Last news in Fakti

11 Март, 2022 13:06 1 603 54

Радев: Русия може да спечели тази война, но не може да спечели мира. Не се печели мир с агресия

  • румен радев-
  • русия-
  • мир-
  • война-
  • агресия

Тези 40 лв. не се дават на украинските граждани, а се дават на собствениците на хотели и на места за настаняване, които могат да докажат, че осигуряват на тези хора храна и вода", обясни Радев

Радев: Русия може да спечели тази война, но не може да спечели мира. Не се печели мир с агресия - 1
Снимка: bTV

Румен Радев е на посещение в Русе и отиде до Кризисния център, където са настанени украински граждани в града.

"Голяма част от тези хора са с български произход и очаквам да бъде решен проблемът с бързото издаване на документи за самоличност на хора от нашата историческа диаспора. Те трябва да ползват всички права, които и българите", това каза президентът Румен Радев, цитиран от Dariknews.bg.

"Трябва да се подобри координацията. Това е на първо място. Украинските граждани питат къде могат да отидат и как могат да получат статут. Трябва по-бърза динамична връзка. Кризисният щаб е необходимо да дава по-добра информация, която да се получава в писмен вид. Очакваме в скоро време да има единен портал и да се раздадат листовки, в които да има цялата информация, като например - в коя Община могат да отидат", каза още Радев.

Относно 40 лв., които се дават на всеки украински гражданин, Радев коментира темата така: "Тези 40 лв. не се дават на украинските граждани, а се дават на собствениците на хотели и на места за настаняване, които могат да докажат, че осигуряват на тези хора храна и вода".

"Логично е да има среща между президентите на Русия и Украйна и се надявам тя да се осъществи. Войната не е решение. Русия може да спечели тази война, но не може да спечели мира. Не се печели мир с агресия", каза Румен Радев.

"Преговорите са решението. България има основание да претендира да бъде място за такива преговори, но това трябва да стане в координация с ЕС. Ние сме член на ЕС и трябва да търсим единен европейски подход. България беше включена в списъка с неприятелските държави, което смятам, че е едно неудачно решение", смята президентът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мозъчен тръст

    29 4 Отговор
    Това митко сърдитко СМС ли му го написа
  • 2 честен ционист

    36 12 Отговор
    Румбата май е забравил мотото "Бий, за да те уважават"

    Коментиран от #4

  • 3 Бита карта

    44 23 Отговор
    Вече не си президент на българите, а на украинците ли? Защо ще подкрепяме семейства на нацисти и бандеровци?

    Коментиран от #8

  • 4 Империализъм

    5 16 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    ... в действие!!! РФ империализма се стреми към т. н. "многополярност"- това че 5 държави няма да подкрепят мира не го интересува!!!! Важно е какво ще кажат останалите 186 държави!!!
  • 5 Ак Неделчев

    34 8 Отговор
    Румба,и ти си част от заговора против човечеството!.....На комунисти не вярвайте!...
  • 6 Мозъчен тръст

    39 4 Отговор
    А за нашите роднини няма по 40 лева за безработни г
  • 7 Българка

    16 40 Отговор
    "Русия може да спечели тази война, но не може да спечели мира. Не се печели мир с агресия", каза Румен Радев." Животът потвърждава това
    Но какво значи Русия да спечели тази война? Това е официална капитулация? А дали населението, което е загубило дома си, близки хора, работа, нормалния си живот, ще се съгласи с това? Питат ли се путинистите как ще държат в подчинение това населени, което иска възмездие за терора на нашественика? И питат ли се как ще излязат руските нашественици от Украйна?

    Коментиран от #31

  • 8 Болшевик

    11 20 Отговор

    До коментар #3 от "Бита карта":

    Комунизма го подкрепяме повече от 70 години....и какво спечелихме ?
  • 9 Ами

    33 4 Отговор
    То мира никой не го е спечелил, у Югослявия още мразят американците
  • 10 Връткаш ли

    27 1 Отговор
    палачинката Плешо? Изпече ли я добре от всички страни???
  • 11 Тошо

    33 5 Отговор
    ПРОСТ ТА ЧАК ДРЪНКА НА КУХО,СКРИЙ СЕБЕ ПОД ПОЛАТА НА ХЕРОТО АМЕРИКАНСКО.
  • 12 0000

    35 3 Отговор
    По полека с квалификациите, че виж какво ще остане от украйна. И много жалко че президентът в който вярвахме се оказа предател.
  • 13 киpтак

    29 3 Отговор
    оставка фатмак проcт!
  • 14 Кинжал

    39 7 Отговор
    Така наречената държава Украйна отдавна е завладяна от паравоенните фашистки формирования, които държат в страх и подчинение както нормалните хора така и политиците им, включително и президента им. Англосаксонците са създали на тази територия едно чудовище по подобие на ислямска държава, което вече не могат да контролират. Доста лидери от Западна Европа усещат , че в момента подкрепят един фашистки режим извършил хиляди престъпления, а цената за това ще бъде платена от самите тях и сега се чудят как да излязат от ситуацията сухи, но явно няма да могат и ще потънат заедно с тази пропаднала и обречена държава. Нашите политици , за съжаление, са само едни платени клакьори без мисъл за поданиците на тази държава. Чакайте да видите какви ще ги говорят, когато цялата истина излезе наяве!
  • 15 Тра-ла-ла

    29 2 Отговор
    Е как да не се печели? Нали американците толкова години именно с войни и агресия налагат мир по света? Да не го смъмрят пак от американското посолство?
  • 16 горски

    22 0 Отговор
    Само дето спечелилите войната ,освен че режат баницата, пишат и историята...
    Ако Хитлер беше спечелил ,тези които щяха да оцелят ,щяха да му правят паметници и щеше да е спасителя на човечеството....
    Добе ,че сме смъртни с кратък живот.Иначещяхме да гледаме този филм/войната-свободата/стотици пъти,само че с различни герои.Не че ,ако се чете история безпристрасно,няма да се стигне до същите прозрения..

    Коментиран от #19

  • 17 Прокопи

    20 3 Отговор
    Спирам да пия алкохол, защото в "онова" състояние може да изтърся подобна глупост, като зеленото чорапче и после като ми го припомнят много ще ме е срам...
  • 18 asd

    19 0 Отговор
    Всички права? Първо си помислете дали ще гласуват за вас!
  • 19 Иван

    8 29 Отговор

    До коментар #16 от "горски":

    Русия никога не са печелили нищо през живота си.

    Коментиран от #49

  • 20 ГенТрябваТоваТрябваОнова

    13 5 Отговор
    Няма промяна на ген Трябва. Кога ще срежеш лентата за нещо направено, да раздадеш пари от джипа, самолета, каквото "караш" или ги складираш. Ща се окаже, че чекмеджето ти е като самолетен хангар.
  • 21 дада

    26 2 Отговор
    Румбата си мели едни и същи реплики. Само с неутрална и демилитаризирана Украйна ще има траен мир в Европа. Алтернативата я видехме последните 8 години в Донбас.
  • 22 Българина

    21 1 Отговор
    радев, това американските президенти не го знаят, защото няма такъв който да не водил война..
  • 23 Рап

    5 18 Отговор
    Браво,Мунчо най после каза нещо смислена!
  • 24 Ще анихилира

    12 1 Отговор
    На Русия МИР с Франкенщайна на НАТО,т.е. Антирусия ... не и трябва. Антирусия ще анахилира по законите на физиката.
  • 25 Русофил = Мазохист

    5 20 Отговор
    Това се отнася до всички поддръжници на Путлер!
  • 26 Много скоро

    2 12 Отговор
    Много скоро, да кажеш, че си руснак, ще е като да кажеш, че си германец след Втората световна война!
  • 27 Баш майстора

    15 0 Отговор
    Американо-канадска подлога
  • 28 Смех

    16 2 Отговор
    Дали? На война се ходи ако искаш да имаш мир.. А украинците със агресията си в Донбас 9 години си навлекоха това нещо.... Агресията е напълно оправдана, когато думите не помагат идва секирата...

    Да цитираме ли Крум или сами ще се сетите...
  • 29 Гай Турий

    15 1 Отговор
    Гласувал съм за Радев 2 пъти.
    На пръв поглед е прав. Но това е от прима виста. Но когато дава оценка като държавен глава, следва да постъпва най-мъдро, да познава в развитие историята на въпросите и конфликта в страната окраина. Ако нещата се знаят в историческата им дълбочина, тогава би се изразил обратно на това.
    За съжаление общата картина на познанията на съвременниците ни е подобна. Сякаш историята започва с тяхното раждане. Който не знае миналото и историята, днес той не може правилно за себе си, в случая и за държавата, да оцени събитията, не може правилно да ориентира в бъдещето своите постъпки и решения.
  • 30 Перпендикулярно

    1 6 Отговор
    Изказването е мъничко кофти..Мецана била недоволна, че я обиждат.
  • 31 Смех

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    А пита ли се НАТО и Америка и всички вие наотвисти какво извижяват хората във демократично бомбандираните държави като Сирия,Либия,Ирак,Авганистан,Сомалия и още много други... Или чакай пука ни само когато те са бели... Не си ли една голяма лицемерка да ръсиш тия глупости при условие, че от другата страна е същото и точно другата страна подклажда тази война вече десетилетие... И сега продължава да налива масло в огъня.. ТИ изпусна ли факта че имаш един инсталиран нацист чиято цел е да провокира руската агресия, който беше брутално излъган за да създаде предтекста за войната...

    Коментиран от #34

  • 32 А нещо за мира в

    15 0 Отговор
    Сирия и Афганистан? Как станаха там нещата..мирно или чрез избиване?
  • 33 Парите по Плана закъсняват, спрени фонд.

    8 1 Отговор
    Достатъчно основание за БУЛекзит и членство в Евразия. Трябва да с е при силните, а не при пиявиците...
  • 34 Аре

    2 10 Отговор

    До коментар #31 от "Смех":

    И тази опорка на путин е знаем, само нещата са доста различни, нали?
  • 35 123

    15 1 Отговор
    Ти къде беше на 3-ти март бе АнтиБългарино Натовски :) Що се скри като лалугер!? Дори Мамин Киро излезе по-голям мъж от теб, а дори в казарма не е ходил :)
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Име

    12 2 Отговор
    Мдаа видяхме от Украйна че мира не се печели с агресия. 8 годин агресия в Донбас не им донесе мира на укрите
  • 38 Оставка лакей на САЩ

    12 2 Отговор
    Оставка подлогоамериканска.На нас подметки не ни трябват,още повече на ръководни постове.Показа ли си същноста лакей на САЩ.Как пък всички виждате война и агресия от 10 дена а сте слепи и глухи цели 8 години от както почна войната.Прибрахте семействата на Бандеровци и Азовци,които са фашистки елементи и да им плащаме по 100 лева на ден за пълен пансион а българския пенсионер едав свързва двата края със 5 лева на ден.И най добре всички от това правителство и президенство,да си затваряте мръсните усти,защото ни вкарахте в такъв филм,от който скоро излизане няма, докато сме в НАТО и ЕС.Ако сега сме на дъното по всичко, сега започваме да копаем под него.Изглежда в Колониална Евртопа са останали само две държави,които хем ще спечелят от конфликта,хем си запазиха морала и достойнството,за да не се връзват на лъжите нито на САЩ нито на фашистите от Украйна.Това са Турция и Сърбия а за всички останали папагали бухалка между очите
  • 39 Шумен

    12 0 Отговор
    Ах какъв долняк ще излезеш ти, и ти май си се попродал ми се струва
  • 40 РАРО

    12 1 Отговор
    Ех Радев съжалявам,че съм гласувал за тебе. Русия винаги е печелила войната, а това е и мирът.След Втората световна война която спечели СССР имаше поне 45 -50 г. мир в Европа.
  • 41 Иван

    13 1 Отговор
    Враговете на България са на Дондуков 1 и Дондуков 2, ОСТАВКА!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 БАДЖО

    3 1 Отговор
    ФАТМАКЪТ ОТИД€ В РУСЕ,
    А Д€$И МОЯТ $И НАХЛУЗИ!
    ОПА$НА € БУРГА$КАТА МАТА ХАРИ,
    ОПРАВЯ И ГО$ПОДА И ДРУГАРИ!
    ЗА$ЛУЖ€НО € ПЪРВА "дама"
    $ПРАВЯ $€ НАВ€ДНЪЖ $Ъ$ ДВАМА!
    ЗАВИЖДАТ НИ ЗА НЕЯ цру и КГБ,
    ТЕ НЯМАТ СИ ТАКВОЗ О$ТРИ€!
    ТУЙ КАДЪР € НА Б$П€,
    ПАДН€ ЛИ И- ЯД€,КРАД€, €.€!
  • 44 3858

    3 0 Отговор
    Жалка личност се оказа този клетвопрестъпник.Бягай се гушни при културистката Деса.
  • 45 коментар

    1 1 Отговор
    А САЩ спечелиха мира в Афганистан, вероятно?! Искам да знам защо войните водени от САЩ са "справедливи? За мен всяка война е страшна, но двоен аршин и промиване на мозъци е също толкова страшно. Страшно е и да има един световен властелин на пръстена - САЩ. А ние точно на там вървим. Нека да не забравяме, че Путин стана "най-големия световен диктатор" според САЩ след като блокира в ООН нападението над Сирия от САЩ и НАТО. И ако на някой наистина му пукаше за хората, независимо в коя точка на земята са, щеше да се противопоставя на всяка война, а не да има избирателна позиция и да се напъва да ни обяснява, че имало разлика във войните, защото видите ли Садам Хюсеин и Милошевич били "диктатори", а сегашната информационна диктатура на Запада е повече от отвратителна. Ами ако тези, които защитава Радев бяха наистина демократи, нямаше да се плшат от руската пропаганда. Силно разочарование е Радев. Жалко, поредната мижитурка и подлога.
  • 46 Светослав

    2 0 Отговор
    Не виждам юмрук.Доста фирми спряха да строят на зелено,цените са у2465бийствени!До кога!!
  • 47 Екг фх

    2 0 Отговор
    Бай Ганю се мисли за голям тарикат. Значи ще слуша САЩ да прави напук за Русия, но Русия да му дава суровини за икономиката. Тарикат бай ганьовски. Само че наиси.

    Коментиран от #52

  • 48 яая

    3 0 Отговор
    Президента Радев го играе и тако и вако, но не става така.

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Очевидно

    0 0 Отговор
    Президентът нарушава препоръките на ООН като използва думата "война". РФ не от добро е започнала тази операция, но ще я завърши с мирен и кротък съсед. НАТО ще се скатава или ще го гази мечка.
  • 51 Играе той

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "яая":

    Ако бяха играли и татко и вако когато тя ваше нямаше турците(също членове на НАТО) да ни засрамват седмици наред с адекватен политически подход, но уви
  • 52 Ми като се

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Екг фх":

    пъчим баш когато и баш където не трябва не само че суровини няма да има ами тежки последици чакат БГ с оглед на без граничната любов и подкрепа струяща в очите ни от увиснали европейски и евроатлантически п.......

    Коментиран от #53

  • 53 Партньори..

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Ми като се":

    Да не се чуди някой кво пише
  • 54 По рано роден

    0 0 Отговор
    Войната и мира се движат заедно ръка за ръка - спре ли войната започва мирът и обратното , краят на мира е начало на войната Борбата за мир е война срещу подстрекателите а не само срещу воюващите Сеирджиите и подстрекателите са също виновни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол