9 Февруари, 2022 12:23 5 934 51

Надежда Йорданова: Гешев да освободи прокуратурата от настоящите тежести

  • надежда йорданова-
  • иван гешев

Решението на Конституционния съд отвори пътя пред Висшия съдебен съвет

Надежда Йорданова: Гешев да освободи прокуратурата от настоящите тежести - 1
Снимка: БГНЕС

Това, което аз като министър на правосъдието от встъпването си правя, е да настоявам всички, включително и главният прокурор, да изпълняват закона така, както е разписан по възможно най-високия стандарт от професионална и етична гледна точка. Прави впечатление в последните дни, че както председателят на КПКОНПИ, така и главният прокурор прогледнаха и се забързаха по казуси, които са във фокуса на общественото внимание от години. Това заяви в интервю за "Дневник" министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

"Нека си припомним, че "Барселонагейт" е от 2018 г. Кюлчетата, банкнотите, други пикантни подробности са във фокуса на общественото внимание също от години назад. Златните паспорти - те са поставени на обществен дебат от юли м.г., включително и чрез проверки в ДАНС. Разбира се, очаквам всички тези действия да са в изпълнение на закона. Но някак си, като се видят действията на опозицията, все повече приличат на пушилка, на координирана акция, за да се запазят един или друг човек на определени постове", коментира още Йорданова.

"Решението на Конституционния съд отвори пътя пред Висшия съдебен съвет (ВСС) отново да посрещне предизвикателството, което му поставя обществото вече поне две години, и да разгледа и да се произнесе по същество относно множеството твърдения за това, че главният прокурор не изпълнява своите задължения, нарушава ги, има проявления, които уронват престижа на съдебната власт. Очаквам в този случай ВСС да спре да се крие зад процедурни извинения и действително аргументирано да разгледа въпроса по същество. Това е въпрос на обществена отговорност", коментира Йорданова.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 86 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    59 34 Отговор
    Н@р0ден съд за Гешев!

    Коментиран от #12

  • 2 /////

    68 17 Отговор
    ПП не ги чака нищо добро, ако продължават да се връзват на игрите на шайката търпението на хората е изчерпано.

    Коментиран от #21

  • 3 ГЕРБ- ДПС-ВЪЗРАЖДАНЕ

    52 22 Отговор
    Не си даваме Ванката Стоименов Гешев! Той е верен на Бойко , Ахмет и Делян! Ако го махнете кой ще разпъва политически, законодателен и икономически чадър над тях! През времето на Бойко Борисов хубави хора бизнесмени станаха милиардери - Румен Николов - Пашата, Сталийски и неговия кръг "Котараците", , Тенис клуб "Банкя, чрез който бе финансирана покупката на къщата в Барселона, спортното Порше и бутиците там. Иво Тонев и Христо Йовов станаха управители на тотото и чрез обрачи от фирми финансираха Бойко , Ахмет и Делян. Ванката Гешев съдействаше. А сега искате да го махнете. Не го даваме!!!

    Коментиран от #31

  • 4 Браво

    56 38 Отговор
    Смела жена.
  • 5 доган

    53 22 Отговор
    Действайте....мафията ГЕРБ, ДПС,БСП,СДС и т.н. надигат глава, трудно се сваля мафия но действайте!

    Коментиран от #25

  • 6 Божков

    31 26 Отговор
    Моите фигуранти трябва да ме отърват от пандиза,па и аз съм заделил някое и друго милионче.

    Коментиран от #28

  • 7 мой

    50 20 Отговор
    Каскета е последната отбранителна линия на мафията, за това го пазят с всички сили и средства. Купуват, заплашват, изнудват, притискат. Всички болшевишки прийоми, само и само прокуратурата да продължи да слогува на мафиотите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Не е само Гешев

    51 8 Отговор
    ...красавице. Абсолютно цялата "Съдебна система" плаче да бъде подменена. И тъй като няма честен български съдия и адвокат, явно ще трабва да ги внесем ...от Китай за по-евтино )))

    Коментиран от #15

  • 10 Subaru STI

    45 19 Отговор
    Скоро борисовата шайка отива на съд за престъпленията си. Тази жена е по-смела от банкянския бандит! Браво!
  • 11 Да попитам

    40 16 Отговор
    Борисов със същата ръка дето краде ли се кръсти (при това наобратно) пред иконите, с които Севда е накичила Зайчарника му ?
  • 12 и за Борисов

    22 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не бива да се забравя.
  • 13 Надеждата идва от Кубрат

    27 9 Отговор
    Иво Прокопиев харесва това!
  • 14 Абе

    17 11 Отговор
    Много е секси тая милфка, а иначе си падам по по-младички като Лена
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 рон джерами

    12 10 Отговор
    готена милфа!
  • 17 егати

    23 4 Отговор
    Секретарките не разнасят ли само кафета? А ама ние сме в България бе!!!
  • 18 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    10 3 Отговор
    ТОЙ ТОЧНО ТОВА СИ МИСЛИ!!! НАПРЕАВЕТЕ МУ МОЛЕБЕН!!
  • 19 Мафията на Тулупа

    17 10 Отговор
    Иска да тъпче народа. Царството мо свършва.
  • 20 ВСС ако и тоя път се "Извъртят" да

    17 7 Отговор
    Прекрият ГЕШЕВ, ще покажат пред цял народ и ЕС че са Част от Мафията!! Избора е тяхен, и да "мисля и решават бърже"На Народа му дойде вече в повече тези Игри на Съдии, Магистрати, Прокурори и подобни!! Чашата прелива!!! Или Работят за Народ и Държава или са част от Мафията!!

    Коментиран от #47

  • 21 А бе Онзи...!

    16 8 Отговор

    До коментар #2 от "/////":

    Какво ,,търпение е изчерпано ве..."...?!Да не стават чудеса за 1 месец...!Виждаш(или не ти е удобно да виждаш...) как Гешефтатурата и Цацаратурата се мъчат по всякакъв начин да слагат прът в колелата на Продължаваме Промяната...!
  • 22 Хахаха

    17 14 Отговор
    Хахахаха, другарке.... "казусите" бареселона и шкафчета са доказани фейкове. Само такива като вас ги претоплят от време на време, Чудя се на идиотите, които още ви се вързват.

    Коментиран от #23

  • 23 Хехехе

    16 11 Отговор

    До коментар #22 от "Хахаха":

    Това е удобната мантра на вас-ГЕРБ-ерастите-че са ,,фейкове"...!НО!За съжаление-не са...!А самата истина...!

    Коментиран от #38

  • 24 Абсурдистан

    19 10 Отговор
    Тази мисирка така и не разбра, че ако наплави искане до ВСС, ще трябва да го аргументира с факти, а не с общи приказки. Имам усещавето, че не желаят реформи, а просто смяната на Гешев с "Пешев". Това може да е временна реклама, но няма да реши натрупалите се проблеми.

    Коментиран от #34

  • 25 почетен предЦедател

    19 12 Отговор

    До коментар #5 от "доган":

    ДА!Трудно се сваля мафията-ОПГ-ГЕРБ-ДПС...!Но шапка свалям на Смелата Жена-Министър-Надежда Йорданова...!Чегъртай смело Наде...,с Теб сме...!!!
  • 26 Подпухналата

    13 8 Отговор
    отново с изцепки!Сьс смьркане няма да стигне до никьде....

    Коментиран от #29

  • 27 НЯКОЙ

    13 8 Отговор
    Всички усилия за сваляне на Гешев - най-големият враг на българския народ в този момент!
  • 28 ТОЧНО ТАКА...!

    11 6 Отговор

    До коментар #6 от "Божков":

    Твоите ,,Фигуранти" дса-Борисов и Горанов ..!Заедно окрадохте 700 милиона,а сега се правите,че не се познавате...
  • 29 Хахаха

    17 7 Отговор

    До коментар #26 от "Подпухналата":

    Тя и за никъде не е тръгнала. Задачата ѝ е да махне гешев, нищо друго не се изисква от задкулисието, което е зад нея и т. нар. правителство.
  • 30 Гласоподавател

    11 10 Отговор
    Много уморен вид имат тези от коалицията,тръгнаха с голямата лъжица,ама да видим кога съвсем ще грохнат
  • 31 Израждане

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ- ДПС-ВЪЗРАЖДАНЕ":

    А доказателства имаш ли? Документи някакви? А, нямаш? Значи, очаквай посещение от Гешевтурата. Как така разбунваш обществото и заплашваш световния мир с недоказана информация? Защо не си направил нужните разследвания, за да обосновеш твърденията си? Ето ТОВА е престъпление. А не нещата, които сам си измислил или някой ти ги е казал. Затова, предлагам да закрият телефон 112. Никой няма да реагира на сигнали, които не са придружени с доказателства, годни за съда. А ако съдът не ги приеме, подалият сигнала -директно в пандиза за лъжесвидетелство. Само се чудя, щом е така, срещу какво прокуратурата и следствието получават част от нашите данъци под формата на заплати и бонуси?
  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 10 Отговор
    ГЕШЕВ ГЕШЕВ вън

    Коментиран от #41

  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 7 Отговор
    съд и за БМБ
  • 34 Колко по ясен факт

    4 6 Отговор

    До коментар #24 от "Абсурдистан":

    От това , че Гешев не работи. Другият факт, че работи избирателно срещу сигналоподателите, дори не е нужно да се аргументира. Нито пък внася за разглеждане. И не е нужно да се вкарват факти в съда. Просто, правната комисия в Парламента да изиска от него отчет за работата му и да анализира колко сигнали са внесени при него, колко са придвижени по реда, колко са внесени в съда, колко са спечелените от него обвинения, за колко време е свъпшено това по отчета му и реаистично ли е за това време (добре платено от данъкоплатците) да е свършена толкова работа. Тук така правим. Да, някои си наемат адвокати, но после нямат с какво да им платят, А за адвокатите, справедливостта е последен аргумент. Добрият адвокат принуждава по законен път съда, да приема не справедливото, а законово обоснованото решение. Тук, за ВСС срещам израза "Съдии от квотата на". Което по моему си го превеждам като "Пристрастни съдии". Такава справедливост ли очакваме от съда и съдебната система (която пък, със съдиите от квотата на..." става напълно независима, нали"?
  • 35 Простото Киро

    9 13 Отговор
    Надежда да освободи правосъдното министерство от неадекватното си присъствие.
    Цялото правосъдие е пропито от корупция, обикновени дела се точат с години, постановяват се смешни и неадекватни присъди, осъдени се пускат у дома за да могат да избягат, съдии умишлено се бавят с мотивите за присъдите , което позволява на осъдените да се измъкват, съдии купуват имоти на първа линия на морето като "крайно нуждаещи се", разни престъпници с десетки висящи дела се разхождат свободно и правят нови и нови престъпления. И т.н. и т.н.
    Тази си свърши всичката друга работа, та опря да се занимава единствено с Гешев. При това, дори да бъде той сменен и да махнат спец-органите, това няма да помогне с нищо за решаването на проблемите в министерството и.
    Министерство на правосъдието трябва да се прекръсти на министерство за смяната на Гешев. Както и МВР.
  • 36 Божеее,

    7 10 Отговор
    Мъ, ти коя беше,бе госпожа?!Нещо не се сещам!Ще изчезнеш,така,както и се появи!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Айде бе

    7 7 Отговор

    До коментар #23 от "Хехехе":

    ТИ откъде знаеш? Трудно ли е да се изпунтират? За мене е нескопосана манипулативна подборка! Как пък не можаха на снимката със спящия Борисов да поотворят чекмеджето или шкафчето? Първо- гнусно е да се снима спящ човек в личното му пространство и да се дава гласност на тази снимка, в която нищо не говори за корупция! И после да се прикачат снимки от друго време, с друго спално бельо, с кюлчета и пачки ( за които не е доказано истински ли са ,или реквизит). Да не говорим, че интериорът може да се наподоби лесно- няма скъпи или уникални мебели и вещи. Може и да има истински уличаващи кадри и тези да са само заплаха за Борисов, за да си трае, но дотук показаното е неубедително! Особено ми е обидно като българин, че целия народ забля за чекмеджета и кюлчета, вместо да мисли. Че никой не каза: аз не искам анонимни хора да злепоставят премиера на страната ми! А политиците, които ги споменават, са крайно примитивни и нечистоплътни! Всеки има неща под юргана, които не са за показ пред света, не съм видял в цивилизована държава да се допускат такива свинщини
  • 39 ПЕНКО

    5 6 Отговор
    ТЯ Е ТОЧНО В КРИТИЧЕСКАТА ВЪЗРЪСТ - /КЛИМАКТЕРИУМ / !!!!!!!! КОЙ ЛИ ВЛАДЕЕ ДУШАТА И В КАТАРЗИСА И ?????????? ИМА ЛИ ЗАСЕГНАТИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА -БЛИЗКИ РОДНИНИ !!!!!!!!!??????????????
  • 40 Аз бе

    5 2 Отговор
    Помня Масларова и 11000000( единадесет милиона) гепани от нея...и амнезата на свидетеля! КТБ и изнесените торби с пари- над 210 милиона!!! Курнелия Импексова, Гергов със " Сл.ден", ЦУМ, Пл.панаир," Дупката" в центъра на Варна! На този фон " КЕНЕФИТЕ" бледнеят!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ели

    1 2 Отговор
    Какъв изказ!ПРОСТОТИЯ ПОВСЕМЕСТНА!ПП!
  • 43 Почетният председател

    3 4 Отговор
    Проста кубратска П....
  • 44 До коментар 20

    2 1 Отговор
    Те са мафия,защото от тях има в списъка ,в който 38 политици и магистрати имат недекларирани сметки и имоти в чужбина и нямат интерес да станат достояние на хората.Всъщност те нас не ни смятат за хора,те се вживяват като недосегаеми.Спомням си Маргарита Петкова като я питаха от къде децата и имат 200хил.лвв как се блещеше.Тя беше вице на Пленелиев май,но е магистрат преди това.Ами в аферата 8-те джуджета какъв сценарий само за филм с подкупни прокурори,адвокати,които уж са защитници,а грабят клиентите си и най-вече центъра е спец.прокуратурата и нейните кадри.Кой ще върне парите и златото сега на потърпевшите??????????

    Коментиран от #46

  • 45 Ха,ха

    2 1 Отговор
    И Милфа бълнува за обществена подкрепа. Ами нямате я ,другарко.Избрани сте с 11 % от имащите право на глас.Просто сте нелигитимни и колкото по скоро си оберете крушите,толкова по добре за България и народа.
  • 46 Питай и дамаджаната

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "До коментар 20":

    Откъде има стотици милиони.Също можеш да питаш и Импекса.А защо не и Киро Ментата.
  • 47 Неграмотник

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ВСС ако и тоя път се "Извъртят" да":

    Пише се прИкрият.Ама откъде,толкова мозък!?
  • 48 Грую

    3 2 Отговор
    Наде, със сигурност ще си заминеш, преди Гешев. Не си за тази работа.Гешев не е лъжица за твоята уста.Виж за друго ,все още ставаш.
  • 49 адвокат

    0 1 Отговор
    ЗАТВООООООООООР
  • 50 баба мара

    1 0 Отговор
    ВКАРАЙТЕ БОРИСОВ ГЕШЕВ И ЦАЦАРОВ В ЗАТВОРА ИНАЧЕ ЩЕ БЕРЕТЕ ЯД ДА ЗНАЕТЕ

    Коментиран от #51

  • 51 Въх

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "баба мара":

    Бабо Маро, ти да не си му мераклийка!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове