Last news in Fakti

24 Февруари, 2022 16:10 719 15

93 млн.лв. ще ни струва парламентът тази година

  • разходи-
  • бюджет-
  • парламент

Заложеният резерв за непредвидени и/или неотложни разходи е 500 000 лв.

93 млн.лв. ще ни струва парламентът тази година - 1

Разходите на парламента за тази година да са малко над 93 млн.лв, гласуваха депутатите с текстове от държавния бюджет, който днес парламентът обсъжда на второ четене. Предвиждат се текущи разходи от 79 361 700 лв., капиталови - 13 163 000 лв.

Разчетът за приходи, помощи и дарения на НС е за 1 500 000 лв.

Заложеният резерв за непредвидени и/или неотложни разходи е 500 000 лв. .

Утвърдените максимални размери на ангажиментите за разходи и на новите задължения за разходи могат да се увеличават с до 20 на сто по решение на парламента.

Не успя да събере необходимите гласове предложението на Румен Гечев от левицата установената за всяко тримесечие икономия на средствата за възнагражденията на депутатите и допълнителните разходи (според правилника на парламента) при по-нисък ръст от прогнозния на средномесечните заплати в обществения сектор да се използва за финансиране на политики и мерки в подкрепа на хората с увреждания по закона за публичните финанси за сметка на взаимоотношенията на бюджет на НС с централния бюджет.

Не отпадна и текстът, според който, при недостиг на средства за трудови възнаграждения на депутатите заради по-висок ръст от прогнозируемия на средната работна заплата в обществения сектор, до 10 на сто от недостига да е е за сметка на резерва за непредвидени и/или неотложни разходи, а останалата част да се покрива от централния бюджет. За отмяната му отново предложението беше на Румен Гечев.

Защо НС реши изобщо да не участва в това гласуване, за мен е непонятно, коментира председателят на ПГ“БСП за България“ Георги Свиленски.

Няма проблем да се отделят тези средства за хората с увреждания от централния бюджет, без да правим панаир, обясни Петър Чобанов от ДПС, цитиран от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    8 0 Отговор
    Понпри цип недалновидната и лакейска политика на парламента ни струва много повече през изминалите 32 години...
  • 2 Българка

    6 1 Отговор
    Веднага половината за помощи за бежанците от Украйна.

    Коментиран от #4

  • 3 Ива

    11 0 Отговор
    Да закриваме тази институция, и без това от тях нищо не зависи политиката се командва от САЩ, а законите се налагат от ЕС.
    Референдум за излизане от ЕС и НАТО, да видим какво ще реши суверена.
  • 4 антрашпиц

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Отдели и ти нещо де,дай някой лев на братята укри..
  • 5 ПРЕДАТЕЛЯТ

    0 2 Отговор
    Плевнелиев: Путин взривява световния ред, Радев и Янев рискуват националната сигурност
    росен плевнелиев-путин-румен радев-стефан янев-риск
    Със своите действия министърът на отбраната Стефан Янев работи за изолацията на България в Европа и НАТО, казва президентът на България (2012-2017 г.)
  • 6 МВнР: 102 българи в Украйна

    2 1 Отговор
    МВнР: 102 българи в Украйна са изявили желание за евакуациЯ.
  • 7 За тея пари-толкова

    1 0 Отговор
    Благодаря,продължаваме напред
  • 8 hihi

    3 0 Отговор
    Имам идея как да подобрим изборния процес в България и да получим, поне понякога, качествени политици. Избираме си парламент на лотариен принцип от списъците. Първия ден да се запознаят си поговорят пък ако искат да си правят партия. После ги гледаме отзоваваме с СМС-и като на Биг Брадър. Като не събират вече мнозинство правим нова лотария. Звучи налудничаво, но не съм 100% убеден, че така БГ ще се управлява по-зле отколкото последните години...
  • 9 шопо

    2 1 Отговор
    Имам идая да обявим война на САЩ, те ще ни превземат, ще сложат един губернатор да ни управлява и няма да има нужда от Народно Събрание, нито от депутати, нито избори, много пари ще спестим.
    То сега политиката на България се командва от Козяк, а законите се налагат от ЕС, падането под Американско робство ще е просто формалност.
  • 10 Пишман

    3 0 Отговор
    Кога САЩ бомбардираха Сърбия удариха къща в Горна Баня!Сега ако може Путин без да иска да уцели парламента ще спестим доста пари...
  • 11 Ал Тъпоне

    2 0 Отговор
    Да ги върнат веднага! Това са хвърлени на вятъра пари!
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор
    На фона на 4,1милиарда Лева колкото е издръжката на министерствата Месечно...93 милиона на година...Бълха е ухапала бг-бюджет....
  • 13 Име

    3 0 Отговор
    Закривайте този цирк, прекалено е скъп за икономиката на България. Президентсвото също има нужда от подобно....закриване.
  • 14 кpaвeшкaфъшкия

    2 0 Отговор
    струва ми се, че ако го запалим да изгори до основи и разформироваме всичката партийна сган ще спечелим милиарди
  • 15 КОЛКО МИЛИОНА ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ ДАДЕМ ЗА

    1 0 Отговор
    ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ ЗА ПАРАЗИТИТЕ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове