11 Февруари, 2022 12:13 4 682 27

Компенсациите и зеленият сертификат отпаднаха от дневния ред на НС

  • компенсации-
  • зелен сертификат-
  • отпадане-
  • нс-
  • дневен ред

ГЕРБ напуснаха залата в знак на протест

Компенсациите и зеленият сертификат отпаднаха от дневния ред на НС - 1
Снимка: БГНЕС

Мнозинството в парламента изключи точки на опозицията от дневния ред на пленарното заседание, съобщават от БНР.

Отпадна обсъждането на проекторешението на ГЕРБ-СДС за въвеждане на компенсаторен механизъм за общини, църкви, социални домове и болници заради високите цени на тока. Беше изключен и проектът на „Възраждане“ за отпадането на зеления сертификат като вход за сградите на Народното събрание.

В знак на протест депутатите от ГЕРБ напуснаха пленарната зала.

Депутатите трябваше да разгледат проекторешението на ГЕРБ за компенсации на сметките за ток на общини, болници, културни институти, училища, детски градини и ясли и старчески домове. Бившите управляващи настояват 100 процента от сметките на посочените небитови крайни клиенти да бъдат поети от държавата, тъй като са от обществена полза и са на бюджетна издръжка.

Необходимите средства са в пъти по малко от компенсациите за ЕРП-тата, пресметна депутатът от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката Делян Добрев.

„Предлагаме по примера на Министерски съвет и на управляващото мнозинство, както се покриват 100 процента от увеличението на цената на ЕРП-тата, по същия модел да платят 100 процента от увеличението на общини, болници, културни институции, детски градини, училища и ясли и останалите общински предприятия, защото те извършват услуга от обществен интерес“.

От ГЕРБ предлагат компенсаторният механизъм да е за срок от 6 месеца и да влезе в сила от 1 януари.

Според гласуваната седмична програма депутатите трябваше да разгледат и проекторешение на „Възраждане“, което предвижда зеленият сертификат за достъп до сградите на народното събрание да бъде отменен.

В парламентарния контрол ще участват премиерът Кирил Петков и всички вицепремиери.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    16 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Помощ 112

    54 5 Отговор
    Еми като са отпаднали темите за компенсация и зеления сертификат какво ще се обсъжда цял ден в парламента? Първия полет до македония ли :-D в крайна сметка колко пасажери е имало на тоя самолет?
  • 3 Зелен сегрегат

    70 6 Отговор
    Забелязвате ли, че чалгарите на Слави от ИТН мълчаливо подкрепят Зеления сегрегат и тиранията??? За тези тирани ли глаcувахте, цитирам ги точно тях: "Довчерашни мyхльовци, днеска – дyпета."! Долу Зеления сегрегат!

    Коментиран от #23

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 pappap

    48 2 Отговор
    Хората имат по важни занимания.Като например кой колко ще вземе и кога ще ги вземе,каде да уредим родата с по някое постче министерско.Най добре е да си вземат партакешите и да се махат преди да сме затънали съвсем.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българка

    47 4 Отговор
    Правенето на политика "на пук" , не е донесла нищо хубаво . Отказа да се разгледат точки внесени от опозицията е пълна глупост, накрая ще ги внесе тълпата и ще ги разгреждат под налягане.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Истина

    30 3 Отговор
    Избори април
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дилдо

    31 2 Отговор
    Обаче забелязвате ли как чалгарите на Славчо тайно подкрепят зеления сертификат. Ако не го подкрепяха наистина досега да са напуснали правителството
  • 18 Минева

    2 12 Отговор
    ГЕРБ и ДПС определят дневния ред.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 нннн

    31 2 Отговор
    Ане, ние затова ли ви направихме депутати и ви плащаме тлъсти заплати - да с гаврите в нас. Щом не махате ЗС, ще си ходите! Садисти!
  • 21 Този парламент

    25 3 Отговор
    и това правителство са абсолютно неадекватни крадци.
  • 22 Антон

    13 1 Отговор
    Не става въпрос за отпадане на зеления сертификат само за народното събрание, а ЗА ВСИЧКИ!
  • 23 Факт

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Зелен сегрегат":

    Преди да пишете глупости, вижте как са гласували ИТН за зелените сертификати. И за да те улесня, ИТН са гласували против въвеждането, на зелените сертификати.
  • 24 Тъпак

    10 1 Отговор
    Тук с добро няма да станат нещата.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Следващият

    0 4 Отговор
    И без това на малко места се следи сертификата дали ти е изобщо истински. Но това е друга тема. До като има хора като вас, които не се интересуват от сериозноста на тоя вирус и това колко хора уби. Ще има и вирус и сертификат и пандемия и ще си се въртим в омагьосан кръг. Цял свят се ваксинира и смекчиха ограниченията, само ние тука сме разбирачи, че и барабар с доктори антиваксъри. Нищо не става от нас... Ако ще господ да дойде в парламента и срещо него ще плюем и протестираме.

    Коментиран от #27

  • 27 Наблюдател

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Следващият":

    Съвсем си неадекватен. Вируса бил убил хората от статистиката. Хората умират от старост и от нелечими болести, а ги пишат от Ковид. Ваксината и телевизията съвсем ти е промила мозъка. Наясно ли си, че има вече длъжност "Контрольор на зелен сертификат" и ти ако беше такъв сигурно и хората щеше да глобяваш. Никакви мерки не отпадат в Италия, Гърция, Франция, Австрия, Германия. Само приказки. 90 процента ваксинирани и побъркаха народа. От вчера в Италия махнаха маските отвън и отварят дискотеките и нощните клубове. Като че ли дискотеките и порно нощните им клубове са най-важни. И чета днес статия, че туризма ще тръгнел. Със сертификат навсякъде някой луд да дойде. Хората започнаха да съдят правителството за тези простотии. И за тези, които берат душа или умират след трета доза никой не пише и не говори. За млади хора починали или с автоимунни заболявания и сърдечни проблеми също. Сега децата са на мушката. Живей си и вярвай на медиите. Бог е за всички и има Божи съд. Макар и със закъснение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол