Last news in Fakti

27 Март, 2022 12:04 4 063 26

Кадиев: ГЕРБ няма интерес от връщането на Божков

  • георги кадиев-
  • герб-
  • интерес-
  • връщане-
  • божков

Арестът на Бойко Борисов е недобре свършена работа, дори напротив, героизирал го е, смята финансистът 

Кадиев: ГЕРБ няма интерес от връщането на Божков - 1
Снимка: БНТ

Финансистът и бивш депутат от левицата Георги Кадиев бе привикан на разпит в прокуратурата като свидетел по сигнала на Васил Божков срещу политици от ГЕРБ. В "Денят започва с Георги Любенов" Кадиев обясни, че причината са отношенията между управляващите и бизнесмена през 2014 г.

Георги Кадиев, тогава депутат, внася законопроект за хазарта, който не е приет от управляващото мнозинство. Месец по-късно се приема алтернативен законопроект на Менда Стоянова и други двама депутати.

"В този един месец се състояха разговорите между Васил Божков и Бойко Борисов. Законопроектът на Менда Стоянова даде възможност хазартният оператор да избира по кой член да се облага, от което Васил Божков се е възползвал в продължение на 5 години. Ако Комисията по хазарта 5 години не е забелязала това, значи има проблем в тях", обясни Кадиев.

Според Георги Кадиев е невъзможно Васил Божков да бъде свален от червената бюлетина за издирване, но ако се прибере в България и бъде съден, вероятно ще има развръзка по казуса.

"Имам усещането, че предните управляващи нямат интерес нито Божков, нито Цветан Василев да се върнат в България. Ако те дадат показания, вероятно ще кажат неща, които на много хора не са приятни. Важно е и дали имат някакви по-солидни доказателства - аудио, видеозаписи. Причината аз да излизам и да говоря за тези неща е защото никога е съм имал подобен тип разговори с Васил Божков. Срещал съм го веднъж през 2006 като заместник-министър, когато пак му вдигнахме данъка", заяви Кадиев.

Арестът на Бойко Борисов е недобре свършена работа, дори напротив, героизирал го е, смята Георги Кадиев.

Финансистът коментира и задълбочаващата се енергийна криза:

"Цената на тока за бита се определя от микс от различни производители. Ако дадете по-голяма тежест на енергията от АЕЦ "Козлодуй", цената дори би паднала, но това ще е загуба за АЕЦ "Козлодуй", която иначе би продала енергията на свободния пазар. Най-големият проблем е цената на газа, защото виждате, че Русия каза: "плащайте в рубли", Европа отказа".

Той подчерта, че сегашното правителство не е предприело нито една нова мярка за компенсиране високите цени на електроенергията.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божков

    10 2 Отговор
    Цена,смени си бельото,идвам си!
  • 2 Защо

    16 1 Отговор
    Ти имаш ли интерес ?
  • 3 мръсник голям

    23 2 Отговор
    Ах ,и този каква астия е !!! Женка му вади милиони кинти от фотоволтаици ,а той правеше законите за себе си !!
  • 4 ТаУмВзе

    13 7 Отговор
    Абе кукумявки, къв герб и кире тортата с козунак бре. Руснаците Трябва да дойдат за Профилактика на АЕЦ Козлодуй. Което няма да стане. Робът овца ще мизерува още по Злокобно. Само това е Сигурно!
  • 5 Анализатор

    9 9 Отговор
    за всички българи е ясно, че мутрата рекетира всички големи бизнеси в страната.
    Мутрата - Борисов, в типичния за него стил едновременно е рекетирал и получавал такса спокойствие от Божков.
    Това са пачките, които видяхме на снимките в нощните шкафчета. Може да се провери по серийните номера на банкнотите, които по принцип в банките се описват при такива големи кешови плащания. Но прокуратурата пасува.
  • 6 Оставко

    14 6 Отговор
    А, бе стига вече с Дубай 2години стават и той управлява държавата. За да си оправи парите, ние хората затънахме в тинята и глада.
  • 7 Centyrion

    11 9 Отговор
    Те нямат интерес от много неща,но след смяната на ВСС и на каската,Божков може да се върне,а Тиквата и Горанов
    да избягат!

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    9 2 Отговор
    Не ми се фръцкай по медиите като просто Кирчо да ръсиш глупости,ами ни разкажи за Иванчева,колко ти отчисли на теб и за бизнеса на съпругата ти.
  • 9 оня с коня

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Centyrion":

    Ти не разбираш - Божков ВИНАГИ и по всяко време може да се върне в БГ,а дали ВСС в сегашния му Състав или Гешев ще бъдат на сегашните си Позиции или Не,това няма никакво значение за Черепа - ще бъде осъден на МНОГО ГОДИНИ затвор.
  • 10 Реалист

    9 2 Отговор
    Къв анализатор си ти не, червен трол?! Че и от името на всички българи говори, мишката?! Пачки, кюлчета, тролски акции, знаем ви, знаем и кой ви плаща... Мафията в лицето на Божков и Василев разбира се! За серийни номера на банкноти от фалшива снимка ми говори...няма ги номерата, замазани са умишлено, глупако! От този дето ги е подхвърлил за снимката...аре бегай за стинки от Божков!
  • 11 Закриваи

    8 0 Отговор
    Поне признаваш , че вие от клалицията имате е който плаща той поръчва
  • 12 Коста

    9 3 Отговор
    На Кадиев защо ли му давате думата въобще?! Та нали е от червената олигархия на Фатмака, какво очаквате да каже...
  • 13 Сър Пичук

    12 1 Отговор
    За всички забравили - първото постановление, което премиерът на БСП Орешарски подписа, беше да се разреши на лотариите на Васил Божков онлайн залагане. Явно това е било най-важното и най-спешното за държавата в момента.
    Или за БСП и лично Орешарски?!?!?!
  • 14 !!!?

    10 2 Отговор
    БСП - Ритона на Черепа !!!?

  • 15 Кадиев

    9 0 Отговор
    Защо не кажеш, че като зам.министур на икономиката напусна скандално поста като се скара с Орешарски, тъй като му вдигнахте на Божков данъка, а той посети Орешарски и това се отмени лично от него, след което ти подаде оставка.Всеки си дрънка като знае ,че българите помнят всичко за малко.И тебе като свидетел за да кажеш как става това
  • 16 Омръзна ми

    7 2 Отговор
    От червени толупи които промиват мозъците на българите.Божков се и Кадир също и останалите са продукт на
    Червените И ДТ о им.Само че сега удобно помнят само До преди 10г и забравят за това което сътвориха.Всъшност Борисов който не понасят вкара ред в държавата ред , намали сивата икономика и така и кражбите и построиха единствено много неща.Преди това фалити само.Но на комундетата устата не може да се затворят и само лаят.Интересно, че българите им се връзват, даже вярват.Изборите го доказаха
  • 17 Ето това

    4 1 Отговор
    е България - Пеевски, Доган, Нинова, Божков, Домусчиев, Борисов и големи задкулисни играчи. Държавата е частна и си е тяхна. А вие чакате нещо да се оправи. Просто забравете за оправия и си избиите от главите всякакви надежди за по-висок стандарт на живот. Сега борбата е кой да продаде окончателно всичко на САЩ и на ЕС и да грабне парите.

    Коментиран от #24

  • 18 За протокола

    6 0 Отговор
    На България и трябват политици, които работят, а не такива дето обикалят по студията и медиите за да лъжат, манипулират, създават опорни точки и клеветят. Крайно време е народа да спре да ги избира тези, а като начало дори да спре да чете каквото и да е свързано с тях.
  • 19 този ни взема за глупави

    5 0 Отговор
    Божков има думата в България. Поне от две години той определя дневния ред в държавата. Като започнем с това че има партия в България която се яви на парламентарни избори. Като продължим с това че Радев е негов говорител. Трябва ли да продължаваме? А дали е честен в твърденията си можем да видим от резултатите на неговата намеса в държавните работи. На мен не ми харесва. На Вас колко? Ви харесва?
  • 20 толупа

    2 0 Отговор
    за какво ни е - гешо каскета го обвини за 19 престъпления
  • 21 някой се разсейва

    6 0 Отговор
    След поправка в Закона за хазарта, направена по предложение на Георги Кадиев по времето на правителството на Орешарски, лотариите „с търкане на билетчета“ са освободени от такси, каквито се плащат за всички други видове хазарт. Поради което прясно стартираната от Васил Божков „Национална лотария“ почти година и половина НЕ плаща такива средства в националния бюджет. Според самия Кадиев, който е и бивш финансов зам.-министър, той се бил разсеял и случайно пропуснал точно този вид хазарт!
  • 22 очакваме правосъдие

    9 0 Отговор
    А кога ще изправят Кадиев да отговаря пред закона? Може и с призовка. Няма нужда от екшъни. Тихо и просто си го викат и заставят да отговаря за престъпление в огромни размери.
  • 23 А Божков

    2 0 Отговор
    още по малко!
  • 24 А, бе мисли

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ето това":

    При Борисов ядяхме спокойно, всеки петък на море в Гърция, виж колко много пари ние хората имаме в банките. Дубай се намеси 2години плаща и държавата затъва, а ние сме гладни. На дубаеца законът за по-малък данък е гласуван от Народното събрание,що не проверите кои депутати са гласували. що хвърля вина на Борисов. Писна ни от Дубай

    Коментиран от #26

  • 25 11112223333

    1 1 Отговор
    Идването на Божков ще помогне за свалянето на маските.
    Прочие
    Долу маските!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол