Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 15:50 2 680 24

Земеделският министър обеща евтини дърва за огрев

  • дърва за отопление-
  • иван иванов

Спекулата беше достигнала невероятни нива

Земеделският министър обеща евтини дърва за огрев - 1
Снимка: БГНЕС

„В момента правим двоен преглед на системата за горите. Двоен ще бъде и контролът на списъците, които се правят от кметовете на хората, имащи право да получават дърва за огрев“.

Това заяви министърът на земеделието д-р Иван Иванов от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за приемане на Закона за държавния бюджет. „Взели сме необходимите мерки хората да са снабдени с дървесина този и следващия сезон. Спекулата беше достигнала невероятни нива“, подчерта д-р Иванов. Той допълни още, че вече се продават дърва на по-ниски цени на местното население, благодарение на мерките, взети от министерството. „Правилен е подходът, който имаме сега“, подчерта д-р Иванов.

„В момента законът е такъв, че кметовете трябва да изработват списъци на хората“, обясни министърът и допълни, че това може да се промени с изменения на нормативната база, което е инициатива на народните представители. По думите му, ако депутатите считат, че това е предпоставка да се политизира темата, то е в техните възможности да се направят изменения.

Земеделският министър посочи още, че с промените, които се въвеждат сега, се създават и условия фирмите да работят по-сигурно. „Интересът към тази дейност, която държавните горски стопанства развиват, е много голям“, коментира министърът.

Относно изваждането на Изпълнителна агенция по горите от Министерството на земеделието, министър Иванов акцентира, че контролът и изпълнението на дейностите трябва да са в различни ръце. „Това е механизмът, по който ще работи държавата. Трябва да върнем доверието на хората в държавата“, подчерта още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ,бе каУн

    7 10 Отговор
    Който не се отоплява с дърва ,КАКВО!?Пък ,трябва и да се яде.За цените на стоки и услуги, нещо да кажеш!?
  • 2 🙉🙉🙉

    14 6 Отговор
    Евтини евтини то мина сезона това е като да продаваш зимни якета летоска 😂
  • 3 На обещания се наслушахме

    23 2 Отговор
    Да каже конкретно къде са тия евтини дърва ............иначе тия приказки ще , ще сме ги чували
  • 4 JEFF

    6 1 Отговор
    Не е време да се обещава каквото и да е . Не се знае какво предстои в световен план , така че се въздържайте от искания и от обещания .
  • 5 75 лева

    9 2 Отговор
    Докога ще оцеляваме с помощи?
  • 6 /////

    17 1 Отговор
    Тия явно си нямат представа какво е да ти докарат "евтини" кметски дърва освен, ако не си наш човек. Обикновено около 1/3 са гнили и не стават за нищо, за кубатурата да не говорим никога ни са толкова колкото твърдят че са. Та сами си направете сметката колко са "евтини".
  • 7 Ганчо и Ганка

    21 2 Отговор
    Всички трябва да се топлим само с дърва, здравословно е. И няма да зависим от чужди сили. Постоянно ще залесяваме наоколо. И ще си ползваме дървесината. Отново ще се заселим в къщи, както е било тук преди време и както е в богатите страни. Има достатъчно земя за тази цел. Сами ще добиваме храната си. Сега има много технологии. А за други нужди - 2 атомни централи. Друго не ни трябва. Няма да ни го позволят, но можем да започнем да го правим постепенно. Тихо, незабележимо. Иначе ще го направят други, които ще дойдат отвън.

    Коментиран от #11

  • 8 да питам

    24 2 Отговор
    Ако 90 лв. кубика , без превоза са евтини дърва на фона на нашите заплати , министъра сигурно е немски гражданин ...
  • 9 БСП ЗЕМЕДЕЛСКОТО МИНИСТЪРЧЕ

    6 4 Отговор
    ТО СЕЗОНА МИНА...ЕВТИНИ ДЪРВА И А САМО В...ОБЕЩАНИЯТА
  • 10 ДПС ГЕРБ

    13 2 Отговор
    Не вярвам, интересите са големи от ДПС най- вече!
  • 11 JEFF

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "Ганчо и Ганка":

    И в тези две атомни електроцентрали ще работите вие двамата Ганчо и Ганка . Какви са тези сълзливи носталгии по нещо , което никога не е било ?

    Коментиран от #23

  • 12 pbdan

    6 0 Отговор
    "Спекулата беше достигнала невероятни нива“, подчерта д-р Иванов." А кога спря спекулата, питам да си направя някои сметки.
  • 13 БСП ЗЕМЕДЕЛСКОТО МИНИСТЪРЧЕ

    6 0 Отговор
    КЪДЕ СИ ВИДЕЛ ЕВТИНИ ДЪРВА БЕ ДРУГАРЮ МИНИСТЪР....ТИ КОЛКО КУБИКА СИ КУПИ ЗА ЗИМЪСКА
  • 14 БСП ВИЦЕТО

    6 0 Отговор
    ОБЕЩАВАМ НИСКИ ЦЕНИ НА ДЪРВАТА...ОБЕЩАВАМ...АМА НЕЩО НИКОЙ НЕ МИ ВЕРВА
  • 15 Ехее

    12 0 Отговор
    Миналата година ,ората си копуваа камион дърва за 600 лв. , тая година за 1200 лева. Абе добре се развиваме, по ЕВРОПЕЙСКИ ПЛАН.
  • 16 Ей хора

    7 0 Отговор
    Позволете на редовото население да си сече безплатно дърва за огрев на определени от горските стопанства места, но за сметка на това стимулирайте залесяването от доброволци, и забранете продажбата на големи количества дървесина от частни лица, и наказвайте строго незаконната сеч ! Само така ще се оправят нещата , и ще бъде добре за всички !

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ

    2 0 Отговор
    И В ГОРИ ТЕЛИЛЕЙСКИ ПРАТИ НИ
  • 19 СТРАШНА

    8 1 Отговор
    СПЕКУЛА БЕШЕ ПРИ ТУЛУПЧЕТО.
    ИМАМ КАМИНА В КЪЩИ. ЗА ПЕТ ГОДИНИ СЪМ Я ПАЛИЛ 50 ПЪТИ. ТО ИЗСЯКОХА ГОРИТЕ. ИЗНЕСОХА ВСИЧКАТА ДЪРВЕСИНА ЗА ПЕЧАЛБИ. А ЗА НАС ЯДЕЦ.

    Коментиран от #20

  • 20 ми ,

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "СТРАШНА":

    Направи я на газ бе ... Ше я палиш още по-малко ..

    Коментиран от #22

  • 21 адвокат

    5 0 Отговор
    дървата не може да са повече от 60 лева другото е спекула
  • 22 СЛУШАЙ МА....

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "ми ,":

    ГАЗТА ВЕЧЕ СЕ ВИДЯ ЩО Е.. ГАЗ У ДОМА НИКОГА СЪМ НЯМАЛ И НЯМА ДА ИМАМ. ГОВОРЯ ЗА БРУТАЛНОТО ОГРАБВАНЕ НА ПРИРОДНИ РЕСУРСИ. АНАДЪКМУ РАЗБРА ЛИ КОНПРИЕНДЕ ПОНИМАЛ..
  • 23 Ганчо и Ганка

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "JEFF":

    Цяла Америка живее в къщи. По-голямата част от британците - също. Нашите предци също живееха по този начин. Ако си ходил в СРМ, ще забележиш, че гурбетчиите македонци по време на социализма са строили къщи, а не многоетажни блокове. Така че СРМ също е държава, чието население живее предимно в къщи. С какво се отопляват ли? Кой с каквото може. В това число и с дърва. А ядрените реактори ще бъдат необходими до момента, в който хората се научат да извличат енергия от етера - откритие, направено от Тесла, но скрито вдън земя. Или път от слънцето - когато технологиите се развият в достатъчна степен, за да направят тази енергия евтина и достъпна за всички. От какъв зор ще чакам някой да ми носи енергия от незнам къде си. Защо да не си я произвеждаме сами?
  • 24 ПЕТКО

    3 0 Отговор
    Сложете таван на цените!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове