Last news in Fakti

17 Март, 2022 14:01 2 181 31

Фондация “Македония” поиска от парламента избиването на цивилни в Украйна да бъде обявено за геноцид

  • фондация македония-
  • народно събрание-
  • парламент-
  • никола минчев-
  • украйна-
  • русия-
  • геноцид

"Молим Ви да предложите за гласуване от Народното събрание на Република България декларация за обявяване на нападението на Руската федерация като военно престъпление и като геноцид избиването на цивилни граждани и деца от руската армия на територията на Република Украйна”, пише фондацията до Никола Минчев

Фондация “Македония” поиска от парламента избиването на цивилни в Украйна да бъде обявено за геноцид - 1
Никола Минчев; Снимка: БГНЕС

Нападението на Русия над Украйна да бъде обявено от парламента ни за военно престъпление, а избиването на цивилно население в Мариупол, Харков, Киев и други украински градове - за геноцид над украинското общество. Предложение за гласуване на такава декларация от Народното събрание отправи днес Фондация “Македония” към председателя на Парламента Никола Минчев.

“От 24 февруари до момента сме свидетели на мащабна военна агресия на Руската федерация над суверена държава и нейното общество. Република Украйна отбранява териториалната си цялост и живота на своите граждани след вероломното нападение на Москва. Над 3 милиона са бежанците от Украйна - жени и деца, до този момент. ООН очакват в следващите дни броят им да надхвърли 5 милиона души. Международният наказателен съд започна разследване за военни престъпления на руската армия на територията на Украйна, с определение за извършен геноцид над цивилни в градовете Харков и Мариупол. През вчерашния ден (16 март 2022 година) Съветът на Европа изключи Руската федерация като член на Съвета заради военната агресия над Украйна”, пише Фондация "Македония” в писмото си до Никола Минчев.

“В тази връзка и с оглед на това, което ежедневно виждаме, че извършва руската армия в Украйна - убийствата на хиляди цивилни, включително деца и новородени, бомбардировки над болници, училища и прочие, Ви молим да предложите за гласуване от Народното събрание на Република България декларация за обявяване на нападението на Руската федерация като военно престъпление и като геноцид избиването на цивилни граждани и деца от руската армия на територията на Република Украйна”, настояват те.

“Ние от Фондация “Македония” вярваме, че европейското и демократично развитие на нашата родина Република България, задължава нашето общество да осъжда военна агресия над цивилни и деца, както и нарушаването на териториалната цялост на суверени държави”, завършва настояването си Фондация “Македония”.

“Режимът на военнопрестъпника Путин винаги е подкрепял антибългарския македонизъм”, категорични са от Фондация “Македония”.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    37 5 Отговор
    Ами започвате! Ама започнете от Порошенко : " Нашите деца ще ходят на училище , а техните ще се крият под земята !" ‼️‼️‼️‼️‼️
  • 2 ЗараZa

    49 7 Отговор
    Още един плъх на хоризонта
  • 3 Бай Благой

    48 7 Отговор
    Тия хора са изтрещели напълно!
    Изобщо не знаят значението на тази дума...
  • 4 Явно

    48 4 Отговор
    наистина пролетта идва щом всякакви земноводни се активизират
  • 5 123

    54 3 Отговор
    ТОВА НА 2 МАЙ 2014Г.В КУЛТУРНИЯ ДОМ В ОДЕСА КАКВО БЕШЕ .ТОГАВА ЗАЩО НЕ НАДИГНАХТЕ ГЛАС

    Коментиран от #12

  • 6 ТаУмВзе

    45 4 Отговор
    Щом и маке ни реди и заповядва, за какво да имаме политяги от козяк?
  • 7 Сандо

    44 4 Отговор
    Може би е полезно тия хайдуци да научат,че в Донбас и Луганск живееха граждани на Украйна,които от 2014 година бяха системно и безмилостно избивани от собственото си правителство,базирано в Киев!Това,че тия са невежи послушковци и лизачи на задокеански мокасини в никакъв случай не ги оправдава,а само показва уродливостта и аморалността на лакейството им.
  • 8 Иванушка  🇷🇺

    40 2 Отговор
    Малиййй тоя шаран как е стиснал джуки като Глафна Пираня. Нека първо да обявим за Украински Геноцид :

    1. Българинът инж. Иван Милев – жив изгорял в Одеса на 2 май 2014 деятел на българската общественост

    2. Българинът Александър Николов – кротичък протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014

    3. Български културен дом опожарен до основи в Одеса на 2 май 2014

    4. 15 български флагове изгорени в Киев на 7 юли 2015 пред визитата на Българския Президент

    5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград – поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя багра на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към локалните българи „чемодан – вокзал – София“

    6. Българинът Василий Кащи – обществено грубо пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017

    7. Първият акт на преварата в 2014г. – анулацията на законите гарантиращи права на българския език.

    8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 с цел да изгубят българите мнозинстното си в тях, интернационално наказано с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 година

    9. „Закона за коренните народи“ от 1 юли 2021 година жестоко дискириминиращ живеещите от епохи там българи.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 SH BG

    35 2 Отговор
    Двете измислени "държави" - Крайна и Западните покрайнини... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 11 пьешу

    23 1 Отговор
    като гледам, някой иска да го... подаде на нацитата в 404. цивилни там избиват основно те.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Уф.. аман

    28 2 Отговор
    Моля, Боже, прибери си верисиите, много станаха. Куцо, сляпо и сакато се изредиха да дават акъл и да се пише по- ... католик и от Папата.
  • 14 Некой си

    30 1 Отговор
    Да питам само.
    Къде бляха от фондация "Македония" през 2014 година?
    А през 2015 година?
    А през следващите 6 години?
    От къде изплуваха толкова много метанови мехури?

    Коментиран от #17

  • 15 Българин

    29 1 Отговор
    Няма как България да ви е родина,а да се казвате "фондация Македония".Слушайте какво разказват украинците,успя ли да избягат от Мариупол!Тогава умувайте.
  • 16 фбр

    20 2 Отговор
    МакеДонски шовинисти = украински нацисти -2014 г.
  • 17 С.П.

    20 0 Отговор

    До коментар #14 от "Некой си":

    Та за тези години, които споменаваш, още ги е нямало от фондация "Македония". Регистрирани са миналата година - 2021 г., пресни, пресни. За справка - Търговси регистър, ЕИК 206490940.
  • 18 Отговор от НС

    2 17 Отговор
    Съжаляваме, но това няма как да стане, тъй като парламента ни е путинофилски.
  • 19 Путин

    8 7 Отговор
    Македонците измислиха азбукВата!
  • 20 Поразен съм

    14 2 Отговор
    А избиването на 14,000 в Донбас от украинските нацисти какво е! Македонците на страната на бендеровците ли са? Позор за такива македонци!
  • 21 Абе,

    12 2 Отговор
    джендърче,а кога ще признаем геноцида над Виетнам,Ирак,Либия,Сърбия и мн.други/да 80 държави/,от господарите ти ?!
  • 22 УСА боклук

    8 2 Отговор
    Не знам защо за мен македонец олицетворява тиква.
  • 23 Тодор Ганчев

    2 2 Отговор
    Вы, правители Болгарии моей!!!
    Вы должны каждый год на Великден носить каравай России, как кресной носит кумица!!!
  • 24 chi

    4 2 Отговор
    Фондация “Македония” по ми прилича на фашистка организация!
  • 25 Наждак

    2 1 Отговор
    Николчо , пиле младо , изправи се и започна нарежданията ! Каква фондация "Македония" бе в България ! Прочети кой първо създаде държава в Македонските земи - Кубер , син на Кубрат създава Малка България ! Впоследствие потъпкана , асимилирана . Как всички по света с години си затваряха очите за бедствията над хората в Украйна и в други страни и откъде идат , кой ги дирижира ! Как решавате съдбата на народите без да ги питате ?! Щом харесваш западната агресивна , завоевателна политика , отивайте с Киро на Запад - той ливада , ти хълм до нея / за планина не ставаш ! / . Без тези Егоцентрични нагаждащи се правителства обикновените хора от народите по ще се разберат , не мислете , че са глупави и да ги дърпате на коневръз !
  • 26 Тра-ла-ла

    6 2 Отговор
    За цивилните българи, които украинците избиваха ли става въпрос???
  • 27 Даа ама нее

    5 1 Отговор
    Е па я сам македонец и не признавам никаква фондация с име Македония. И за тая Европа де ревете, и е през оная работа за Българската история.
  • 28 Хихата

    1 2 Отговор
    A, не мой тъй, геноцид е имало единствено върхо евреите! Това си е тяхна запазена марка и точка! Кой смее да се мери с тях мммм?
  • 29 един от стадото

    2 2 Отговор
    днеска фондация утре партия. Един файтон с латерна по средата. И всяка заран преди да влязат в студията минават през Козяк да им навият пружината. Очаквайте скоро
  • 30 Баба

    2 0 Отговор
    Не искам да гледам кадри с огромна болка и тъга и сълзи в детски очи Виновните се крият а хора с разбит живот се заблуждават а истината се Прикрива докога
  • 31 Истинското

    1 0 Отговор
    име на това соросоидно НПО криещо се зад т.н. фондация,не е "Македония",а "АнтиБългария".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове