Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 15:19 8 125 63

Прокопиев: ДПС са били главният тиранин, използвали са ГЕРБ

  • иво прокопиев-
  • дпс-
  • герб-
  • делян пеевски

Пеевски е станал метафора на тази тирания в институциите, смята бизнесменът

Прокопиев: ДПС са били главният тиранин, използвали са ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

"Сега се вижда, че ДПС са били главният тиранин, не толкова ГЕРБ. Те са използвали ГЕРБ политически, за да контролират институции". Това каза пред БНР бизнесменът Иво Прокопиев, издател на "Капитал" и "Дневник", и добави:.

"ДПС се занимават със защита на икономически интереси и с кадруване в независимите регулатори. Трябва да си зададем въпроса какво е ДПС. Това политическа партия ли е, или някаква корпоративна бизнес организация, съвкупност от икономически интереси с представители в парламента".

Прокопиев подчерта, че Делян Пеевски е станал метафора на тиранията в институциите.

Според него Движението за права и свободи не се занимават със социалните проблеми на българските турци.

Той подчерта, че завеждането на дела срещу депутати от ДПС е неговият начин да изрази публично, че това, което те говорят, са абсолютни лъжи и манипулации:

"Призовах ги да свалят депутатския си имунитет, за да ги съдя за клевета, но те едва ли ще го направят. Затова ще ги съдя най-вероятно за вреди, което е само финансова компенсация. Както знаем - ДПС едва ли финансово мога да ги притесня с нещо".

Прокопиев изказа мнение, че темата с т.нар. златни паспорти "очевидно е свързана с нещо, което ДПС ги притеснява силно".

Бизнесменът допусна да има фиксация върху него от страна на хора от ДПС:

"Тя не е взаимна. ... Хората в случая изобщо не са важни. Персонално отношение към никого от тях нямам. ... На ДПС им трябва огледален образ, пропаганден, за да създадат фалшивата представа, че има друг център, който иска да овладее институциите. Единствената им цел е да спрат промените. Това искат да направят ДПС - да създадат този шум, за да може нищо да не се промени. Крайната цел е да няма промени в регулаторите, да няма промени в начина, по който се усвояват средства от обществените поръчки, да няма промени в начина, по който банките финансират. Бяха източени пред очите ни две банки, трябва да чакаме трета ли, за да ни се отворят очите".

По думите на бизнесмена управляващата коалиция "се движи в правилната посока и е от правилната страна на движението на пътя":

"Правителството твърде много залага отново на държавните инвестиции. Приоритет трябва да са частните инвестиции. Хората отново да имат доверие в българските закони, правила, съд, институции, така че отново да започнат да инвестират в България. През последните 10 години българските инвеститори спряха да инвестират в българската икономика".

Бизнесменът и издател подчерта, че свободата в обществото може да се гарантира от свободни медии и свободен бизнес.

"КПКОНПИ е изключително репресивен апарат, който не трябва да има възможност да е в ръцете на никого. ... Откакто има този закон няма инвестиции. Никой няма да иска да инвестира в място, където някой политик може да ви блокира инвестицията за период от 5-7-10 години. Не става въпрос за конфискация. КПКОНПИ през тези години не е успяла да конфискува нищо, само блокира активи", коментира още Прокопиев и уточни, че Сотир Цацаров е бил идеолог на този закон:

"Не трябва законът да дава възможност за нов Цацаров".

Не е вярно, така Иво Прокопиев отговори на твърдение на депутата от ДПС Йордан Цонев, че предлага Илиян Михов - преподавател в Сингапур - за шеф на БНБ.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 77 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕДИН ДРУГ

    68 18 Отговор
    ГОРАНОВ Е ТИПИЧЕН БЪЛГАРСКИ КОМПЛЕКСАР. МАЛКОТО БЕДНО МОМЧЕ ДЪЛГО Е ТАЯЛО ОМРАЗА КЪМ БОГАТИТЕ ЧИЧКОВЦИ И ТАЙНО Е МЕЧТАЕЛО ДА ДОСТИГНЕ ЛУКСОЗЕН НАЧИН НА ЖИВОТ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН. МЛАДЕЖЪТ ЗАВЪРШВА ПРЕСТИЖНИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ В СВИЩОВ, КОЙТО ПРОДАВА ДИПЛОМИТЕ СИ ОТ ПОДВИЖЕН ОФИС, ВЕДНАГА НАТОЧВА ЗЪБИ И СЕ ПЪХА В ГАЩИТЕ НА БАТКОВЦИТЕМАФИОТИ. СЛЕД КАТО БАТКОВЦИТЕ ПРИДОБИВАТ, ЧРЕЗ КУПЕНИ И КРАДЕНИ ГЛАСОВЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЛАСТ НА ТЕРИТОРИЯТА НАРЕЧЕНА ВСЕ ОЩЕ БЪЛГАРИЯ, ФИНАНСОВОТО ИМ ОТРОЧЕ ПОЕМА КРАТКИЯ ПЪТ НА ДЪРЖАВЕН ФИНАНСИСТ. ТАКА БЕДНОТО И ОЗЛОБЕНО МОМЧЕ, БЕЗ ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ В ЖИВОТА, СЕ СДОБИВА С ПОСТА НА ФИНАНСОВ МИНИСТЪР. И О-О-О БОЖЕ, МЛАДЕЖКИТЕ МУ КОМПЛЕКСИ ИЗБИВАТ НА ПОВЪРХНОСТТА. ТОГАВА ТОЗИ ИНДИВИД СЪС СЕЛСКИ МАНТАЛИТЕТ, ОГРАНИЧЕНИ МИСЛОВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И МАФИОТСКО ВЪЗПИТАНИЕ НЕ МОЖЕ ДА УСТОИ НА НАПИРАЩИТЕ ГО КОМПЛЕКСИ. ДЪЛГО ТАЕНАТА В НЕГО ЗЛОБА СЕ ПРЕВРЪЩА В ПЪРВОБИТЕН СТРЕМЕЖ ЗА ОТМЪЩЕНИЕ, ЧРЕЗ ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА ЗАВИСТ У ОКОЛНИТЕ.

    Коментиран от #25, #59

  • 2 /////

    69 19 Отговор
    Тиквата си призна, че е прозД значи все някой го е водил за носа.

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Прост О'Киро

    55 20 Отговор
    В случая съм напълно съгласен с Ивчо
  • 5 МНениЕ

    53 25 Отговор
    Искам да ти стисна ръката, батко. Доведи нещата докрай! С теб сме!
  • 6 Факти

    53 21 Отговор
    Така е донякъде. Герб не са светци също. Биенето на деца пред МС не може да се забрави.

    Коментиран от #16, #60

  • 7 Тити

    42 48 Отговор
    И това го казва човека който източи държавата с 500 милиона.
  • 8 Карадайъ

    21 50 Отговор
    Всички ще станете ДПС!
  • 9 Вангелов

    66 14 Отговор
    Прокопиев е син на Георги Прокопиев - капитан от УБО-ДС, управител на любимят на Тато и всички след него уникален резерват край с.Воден. Групировката около него при управлението на СДС се наричаше "агнешки главичики". ДПС-то са от същото милиционерско котило, но с дълбоки московски и сарайски връзки. Всичко са се пръкнали от ченгеджийницата, но България им се видя тясна и не искат да делят на две, а искат всичко за себе си.
  • 10 МАФИЯ

    40 9 Отговор
    дпс герб мафиоти мутри престъпници но и вие олигарсите сте такива
  • 11 Пешо от блока

    63 12 Отговор
    Костов го каза кратко и ясно преди много години: Доган е проклятието на България", край на цитата. Оттогава тролове от всички партии го окалят колкото могат!

    Коментиран от #32

  • 12 Прокопи

    24 7 Отговор
    Аз беден, но честен! Пукнете се от яд!
  • 13 глоги

    53 9 Отговор
    "ДПС се занимават със защита на икономически интереси и с кадруване в независимите регулатори. Трябва да си зададем въпроса какво е ДПС. Това политическа партия ли е, или някаква корпоративна бизнес организация, съвкупност от икономически интереси с представители в парламента". ТОЧНО ТАКА Е,ПРАВ Е ЧОВЕКЪТ. ДПС ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАКРИТО НАЙ-СКОРО. ПРАВАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ В БЪЛГАРИЯ СА СЪЩИТЕ,КАТО НА ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ,БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕНКА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ,В КОЙТО ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ ИМАТ РАВНИ ПРАВА. ТАКА,ЧЕ ДПС НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА.
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "/////":

    интереси интереса клати фес,
  • 15 ПОСЛЕДНИЯТ СОФИЯНЕЦ

    43 17 Отговор
    Прокопиев и Пеевски в една килия за 50 години!

    Коментиран от #17

  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 8 Отговор

    До коментар #6 от "Факти":

    така е господине
  • 17 ТАНГРА

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "ПОСЛЕДНИЯТ СОФИЯНЕЦ":

    мечтай си
  • 18 за затвора

    26 15 Отговор
    Ментора на костовистите и той се изходи по въпроса... Аман от липса на правосъдие в тая държава!
  • 19 Ф-16

    39 11 Отговор
    ДПС трябва да бъде заличена като противоконституционна партия, работеща за интересите на чужда държава.
  • 20 XYZ

    31 17 Отговор
    Време беше да се намеси г-н Прокопиев, толкова много намеци и помия се изляха от ДПС! Ако трябва да се направи сметка кои имена най-много повтарят от ДПС - това са Прокопиев и Рашков! Вече поведението им е с примес на сериозна психоза!
  • 21 0707

    43 5 Отговор
    Прокопиев и Делян Пеевски са двете страни на една монета. Единия с дълбоки комунистически корени стана весникар, а по времето на Иван Костов и "крупен" бизнесмен приватизирайки за без пари страхотни държавни активи - някой може ли да обясни как предпроятие купено на за около 2 милиона лева бе продадено от зор за 250 милиона в разгара на икономическа криза! Другия още по Брутален тегли кредити от банка пирамида и като му стана неудобна просто използвайки влиянието си просто я събори 4 милиардната дупка я плати фонда за защити на крдитите, а той бедняк със стар опел се събуди имотен магната и мултимилионер...
  • 22 спасов

    19 6 Отговор
    Хайде, не им се церемонете! Омитайте ги от софрата!
  • 23 Хахаха

    34 3 Отговор
    Олигарсите се борят за кокала !!!!! Харесващите едните или другите са пълни де Били . Всички те са за затвора

    Коментиран от #53

  • 24 Протестър

    27 10 Отговор
    Старият номера на мафията е да разкаля пейзажа и да изкара всички маскари. Мафията се страхува от морални авторитети. Затова хвърли толкова ресурс в очернянето на Иван Костов преди, и на ПП и ДБ сега. Затова на всеки протест се правеше контрапротест.
  • 25 Стършел

    28 17 Отговор

    До коментар #1 от "ЕДИН ДРУГ":

    Лъха на огромна наглост от това човече!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 user

    28 28 Отговор
    Същата риторика като на Радев. Празни приказки, кухи фрази, това което искат да чуят всички. И накрая - виждаме какво се случва с Промяната, която ни докарахте! Прокопито иска да кадрува навсякъде където може и да си прокара интересите в енергетиката. Знае, че там са сигурните големи пари и то за дълго!

    Коментиран от #31

  • 28 аз казах още 2009-та година

    21 9 Отговор
    Че няма как мутра от сик , подарила кученце на Доган за 50-ти юбилей лично донесено от Бойко в сарая да е срещу ДПС и статуквото , а е един от тях.

    Коментиран от #38

  • 29 Браво !

    16 10 Отговор
    Много точно казано !
  • 30 черния

    24 5 Отговор
    ДПС е местния клон на КГБ. Всички те му основатели бяха агенти на КГБ/ДС. За това, който си мисли да се бори с ДПС, да знае че се бори срещу цяла Русия!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #11 от "Пешо от блока":

    Иван Костов: Делян Пеевски е демонизиран .А сега де ?

    Коментиран от #37, #39

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 мислещ

    8 12 Отговор
    Има един "малък" проблем с тази теория - Тиквата има много повече пари от пеевски, а както знаем който плаща, той поръчва музиката.
  • 35 гост

    17 2 Отговор
    а дпс се контролира от дс, а те от мацква.

    Коментиран от #41

  • 36 Нищо ново

    11 6 Отговор
    Тоя не е открил топлата вода! Всички помним, че Доган довлече крадлив дедо и му даде тиквата! Дедо от своя страна го направи главен секретар и така! ДПС си крадяха кротко, скрити за паравана Гепи!
  • 37 гражданин

    12 0 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    пеевски е нищо повече от посредник.
  • 38 гост

    15 2 Отговор

    До коментар #28 от "аз казах още 2009-та година":

    той и на путин подари куче, а после и поток му построи.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хаха

    11 9 Отговор
    Голям смях! А ГЕРБ чисти като сълза. Нищо не са правили и нищо не са крали. Я стига простотии. Всички дружно крали а сега мишоците гледат да се скрият и пак да се докопат до кокала!
  • 41 мислещ

    8 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    А Москва се контролира от глобалистите точно както и запада(щите).
  • 42 hahaha

    9 5 Отговор
    единствения честен и почтен, прозрачен олигарх, бивш почетен консул на Канада.....
  • 43 Е ако беше

    4 1 Отговор

    До коментар #39 от "ХАРИ":

    по умен щеше да разбереш. Но понеже си като слонски гз и мисълта ти е такава гзобразна.
  • 44 777

    13 9 Отговор
    Прокопиев и Пеевски са идентични корумпирани престъпни елементи! Към тях трябва да се подхожда идентичност!
  • 45 Биби Долапчиев

    12 8 Отговор
    Сопцвеника на Фатмакми проговори за вертепа в кой вкара Фатмакиа!

    Коментиран от #52

  • 46 Гого

    4 3 Отговор
    Ивет, бравос! Мъдър си!
  • 47 Веско

    14 1 Отговор
    Пинокио пак пуска медийно партенки
  • 48 Милко

    13 2 Отговор
    Пинокио лъже та се къса
  • 49 дедя

    4 6 Отговор
    Кой подари на ахмет доган - сокола каракачанско куче да го пази Мутрата от Банкя в затвора и двамата иска народа
  • 50 Васил

    9 1 Отговор
    На този дето окраде бъдещето на България, вяра не може да му се има!
  • 51 Нещо не разбрах

    6 3 Отговор
    Прокопиев:Български турци или турчеещи се българи??
  • 52 Тъй де

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Биби Долапчиев":

    Именно той създаде банкянският фатмак! Ама като наджапа и Доганчо го склещи! И онуй предаде Прокопиев!
  • 53 така е

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хахаха":

    Но много хора не го разбират това. Играта сега е стани да седна, но никой няма да си даде позициите завзети досега. Очаквам скоро да почнат да се избиват
  • 54 Бай Гошо

    10 1 Отговор
    Е, как пък ти, дърто комуне, се изкара най-честен, най- чист, като сълза! Само да попитам: зарина ли си незаконния басейн в Созопол?
  • 55 Дарин

    9 1 Отговор
    Положението тук е присмял се хърбел на щърбел. Прокопиев и хората му от ДБ също наблягат над защитата на техните икономически интереси.
  • 56 Живко

    5 0 Отговор
    Не е като и от медиите на Прокопи да не идват главно лъжи и манипулации нали?
  • 57 ТОЗ ЩО НЕ ПИШЕ ПОКАЗАНИЯ В ЗАТВОРА

    2 2 Отговор
    ЩО ?
  • 58 Македонеца

    2 0 Отговор
    Преди малко разбрах че и млечните продукти скачат рязко като цена,месото също, изключително съм доволен от промяната,високи сметки за ток,режим на тока на манастири,театри,общини и какво ли още не,,както казва милиардера Прокопиев правителство върви от правилната страна,всъщност от неговата,смяна на шефа на ББР,Нап,БНБ, Тотото, и още и още....
    Няма лошо,но умния Българин си мисли че с промяната ще взима 5000лв заплата и ще си купува хляб за 20ст и няма да плаща данъци.
    Някой питал ли се е защо от три морета сме се свили до тази малка държава,може и тогава да са търсили промяна!?
  • 59 село

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЕДИН ДРУГ":

    СЕЛОТО ХРАНИ ТЕБ И ВСИЧКИ ,ХОРАТА С ГОЛЕМИ УМОВЕ СЪЩО СА ИЗЛЕЗЛИ ОТ СЕЛО ,ГОСПОДИНЧО ПРОВЕРИ КОРЕНИТЕ СИ ,НЯМА СЕЛСКИ МАНТАЛИТЕТ ,ИМА ОГРАНИЧЕН ,УМНИТЕ ИЗБЯГАХА,ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ,ПРАВЕЩИ СЕ НА НЕЩО ГОЛЯМО ОТ ,СЕЛОТО КЪДЕТО ХОРАТА ПРОИЗЕЕЖДАТ С ТРУД И УМ,А НЕ КРАДАТ КАКТО В ГОЛЕМИТЕ МИЗЕРНИ СЕЛИЩА.
  • 60 Антикомунист

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Факти":

    Какви бити "деца" бе човече , тези озверели и освирепели хулиганчета , хвърлящи павета и искащи да палят полицаите имаха късмет че са в България и премиер беше Борисов. Смешните кадри до колоните са "трогателни". Във всяка друга европейска държава такъв бой щяха да ядът че още щяха да се стряска, а в щатите сигурно щяха да са с патерици и в инвалидни колички!!!!!!!!
  • 61 Истини

    1 0 Отговор
    Силни са Дпс, зад тях стои консула в Пловдив от Турция. Финансира ги с техни пари, който желае от кjjj да учи Магистър в Лондон а Прокооиев да даде
  • 62 Анонимен

    0 0 Отговор
    Българина хем ач хем курназ. С крадени пари от българите живеят прокопиев бащите им децата им И иенно затова не пускат кокала, защото не стават за труд И излъгаха народа старите военни масони. Стоят в топлите стаи и по цял ден на лаф моабет. Така лесно се живее, на гърба на отрудените.
  • 63 киро

    0 0 Отговор
    живковист
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове