Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Февруари, 2022 10:34 1 940 29

Бойко Ноев: Стратегическата цел на Путин е заличаване на съвременна Украйна от картата на света

  • бойко ноев-
  • цел-
  • путин-
  • украйна-
  • заличаване

Според бившия военен министър не е пресилено да се говори за пренаписване на реда, установен след Втората световна война.

Бойко Ноев: Стратегическата цел на Путин е заличаване на съвременна Украйна от картата на света - 1
Снимка: БГНЕС

„Стратегическата цел на Путин е заличаване на съвременна Украйна от картата на Европа и на света. В перспектива е възможно анексиране на части от Украйна“. Така коментира инвазията на Русия в Украйна бившият военен министър Бойко Ноев пред bTV. Той прогнозира, че Русия ще окупира завинаги южните и югоизточните части на Украйна и там ще бъде „инсталирано марионетно правителство“.

Според Ноев не е пресилено да се говори за пренаписване на реда, установен след Втората световна война.

Още новини от Украйна

„Аз призовавам българските политически лидери, които отиват днес в Брюксел за среща със своите колеги да поставят въпроса за санкции не просто върху руските олигарси, а и върху онези западни лидери, които са на хранилката на Путин“, апелира Ноев.
Според бившия военен министър в момента няма как да помогнем на украинците.

Той е възмутен от дебата в българския парламент вчера около позицията в подкрепа на Украйна и от позицията на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това лицемерие ние го виждаме през по голяма част от годините на неговото управление (на Борисов). Аз неведнъж съм казвал, че Бойко Методиев Борисов заедно с Гешев и Цацаров са основните проводници на руското влияние в България. Опитите и саботирането на разследванията на терористичната и подривна дейност на руските специални групи в България, взривовете в българските оръжейни заводи, тровенето на български граждани, руския „Турски поток“, спирането на диверсификацията и строителството на газопровода с Гърция – всичко това е пряко влияние на руската държава в България чрез български политици“, заяви Ноев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 6 Отговор
    Ако бяха мирни седели,не биха чудо видели.

    Коментиран от #9

  • 2 И после

    14 33 Отговор
    Русия ще бъде заличена от картата на света
  • 3 Мммммм

    26 34 Отговор
    Разбрахте ли сега, защо държавите са в НАТО? Защото следващите жертви можеха да са Литва, Латвия, Естония, България! Или предполагате, че тези държави имат армията да воюват сами срещу Русия? ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ СВОБОДНА ЕВРОПА!

    Коментиран от #16

  • 4 Дългият

    21 0 Отговор
    А има ли наши журналисти, политици и анализатори, които да са на хранилка от Москва ?
  • 5 фен на сидеров

    31 3 Отговор
    прав е ! Путин се усети навреме . трябваше ли да чака 100 години, както ние чакахме македонците да ни се качат на главата !?
  • 6 КАКВОТО ИСКА ПУТИН

    24 7 Отговор
    И НИЕ СЪЩОТО ИСКАМЕ !
  • 7 Българка

    11 23 Отговор
    „Аз призовавам българските политически лидери, които отиват днес в Брюксел за среща със своите колеги да поставят въпроса за санкции не просто върху руските олигарси, а и върху онези западни лидери, които са на хранилката на Путин“, апелира Ноев."
    Напълно подкрепям и отново призовавам за международен трибунал в Хага за Путин и свитата му

    Коментиран от #25

  • 8 случаен

    23 3 Отговор
    И този идиот води дъщеряси в Сърбия да покаже,че обеднения уран бил безобиден.Продажници-народен съд за такива .......................
  • 9 Българка

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Точно ти "мирният" ли пишеш това? Изумена съм от метаморфозите ти. На ден си мениш по няколко пъти позициите
  • 10 срамотия

    22 6 Отговор
    Този е голям лъжец. Изкусен. Как не те е срам бре?. Как не те е срам? То бива да си платен предател спрямо народа си ама чак пък колкото теб/вас? Как не ви е срам да се гледате в огледалото. Краварите подтикнаха укро фашистите към безчинства, а за теб предателю е виновен Путин че ще им счупи вратовете. Как не те е срам да лъжеш от всяка медия? Какво ще си купиш с парите които ти дават от кравария?
  • 11 В.В.П..

    16 0 Отговор
    И в България има марионетно правителство ,забеляза ли ,Бойко??.Протурско..Украйна ще последва Югославия.Обае там сработиха ,споразумения,докато в Осраина ,не сработва Нищо.
  • 12 георги георгиев

    19 3 Отговор
    тоя е един от най-гнусните от бойковците.
  • 13 Перо

    22 1 Отговор
    Въпросното лице,което няма морални норми,но е завършил МО,нека да прочете интервюто с Джон Матлок,бивш US посланик в Москва,да разбере истината,като кликне на търсачката на чичко Гугъл текста: “US дипломат: Кризата около Украйна беше умишлено провокирана от Запада.
  • 14 Абе слабоумен паразит

    10 0 Отговор
    ти ли си правил на Путин стратегията?
  • 15 Механик

    11 0 Отговор
    А тия дето са на хранилка при сорос, тях какво да ги правим, а? Примерно теб, г-н Ноев?
    п.п.
    Абе, аз разбрах друго. Войната лекува ковида. Направо го бори. Къде изчезна и аз не разбрах.
    Къде е Витанов, да даде прогнози? Професорите, доцентките и другите ковидари къде изчезнаха? Замениха ги разни измислени генерали и бивши хайдуци.
  • 16 Бг681

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Мммммм":

    Към русофилите и русотролите тук, не че има надежда да се промените ама все пак дебат да става..

    1876 нито 1945 сме имали нужда някой да ни освобождава защото това от което Рус уж винаги ни спасява си е заминавало така или иначе по исторически причини, много по силни от малка България и голяма Рус. Османската империя си е била така или иначе поредната многовековна империя в края на дните си а втората световна даже да беше завзел СССР и цяла Африка Европа, Хитлер щеше да загуби в крайна сметка срещу НАТО защото в редиците им щеше да има един до друг свободни по дух и със мръснишко чувство за хумор братя по оръжие: араби евреи негри японци китайци корейци латинос и най вече каубои кравари както тук ги наричате които са най-големите камикадзета особено тези южняците РЕДНЕКс (червени вратове)

    Коментиран от #18

  • 17 Денацификацията предстои

    7 2 Отговор
    Тоя френски натовец на коя хранилка е, на коя хранилка папка добре , да ни дава акъл?
  • 18 Говедо

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бг681":

    А Хитлер коя година е воювал с НАТО,че не стана ясно?

    Коментиран от #28

  • 19 ВЪН

    4 3 Отговор
    Като за начало в България трябва да се забрани на граждани без българско гражданство да притежават жилища, предприятия, земи, гори. Щом искаш да живееш и работиш в България ставаш български гражданин, без двойно гражданство.
  • 20 Перо

    3 1 Отговор
    Какви “дипломати” останаха тук,когато никой не можа да разбере,че ЕС е Европейска икономическа общност,която няма статут да налага икономически санкции,по военни причини!
  • 21 Май

    9 0 Отговор
    Още един "шампион" взел висшето си образование в Москва се изказва против Росия...
    Защо всичките изцепковци са учили в Москва, а сега се отричат от себе си ?
    Или това е в типичен български стил на бившите богопомазани в онова време !?
  • 22 374884

    5 0 Отговор
    Дпс героя да си държи дупката на лицеъо затворена че вони
  • 23 БатКаПотин

    3 2 Отговор
    Русия няма да окупирва части от днешната страна окраина. Русия ще си я прибере цялата, възстановявайки историческите си предели, разпокъсани от жидо-ционистката болшевистка власт преди един век. Името Украйна ще изчезне като политико-териториален субект, за сметка на което ще произлязат 4-5 други републики или губернии - както реши Путин. Решението е взето и се изпълнява безпрекословно. Нашите викачи и техните господари от ЕС и факинистан ще бъдат смешна оперета с техните вопли.
    Прогнозата е моя.
  • 24 Що е "Бойко" все е "рядко щастие"

    8 0 Отговор
    Сюргун по нашенски.
  • 25 БОРУНА ЛОМ

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    МАНДЖААА! АМА МАЙ СВЪРШВА?
  • 26 гражданин

    1 2 Отговор
    Този трябва да е военен министър, а не Янев!
  • 27 Стан

    0 0 Отговор
    БРАВО.БРАВО.БРАВО
  • 28 Бг681

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Говедо":

    Това че издребняваш като единствена опорка ясно говори за дълбочината на мисълта ти и разбира се овцете са като теб , ок ходи целувай портрети на сталин и путин и да приемем че като на малки деца трябва да се обясни Антантата=Империалистите=НАТО

    понимаеш?

    80% от търговския оборот на РФ е в познай от раз какво...в долари е хаха

    Лаптопи и компове в РФ с какво са? с WINDOWS

    Следващият път когато с умиление гледате снимка на Путлер вижте Уиндоуса на екраните на заден фон супер смешни сте ми. ВП и БайДън са от един отбор най стария при това . отбора на биг петрол wallstreet и военното лоби
  • 29 Динко

    0 0 Отговор
    Еххх , червен бохлук , когато дойде ред и на България да бъде прочистена , къде ще се скриеш в тоя малък свят ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол