8 Февруари, 2022 11:53 14 113 25

Богдан Милчев: Около „Хемус“ има огромен цирк, който ни се разиграва, а потърпевши сме всички

  • богдан милчев-
  • хемус-
  • огромен цирк-
  • потърпевши

Политиката на ИТН не е принципна, а следва човека - където е министър Караджов, там трябва да са пътищата, казва шефът на Института за пътна безопасност

Богдан Милчев: Около „Хемус“ има огромен цирк, който ни се разиграва, а потърпевши сме всички - 1
Снимка: Нова телевизия

От Института за пътна безопасност настояват да се провери плащане, направено в последните дни на старата година по инхаус поръчките за АМ „Хемус“. За целта адресират сигнал до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.
„Това е добре позната практика при предишно управление на пътищата. Само по себе си не е нарушение, това е индикатор“, каза пред БНР Богдан Милчев, който оглавява Института за пътна безопасност.

От института призовават Рашков да провери дали има „само плащания по фактури“ и дали определени дейности са били извършвани.

Богдан Милчев смята, че около „Хемус“ има „огромен цирк, който ни се разиграва, а потърпевши сме всички ние“.

Според него няма да стане по-лошо, ако бъде извършена такава проверка, защото общественото доверие и без това е ниско. Богдан Милчев огласи и съмнения относно министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов, но допълни, че засега е рано да се правят заключения.

„Когато той беше предложен за министър на транспорта, в програмата на ИТН беше прието, че АПИ трябва да бъде в Министерство на транспорта. Когато вече няма той да е министър на транспорта, а ще е регионален, те защитаваха като лъвове позицията, че трябва да бъде при Гроздан Караджов. Ако той утре бъде предложен за министър на здравеопазването, пътищата трябва да отидат в здравеопазването. ИТН, тяхната политика не е принципна, а следва човека. Където е министър г-н Караджов, там трябва да са пътищата. Това буди много сериозно съмнение.“

„Имаме абсолютно основание да смятаме, че той не е част от ИТН, а от една друга група, която се занимава с пътищата“, заяви Богдан Милчев в предаването „Преди всички“.

„Имаме много сериозно съмнение, че нещата не са такива, каквито ни се представят“, коментира той.

Според Богдан Милчев трябва да се изчака, защото има „косвени данни, но те са още много малко“.

„Шефът на АПИ, който е назначен, идва от една строителна фирма, която има интереси и работи в Столична община много сериозно“, поясни Милчев.

„В Столична община няма инхаус, обаче в СО всички сме убедени, че обществените поръчки по строежа на пътищата в столицата не са прозрачни и са нагласени, и се дават на конкретни фирми и постоянно има скандали. И постоянно се прави ремонт на ремонта на ремонта.“

Когато съмненията станат достатъчно на брой и имаме повече от 5 косвени данни, че някой върши нещо не както трябва, ще подадем тази информация, увери Богдан Милчев.

„Не искам да бързаме да правим заключения. Имаме само притеснения, затова бием камбаната преди да се е случило каквото и да било“, поясни Богдан Милчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 62 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Апи

    11 6 Отговор
    Вас пък кой ва Апи
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тошко

    52 10 Отговор
    Скоро няма да има нито Хемус нито тунел под Шипка само ни лъжат да отчитат дейност докато крадат
  • 5 123

    19 16 Отговор
    Няма данни, но прави внушения - не е много умен... А за СО да се обърне към Пъдпадъкова.
  • 6 Читател

    14 13 Отговор
    Това корумпе...
  • 7 оня с коня

    27 8 Отговор
    Богдан бе директор на КАТ при управлението на Борисов а сега шев на института за пътна безопасност. И с пълно право разбива чалгарите защото е запознат и експерт- Политиката на ИТН не е принципна, а следва човека - където е министър Караджов, там трябва да са пътищата, казва шефът на Института за пътна безопасност.ИТН, тяхната политика не е принципна, а следва човека. Където е министър г-н Караджов, там трябва да са пътищата. Това буди много сериозно съмнение.“
  • 8 Торбалан

    29 8 Отговор
    100% казва истината и спестява още 100% за на не го съдят. Караджов го командва Нанков. Той е едно дребно алчно човече. ИТН не ги коментирам. Те умряха. Слави ги уби.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Аз пък

    14 6 Отговор
    Тъкмо се зарадвах,че Караджов не тръгна с бюрократични хватки да бави строежите. Все ми е едно дали ин хаус,дали подизпълнители ,важното да се СТРОИ .Тъкмо си мислех,че този министър върши работа,защото другите са гОла вОда --само анализи,комисии,подкомисии,обсъждания....Явно някой като върши работа,злобите започват плюенето.
  • 12 Карък

    12 5 Отговор
    Караджов, запушва дупки всякакви. БТК, Общината, транспорта, тя работата е ясна.
  • 13 Пишман

    10 5 Отговор
    Таз дрънкалка доскоро беше на хранилка с палка!
  • 14 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    18 4 Отговор
    КВО СТАНА С ОТКРАДНАТИТЕ МИЛИОНИ ОТ ХЕМУС.....РАШКОВ ЗАМЪЛЧА....КАТО ЗА ПОДСЛУШВАНИЯТА
  • 15 Сус

    3 5 Отговор
    Чиба бе Бобии чибаааа
  • 16 Бунтата

    12 10 Отговор
    Докато не вкарате бойко в затвора,нищо няма да се оправи.
    герб трябва да се зачеркнат

    Коментиран от #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Дърт жилав пенсионер

    3 1 Отговор
    Роуминг брато.
  • 20 БЪЛГАРИН

    7 7 Отговор
    Нищо не става. Специалист по всичко. Кой изобщо му чете глупостите. Обича подкупа повече от хляба.
  • 21 КОМЕНТАТОРА

    4 4 Отговор
    Вече ми писна, решил съм да си направя СЕКУРО, ще си го преместя в другия крачол.
  • 22 stan40

    2 2 Отговор
    За всяка една партия от коалициата има кранчета от където да се източват милиончета от държавната хазна. Назначават се такива специалисти,които могат да направят така, че дебита на кранчето да е по-голям.
  • 23 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "Бунтата":

    Бойко е вкарал на всякъде свои хора, ДПС,ДС,още по здраво държът власта, Гешев стои стабилно с 3500 прокурори зад себе си и ВСС,НЕЩАТА утихват към края си,Европейски съюз, начело с председателката на парламента му Роберта Мецола и всички там други на силни позиции очакват завръщането на Герб с ДПС на власт,от Нато ще го приветстват, ние видяхме на протестите как европа и сащ с НАТО стояха зад Бойко и Гешев,само сладки приказки, за правосъдие и демокрация,те са си разделили сверите на влияние у нас с Русия и Турция, така ще е до,като има преобладаващо мнозинство,гласуващи за мафията, то ес който не гласува, гласува за мафията,за дпс.Ппосто им е бедна фантазията на тези, които поискаха промяна и се заеха с нея ще бъдат преследвани,репресирани до 9 коляно,комунизм в действие.
  • 24 АЗ КАЗАХ

    5 0 Отговор
    СЛЕД КАТО БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЦИРКАДЖИЯ ТОВА Е НОРМАЛНО ДА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКО.
    БЪЛГАРИТЕ ГЛЕДАТ ЦИРК НА АВАНТА ТЕ ТОВА СИ ПОРЪЧАХА! !!
  • 25 Затвориха ви кранчето Милчев, и няма

    0 3 Отговор
    Да капне нищо повече!! Авантата свърши!! Ще Ревете и Плюете, това ви остава!! Авантата свърши празногловци!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол