Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Март, 2022 19:09 2 221 30

Антоний Гълъбов: Руската федерация е нещо съвсем различно от представата за Русия

  • антоний гълъбов-
  • украйна-
  • политолог-
  • русия

Нито екипът на г-н Путин, нито взимащите решения в Кремъл, търсят стратегическо решение, смята политологът

Антоний Гълъбов: Руската федерация е нещо съвсем различно от представата за Русия - 1
Снимка: БГНЕС

"Мерките няма да окажат пряко влияние върху хода на бойните действия".

Това заяви политологът Антоний Гълъбов пред участниците в онлайн дискусията "Последиците от войната в Украйна“

Още новини от Украйна

Той говори как според него ще продължи хибридната война, след края на реалната. Разговорът е организиран от Европейски институт и центровете Европа Директно във Варна, Дупница и Русе.

Гълъбов обърна внимание, че навлизаме в нова фаза на противопоставянето и сме далеч от решенията. Предстои да се сблъскаме с търсене на нови теми в пропагандната война, опити хората да загубят ориентация, смята той. Най-младите нямат памет за развитието на постсъветското пространство и именно те са целта в момента, посочи социологът.

"Искам да кажа нещо много ясно - няма Русия, ние се намираме пред един свят, който е Руската федерация, която е нещо съвсем различно от представата за Русия", коментира Антоний Гълъбов.

По думите му хибридната война използва, особено в страни като България, рефлексите спрямо царска Русия. Според него силното послание, че Русия е сама срещу света, че е заобиколена от врагове, е дизайнът на тази война. "И още - в случая "Русия" се използва като хибриден инструмент така, както "Ислямска държава - не е нито ислям, нито държава, когато кажете Ислямска държава, Вие усилвате ефекта на хибридната война“, добави Гълъбов.

"Вторият много важен елемент, отбеляза той, е че психологическият портрет на Владимир Путин не ни казва нищо, той не ни е достатъчен да противодействаме ефективно на това, което виждаме. Не неговата психика е въпросът, става дума за системата - олигархичен режим, и ефективното противодействие включва и това", подчерта социологът.

"Нито екипът на г-н Путин, нито взимащите решения в Кремъл, търсят стратегическо решение", коментира Антоний Гълъбов. "Тук няма сценарий за установяване на мир, няма какъвто и да е опит да се създаде представа за това как ще бъдат уредени чисто човешките отношения след края на активната фаза на войната", обясни още той.

Русия ще изгуби целия свят, не само Украйна, така д-р Александър Стрелков, старши преподавател в университетския колеж "Еразъм", вижда последиците за Русия от войната в Украйна. Според него няма да има и бъдеще за Русия по същество, всякакъв потенциал за икономическо развитие ще бъде, ако не разрушен, то поне затруднен чрез политически и икономически разпад, руснаците ще обеднеят много, ще има вероятно и социални протести. Но дотогава хиляди украинци и руснаци ще загинат, това е достатъчно реалистичен сценарий, подчерта Стрелков.

Ще кажа, че санкциите не работят много, посочи още той. Западните сили трябваше да наложат санкции, защото в противен случай конфликтът веднага щеше да се разрасне, но същевременно с това те са без прецедент, по-строги са от тези към Северна Корея например, допълни той. Режимът няма да чува санкциите и протестите, нещата ще започнат да се променят само, ако инициативата дойде от апарата, повече съсловия излязат и кажат "не", обясни Александър Стрелков.

Той прогнозира, че по отношение на икономическата и социалната стабилност Русия ще се сблъска с много предизвикателства - не толкова с газовите доставки, а проблемът ще са военните, войниците, които ще бъдат използвани за "пушечно месо". Това в основни линии води до граждански размирици, но за момента не виждам положителен изход, смята Стрелков. Оттеглянето на руските войски би бил чудесен сценарий, но не е реалистичен и няма да се случи при сегашното руско ръководство, обобщи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    33 11 Отговор
    И този не вдява !!! Няма руска федерация , няма Козяк ! Има едно държави , които стрижат целият свят !!! Не разбира този , че гледа театър !!!
  • 2 име

    44 12 Отговор
    Аман от гербави подлоги, стига ни припомняйте, че съществуват.

    Коментиран от #18

  • 3 Optimist

    41 7 Отговор
    Този е от разбирачите :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лицемери

    41 11 Отговор
    Толкова глупости на квадрат казват Гълъбов и Стрелков,че не е за вярване! Как е възможно възрастни хора да се правят на глупаци,или са такива? По-скоро са продажници за 30се сребърника!
  • 6 Има

    27 6 Отговор
    един вид морски организми които напоследък са плъзнали и в медиите на бг това са мекотелите
  • 7 КВО СТАА ТУКА БЕ ПЕ'Д'АЛЕ И КОПЕЙКАДЖИИ

    16 32 Отговор
    НАДЪХВАТ Е ЛИ СЕ ОТРЕПКИ ИЛИ ВИЕТЕ ОТ БЕЗПОМОЩНОСТ И ЗЛОБА?!?
    фУЙ ЗА ПУТЛЕР 😂

    Коментиран от #10, #11, #26

  • 8 мисирка

    27 7 Отговор
    Този "социолог" все повече ми заприлича на тъпоъгълника от Банкя.
  • 9 !!!?

    17 18 Отговор
    Държава Россия няма. Няма и росска нация. Това което путинофилите наричат Русия се нарича РФ Росска федерация съставена от повече от сто държави и народности, една от които е брацка Чечения с росския патриот Кадиров !!!?
  • 10 Ние сме много

    25 5 Отговор

    До коментар #7 от "КВО СТАА ТУКА БЕ ПЕ'Д'АЛЕ И КОПЕЙКАДЖИИ":

    Вижте ни по телевизиите. За един пробит цент всички телевизии обикаляме.
  • 11 Зззз

    15 9 Отговор

    До коментар #7 от "КВО СТАА ТУКА БЕ ПЕ'Д'АЛЕ И КОПЕЙКАДЖИИ":

    Явно стената на училищната тоалетна ти липсва ,на която да пишеш мръсотии,но то при пубертета е така.
  • 12 джаба

    16 5 Отговор
    при този квазимод0 главата няма връзка с останалото тяло
  • 13 mi6osp

    11 7 Отговор
    Специалната операция е е специално за Украйна.
    Украйна е тактическа цел.
    Стратегическите цели са други.

    Коментиран от #16

  • 14 ...

    14 23 Отговор
    Руската федерация е агресор, а Русия е смрад. А руснаците си живеят манталитет като от комунизмунистическо време, с много малки изключения, и които изключения или са отровени, или са в затвора...
  • 15 Пламен

    13 21 Отговор
    Сценариите са много, ясно е само едно, русия губи войната
  • 16 mi6osp

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "mi6osp":

    ...операция. не е специално за Украйна...
  • 17 Последно социологическо изследване

    12 15 Отговор
    Въпрос,..Подкрепяте ли Войната на Путик в Украйна?"
    ДА ----------- 16% РУБЛАДЖИИ И ПУТЬОРОБИ!!!
    НЕ --- 62% .... БЪЛГАРИ ПАТРИОТИ!!!
    ... КОЛЕБАЕЩИ СЕ----22%

    Коментиран от #22

  • 18 No name

    8 13 Отговор

    До коментар #2 от "име":

    Аман от червени кухи кратуни.

    Коментиран от #21

  • 19 9689

    16 4 Отговор
    Вече няма да има един командир и другите като будали да изпълняват. Европейските лидери са слугинаж.
  • 20 Горно Уйно

    2 1 Отговор
    Конь, що салатен!?
  • 21 Зззз

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "No name":

    Е не са като кантящите

    тенекиени"терминаторски" кратуни кънтящи на кухо.

    Коментиран от #29

  • 22 Спасов

    8 15 Отговор

    До коментар #17 от "Последно социологическо изследване":

    Браво на интелигентните Българи!
    Путьофилчетата са простолюдието

    Коментиран от #30

  • 23 Centyrion

    12 3 Отговор
    То като Българските политолози ,нямат нищо общо с България!!!
  • 24 bibi

    8 3 Отговор
    Спрете трубадури Бокови, времето ви приключи. Харчете тихо корупционните средства.
  • 25 Да,бе

    6 1 Отговор
    То и ти си нещо различно от представата за нормален човек,но е очаквана реакция,когато осъзнаеш безполезното си съществуване.
  • 26 Аз за цял ден

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "КВО СТАА ТУКА БЕ ПЕ'Д'АЛЕ И КОПЕЙКАДЖИИ":

    в сайта по голям про с так от теб не намерих.Ако нямаш нищо в главата,по добе си мълчи ,вместо да се излагаш.Но то това не се отнася само за теб,а за всички психично болни оли го френи,амерски подлоги.Никаква мисъл,само отрицание на очевадното.Жалки продажни коп...та
  • 27 Черен гарван

    4 3 Отговор
    Тоз черен гарван грачи грозно,зловещо... шорошни псета и вълци вият в полята...
  • 28 бирхалето

    1 2 Отговор
    Кой дава думата на плазмодия стратег? Утре ще обърне палачинката, щом се разбере кой печели!!! Какъв социолог е тоз стратег, щом не коментира забраната за Достоевски и Чайковски? НУЛЕВ!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове