Last news in Fakti

10 Март, 2022 15:17 2 656 94

Корнелия Нинова успокои: В страната олиото няма да свърши, има достатъчно

  • корнелия нинова-
  • олио-
  • достатъчно

Не се презапасявайте с олио, защото повишеното търсене води до по-висока цена, призова вицепремиерът 

Корнелия Нинова успокои: В страната олиото няма да свърши, има достатъчно  - 1
Снимка: БГНЕС

Има огромни количества олио в България. Имаме ресурс за производството на олио за 4 години и половина години напред. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на брифинг, цитирана от Dariknews.bg.

В резултат на събитията в последните дни се създаде паника и хората отидоха да се презапасяват с олио. Тя призова да не се прави това, защото повишеното търсене води до по-висока цена. Нинова увери, че олиото няма да свърши у нас.

Вторият открит въпрос, обаче, е спекулата и мерките, които държавата може да предприеме. Нинова обясни, че производствената цена на олиото е около 2 лева, по данни на производители. "В някои магазина обаче стига до 5-6 лева. Освен паниката, има и друг причина. Вчера Комисията за защита на потребителите направи проверки в 200 цеха. Установихме, че в България има около 100 различни артикула на олио", посочи тя.
"В един магазин олиото е доставено за 2,97 лева (произведено за 2 лева), а се продава на рафтовете за 5,99 лв. Разликата е 3 лева и две стотинки. Тоест 100% над доставната цена, а не на производител, 100% и малко отгоре слага търговецът", даде пример тя. И продължи: "Доставна цена с ДДС - 3,21 лв. Продава се за 6,49 - отново над 3 лева надценка", даде друг пример тя.

"Резултатът показва - има суровина, има много произведено олио. Къде е разликата? Търговецът товари цената. И с паниката и свръхтърсенето се дадоха поводи за още спекулации", каза Нинова.

Икономическият министър посочи, че всичко това отива в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), след като имат конкретни данни от оторизиран орган в лицето на Комисията за защита на потребителя.

Тя се обърна към спекулиращите и обяви, че цялата държавната мощ ще бъде изправена срещу тях. Първо ще се изчака становището и на КЗК какви са санкциите. В Комисията за защита на потребителите може да се налагат глоби.

"Установява се и невярна информация. На брошурите за магазините се пише една цена, а на рафтовете други. Това също ще бъде санкционирано с глоба", коментира министърът.

"Има информация, че има задържане на олиото и по складовете, за да може да скочат още цените и да се натрупат свръхпечалби за няколко дни", заяви Нинова.

Нинова уточни, че няма проблем с доставките на петрол и газ у нас.

Нинова коментира и критиките на депутата от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев по отношение на назначенията на земеделския министър Иван Иванов в горските стопанства. Тя обяви, че това е сериозно и ще се направят проверки и ще се види дали не стоят, по думите ѝ, фирми, които са били "ощетени вследствие на спирането на горската мафия". Нинова допусна, че може да има и личен елемент от страна на Дунчев, който е бил кандидат за земеделски министър в рамките на коалиционните преговори при съставянето на правителство.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лека нощ

    58 19 Отговор
    Бойко Борисов через Градус държи картела на олиото.Утре като си купувате олио по 7лв за литър да си го спомните това.

    Коментиран от #12, #23, #66, #83

  • 2 ХиХи

    104 0 Отговор
    Няма да свърши олиото на 7 лв, няма да свърши нафтата на 5 лв, няма да свърши тока на 2 лв, само заплатата от 1000 лв ще свърши на третия ден
  • 3 ха ха

    54 2 Отговор
    То и по света зърното и олиото няма да свършат, ама цената им ще отхвърчи в небесата :)

    -Краен резултат: По-малко производство.
    -Следствие: Значително по-високи цени и ниски реколти.
    -Бонус: Глад.
  • 4 ха ха

    63 0 Отговор
    спокойно граждани , населението може да свърши но олиото , не
  • 5 ТаУмВзе

    39 0 Отговор
    Народ, който мисли за хлебчето си Днес, няма Утре! Иначе каката е Кяр, когато олиото е по 10 кинта. Те първа започва МИЗЕРИЯТА!
  • 6 Читател на факти

    52 1 Отговор
    Всичко е мафия в тая наша мила татковина.И е така от много години много.Оправия няма еййй.
  • 7 user

    57 0 Отговор
    Като има олио пуснете от държавния резерв количества на 3.50 лева и нека спекулатите да си го бият после тяхното в главите! Държавата в момента само констатира, пъчи се, че ще предприеме мерки и нищо не прави друго. А българинът продължава да дава за скъпо гориво и да плаща високи сметки в магазина!
  • 8 Българка

    49 1 Отговор
    Така и не разбрах как държавата ше се изправи срещу спекулантите -мародери и кога ще падбне цената на олоито и други хранителни продукти? При война трябва да има таван на надценка и за производители и за търговци. Другото е икономическа война срещу българския народ, мълчаливо толерирана от управляващите

    Коментиран от #10

  • 9 Бай Ламби

    47 0 Отговор
    Курнелиоооооо,амчи ка да свърши ма кът е по 6 лева килото?!?!?Кой да го купи туй олио чи да свърши?Я го пусни по лев килото да видиш ка са рзграби веднага.
  • 10 провинциалист

    36 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    "Така и не разбрах как държавата ше се изправи срещу спекулантите -мародери" - държавата е спекулантите - мародери, т.е. може да се изправи само пред огледалото срещу тях.
  • 11 Студопор

    38 1 Отговор
    То няма да свърши, ама защото цената му е висока и хората не могат да си го позволят, за това.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Само

    39 1 Отговор
    Курника ли не разбра, че хората купуват, не щото ще свърши, а щото ше поскъпне, при бензина също

    Коментиран от #31

  • 14 провинциалист

    15 2 Отговор
    Това е удар срещу старите дизеляци, които при поскъпване на нафтата минават на олио.
  • 15 оня с коня

    16 1 Отговор
    Да остави изтърканата Фраза от миналия век "За бога братя- Не купувайте" настрана и да отговори КОНКРЕТНО на Въпроса:МОЖЕ ЛИ ТЯ и подопечната й Комисия за защита на конкуренцията с която се опитва да плаши ,ДА ДИКТУВА какви цени ще си сложи Търговеца?
  • 16 £€¥√

    22 1 Отговор
    Корнелия Нинова успокои: В страната олиото няма да свърши, има достатъчно

    Ама на какви цени ще се продава :D
  • 17 Валери

    28 0 Отговор
    и тока няма да свърши - цената е проблем
  • 18 То има, но цената е

    26 1 Отговор
    непосилна за изстрадалия ни български народ, който ви хрантути, угоява и на всичко отгоре му докарахте и бежанци за негова издръжка!
  • 19 Лудница

    23 0 Отговор
    Каквото говорят тея става точно обратното, пшеница имало много хляба 1.40,суровина за олио имало много то 6 лева и нагоре, бензин и нафта имало много всичко по 3 лева и нагоре, ток имало в излишък но ефтиния го продаваме навън а тука копуваме на европейски цени, краставици те и доматите внос от Турция, там лирата пада, а тука килото 5 лева. Това е олигофрения но е добре за държавните предатели,ще има по големи данъци от печалба. Никой с нищо не помага на обикновения човек, всеки гледа да не прави нищо и да взима много пари.
  • 20 Испански

    9 8 Отговор
    Ама ти не си наясно със тенденцията в Европа, в Испания олиото е 3€ и не дават повече от 4 бутилки, а ти си поредната мастия в политиката на правителството.
  • 21 гражданин

    24 2 Отговор
    Како Кури, знам, че си лъжкиня голяма. За олиото казваш както един едно време "За Бога братя не купувайте" това е спекула. А какво ще кажеш за цената на краставиците?? Ти ли ги изкупи за лично ползване, че цената им е такава? Има ли държава, няма ли държава в момента? Аз това се чудя!
  • 22 Пловдив 1912

    21 3 Отговор
    Цена на олио от днес в Пловдив, лично проверено на 3,60 и 3,90 лв , говорих с хора от персонала , казаха, че има олио колкото щеш и скоро и вносно идвало около 3,50 до 4 ,00 лв...някой спекулира в момента...

    Коментиран от #34

  • 23 гражданин

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Лека нощ":

    Защо тогава няма проблем с пилешкото??? Градус ти повече пилишки продукти произвеждат!
  • 24 Никой

    2 6 Отговор
    Шарлан има. Мажете си д-то и чакайте Русия.
  • 25 Министър на икономиката

    9 1 Отговор
    Селска бакалия .
  • 26 Орел

    12 1 Отговор
    Няма страшно, Корни! В Банкя сме се запасили с мас и суджук до второ пришествие.
  • 27 Българка

    16 6 Отговор
    Писах и под друга статия , но и тук важи:
    Така и не разбирам какъв е проблема с олиото и защо всички са се взряли точно в олиото. Та нима има семейство което харчи повече от бутилка месечно!??! Наистина не виждам , защо е тази паника точно с този продукт? Това е продукт без който може, не е от първа необходимост. Цялата истерия е много подобна на тази с тоалетната хартия в началото на пандемията. Спрете да се презапасявате, намалете пърженото и ще видите , че търгашите ще клекнат. Взели са го "на далавера" на 2.50 и сега удрииии 7лв. Ха, да им блокираме в олио няколко милиона на тия с надеждите за бързо забогатяване, пък да видим кой, кой е.

    Коментиран от #68, #87, #94

  • 28 костовиски комунис

    12 1 Отговор
    а на ква цена ма пaчa приватизаторска
  • 29 МЕПО

    23 2 Отговор
    Нинова, Нинова.. олиото немало да свърши да за такива като тебе и тези с парите нема да свърши ама на твоят електорат и на народа парите свършват набързо с тези цени на всички хранителни стоки. Нищо не направиха твоите проверки на разните комисии за спекулативните цени които нямат спирка. Нищо не направи и за износа на дървесина, празни приказки. Отивайте си заедно с ПП.
  • 30 Койчу

    16 3 Отговор
    Най трвожно ми става когато започнат да ме успокояват
  • 31 Българка

    14 6 Отговор

    До коментар #13 от "Само":

    Българина не разбра, че оборота качва цената. Курнела за сефте е абсолютно права. Имаш 2 бутилки минимум у вас, ами не ходи да се буташ за олио в Кауфланд, все ще изкараш месеца. А и друго, като стане 7 лв и??? Ще си купиш един тон и ще си го харчиш до като си жив? Стига глупости, изкуствената паника налива бензин в мотора на търгашите.

    Коментиран от #36

  • 32 Джингиби

    18 1 Отговор
    Много ясно, че няма да свърши - при 5-6 лева кой ще го купи.
  • 33 Кирчо ксерокса

    8 2 Отговор
    Пийте олио сега, на есен и да искате и по10 евро да плащате просто няма да има ... а в Русия ще е по 2 лева и ще има бол

    Коментиран от #40

  • 34 Айде и ти сега

    2 5 Отговор

    До коментар #22 от "Пловдив 1912":

    Е ти си по-добър търговец сигурно от половин България. Има защото доставчиците не могат да пипнат цената на веригите и продават на загуба и/или не изпълняват заявките ако могат
  • 35 fssf

    15 0 Отговор
    Г-жа Нинова щеше вчера да праща депутатите от БСП и ат партийният си актив на срещи с хората заради спекулата с цените. Днес ни говори друго олио има значи нема спекула. Нинова няма нужда от срещи ако четеш коментарите, няма и нужда от таково БСП повече, слушаме празни приказки без покритие. Нищо не сте по различни от ИТН и ПП , а вече могат и да ви сравняват и с ГЕРБ.
  • 36 Онуфри

    2 12 Отговор

    До коментар #31 от "Българка":

    А Курнилка кога ще разбере, че не може да ми слага таван на стока която не е произведена от държавата???

    Коментиран от #43

  • 37 Дани

    18 0 Отговор
    То и нафта има ,ама цената е 3 лв за сега...?
  • 38 Мимо

    21 0 Отговор
    Направете закон за нормопечалбата на прекупвачите, не само за олиото.Там е заровено кучето
  • 39 БОРУНА ЛОМ

    12 0 Отговор
    .. А ЦЕНАТА АААА, КАКО?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Фффффф

    12 0 Отговор
    Олио има,цена 7 лв,казват икономисти и 10 лв е малко
  • 42 Анонимен

    14 0 Отговор
    Жалко е да виждаш социалист да говори чрез шиканиране като капиталист. Излъгаха пак хората!
  • 43 Българка

    14 0 Отговор

    До коментар #36 от "Онуфри":

    Трудните времена изискват трудни решения. Когато някой мисли за народа си ще ти наложи таван на цената, ако се налага. На който не му изнася, да се захваща с друго.
  • 44 айдука

    14 0 Отговор
    Тази не краде олио.Тя открадна целия Техноекспорт наведнъж
  • 45 Корнелия, Сърбия наложи таван на цените

    18 0 Отговор
    на Стоките от Първа необходимост???? Или не знаеш!! Налагайте и вие, какво чакате, Спекулата се Вихри посев местно, ати ще ни "Успокояваш", че има олио Достатъчно!!! Проблема е цената, двойна, тройна, не ни хвърлай прах в Очите, не може да си го купим, не само олиото!! Нинова, Пределни цени, като в Сърбия Действай те, не се мотай Нинова!!!

    Коментиран от #49, #85

  • 46 Красимир Петров

    14 0 Отговор
    Г-жо Импексова,какво става с цените на хранителните стоки?
  • 47 САТЪРА НА ХАНА

    10 0 Отговор
    КАПИТАЛИЗМА НАЛИ БЕШЕ
    ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ..... МА ЧЕРВЕН ПАРЦА
    .... А СЕГА КАКА МИ ЦИЦОЛАНКА НИНОВА
    ... ПРИВАТИЗИРА ТЕХНИИМПЕКС
    ИМА МИЛИОНИ И ВИКА, ДАЙТЕ ДА ЖИВЕЕМ В КОМУНИЗМА НА МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ
  • 48 Размисли и Страсти

    15 0 Отговор
    Подкупена е. Държавата чрез обръчи от фирми мародерства парите на хората, по един долен и нехуманен начин! Не случайно Европейците казаха, че в България цари Корупция! Няма леви няма десни. Всички са един дол дренки! Нинова ще ви спасява. Мечтайте си...България е загубена кауза. Който може да се спасява!
  • 49 Държавата прави тази спекула

    13 0 Отговор

    До коментар #45 от "Корнелия, Сърбия наложи таван на цените":

    И се крие зад търгаша. Първо беше тока, сега бенза и олиото...после един бог и тия мошенгии знаят какво следва! Държавтаа е ПРОБЛЕМА! А ние сме овце. Жалкото е, че те го знаят и го използват срещу нас. Нарича се законов Геноцид!
  • 50 морков

    14 0 Отговор
    скъпа им другарко , да оставим приказките и да напишем закони срещу спекулата , или тогава рискуваме да останем без ; народни представители ; ?
  • 51 Корнелия , ние знаем че има

    22 0 Отговор
    Но на каква цена ??????? Олиото гони 7лева ............Това стана заради твоята некадърност
  • 52 Нинова, като в Сърбия, таван на Цените!!

    14 0 Отговор
    Не се Мотайте, гледай какво направиха в Сърбия, таван на Цените, Чули Нинова, Народа не издържа вече, Спекулата, Спекулата, а Вие гледате и Мишкари те!!!
  • 53 Бъдещ факт

    8 0 Отговор
    Днес в “думата е ваша” ще те ..ерат хората, лелче.
  • 54 Айде

    12 0 Отговор
    НЕ МИ ДЕКЛАРИРАЙ МА М@РШО!НАПРАВИ НЕЩО,НАЛИ МНОГО ИСКАШЕ ДА СИ ВЪВ ВЛАСТТА!
  • 55 Лесно е

    13 0 Отговор
    И преди този скок на цената на олиото то беше над 4лв. В Германия 1евро.
    Дребни душички , тарикатстват, ламтят за повече лъвчета. Спекулативни!
  • 56 За Бога

    17 0 Отговор
    Братя,не купувайте. Това е познат рефрен на комунистите,вече сме го чували. Добре,че не им вярваме,особено на Курнела.
  • 57 Гост

    17 0 Отговор
    Че кой казва, че ще свърши олиото? Хората се запасяват, не че ще свърши, а защото цената скача! Защо повтаряте едно и също гориво има, олио има , а не споменавате цените! Нямаше да има увеличение и при мобилните оператори, но увеличението е факт. Получих съобщение от тях и си платих сметката с увеличението. Не вярвам на приказки, а на факти.

    Коментиран от #61

  • 58 Гробар

    7 0 Отговор
    Лъжкиня
  • 59 Да да

    1 2 Отговор
    Имаше таван на цените рафтовете празни. Имаше и купонна система на държавна цена по две бутилки на човек редяхме се всички имаше и припаднали от чакане.
    Да отворим резерва това е добре но ако имаше постоянно
    Производство на олио продажна цена на държавна цена в достатъчно количество. Но когато няма тое само за няколко часа ще бъде изкупено и препродадено. И ЕФЕКТА НИКАКЪВ. ДРУГИЯ НАЧИН ДА ВНЕСЕМ НА ДОСТА НИСКА ЦЕНА И ВИСОКО КАЧЕСТВО В ДОСТАТЪЧНО КОЛИЧСТВА ДА ЗАДОВОЛИМ ПАЗАРА ДА РЕЧЕ ЗА ГОДИНА НАПРЕД. И МОЖЕ КОМБИНАЦИЯ ОТ ДВАТА ВАРИЯНТА. НО НИКОГА ОГРАНИЧЕНИЯ НА ЦЕНАТА С ЗАКОН НЯМА ЕФЕКТ. ПРОВЕРЕНО ПРИ ГН ЖАН ВИДЕНОВ И НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

    Коментиран от #72

  • 60 Пико

    12 0 Отговор
    Тъй като не сме пазарна,а мафиотска икономика сега е момента да се приема закон за спекулата След като производителя/вносителя/си определи цената търговците по веригата да имат право до 20 процента надценка всеки/равностойно на ДДС./На който търговец не му изнася да продава наркотици там пазара е свободен.
  • 61 цццц

    14 0 Отговор

    До коментар #57 от "Гост":

    С 4 лв. ми нарасна сметката днес в А1 и те на бензин и олио ли са г-жо Нинова. Нали уж немаше да увеличават цените, а договорът съм го сключил с тех преди година по други цени на услугата, сега си го променят без маето съгласие€ Вие какво направихте?
  • 62 Госпожа лъжа

    5 0 Отговор
    да те успокои, та да си спокоен...
  • 63 хехеххе блаженни са верващите

    6 0 Отговор
    хехеххехе права е Корнела, като няма с какво да купуваме ще има олио де така се бори инфлацията!!

    КАКТО КАЗВАШЕ ДИМИТЪР ПОПОВ В НАЧАЛАТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА "ЗА БОГА БЪЛГАРИ НЕ КУПУВАЙТА!".

    Така той се бореше с инфлацията, та и Корнела яко прави пачки сега!!
  • 64 АРЕС

    12 0 Отговор
    Кури как не спря да лъжеш и да разтягаш локуми Бе.
  • 65 ОСТАВ'КА, МА ТР'Ъ'ТКО

    7 2 Отговор
    ОСТАВКА И ЗАБРАНА НА ПУТЛЕРИСТИТЕ ОТ БКП
  • 66 хехеххе блаженни са верващите

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лека нощ":

    Пич може да си прав че го държи, въпроса е Корнела и Асенчо и Кирчо какво правят за да спрат спекулата!??
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 хехеххе блаженни са верващите

    9 0 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    хехехе, драга едно 4 членно семейство харчи бутилката от раз!
    Това е продукт без койт онеможеш да приготвиш нищо!
    А си е точно продукт от първа необходимост!
    Но нали сте модерни ядете не олио, л.....
  • 69 Кую

    11 0 Отговор
    Курнела, а защо е такава цената? Знаем че си на вазелин и не ползваш олио, но все пак.
  • 70 Любопитен

    12 0 Отговор
    Като няма проблем с петрола и газа ,защо цената се вдига,а хората не се запасяват?Има картели .но държавата не й се занимава,защото при падане на цените пада и ддс.
  • 71 ХА ХА ХА

    9 0 Отговор
    АБЕ ДРУГАРКО НИНОВА , ЕДНО ВРЕМЕ И ВАШИЯ ДРУГАР ПОПОВ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ВИКАШЕ : ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КОПУВАЙТЕ !!!! ЦЕНИТЕ РАСТЕЛИ ЗАЩОТО МНОГО КОПУВАЛИ ХОРАТА !!!! ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА ! ИДВА ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ И ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА ТОВА !!!!! ПАК ЩЕ ГЛАДУВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!!!
  • 72 хехеххе блаженни са верващите

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Да да":

    Глупости драги, има и другиначини това е методика и правила за формиране на цените на група хранителни продукти например!
    Има много начини, има напрамире държавинфирми които преработвата и правят олио и тогава да те питам какво ще стане
  • 73 Повтаря се едно и също от 30 г.

    10 0 Отговор
    Лъжи , лъжи , лъжи ......глад , глад , глад !!!!! До кога така???????

    Коментиран от #91

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ПулеФ

    4 1 Отговор
    Ама е много скъпо бе ......плондер
  • 76 proi4o

    6 1 Отговор
    "Корнелия Нинова успокои: В страната олиото няма да свърши, има достатъчно" .....Та паникьорите да си намажат задниците и да заспят щасливи !
  • 77 нНЯКОЙ СИ

    5 3 Отговор
    КАКВО СТАВА МИЛИ МИ ПЕНСИОНЕРИ, МАЙ ЗАПОЧНАХТЕ ДА ПЛАЧЕТЕ ЗА БОЙКО, АМА КАТО ХОДИХТЕ КЪМ УРНИТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ БЯХТЕ ГОЛЕМИ БАБАИТИ ???
  • 78 Тити

    9 1 Отговор
    Нинова не ставаш за този пост даже и за чистачка няма да те вземат. Картелите и спекулата са в разцвета си а вие какви правите едно голямо нищо
  • 79 Ясен

    10 0 Отговор
    Когато гладните са повече от ситите и Нинова ръси само-това е спекула,остава другото,а то вече...идва!
  • 80 БСП УПРАВЛЕНИЕ

    9 1 Отговор
    ОЛИО ИМА НА ВИСОКА ЦЕНА, НАРОДА ГЛАДУВА....БСП КОМУНЯГИТЕ СИ МЪЛЧА, СПОТАЙВАТ СЕ, КРИЯТ СЕ...ТЪРСЯТ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ
  • 81 НИНОВА, РАЗБИХА МЪ

    5 0 Отговор
    ТИЯ СПЕКУЛАНТИ. БЕЗПОМОЩНА СЪМ
  • 82 БОЮ ШАРЛАНА

    1 0 Отговор
    АЗ ЗЕЙТИН П..ЕХ, ША МА ТЪРСИТЕ ВИЕ МЕНЕ, НАЛИ ВЕ ,ТОМИСЛАВЕ ?
  • 83 1917

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лека нощ":

    Тази оправи левчето на мобилните оператори (то си написано в новите сметки) сега за олиото плаче. А бензинът и газът?????
  • 84 БСП УПРАВЛЕНИЕ

    7 0 Отговор
    МАГАЗИНИТЕ ПЪЛНИ, НАРОДА ГЛАДУВА, БСП МЪЛЧИ......ЩО ЛИ ??????
  • 85 БСП УПРАВЛЕНИЕ

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Корнелия, Сърбия наложи таван на цените":

    ТАВАН НА ЦЕНИТЕ И СТОКИТЕ ИЗЧЕЗВАТ ОТ МАГАЗИНА...НИКОЙ НЯМА ДА ПРОИЗВЕЖДА И ПРОДАВА НА ЗАГУБА....ДРУГАРЮ
  • 86 питам

    12 0 Отговор
    Не е въпросът дали има олио, а НА КАКВА ЦЕНА е олиото? Стига са се извъртали тарикатски- бензин има, олио има, храна има... ЦЕНИТЕ!!!
  • 87 ГТдр

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    ЕДНА БУТИЛКА Е ЗА ОКОЛО 7-10 ДЕНА. Който не готви, може да му стигне за месец. Друг е въпросът, че ще поскъпнат и готовите ястия, които се купуват или поръчват от гостилници/ кетъринг.
  • 88 Германия

    7 0 Отговор
    В Германия е 1 евро във лидъл

    Коментиран от #92

  • 89 Russia Default

    3 0 Отговор
    Ниновче,задава се вече...!✌️🇧🇬✌️🇧🇬✌️🇧🇬✌️
  • 90 евронюз

    3 0 Отговор
    Европа спира вноса на руски газ и нефт, олиото ще се използува за гориво за танковете. Призовава се населението да не консумира олио.
  • 91 ами

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Повтаря се едно и също от 30 г.":

    докато "демокрацията" изяде децата си.( по аналогия с Великата Френска революция).
  • 92 даамане

    4 0 Отговор

    До коментар #88 от "Германия":

    Така е и с маслото но там ако някой си вдигне изкуствено цените на нещо или го глобяват яко или го затварят за винаги а тук само бледи констатации а печалбата у джоба и т.н. ---- Как се псуват шофьорите в София?
    - От понеделник до петък на селянин, събота и неделя на майка!
  • 93 Пипи Чорапчето

    4 0 Отговор
    Да, бе, Нинова, уверихме се че има - и днес вече цената му беше 6 и кусур.
    За цената му иде реч, Нинова, не за наличността!
  • 94 Грую

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    Другарко ,вие сте сама само с котките.И наистина олиото за вас не е от първа необходимост. Но при мен ,положението е различно.Семейството ми е голямо и бутилка олио стига за два дни.ПОНИМАЕШ!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол