините и тези които са се увредили от тая смешна течност🤔
  • 40 Пламен

    7 2 Отговор
    Когато големите пари и големите измамници се съюзят в нещо е много трудно да се разбере истината веднага.

    Обаче след 1-2г. тя винаги лъсва в своята зловеща грозота...
  • 41 Въпрос

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Сър":

    Пак ще си повторя въпроса по друг начин - колко души е приемливо да умрат от препарат създаден, за да спасява живот? И какво правим, ако се случи да е твой близък?
  • 42 Въпрос

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Ваксиниран1403":

    Тоест си готов да жертваш 30 души, за да им инжектираш нещо, което не пази тях и близките им от болестта. Можеш да дадеш пример с твоите близки - ние ще оценим саможертвата ти и приносът ти към науката...

    Коментиран от #43

  • 43 Ваксиниран1403

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "Въпрос":

    Там е въпроса, че пази.Аз примера съм го дал отдавна всички мои роднини и не малка част от познатите ми вече са с три дози ваксина и нито са се заразили нито им е станало нещо от “страшната” ваксина.Към 15.01.2022 починалите от ковид ваксинирани са 875 от общо 1930573 ваксинирани някога или това е 0.045%.Починали не ваксинирани никога са 31372 от общо 4.57 милиона не ваксинирани никога или това е 0.69%. Тоест смъртността от вируса сред ваксинираните някога във времето е намалена 15.3 (0.69/0.045) пъти.
    Към 15.01.2022 заразените ваксинирани са 64176 от общо 1930573 ваксинирани някога или това е 3.32 %. Заразени не ваксинирани никога са 766428 от общо 4.57 милиона не ваксинирани никога или това е 16.77%. Тоест вероятностна за заразяване от вируса сред ваксинираните някога във времето е намалена 5.05(16.77/3.32) пъти спрямо тези които не са ваксинирани никога.

    Коментиран от #44

  • 44 Въпрос

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "Ваксиниран1403":

    Не знам от къде черпиш тези цифри, след като почти всеки починал в болница се пише от ковид без аутопсия, а статистиката се базира на общия брой заболели регистрирани в РЗИ, а не на такива с потвърдени положителни тестове.
    Така че цифрите ти остават за собствена употреба.
    Благодарим ти за саможертвата на теб и роднините ти! Желая ви крепко здраве.

    Коментиран от #45

  • 45 Ваксиниран1403

    2 4 Отговор

    До коментар #44 от "Въпрос":

    Цифрите са от официалната статистика която се базира на починали с положителен тест.
    И какво очакваш да откриеш при аутопсия на починал от корона вируса което да докаже или отхвърли това, че ковида е пречилата за смъртта. Човека е починал след като се е заразил, ако не се бил заразил е можело да живее още години какво има за доказване. Дали това е от ковид или поради ковид няма никакво значение защото не са живи вече хората.
    Починали от всичко в България по години:
    2015 108675
    2016 107031
    2017 109320
    2018 108205
    2019 107815
    2020 126577
    2021 147727
    Разликата преди и след ковид е очевидна и огромна. Дали смъртта е от ковид с ковид и ли поради ковид значението не е голямо, защото хората така иначе не са живи и сега умират много повече от преди 2 години, когато го нямаше.
    Развивайте още теории, че от корана вирус не се умирало и продължавайте да предпочитате да боледувате защото ваксините били страшни.Благодаря за пожеланието за здраве подобно и на теб. Колкото до саможертва такава няма това е единственото рационално и смислено действие което намалява в пъти личния здравен риск за всеки един ваксинирал се човек.

    Коментиран от #46

  • 46 Въпрос

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "Ваксиниран1403":

    При спряно планово лечение на хронично болни хора и при цялата насаждана от държавата и медиите психоза е повече от нормално да се повиши броят на починалите. Този геноцид е политически.
    Корона има, преболедувах я тежко, имам приятели, които си отидоха. В момента препариран приятел я кара тежко, друг препариран си натръшка цялото семейство. От кво те пазят тия експериментални препарати? Даже СЗО вече почна да сменя плочата. Само такива като теб още си пеят мантрите. А хора като Мангъров ги преследват, защото още от началото бяха прави и думите им се потвърждават ден след ден. За какво бяха тия локдауни и сертификати? Никъде не помогнаха.

    Коментиран от #47

  • 47 Ваксиниран1403

    1 4 Отговор

    До коментар #46 от "Въпрос":

    Причината е една и тя е ковид епидемията. Повишената смъртност се дължи на няколко фактора: 1.директни жерави на ковд обхванати от статистика като починали с положителен тест(ковид смъртност) 2. Не обхванати от статистиката смъртни случаи на починали с ковид поради липса на положителен тест (скрита ковид смъртност) 3.Такива починали скоро след преболедуване на “безобидния” ковид 4.Индиректни жетви на епидемията(претоварена болнична ситемна, бърза помощ и т.н).Колкото до това какво пазят ами пазят като намалят вероятностна за заразяване. Намалят още повече вероятност за тежко боледуване и намалят драстично вероятността за смърт Никой не казва че които е ваксиниран е 100% е предпазен, но е много по-защитен от не ваксинирания. Статистическите данни доказват това по безспорен начин навсякъде включително и в нашата страна.А колко до мерките където бяха адекватни и приложени навреме и както трябва дадоха ефект и то огромен. Пример Нова Зеландия жертвите за 2 години епидемия са по малко отколкото при нас за ден а като население там са около 5 милиона.
  • 48 Грую

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "мнение":

    Нищо безумно не виждам, ако целта е съкращаване на населението, то логиката е желязна!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове