Last news in Fakti

26 Януари, 2022 16:18 1 070 20

Няма да тестват депутатите за наркотици

  • тест-
  • депутати-
  • наркотици

Комисия попари мераците на "Възраждане"

Няма да тестват депутатите за наркотици - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите няма да минават тестове за алкохол и наркотици при влизане в Народното събрание. Това реши правната комисия в парламента с отхвърляне на предложение на "Възраждане" в тази посока.

Решението беше взето с 1 глас "за", 9 "против и 1 "въздържал се".

Предложението на най-малката формация в парламента дойде след изказване на депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. Преди 2 седмици той заяви от трибуната на Народното събрание:

"Ако утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа: "Елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева, не е ли правилно господин главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?"

Изказването му беше насочено към депутатите от партия "Възраждане" и организирания от тях протест срещу зелените COVID сертификати, тъй като част от участниците в протеста се опитаха да нахлуят в парламента и се наложи Националната служба за охрана да постави маси от вътрешната страна на централния вход, за да им попречи да отворят вратите.

"С притеснение наблюдаваме поведението на определени народни представители, които употребяват обидни думи и квалификации от трибуната на парламента. Свидетели сме на неадекватно поведение от страна на депутати, което е недопустимо", каза вносителят Елена Гунчева от "Възраждане".

По думите ѝ работата на депутатите е изключително отговорна и засяга всички граждани, затова е необходимо те да са в състояние да изпълняват задачите си.

Останалите членове на комисията обърнаха внимание, че проектът на партията на Костадин Костадинов по никакъв начин не се различава от изискването депутатите да се тестват или да показват зелен сертификат при влизане в парламента и припомниха позицията на "Възраждане" по тази тема. Гунчева обаче отговори, че целта не е тестването за алкохол и наркотици да се използва за достъп, а по-скоро се търси моралната гледна точка.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VIVANOFF 🇺🇸

    62 2 Отговор
    А трябва да ги тестват. Всички са наркомани, до един!
  • 2 Няма да бъдат, защото

    58 0 Отговор
    88% ще издишат бело..
  • 3 Display

    46 0 Отговор
    То няма един като хората, или са друсани, или пияни, всички гледат като ударена Лада.......
  • 4 Язък

    45 0 Отговор
    Ще продължават да си шмъркат наволя, нашите държавници.
  • 5 Защо

    43 0 Отговор
    Не са съгласни, какво да си мислим?
  • 6 Румен

    35 3 Отговор
    Няма значение. Скоро ще ги трепеме по входовете на Парламента. И после ще пишат умрял от наркотици или цероза. Да живее Възраждане, и доскоро на площадите
  • 7 Защо не докажат, че не са

    37 0 Отговор
    Наркомани и да се тестват? Какво толкова има в това? Нали да народни представители? Референдум по този въпрос, веднага!
  • 8 Грульо

    32 0 Отговор
    Отхвърлили са предложението защото не се различавало от изискването за зеления сертификат? Това ли е аргумента? :D Кой е избрал таз недъгава комисия?
  • 9 гадно

    32 0 Отговор
    Шубето е голям страх ще вземе да лъсне истината, че освен измамници има и наркомани, за пияници пък да не говорим.
  • 10 А ТРЯБВА

    31 0 Отговор
    Рапърчето с прякора ХАЗАРТА много захилено се появява на трибуната
  • 11 фен на сидеров

    30 1 Отговор
    мен като моряк са ме тествали неколкократно за наркотици и са ми издавали задължителен сертификат. също така и съм минавал задължителен психопреглед. явно управлението на кораб е по-отговорно от управлението на държава като България.....
  • 12 Давай Ице

    20 3 Отговор
    Шмъркай на воля! Няма място за притеснение.
  • 13 Гаргамел

    16 0 Отговор
    Това мога да го преживея, обаче, защо не им направят по един IQ тест да видят всички какви корифей са в парламента
  • 14 КMiteva

    10 0 Отговор
    A всъщност защо не искат да бъде взето това решение. Точно защото работата им е отговорна и засяга всички българи или част от тях, е дост добро предложението да бъдат тествани за алкохол и наркотици. Не виждам нищо нередно или притеснително в това предложение. Но... явно има такива, които се притесняват. А това вече не е ОК.
  • 15 Ицо Пфайзера

    14 1 Отговор
    Олекна ми!
  • 16 Наркос

    4 0 Отговор
    Аз съм готов да вляза в парламента !
  • 17 ковидиотин

    7 1 Отговор
    Тия продажници отдавна са на твърдо от кокаин нагоре.В Петрич бизнеса с марихуаната е на път да замре заради кокаина в парламента
  • 18 Хи хи хи

    9 0 Отговор
    ИЦО ХАЗАРТА ВЕЧЕ МОЖЕ ДА Е СПОКОЕН И ОТНОВО ДА ИЗЛИЗА НА ТРИБУНАТА ЗА ДА ДЪРЖИ ГЛУПАВИТЕ СИ РЕЧИ ! НЯМА ДА ДУХА ЗА ДА ГО ВИДЯТ КОЛКО Е НАПУШЕН !!!!!!!!!!!!!
  • 19 Сух

    4 0 Отговор
    Що нещо се притесняват какво ще им отчете ли? Как може за едно шофиране да правят тестове, а за управлението на държавата няма проблеми, А?
  • 20 Ха ха

    2 1 Отговор
    Трябва да ги тестват дали са крадци и п. И тогава да стават депотати и министри
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове