12 Февруари, 2022 14:26 3 539 107

Българи в чужбина вдигат глас срещу Луковмарш, не искат София да е сборище на фашисти

  • българи-
  • чужбина-
  • луковмарш-
  • софия-
  • сборище-
  • фашисти

На Луковмарш в София всяка година идват последователи на фашизма и хитлеризма от България, Европа и даже от други континенти, казват сънародниците ни по света

Българи в чужбина вдигат глас срещу Луковмарш, не искат София да е сборище на фашисти  - 1
Снимка: БГНЕС

За 18-а поредна година в столицата е планирано факелно шествие в памет на ген. Христо Луков, познато като Луковмарш, организирано от националисти. Часове по-рано противници на проявата ще демонстрират под мотото „Без нацисти по улиците! Срещу Луковмарш се обявиха и десетки българи, живеещи в чужбина. Те подкрепят контрашествието, което е под мотото "Без нацисти по улиците". Нашенците в странство казват "Стига на Луковмарш" с множество постове в социалната мрежа и призиви за онлайн събития.

Ето и какво са публикували на страницата си във Фейсбук:

"Пак е февруари и пак виждаме, че Български национален съюз крои планове една вечер да ходи да марширува по централните софийски улици. Това се прави в стройни редици, предимно от мъже, някои в униформи, други с тъмни качулки или барети, много бръснати глави, които разнасят факли в нощта, веят знамена с рунически знаци, скандират “Луков генерал” и тържествено пристъпват с плакат: “Бъдещето ни принадлежи”.
Луковмарш!?! Кой? Марш на лука? Не, не. Посветен е на български генерал от миналия век, Христо Луков, националсоциалист, тясно свързан с Германия, поклонник на Хитлер и Третия райх, водач на една от най-масовите български нацистки организации - Съюз на българските национални легиони. На Луков марш в София всяка година идват последователи на фашизма и хитлеризма от България, Европа и даже от други континенти.
Ами това е голям резил! Резил е София да става сборище на нацисти и фашисти, за които е невъзможно и незаконно да се изявяват в собствените си страни! Резил е България да бъде отразявана в международните медии като гостоприемен домакин за хора, изповядващи човеконенавистническа идеология, отречена още миналия век с международен консенсус!
Резил, резил, обаче ако сме евреи, роми, бежанци, хора с увреждания, ЛГБТ+, жени, феминисти и антифашисти може и тръпки да ни побият като гледаме пламъците на факлите на Луков марш в нощта, защото през изминалата година вербалните и физически нападки върху хора от тези общности от страна на неофашисти в България са многобройни и документирани.
Стига вече! Не на Луковмарш!

Ние, като граждани извън България, можем също да кажем НЕ на Луков марш! ТРЯБВА ДА ДЕЙСТВАМЕ СЕГА И ВЕДНАГА!
В протест на марша, антимарш ще се състои в София на 12 февруари, 2022 г., 12:30 ч. на Централна баня:
https://www.facebook.com/events/1241646839662141
На 13 февруари, 2022 г. ще се проведе виртуална публична асамблея "Фашизмът не е мнение, а престъпление”, в която ние също можем да се включим:
https://www.facebook.com/events/519216413100813/?ref=newsfeed


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 53 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луков

    111 36 Отговор
    В България никога не е имало фашизъм, а ако е имало, то управлението преди ПСВ е било по-фашистко от това преди ВСВ, чисто идеологически. Идеята за фашизъм е претекст и донякъде оправдание за масовите убийства извършени от комунистите след 1944.

    Коментиран от #9, #15

  • 2 Павел пенев

    107 41 Отговор
    И аз съм за премахване на Луков марш и Марша на педалите и проститутките. Нека премахнем и двата варианта веднъж завинаги.

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 комунягите да си мълчат

    96 41 Отговор
    комунягите"избягали" от лошата демокрация в чужбина да не се обаждат

    Коментиран от #51

  • 5 Циганите вън

    86 12 Отговор
    Циганите вън!

    Коментиран от #59

  • 6 баба Пена

    48 33 Отговор
    Всяка простотия идва от Со......фия.
  • 7 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    51 5 Отговор
    Защо не питате г-жа Буруджиева по темата❓❓❓ Все пак тя е най-запозната ❗❗❗
  • 8 Шепа нещастни фашисти

    26 73 Отговор
    Тази русофилскасган унищожи всичко ценностно в България. Опорочи думи като патриот, възраждане, националист ... Накичили са се с образите на светила, които биха ги стъпкали като черв... - Левски, Раковски, Ботев ..... Ген. Луков щеше да застреля отрпките, които се събират уж в негова чест.
  • 9 Поп Андрей

    40 71 Отговор

    До коментар #1 от "Луков":

    Милостиви са били комунистите след 1944, много фашистко семе е останало.

    Коментиран от #16, #19, #61

  • 10 Ххх

    95 32 Отговор
    ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ Е ВЕЛИК И НЯМА КАК ДЖЕНДЪРСКАТА АМЕРИКА ДА ИЗТРИЕ НАШАТА ИСТОРИЯ! ДОРИ АЗ ТОЗИ ПЪТЩЕ ДОЙДА ОТ ВАРНА ЗА МАРША!

    Коментиран от #47

  • 11 Баш на..

    77 17 Отговор
    ..."българите" от чужбина дължим тоя хал и криза в която изпаднахме, докато те си живеят живота и упражняват "политика" на наш гръб. Трябва да се забрани да се признават гласовете от чужбина. Нека си гласуват за майтапа, но да не се зачита вота на хора които не живеят и страдат от глад в България

    Коментиран от #55, #60

  • 12 Лесно р

    23 12 Отговор

    До коментар #2 от "Павел пенев":

    Махнеш ли едните, махаш и другите. Участниците са едни и същи.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Историята учи

    73 21 Отговор
    Генерал Луков е един от най-големите строители на българската армия. Той не е фашист, защото в България не е имало фашизъм. Но според Москва, щом немците са фашисти/те са националсоциалисти/, няма как и у нас да няма фашизъм. Болшевики=фашисти са единствено българските комунисти. Техните конспиратори и диверсанти, пристигнали от СССР са на заплата към Москва. Това го доказват документи. БКП след 9 юни 1923 г. са наричали земеделците аграрфашисти, а социалдемократите - социалфашисти. Ръководителят на три преврата - през 1923, 1934, наричани от комунистите фашистки, е лицето Кимон Георгиев. Същият оглавява и първото правителство на ОФ след 1944 г. По думите на акад.Георги Марков Кимон Георгиев е вербуван и агент на съветските тайни служби. Сега видяхте къде са истинските фашисти у нас.
  • 15 Да бе ,да

    33 36 Отговор

    До коментар #1 от "Луков":

    " масовите убийства извършени от комунистите след 1944 " ??? Аз бих казал 2-3 хиляди души , ще рече много по-малко от убийcтвата извършени от фашиcтите .
    А чичко cорош дето ти ги пише тези глупоcти cрещу комуниcтите в натовcките учебници дали cи вярва ?

    Коментиран от #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Нека да остане маршът.

    10 26 Отговор
    Нека поне в един ден от годината п еделвайсите да се почувстват мъже.
  • 18 Бесен

    61 25 Отговор
    "българите" в чужбина да си затварят плювалника щото те ни натресоха ПростКиро и простата му некадърна шайка, а не му теглят гайлето на кретениите! "Българите" в чужбина като са толков загрижени - да си дойдат в България и тогава да се обаждат!

    Коментиран от #36, #41, #54

  • 19 Луков

    48 18 Отговор

    До коментар #9 от "Поп Андрей":

    Кой клатеше Българската държава след Октомврийската революция от 1944? Знаеш ли изобщо коя идеология е отговорна за най-големия терористичен акт в историята на България? Всички комунисти са продажници.

    Коментиран от #22, #29

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 искаш ли да си

    7 9 Отговор

    До коментар #15 от "Да бе ,да":

    седумдесет и седмото йастрепинчи ?
  • 22 Луков

    6 7 Отговор

    До коментар #19 от "Луков":

    до 1944
  • 23 Анте Павелич

    10 31 Отговор
    А най-нелепото е, че т.н "фашисти" от луков марш са в голямата си част почитатели на Путин. Или всъщност - най закономерното.
  • 24 селтак

    52 9 Отговор
    София праид, може Луков марш не може???!!!
  • 25 ФАШИСТА

    35 12 Отговор
    Тръгнали транс, жендъри, пе, али, драгливи простит, ткии и комунисти не успели да се адаптират след идването на демокрацията, и работещи в западна Европа а не в Русия да дават акъл. Благодаря, но от зелена тиква семки не щем!
  • 26 Госあ

    47 15 Отговор
    Ако съм в България, тоя път и аз отивам на това шествие ! Само фашизъм оправя простолюдието
  • 27 Българин

    53 15 Отговор
    Най-обичам българите от чужбина да определят какво да стана в България или с техните гласове са се избират недоразумения като чалгарите или кирчовците. Къде са тия българи по 9 септември, когато комунистите честват преврата! Защо не протестират и против него! Не може да се чества свободно годишнината от 9 септември а да се забранява Луков марш. На призива "Без нацисти по улиците", много лесно би могъл да се противопостави призива "Без комунисти по улиците". Все пак с решение на Народното събрание от 2000 година комунистическият режим е обявен за престъпен. Така, че аршина трябва да бъде еднакъв за всички!

    Коментиран от #37

  • 28 Сънародниците ни по света

    38 9 Отговор
    Когато се върнат в Родината да живеят постоянно с децата си, тогава ще имат глас по тая въпрос

    Коментиран от #74, #103

  • 29 Госあ

    13 16 Отговор

    До коментар #19 от "Луков":

    Не мисля. След като фашизма беше абсолютно разгромен, най вече от червената армия (разбира се с помощ от капиталистите) Георги Димитров направи всичко по силите си да запази споделена македонската ни територия с т. нар. Балкански съюз, но номера не мина пред Сталин. Напротив, полуфашистите докараха България докараха до две национални катастрофи.

    Коментиран от #33

  • 30 Нещастници ,

    41 11 Отговор
    запомните само едно за ген.Луков, има или няма марш, все едно - ГЕРОИТЕ НЕ УМИРАТ !!!
  • 31 Чанков

    30 13 Отговор
    Децата на местни комунисти вместо да избягат в Русия отиват на Запад. Защо бе, джанъм? Да живееш в Америка и да гласуваш за комунистически изчадия показва дълбоки психиатрични проблеми сред българската емиграция. Няма спасение от тази измет, даже и в чужбина. Какво им пречи ген. Луков - един достоен български патриот ? Сигурно хазарите им плащат да реват срещу фашизма. Хазарите да мълчат, защото 50 000 от техните бяха спасени от българите, които след 9-ти септември бяха наречени от комунягите фашисти. Егати шизо ситуацията !
  • 32 ййй

    33 4 Отговор
    ако педалите не вземат отношение не може... всъщност не е ли спорно кое е по-вредно за възпитанието на подрастващите - Луков Марш или гей парада?
  • 33 Българин

    26 16 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Гошо Тарабата е най-гнусният руски лакей и национален предател. Докато има град носещ неговото име, дотогава ще има и Луков марш!

    Коментиран от #38, #43

  • 34 комунисти сър

    28 6 Отговор
    Ясно е кои надигат вой Тези същите които по заповед гласуваха за чалгаизвратеняците
  • 35 Емил

    26 16 Отговор
    Да наречеш легионерите фашисти или нацисти, показва невежество! Това е била единствената чисто патриотична организация преди девети! Това е по думите на двамата ми дядовци ( и двамата АБПФК). Така че няма причина да не им се вярва! ;)

    Коментиран от #40

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Не ми ползвай ника !
  • 38 Българин

    4 5 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Не ми ползвай ника !

    Коментиран от #44

  • 39 Чичо Ади

    16 9 Отговор
    По красиво би било ако по клоните вместо листи висяха комунисти
  • 40 Чанков

    21 8 Отговор

    До коментар #35 от "Емил":

    В голямата си част комунистическите функционери са правили изказвания от рода на "Който е патриот, той е фашист. Добри Терпешев в Беломорска Тракия прави следните изказвания спрямо българите там: Който казва, че е българин, той е фашист" и "Българите са най-големите убийци на гърците". БКП и ОФ издигат през 1942 г. лозунга: "Македония за македонците".
  • 41 егати

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен":

    Браво.Точно казано.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Госあ

    17 13 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Пак да повторя, първо, фашизъм никога не е имало в България и второ точно тия измекяри нарекли се фашисти загубиха половин България. Народния съд е бил много символичен, дори.
  • 44 Българин

    11 11 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Казах ти да вземеш ник русофил или бългорофоб, ще ти подхожда повече!
  • 45 1100

    20 8 Отговор
    В България,никога не е имало ФАШИЗЪМ!!!Това е измислица на евреите.Те, евреите разпнаха Бог Йисус Христос на Кръста.Те, евреите не Го признават за Месия.Питйте ги защо са против Бог Ийсус Христос,защо са Безбожници,Защо са без родина/истината е, че след разпъването на Йисус Христос,Бог Отец наказва еврете НИКОГА да нямат Родина.Бог Отец ги разпръсва по света.Единствено отиват в тъпите сащ, където управляват един сбор от престъпници, убийци, лесбийки,32 пола, гейове ,ЛГБТ, джендъри,секти /всяка е престъпна по своята същност/Засега Израел/евреите/управлявят Сащ,т.е.един престъпен народ управлява друг престъпен народ.Колкото до Генерал Христо Луков,той е герой от Войните, убит пред очите на 6 годишния му внук от ЕВРЕЙКАТА ВИОЕТА ЯКОВА.Кой е престъпника-еврейката,комунистка Виолета Якова!!!Кого, ние всички БЪЛГАРИ, трябва да закеймим-мисля ,че убийцата на Български Генерал застъпвал се за евреи, Христо Луков-Виолета Якова.Луков марш ще има.Фашизъм няма в България.Но,трябва да престанат шествията на ЛГБТ, гейове, лесбийки джендъри.Пози порок беше докаран от тъпите сащ.Всички с неопределен пол могат да заминат да живеят в сащ.Чувството за национална принадлежност , най-старата държава България,с Български език, Българска Азбука ,ПРАВОСЛАВИЕ,Вяра Православна е гордост за всеки БЪЛГАРИН.Евреите нямат вяра, имат престъпни деяния/прочетете документи,има в б.-ката св.св."Кирил и Методий"Непрежалимият ,Цар Борис III Обединител спаси,ЛИЧНО, 53000 евреи.Тези спасени ев
  • 46 Антифа

    16 4 Отговор
    Това "Ние сме тук, защото искаме да адресираме и по-широките проблеми, които позволяват подобни събития, както и нацистки групи да са част от публичното пространство и техните наративи да бъдат нормализирани и приемани в обществото" някак си не се връзва с "ценностите, традициите и интересите на българския народ". Дори само защото първото послание не е на български език - "адресираме", "наративи", които са "нормализирани"...
    И още - "жертва на престъпления от омраза, хомофобско насилие, сексизъм, антисемитизъм"?! Колко са престъпленията от сексизъм напр.? Ами престъпленията от омраза, колко са?
    Луков марш ... Ами да, 1 (един) един път в годината го правят... Събират се малка група маргинали и го правят.
    А маргиналите от Антифа се съдират да реват срещу тези нацисти.
    Ама си траят, че на паметника на жертвите на комуниззма пред НДК има имена на хора, които са рязали глави и са убивали деца. Не ходят да протестират срещу проявите на Асоциацията на украинските дружества в България и пред украинското посолство - а прославата на нацизма и нацистите от СС дивизия Галичина, на ОУН-УПА, на Бандера и подобни е държавна политика на Украйна... Или не забелязвате и яростната русофобия по медиите и в изявления на политици. Щото омразата и ксенофобията нямали място у нас а?! За това си мълчим, а дрОгарчета от Антифа?!
  • 47 Display

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "Ххх":

    Браво за коментара, ама драскачите не знаят кой е бил и за какво става въпрос.........все пак това са хора които наричат германците фашисти...........
  • 48 Госあ

    6 6 Отговор
    Естествения враг на всеки фашист или комунист е капиталиста. Лумпените, които си лепят единия или другия етикет и скачат едни срещу други дадоха властта на простолюдието.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Гошо

    24 5 Отговор

    До коментар #4 от "комунягите да си мълчат":

    не са комуняги а цигани" Българи " от чужбина
    Бре тоя "Луков марш" много ги стряска това джендърите бе
  • 52 Пропагандата върви с пълна сила

    33 5 Отговор
    Цитат: ""Ние, като граждани извън България, можем също да кажем НЕ на Луков марш! ТРЯБВА ДА ДЕЙСТВАМЕ СЕГА И ВЕДНАГА!"". Отговарям им веднага. ВИЕ, КАТО ГРАЖДАНИ НА ДРУГА ДЪРЖАВА, СТРАХЛИВЦИ ПРЕДАЛИ РОДИНАТА СИ, ТОЧНО ВИЕ НЯМАТЕ ПРАВО НА НИКАКВИ ПРЕТЕНЦИИ, ОТНОСНО ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ, ДАЛЕЧЕ ОТ ВАС. ДОРИ ТРЯБВА ДА ЗАБРАНЯТ ПРАВОТО НА ГЛАС ОТ ЧУЖБИНА ПРИ ИЗБОРИ. ПРЕДАТЕЛИ С ПРЕТЕНЦИИ, ТОЧНО КАТО КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ.
  • 53 Freddie

    16 3 Отговор
    Да си идват, кой им е крив.
    Скрили се в чужбина, дават акъл.
  • 54 Display

    17 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен":

    Браво,да си ходят да джендърстват там и да не се обясняват много, защото от ЕС не видяхме нищо хубаво...........жалко за фюрера, дано не вижда за какво се борил.........
  • 55 Алоо

    16 2 Отговор

    До коментар #11 от "Баш на..":

    Чети история и ще разбереш защо стадото в България се нарича стадо овце на заколение , чети и ще разбереш кои българи са организирали бунтове , рев.комитети и са пробуждали заспалото стадо за свобода , къде са живели тези българи и защо са се отличавали от останалата маса , чети и се ограмоти и ти и другите заспали овце , понеже положението в България е както под турско едно време .
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 АЗ СЪМ ЗА ГЕЙМАРША

    11 0 Отговор
    НАЧЕЛО С ФАНДЪШКА !
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Алоо

    9 23 Отговор

    До коментар #11 от "Баш на..":

    И ако не сме ние които си живеем живота както казваш в чужбина , как щяха да живеят родителите ни с 200 лв пенсия , защо не провериш в годишните статистики за последните 20 години колко пари са влезли в България от чужбина и колко ти и такива като тебе безкнижовници са платили данък на държавата ? Пък после говори и пиши по форумите

    Коментиран от #85

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 1100продължение

    24 9 Отговор
    Цар Борис III Обединител спаси,ЛИЧНО, 53000 евреи.Тези спасени евреи,комунисти,заедно с шумкарите извадиха Царят от Рилски Манастир и поругаха тялото Му.Тези евреи,осъдиха на разстрел принц Кирил /брат на Цар Борис III/,регентите, генерали,герои от войните, депутати и забележете проф.Станишев /световен авторитет като лекар/.Всички бяха разстреляни в Централните Софийски Гробища с куршум в тила.Евреите са убивали ,заедно с шумкарите.Е, защо да ги уважаваме/те за Холососта излъгаха,та какво остава за другото/,защо ще протестират.България,не е тяхна Родина.Да отиват в тъпите сащ или в Израел.И там се настаниха на Палестинска земя,след война с палестинците/те са евреи ,но мюсюлмани/,с помощта на сащ.Тогава,кое е положителното на евреите.За какво протестират?Луков марш е Български марш ,никой не нарушава Българската Конституция-България е Православна страна.Българският език е официален език за страната .Вероизповедание Православно.Територия 111 хиляди квадратни километра.Население Българско/има малки групи цигани, турци, евреи, арменци/Това пише в Българската Конституция.Който не му харесва-ДРУМ!Евреите също
  • 64 ФАКТИ

    9 10 Отговор
    В София има най много фашисти!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Смешници

    13 15 Отговор
    може да е пълно с русофили, а с нормални българи не
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 крум

    13 4 Отговор
    А за ГЕЙ парада ли сте , или против ?
  • 69 Фалшива

    22 3 Отговор
    Новина , няма такова нещо и спрете да настройвате българите един срещу друг !
    Кой ти дава ПРАВО да говориш от името на всички българи живеещи в чужбина ? И не трийте коментарите
  • 70 ИСКАМЕ СИ ПЕДАЛИТЕ !

    7 3 Отговор
    И ДЖАГАЛИТЕ !
  • 71 Фашистите от факти

    14 5 Отговор
    Пускат фалшиви новини с цел разединение на българите ...
  • 72 Ген.Луков никога

    22 9 Отговор
    Не е бил фашист а , достоен българин като Левски , Ботев, Раковски, Волов и хил.други .
    Факти пускат каквото им наредят господарите от горе . Българи в чужбина са си българи навсякъде и не може да се говори и пише от името на всички които живеят някъде по света.
  • 73 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    9 10 Отговор
    Луков марш и гейпарада - вън от България!
  • 74 Мария

    9 12 Отговор

    До коментар #28 от "Сънародниците ни по света":

    Да Ви прехвърля и плащането на данъците за смет,които плащам в България, защото аз боклук не правя като не живея там
    Всяка година получавам "честитки",водят ме български гражданин значи
    Ами докато ме водят такъв,имам право да гласувам,за когото реша!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ястребинчето

    10 16 Отговор
    Луковмарш е помия
  • 77 българина

    17 3 Отговор
    абсолютно нормално е бъгарите от чужбина да са срещу България, все пак акоко им пукаше нямае да са от чужбина а да са тук. що си замина, бай бай, и не ме интересува какво мислиш. Българите като Луков не са емигрирали ,били са се. бъллгарите от чужбина като почне патакламата в украйна ще се върнат ли? питам просто информативно
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Пираня

    12 4 Отговор
    До авторката:
    Извинете, но това (написаното) Вие ли го съчинихте или просто преписахте позив от 1943 г ? За един приятел питам!
  • 80 2121

    10 4 Отговор
    Напишете ,кои страни протестират срещу Луков марш?Фашизмът беше възроден с производството на отровните Западни ваксини.Фашизъм има в сащ.Той съществува от създаването на тази фалшива страна ,управлявана от Израел.Та,на въпроса-евреи и американци си приличат по престъпленията.Само ,евреите са малко по-умни и всичко в сащ се управлява от Еврейските Корпорации.Та, на върпоса-лекарствата и отровните ваксини са произведени в тези еврейски корпорации, и от тях Бил Гейтс спечели еднолично 200 МИЛИАРДА ДОЛАРА.Другите евреи-Рокфелер, Родшилд, Монро, Безос, Мъск и др. печелят МИЛИАРДИ,за сметка на убийства ,лъжи крадене на злато и скъпоценни камъни, със заробване на белите негодници и мързеливите негри в сащ.Хак им е !Но се задава логичния въпрос-Защо Хитлер не унищожи евреите?Добре беше започнал?!Кой го накара да нападне Русия на 22 юни 1941 г?-отговор противна Англия и престъпни еврейски организации в сащ.Знаем какво стана. Русия победи във ВСВ,без помощ,сама.Не излизайте с еврейски номера ,че тъпите сащ са помогнали/няма такова нещо,лъжа за наивници/.Затова след ВСВ, Сталин,поиска всичко за СССР.Мошениците Чърчил/страдал редовно от депресия и Рузвелт/почти винаги болен/,ни теслимиха на Сталин.Това беше отплатата за 32 МИЛИОНА убити Руснаци през ВСВ.Това беше чество без значение дали се харесва или не.Сега ,като сме подлога на сащ и имаме продажно правителство/ПОРЕДНОТО/,с чужденец глупав, без познания в областта на икономиката, търговията, селското стопанство, об

    Коментиран от #81

  • 81 ПТН-ПНХ

    8 11 Отговор

    До коментар #80 от "2121":

    Фашизма се възроди в Русия, Путин е новият Хитлер!
  • 82 2121

    9 7 Отговор
    Русия победи във ВСВ,без помощ,сама.Не излизайте с еврейски номера ,че тъпите сащ са помогнали/няма такова нещо,лъжа за наивници/.Затова след ВСВ, Сталин,поиска всичко за СССР.Мошениците Чърчил/страдал редовно от депресия и Рузвелт/почти винаги болен/,ни теслимиха на Сталин.Това беше отплатата за 32 МИЛИОНА убити Руснаци през ВСВ.Това беше чество без значение дали се харесва или не.Сега ,като сме подлога на сащ и имаме продажно правителство/ПОРЕДНОТО/,с чужденец глупав, без познания в областта на икономиката, търговията, селското стопанство, образованието/Кирил Петков няма образования/и най-важното лъжец,/ДВА ПЪТИ излъга Румен Радев/,да не сме по-добре-НЕ! Ново правителство след нови избори на пролет или на есен.Българско Правителство без евреи с Българско гражданство.Кирил Петков да отива където иска.Нямаме нужда от слагачи на тъпите сащ-от тях ни дойде до гуша,да не говоря за кюрдката, мюсюлманка, лютеранка Херо Мустафа.
  • 83 Кавали

    11 2 Отговор
    Ахаааа значи не е резил когато има педрази и всякаква отврат а това е резил. България е свършила
  • 84 2121допълнение

    6 10 Отговор
    Русия победи във ВСВ,без помощ,сама.Не излизайте с еврейски номера ,че тъпите сащ са помогнали/няма такова нещо,лъжа за наивници/.Затова след ВСВ, Сталин,поиска всичко за СССР.Мошениците Чърчил/страдал редовно от депресия и Рузвелт/почти винаги болен/,ни теслимиха на Сталин.Това беше отплатата за 32 МИЛИОНА убити Руснаци през ВСВ.Това беше чество без значение дали се харесва или не.Сега ,като сме подлога на сащ и имаме продажно правителство/ПОРЕДНОТО/,с чужденец глупав, без познания в областта на икономиката, търговията, селското стопанство, образованието/Кирил Петков няма образования/и най-важното лъжец,/ДВА ПЪТИ излъга Румен Радев/,да не сме по-добре-НЕ! Ново правителство след нови избори на пролет или на есен.Българско Правителство без евреи с Българско гражданство.Кирил Петков да отива където иска.Нямаме нужда от слагачи на тъпите сащ-от тях ни дойде до гуша,да не говоря за кюрдката, мюсюлманка, лютеранка Херо Мустафа.

    Коментиран от #92

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Милен

    6 5 Отговор
    Генерал Луков е един изцяло пропаганден образ изграден и използван от двете страни в " конфликта" иначе казано идеално проведен пиар и от "комунисти" и от "фашисти" с единствен губещ самия Луков.
  • 87 По същия начин е

    8 0 Отговор
    Резил, резил, обаче ако сме българи, бели хора, законно преминали границата, здрави хора, нормални мъже и жени и антилиберали може и тръпки да ни побият като гледаме перверзията на прайда, защото през изминалата година вербалните и физически нападки върху хора от тези общности от страна на неоджендъристи в България са многобройни и документирани.
    Стига вече! Не на Гей парада!
  • 88 Пипи

    17 4 Отговор
    Авторката,хал хабер нямате от история и ставате смешна.Луков спасява Кюстендил от опожаряване,само с 4оръдия през ПСВ.Неслучайно ,победените сърби го наричат българският генерал Ней.Но сте толкова плитки откъм знания.Прочвтете спомените на Мушанов.Ограмотете се!
  • 89 Калитко

    4 3 Отговор
    Кой ги пита.
  • 90 Да бее.

    14 5 Отговор
    Кои наши сънародници брее Ефремова!!!?? Тези наши гейзери в Брюксел ли!?? Аз съм такъв сънародник и съм ЗА Луков марш. На кой нему изнася просто да не ходи и тва е. Аман от и.диоти.
  • 91 Милиционер

    8 6 Отговор
    Някой да ги пита келеметата от чужбина ? Натресоха ни оксфордските образи и си живеят там кротко. Да си траят.

    Коментиран от #101

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Лулчев

    12 3 Отговор
    Хайде сега да ми кажете колко неистини и провокативно вкарани глупости има в тези изречения, че и неграмотно написани.
    ...Посветен е на български генерал от миналия век, Христо Луков, националсоциалист, тясно свързан с Германия, поклонник на Хитлер и Третия райх, водач на една от най-масовите български нацистки организации - Съюз на българските национални легиони. На Луков марш в София всяка година идват последователи на фашизма и хитлеризма от България, .....
    Пълна глупост и историческа неграмотност, съчетана със злостна антибългарска риторика. Такъв качамак от неподходящи и неуместно употребени изрази, не съм срещал. То когато си ЛБГТ +, не можеш да очакваш мозъка ти де работи нормално. Онзи бъг, бъгва и мисленето.
  • 94 Роберто

    16 4 Отговор
    В Б-я не е имало фашизъм,а генерала е бил патриот и блестящ войник!Убит от комунистическата сган,по най-долия начин!
  • 95 разчувствах се

    10 4 Отговор
    Дупедавчиците русороби най обичат да си гледат с умиление парада на Красная площад и патрона Путин на главната трибуна
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Боби

    5 3 Отговор
    Българите в чужбина... и двамата ли са на едно мнение? Абе толкова ли сте прости? Оставете ги да си направят марша и толкоз. С тези ревливи статии им правите страхотна реклама. Чак на мен ми се прииска да отида да видя какъв е тоя сеир.
  • 98 Aaaaaa

    8 2 Отговор
    евреи, роми, бежанци, хора с увреждания, ЛГБТ+, жени, феминисти и антифашисти
    Е този е списака с враговете на днешното време!
  • 99 Родолюбчо

    9 4 Отговор
    Ние също не искаме сборища на безхаберни потомствени комунисти
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Балък

    4 1 Отговор

    До коментар #91 от "Милиционер":

    Ти си милиционер тия са от твоите.
  • 102 Бонговец

    9 0 Отговор
    Хубаво си има гей парад. Знаменца ,балончета,жартиери. Дечицата се радват. Попиват ,идват в София. Стават политици. За какво ни е сега и Луков марш?
  • 103 12345

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Сънародниците ни по света":

    И да плащат данъци в България!!!!
  • 104 ЛУКОВ МАРШ!

    7 4 Отговор
    ДОЛНИ КОМУНИ$ТИ ,НЕ ПИПАЙТЕ ЛУКОВ МАРШ!

    77г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ! СТИГАТ!
    ДОЛУ Ч€РВ€НИЯ ФАТМАК И З€Л€НИЯ $€РТИФИКАТ!
    "п€п€"-ФАТМАШКО -М€НТ€,разбойкУ Щ€ ви ОМ€Т€!
    ДОЛУ Ч€РВ€НАТА $ ВОЛОЧ Г€РБ,Б$П, ДП$, "п€п€"!!!
  • 105 Ха ха ха

    4 2 Отговор
    Вечно ще е жива паметта на Националния ни Герой генерал Луков - борец за спасението на България , защитавайки я от агресията не само на сърби гърци и турци , но и от долните болшевики , комунисти и ционисти . Да живее Българския герой генерал Луков , и няма болшевишки , комунистически и ционистки вой , който да промени това .
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Като са в чужбина

    0 0 Отговор
    Кво им пречи, аз пък не искам те да си избират къде да живеят, а чрез гласа си на мен да налагат как да живея, да вървят в кремля, но едва ли са там
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове