Last news in Fakti

9 Март, 2022 18:17 3 304 38

Дунчев, ПП: В Североизточното горско стопанство е назначен бивш съветник от БСП, който е осъждан

  • александър дунчев-
  • горско стопанство-
  • бсп-
  • общински съветник-
  • осъждан

Не може горите да се управляват политически и да се използват за печелене на избори, схеми и прикриване на кражби", категоричен бе Александър Дунчев

Дунчев, ПП: В Североизточното горско стопанство е назначен бивш съветник  от БСП, който е осъждан - 1
Снимка: bTV

В управлението на горите има скандални политически схеми. С опазването на горите се занимавам от 15 години. Всички проблеми произтичат от политическото управление на горите - министерства и агенции. Проблемът трябва да се реши на най-високо ниво.

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Александър Дунчев, който отправи тежки обвинения към коалиционните партньори БСП и министъра на земеделието от квотата на социалистите Иван Иванов. "Мога да разкажа за не един абсурден проблем. От ПП вече сме задали няколко въпроса към министъра на земеделието относно назначенията в горските стопанства, но той мълчи, не отговаря и крие информацията. В Североизточното държавно горско стопанство е назначен бивш общински съветник от БСП, който е осъждан. В останалите стопанства се назначават общински съветници и симпатизанти на БСП, които нямат нищо общо с горите. Връщат се и кадри на ГЕРБ, които бяха уволнени по времето на служебните правителства на Румен Радев след наши разследвания. Най-големият проблем е, че в момента се махат най-ценните кадри в горските стопанства и се назначават кадри, които нямат нищо общо с горите", обяви Дунчев, цитиран от novini.bg.

"От БСП няма за какво да ни се сърдят. Някой депутат или министър от ПП също може да се самозабрави и тогава ще очакваме те да сигнализират. Това е хубавото на коалиционното управление. Затова сме стигнали до това положение - предишните години се е мълчало. Слагаме всички неща и факти на масата. Няма как коалицията да се разпадне по време на война. Който напусне коалицията сега, няма да влезе в следващия парламент. Ние от ПП вече сме изготвили законопроект, с който да се спрат политическите назначения в горския сектор. Съвсем скоро ще покажем още скандални разкрития. В коалиционното споразумение е залегнало, че всички назначения трябва да се случат с конкурс. Това при горите липсва. Там министърът крие всичко. Това е недопустимо. Тези неща трябва да се спрат. Не може горите да се управляват политически и да се използват за печелене на избори, схеми и прикриване на кражби", категоричен бе той.
"Има един зам.-министър в министерството, който е вечен при всички управления в последните 20 години. Това задкулисие го изпитах на гърба си докато бях директор на Изпълнителната агенция по горите. Всички са застанали зад нас, защото искат този политически натиск да спре. В момента професионалистите се изхвърлят на улицата, за да се отворят места за партийни функционери", завърши Александър Дунчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дървената мафия

    29 5 Отговор
    Няма проблем... Ще назначим някой от ГЕРБ или ДПС...

    Коментиран от #25

  • 2 55555555

    15 31 Отговор
    Този има поглед на малко неуравновесен човек .

    Коментиран от #7

  • 3 нбх54

    28 2 Отговор
    Целият Североизток, не само Североизточното стопанство, е замрял във времената на социализма, БСП и ДС с милиционерите, преследвачите и доносниците. ПП даже назначиха бивши милиционерски кадри за областни управители там.
  • 4 Един друг

    21 7 Отговор
    Тези млади образовани и активни момчета кабинета на радев ги използваше за повишаване на рейтинга и подмами хората да гласуват чрез Комитова,този на МВР и др.Сега назначиха други за министри а този на МВР изчезна заедно с 60 те млн.за които никой не разбра кой е прибрал.А президента спира и промените в продънениет служби.Да е честита новата стара мафия.
  • 5 Кара Мустафа

    7 15 Отговор
    Много хубаво сфирка прави тоз мунче.
  • 6 Пловдив

    27 7 Отговор
    Че те комунистите освен от Кражба,от друго не разбират.
  • 7 патоанатом

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "55555555":

    Гледах го. Не е изключено да попадне на моята или на някой колега маса, в случай, че тялото бъде намерено. Това е по-сигурно отколкото амбицията му да стане Зам. м-р. Замислих се, нашата колегия сме донякъде психолози. Бездушните тленни останки говорят много.
  • 8 Тома

    18 2 Отговор
    За нас това не е проблем защото бате бойко лежа в Панкрац за кражби на коли и беше 12 години примиер
  • 9 Да си ходят!

    25 6 Отговор
    Гербавите крадци, начело с Борисов си шъткат на свобода във всички структури, но това Киро и Лена не го разбират. Щом Борисов е на свобода и няма вкаран гербав министър в затвора, нямаме нужда от Кирето и Лена.
  • 10 гост

    18 2 Отговор
    В управляващата коалиция, всеки в министерството, което ръководи се стреми да поохрани своите съпартизани и роднини! Нищо ново под слънцето, казал го е още преди 120 години Васил Радославов.
  • 11 Пълен КЕНЕФ

    17 3 Отговор
    В ЮЦДП същата работ.Корумпирани доносници на ДС за директори на ТП.Пълно с герберски калинки и нагли и безскруполни горски.Всички хора трябва да знаят нещо много ВАЖНО.Без да знае горския едно клонче неможе да излезне от гората.Дунчев кражбите се извършват от горските,а не от обикновените хора.Те колят и бесят в горите.Стига сте заблуждавали хората.
  • 12 Гост

    14 3 Отговор
    Кака Корнела поне едно е научила - как се замаскира кражба под формата на грижа за хората.
  • 13 мечо

    3 6 Отговор
    карикатура на маж му викат моите жени вкащи
  • 14 Дунчев

    9 1 Отговор
    Да знаеш случайно кой е сега шеф на ЮИДП?
    И от коя квота...
  • 15 Васил

    6 1 Отговор
    Продължават политиката на Бойко да се назначават мутри машала Кире велик си.
  • 16 Едно не разбраха

    19 1 Отговор
    Девиза беше - "Да си отиде Борисов !"
    Борисов си отиде но "борисовщината" остана. Явно малко хора знаят как МАФИЯТА е завладяла всички нива на администрацията в България. Кои са мафията. Незнам. Само знам, че е навсякъде - в Парламента в изпълнителната и в съдебната власт. С нея справянето е по единствен начин - реже се до кокал. На един стадион примерно. Жестоко, но необходимо !

    Коментиран от #37

  • 17 БОГАТ БЕДЕН

    21 3 Отговор
    БРАВО ЗА КУРАЖА. НА ТОВА МЛАДО. МОМЧЕ.И СЕГА НИКОЙ ОТ КОАЛИЦИЯТА НЕ МОЖЕ ДА. КАЖЕ НИЕ. ИЗЛИЗАМЕ, ЗАЩОТО ЗАВИНАГИ ЩЕ СЕ ПОГРЕБЕ КАТО ПАРТИЯ.И Е. АБСОЛЮТНО ПРАВ.
  • 18 КИРО ЖЪРТЪ

    14 2 Отговор
    ДЪРЖАВАТА Е ПРОПИТА. ОТ КОРУПЦИЯ,КИРИЛЕ.ТАЗИ КОРУПЦИЯ Е ОЩЕ ОТ. ЖИВКОВО. ВРЕМЕ С ПОМОЩТА
    НА ДС. ПРЕЗ ВЪНШНО ТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА И ВНЕДРЕНА В. ИКОНОМИКАТА НА ДЪРЖАВАТА.ВСИЧКО. Е СХЕМИ ОПЛЕТЕНИ С КМЕТОВЕ ОБЩИНИ, ОБЩИНСКИ ФИРМИ , ЧАСНИ ФИРМИ С ПОСТАВЕНИ ЛИЦА. НА. ВЛАСТ ИМАЩИ ПО МЕСТА.ТУКА ТРЯБВА. ЯКА БРАДВА, И ДА СЕ СЕЧЕ БЕЗКОМПРОМИСНО .
  • 19 Бивш гербаджия

    10 1 Отговор
    Ей младеж, обявявайте веднага мораториум върху сечта на горите, че в това безвластие бандите секат и продават само за себе си. Гори не останаха. Това което беше богатсвото на България го няма вече.
  • 20 ГОЧО БУЛГУРА

    10 2 Отговор
    ГОСПОДИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ,СЕГА УВЕРИХТЕ ЛИ СЕ ЧЕ КЪДЕТО. И ДА ПИПНЕШ СЕ НОСИ. СМРАДТА НА КОРУПЦИЯТА.И СЕГА ТИЯ ПИЩЯТ КЪДЕТО ИМ ЗАПУШИТЕ КАНЕЛКАТА.ТОВА СА КРАДЦИ НА ЕДРО И. ТРЯБВА ЗДРАВА. СЕЧ.
  • 21 Кака Кури каза:

    5 2 Отговор
    Дърва ще има за всички ,купончета от Кмета рушвет в горското и дълга опашка от чакащи.Първата пратка е за номенклатурата.Ако останат за останалите.Да ни е честито!
  • 22 Лудница

    7 1 Отговор
    Там са още едни мизерни и, които обезлесяват гората и изтребват животинските видове с цел лична печалба. Пари никъде не отчетени, пари влезли в джобовете на лесничеите да мълчат и пари напълнили гушите на шефове и назначилите ги народни предатели депутатите. Това е цялата гнусна истина. Изгарят от време на време по някой горски и това е идва на негово място друг и схемата продължава. Олигофрения, простотия, перверзия това е по цялата площ на територия България.
  • 23 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    Десетина години от района на ДГС- с.Старо Оряхово, всеки ден се изнасят около 120-180 метра кубически дъбова дървесина. Писал съм го неведнъж ! Няма делник, няма празник...... И служителите от това ДГС нямат думата - били те лесничеи или горски надзиратели. Варварите-секачи показват документи за разрешение на тази сеч, при вида на които и служителите на Полицията " подвиват опашки".!!!
    И се намери един"много загрижен за опазването на горите", който нагло каза . Гора има !?
    Не знам от мекия стол у София какво вижда този многоуважаван господин. Нека дойде в района и се поразходи из тъй-наречените гори. Периферията от 50 - 100 метра се запазва - вътре се "бръсне до голо" !? Ако прехвръкне с хеликоптер ще се ужаси от поразиите, които продължават да се нанасят на гората........

    Коментиран от #36

  • 24 Фен

    2 0 Отговор
    Аз пък чакам само да ме мобилизират да хвана АК-47 и тежко и горко на душмате ни .

    Коментиран от #27

  • 25 ДПС са най добре

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дървената мафия":

    Те кадруват на мерника винаги е друг. Унищожава се единствения природен ресурс на БГ. Това момче назова корупцията както никой досега! Следва затишие от което ПП се самоликвидира.
  • 26 Само предположение

    5 2 Отговор
    Корнела има оправдателна версия.
  • 27 Пий една

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Фен":

    Пърцуца и лягай
  • 28 Това е най

    4 1 Отговор
    Върховния скандал с факти. Киро ако се съгласи да го потули заради коалицията приключва с политиката в БГ завинаги.
  • 29 Идьот

    0 0 Отговор
    Ако не е Петър Младенов с танковете, поне Чичибаба да възкръсне и да заповяда в мин. на земеделието!
  • 30 Бай Иван от Каспичан

    2 1 Отговор
    Не защитавам червените цървули, ама какво значи осъждан, както казва А да каже и Б. И аз съм осъждан, по гражданско дело, за тривиален имотен спор, и най-парадоксалното е, че разбрах за това след като бях осъден.
  • 31 Бай Иван от Каспичан

    4 0 Отговор
    И да, има проблем с дървената мафия, и докато се говори с недомлъвки няма да бъде решен.
  • 32 Dragaleveza

    1 1 Отговор
    Много готин човек. Личен опит. Успех на хора като него.
  • 33 stan40

    1 0 Отговор
    Господин Дунчев може да се справи с мафията в горите независимо дали е ДПС, ГЕРб, БСП чрез регионалните управления по горите, като на мястото на корумпираните сегашни се назначат амбициозни нови , искащи промяната да се случи в горския сектор. Това е начина.
  • 34 stan40

    0 0 Отговор
    В СИДП всички директори бяха за смяна за корупция, или за бездействие срещу корупцията, в предвид на степентта и в горския сектор. Едни бяха сменени, а други не, по неизвестни причини. Въпроса и защо не се сменят директорите на регионалните управленияе на горите Шумен и Варна, задачата на коите е да контролира дейностите в горите. Те не са на подчинение на Министъра на земеделието . Защо е назначен някого в СИДП? Защото така е наредено на инж. Ради Иванов и той трябва да изпълнява, ако иска да си запази поста.

    Коментиран от #35

  • 35 stan4o stan4evР

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "stan40":

    Директорът на СИДП е назначение на Господин Дунчев и той лично може да го попита, защо е назначил осъждано лице в предприятието. Мисля, че така и редно. Сам да поеме отговорност за свое назначение, а не да прехвърля отговорността си върху Нинова и компания.
  • 36 stan40

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Шаран БГ":

    Кадъра на ДПС Радославов е несменяем директор. Един шеф на Националното управление по горите инж . Карамфилов се опита да го махне, но това му костваше поста. Този корумпиран директор е несменяем за нито една власт.
  • 37 stan40

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Едно не разбраха":

    Тези които не са корумпирани искат да им се даде възможност да станат корумпирани. Има изключения, но са незначителни и се определят от Останалите за глупаци.
  • 38 Страничен наблюдател

    0 0 Отговор
    Докато не обесят поне стотина боклука от пасмината в земеделското министерство, още толкова от Горската агенция,работата няма да я бъдее
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол