23 Февруари, 2022 15:57 1 311 15

Румен Петков: Бюджетът за тази година се използва по един много груб и нецивилизован начин

  • румен петков-
  • бюджет-
  • груб-
  • нецивилизован начин

„Когато ние сме протестирали против институционалното невежество на Борисов, ние не сме протестирали, за да продължим днес по същия път. Защото това е унижение на държавността“, коментира лидерът на АБВ

Румен Петков: Бюджетът за тази година се използва по един много груб и нецивилизован начин - 1
Снимка: БГНЕС

ПП АБВ не приема подхода при формиране на държавния бюджет за тази година, който плаши от гледна точна на законосъобразността и от гледна точка на конституционализма. Това заяви пред медиите председателят на АБВ Румен Петков. Той подчерта, че годишният държавен бюджет е стратегически въпрос, който ще покаже стабилността на управляващото мнозинство и трябва да даде усещане за перспектива.
„Бюджетът за тази година се използва по един много груб и нецивилизован начин, за да се демонстрират евентуални бъдещи структурни промени в МЗ и правителствената администрация“.
Петков даде пример именно с Министерството на земеделието, под чиято шапка се намират Изпълнителната агенция по горите и Агенцията за безопасност на храните. За 2022 година обаче тяхното бюджетиране е предвидено към Министерски съвет с оглед на бъдещи структурни промени. Председателят на АБВ подчерта, че законът казва, че действията, включително и определянето на годишния бюджет, трябва да са насочени към настоящия момент, а не към абстрактни състояния в неопределено бъдеще. Това е и причината плановете за парите на въпросния сектор да не получат подкрепата на АБВ в парламента.
„Когато ние сме протестирали против институционалното невежество на Борисов, ние не сме протестирали, за да продължим днес по същия път. Защото това е унижение на държавността“.
Румен Петков апелира към правителството за коректност към държавата и нейните институции.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    19 1 Отговор
    цивилизовано използване на шадраван !
  • 2 Чук и Гек

    19 0 Отговор
    Сус, бе, пезевенк!
  • 3 JEFF

    18 2 Отговор
    Тоя ми омръзна , дори и като министър на вътрешните работи не се показваше всеки ден по няколко пъти. Не ме интересува какво е казал , или какво не е казал .
  • 4 да питам

    17 0 Отговор
    Кой му плаща медийното време на господина?
  • 5 Този

    16 0 Отговор
    Не му станаха лобистките номера и е полудял от злоба. Освен жлъч нищо състоятелно не се чува от него.
  • 6 Чук и Бег

    13 0 Отговор
    Я марш, бе! Дърто червено корумпирано изчадие такова!
  • 7 Сатана

    2 12 Отговор
    Бюджета на ПП е ПП, Писан от Прокопиев,който гребе с черпака най-мазничкото от дъното на кацата с пари.Нашите пари,а не КироКокорчовите
  • 8 Сатана

    2 11 Отговор
    Бюджета на ПП е ПП, Писан от Прокопиев,който гребе с черпака най-мазничкото от дъното на кацата с пари.Нашите пари,а не КироКокорчовите
  • 9 Диана

    6 1 Отговор
    Тези БСПарски отломки били протестирали против "институционално невежество" На ГЕРБ, значи...Вие да сте чували някога някой да е споменал за "институционално невежество" на ГЕРБ? Аз лично чувам подобно словосъчетание за първи път!..И..Както винаги общи приказки, нищо конкретно, а това в устата на един БСПар, пък макар и от АБВ, не означава нищо друго освен пълна лъжа! Не може една държава да работи добре ако я управляват институционално невежо - ще се срути още първия ден!..Да не говорим, че примерът, довел до това тяхно умозаключение е абсолютна манипулация, ако не показва пълна некомпетентност! - това, че някакъв бюджет е прехвърлен към Министерски Съвет, не означава, че той не е насочен към настоящия момент..Хората там няма да бъдат ощетени, а преустройството явно е планирано в настоящия момент..Явно "институционалното невежество" на Румен Петков се състои в буквата и запетайката на закона..Наистина това е срам за един стар политик у нас..Той не разбира такива формални неща, а камо ли да се справи с нещо по-сериозно в политиката..Всички тези БСПта трябва да изчезнат от политиката - те са срам и позор за нацията ни!
  • 10 рамбо

    8 0 Отговор
    ХОди си пи.ай в шадраваните и не се занимавай вече с политика бе, Запалка! Мина ти времето
  • 11 Здравко

    5 1 Отговор
    АБВ беше добре като замисъл,алтернатива на стаите муцуни от БСП,но тоя скоро ще я занули!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 БСП на Бунището

    3 1 Отговор
    Румен Петков се загрижил за Задунайската Губерния на Руския Агресор в Евразийските Балкани....
  • 14 поливащия

    2 0 Отговор
    във фонтани
  • 15 Тъпанар

    2 0 Отговор
    спри да се излагаш.Разбрахме ,че си от страната на мафията по всичките ти изяви.Голям разбирач се извъди,егати простака .Да не си брат или баджанак на ДПС или ГЕРБ?Много си прозрачен идолен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол