Last news in Fakti

25 Януари, 2022 07:32 1 913 17

Янев разговаря с германския посланик

  • стефан янев-
  • германски посланик

Беше отбелязано  традиционно доброто ниво на диалог и прагматичното военно  сътрудничество между двете страни

Янев разговаря с германския посланик - 1
Снимка: mod.bg

Министърът на отбраната Стефан Янев проведе вчера среща с Н.Пр. Кристоф Айххорн - посланик на Федерална република Германия в нашата страна. Основни теми на разговора бяха двустранните отношения в областта на отбраната, перспективите за развитие на военно-техническото сътрудничество и въпроси от актуалния дневен ред на сигурността в региона. Беше отбелязано традиционно доброто ниво на диалог и прагматичното военно сътрудничество между двете страни. Бяха оценени съвместните усилия за подобряване на оперативните способности на въоръжените сили и тяхната съвместимост, съобщават от военното министерство.

Като един от основните приоритети на ръководството на Министерството на отбраната министър Стефан Янев посочи продължаването на модернизацията и изграждането на адекватни способности на българските Въоръжени сили. Той подчерта, че от непосредствена необходимост е ускоряването на реализацията на проектите за модернизация на Сухопътните войски, забавяни с години.

Двамата обсъдиха актуалната ситуация, свързана със сигурността на Източния фланг на НАТО и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както по двустранна линия, така и в рамките на Северноатлантическия Алианс.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 2 Отговор
    Това е добре! Германците не искат война с Русия.Заедно трябва да се опълчат на лудите янки.
  • 2 Jacques Yves Moineau

    9 2 Отговор
    Българина е доказано лош политик, и отличен войник. Затова единственото решение да се увеличи, модернизира и въоръжи Българската армия. Но понеже политиците са ни лоши, няма да могат да изкрънкат пари от ЕС и НАТО за нашата армия.....паеаграф 22

    Коментиран от #6

  • 3 Мемфис

    2 21 Отговор
    Този Янев май ще излезе доста подличък и скрита руска лимонка в НАТО?
  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    8 0 Отговор
    ЩЕ СТАНЕ ГОЛЯМО МАЗАЛО АКО С НАТОВСКО ОРЪЖИЕ ПРОДАДЕНО ОТ УКРАИНЦИ НА БЪЛГАР,И ...
    ...... НЯКОЙ УБИЕ НАТОВСКИ ВОЙНИЦИ В БЪЛГАРИЯ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последния Софиянец

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Jacques Yves Moineau":

    Не смеят да ни въоръжат и затова ни пращат контингенти като в Афганистан.
  • 7 морков

    10 0 Отговор
    след самолетите на чертеж , ще имаме танкове от стереопор , пехотни машини от картон , важно е да има страх в населението , да бачка безплатно и да мълчи
  • 8 един от многото

    12 0 Отговор
    Не е лошо да му припомни как натискана от всички западни държави с колонии и оставени без суровини Германия тръгнаха с рога напред и ако не бяха тези които сега плюят и които дадоха толкова жертви можеше в Европа да се говори само на немски. И онези "смели" англичани които си оставиха въоръжението , за да могат да бягат по бързо и американчетата които още и още като чуят за МГ и пълнят гащите да могат да се бият в гърдите и да казват , че са спечелили 2СВ с помощта на СССР!
  • 9 Патриот

    3 12 Отговор
    Комунягите-Русофили, нямат работа във властта, да бъдат заменени с истински демократи, защитаващи Евро И НАТО ориентацията на България !!!
  • 10 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    6 0 Отговор
    "Двамата обсъдиха актуалната ситуация, свързана със сигурността на Източния фланг на НАТО и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както по двустранна линия, така и в рамките на Северноатлантическия Алианс."‼️‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #11

  • 11 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    За слабите по география и неходили в казарма ::: ВИЖТЕ КЪДЕ Е СЕВЕРНИЯ АТЛАНТИК и къде Черно море ‼️‼️‼️ ВИЖТЕ КОЕ Е ФЛАНГ и кое фронт‼️‼️‼️
  • 12 ГЕРМАНЦИТЕ ЗНАЯТ

    6 1 Отговор
    сърбали са на руснаците попарата. По-добре не закачай руската мечка. А янките още се имат "Звездни каубои" и не са гризвали дръвцето на тяхна територия
  • 13 Българин

    0 2 Отговор
    Ами те, германците също са "путинферщеен" като Янев. Едва ли ще го посъветват да си даде оставка както направи германския адмирал.
  • 14 Хаах

    1 2 Отговор
    Заформя ли се оста Русия-София-Берлин да попитаме.
    Германската преса кога ще ни информира какви ги вършат прокремълските им политици.
  • 15 Я го знам ...

    2 2 Отговор
    Обсъждали са предстоящия гей парад,който ще бъде на 6 Май.Те германците са едни от основните спонсори.Показал на Янев какви екстейшъни си е направил на камбаните.Нашият пляснал с ръце от одивление и паднал на колене пред жезъла на негово превъзходителство,просълзен.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 423423

    3 0 Отговор
    Трябваше още от 2004 когато влязохме в този пуст нато да не се отпускаме и да разчитаме на тяхната фалшива помощ а да наливаме пари в Армяита и сигурност за нашите деца и жени държава в която полицията е повече от армията как ще се пази аи другото кеото е просто ни използват за Буферна зона Ние ще горим а англетата ще гледат и ще се кефят как славяни избиват славяни или по точно близки народи се избиват и вършат тяхната работа ! ако това е цената да си в нато за проклетите долари и пустите им пари да си ги взимат без това сме гладни нени трябва война !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол