2 Февруари, 2022 16:09 10 184 32

Бойко Рашков: Гаражни компании са ремонтирали ПАВЕЦ „Чаира“

  • бойко рашков-
  • павец “чаира”

Загубите са огромни

Бойко Рашков: Гаражни компании са ремонтирали ПАВЕЦ „Чаира“ - 1

“Започнали сме активна проверка и по отношение на един изключително важен за енергетиката на нашата страна обект, построен от японска фирма. В течение на няколко години назад той бавно, но сигурно е бил унищожаван, най-вероятно с оглед интересите на икономически субект от нашата страна. Ние имаме ориентация за това кой е той. В негова полза са причинени вреди на този енергиен източник. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков.

“Вместо да се отиде към ремонт, който се е налагал на цялото съоръжение или на голяма част от него и той да бъде извършен от Япония, са ползвани гаражни фирми. Те е трябвало да направят нещо, което не е по техните сили. Ние сме претърпели огромни материални вреди. Не можем да останем пасивен наблюдател.”, подчерта министърът.

Централата е ПАВЕЦ „Чаира”, уточни той.

ПАВЕЦ „Чаира“ е помпено-акумулаторна водноелектрическа централа, разположена над село Сестримо, Югозападна България. Разполага с 4 помпено-генераторни хидроагрегата с общ капацитет за производство на електричество 864 MW и за изпомпване на вода 788 MW. С това ПАВЕЦ Чаира е най-голямата помпено-акумулираща централа в югоизточна Европа. Захранва се с водите на язовир „Чаира“ в помпен режим и на язовир „Белмекен“ в генераторен. Собственост на Националната електрическа компания.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоев

    94 2 Отговор
    Защо в 65 милионна Италия има 400 прокурора, а в 6 милионна България те са 1 700 ?

    Коментиран от #3, #7, #10, #15

  • 2 Чекмежан

    96 10 Отговор
    Гаражни ама ни носеха сакове
  • 3 Там

    48 3 Отговор

    До коментар #1 от "Стоев":

    Поме работа вършат и мафията им прави атентати, пък нашите гонят кокошки
  • 4 АБЕЕЕЕ РАШКОООВ НАЛИ

    71 3 Отговор
    ЗНАЙШ ВРЪТКАТА....ПРЕЦАКВАШ НЕЩО ПОСЛЕ ГО КУПУВАШ БЕЗ ПАРИ.....
  • 5 РАШКОВ

    74 10 Отговор
    Какво стана с комисията "Илчовски", нарушенията, корупцията и злоупотребите? НИЩО!
    Какво стана с "данните за необявено имущество в чужбина от политици и съдии" ? НИЩО!
    Каво стана с появилите се "нови показания по разследването срещу екс премиера Бойко Борисов и първия негов земеделски министър Мирослав Найденов"? НИЩО!
    Какво стана с пристигналия при Рашков през май 2020 година "един човек, който такива ужасяващи неща" ти съобщи, "че аз не знам къде живеем, в каква държава живеем, или сме живели"? Гигантско нищо!
    Какво стана с проверката на МВР за "злоупотреби, включително и Хемус" ? НИЩО!
    Какво стана с "течащата" спецоперация срещу изборната търговия? НИЩО!
    Какво стана с "престъпления на асфалтен бос и на министър от кабинета "Борисов"

    Коментиран от #9, #11, #25

  • 6 Дамаджан

    33 32 Отговор
    Гаражни ама са на БСП -то. Е, верно , не са на Кури , а на ония червените олигарси, ама пак са си червени.
  • 7 гражданин

    25 9 Отговор

    До коментар #1 от "Стоев":

    останки от комунизъма, всеки роднина трябвало да е прокурор или съдия
  • 8 Браво

    43 9 Отговор
    Действай здраво!
  • 9 Тези въпроси

    31 11 Отговор

    До коментар #5 от "РАШКОВ":

    Към онова с каскета , знаеш го ...
  • 10 гост

    46 1 Отговор

    До коментар #1 от "Стоев":

    Защото в Италия прокурор се казва на поне "окръжен" такъв и всеки от тях има по 200-300 човека "администрация" , която върши черната работа , а у нас наричат прокурор всяка фуста , която събира документи за всяка кокошкарска история на село !! Така че всъщност в България истинските прокурори са по-скоро 170 , а не 1700 , другото са големи титли за големи заплати !
  • 11 Антигербер

    27 5 Отговор

    До коментар #5 от "РАШКОВ":

    МВР и Прокуратура са две различни институции, анадънму?

    Коментиран от #23

  • 12 Тонева

    21 1 Отговор
    Понеже се оказа, че важните въпроси в България се решават с писане на съобщения до министър-председателя, изпратих SMS на Борисов относно проверката на АДФИ по моя сигнал за проекта АЕЦ „Белене“, която продължава вече пет месеца.
    Считам че общественият интерес, свързан с проекта, за който до сега са изхарчени около 3,5 милиарда лева, като в изчислението не са включени разходите до 1991 год., оценени на около 1,2 милиарда USD, е далеч по-значим отколкото трансфера на футболисти. Или бъркам?
  • 13 МАФИЯТА РАЗБОЙКОВА

    43 12 Отговор
    НА РАЗБОЙКО ФИРМИТЕ ПОД ИМЕТО -РЕМОНТ НА РЕМОНТА. ТЕ ДАЖЕ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ Е ЯПОНИЯ. РАЗБОЙКО ТРЯБВА ДА СЕ ОСЪДИ И В БЕЛЕНЕ!!!!!
  • 14 ИЦО

    24 12 Отговор
    СИЧКИ ТИКВИ У ФУРНАТА !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Трибунали, Цацаров, лош спомен за цял

    21 7 Отговор
    Народ!! Време е да се Разделиме с тях!!
  • 17 Мунчо юмручето

    23 15 Отговор
    Пак нищо съществено само некви възможни теори за нещо което може и да не е станало типично за тоя червен дамаджан какво стана с другите ти разследвания дето един човек ми каза ама вече една година нищо
  • 18 Рашка стига ни занимава с твойте ......

    21 17 Отговор
    ......глупости. Бойко такъв , Бойко инакъв , от сутринт до вечер слушам само за Бойко. Като всичко е вярно вкарвайте го панделата и да се приключва . Човек ще каже че само Бойко ни интересува
  • 19 Бай Благой

    29 17 Отговор
    Да...така е.
    ПАВЕЦ Чаира се унищожава от такива гаражни фирми.
    Тук Рашков е абсолютно прав!
    (Но това се отнася за доста обекти в България.)
    И това стана още по времето на тиквата.
    Тиквата ще дойде най-големия крадец, използвач и измамник в съвременната история на България.
    Такова крадливо влечуго като тиквата едва ли се е раждал скоро.

    Коментиран от #20, #28

  • 20 Копипасте

    17 3 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Благой":

    Това става и отпреди 2 000 година, но най-здраво след! Пoнятиeтo "Eнeргиeн ceктoр" e въвeдeнo oт 39 НC (2001-2005г.), вмecтo "Eнeргийнa cиcтeмa", c цeл рaзкъcвaнe нa eнeргийнaтa ни cиcтeмa нa oтдeлни тeцoвe и мрeжи и тяхнaтa привaтизaциятa пoд фoрмaтa нa EРПтa, ТEЦoвe-търгoвcки дружecтвa и eдин куп нeeфeктивни чacтни ВEИ инcтaлaции. Упрaвлявaщитe лeгитимирaхa пoнятиeтo "EНEРГИEН CEКТOР". вмecтo "EНEРГИЙНA CИCТEМA" . Нa пръв пoглeд нeзнaчитeлнa тeрминoлoгичнa прoмянa, пръкнaлa ce oт крaдливитe пoлитици в Нaрoднoтo Cъбрaниe, нo cъздaвaщa уcлoвиe зa рaзпaрчaльocвaнe нa Бългaрcкaтa eнeргeтикa. Ceктoрът мoжe cпoкoйнo дa ce рaзрязвa и дa ce рaздaвa, дoкaтo cиcтeмaтa e eдиннo цялo. Рaзкъcвaнeтo нa eнeргийнaтa cиcтeмa нa Бългaрия дoвeдe дo нeблaгoпoлучиятa и зacтoя в eнeргeтикaтa ни.
  • 21 Я па тоА

    21 24 Отговор
    Рашкофф,едиственото което разбрах е,че си виждал на Борисов пищова😉! Ако ще вадиш доказателсва вади,ако не млъкни с твоите пиянски глупости и върви п... .. ...айна! Че ми бактиса от твоето плямпане!
  • 22 xo xo xo

    10 15 Отговор
    С парите направиха 12 кенефа да има къде да с.е.р.е.ш и един Казан за ракия да има какво да пиеш и един матрак да има къде да спиш а не да спиш в парламента
  • 23 стоян

    10 12 Отговор

    До коментар #11 от "Антигербер":

    До 11 ком-Вярно казваш че са две институции -от които първата която събира доказателства е поверена на кумунягата Рашков и доказателства явно няма а само говорене без доказателства
  • 24 Айде

    14 4 Отговор
    В затвора далавераджиите!
  • 25 Стига!

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "РАШКОВ":

    Не питай Рашков, а ВСС , партиите от парламента и Гешев!
  • 26 Боровил

    10 9 Отговор
    Е този Бойко ЗА ВСИЧКО ТОЙ Е виновен ...и на мен пистолета НЕ ми става пак е виновен😀😄😀😄
  • 27 Хмм

    14 2 Отговор
    Тая работа с Чаира направо си мирише на саботаж.
  • 28 За протокола

    18 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Благой":

    Още преди ГЕРБ беше приет закон за изкупуване на енергията от частните вецове и фотоволтаични централи на преференциални цени, по-високи от тези на тока от ТЕЦ, ВЕЦ и АЕЦ, което доведе до навлизане на едрия капитал в този бизнес. Този капитал, както и олигарсите, са добре при всяко управление и сред тях има хора от целия политически спектър.
  • 29 Марчел Рошу

    12 11 Отговор
    Когато ще се говори за Б.Рашков,си представяте,чесрещу Вас стои един обучен болшевик да бъде съвременен следовател с болшевишки приоми!
    Хайде проверете,колко от казаните му обвинения към потърпевши са истина,делата му са загубени.Вероятно може да се сравни с Гьобелс за манипулативни лъжи!
    Днес на няколко пъти излъга.Дали годините или ( алкохола) оказват влияние ,но той все пак е министър.Не става за неговия имидж,а за този,който го е назначил!Днес говори,че има основания в Булгаргаз за извършени предстъпление! Все е едно дресирано куче!!Дайте го на прокурор,съда да реши за Вашата правота и тогава дерзайте!!
    Ставате рецидив за обществото,но си имате шеф!

    Коментиран от #31

  • 30 Стамат

    13 5 Отговор
    А някой дава ли си сметка, че ако ги нямаше ония 45 години, продукт на които е тоя, нямаше да има такива гаражни фирми.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Рашков

    1 0 Отговор
    Тока- 3 х увеличен. Гориво- 2 пъти увеличено. Строежи- спрени. Плащания за готовия път русе Кубрат- спряно. Продължаваме промяната!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове