Last news in Fakti

27 Март, 2022 13:56 1 337 22

Росен Желязков: В момента управляващата коалиция се крепи на пазенето на феодалните владения

  • росен желязков-
  • управляваща коалиция-
  • феодални имения

След сглобените акции на управляващите, ГЕРБ става непримирима опозиция, казва бившият транспортен министър 

Росен Желязков: В момента управляващата коалиция се крепи на пазенето на феодалните владения - 1
Снимка: БГНЕС

След сглобените акции (задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, на Владислав Горанов и на Севделина Арнаудова - б.р.) на изпълнителната власт не виждаме друг начин, освен да сме непримирима опозиция. Една непримирима опозиция се бори за промяна в модела на управление, а в демокрациите това става става през избори". Това каза пред БНР Росен Желязков, депутат от ГЕРБ-СДС, бивш министър на транспорта. Той подчерта, че темата за внасяне на вот на недоверие на кабинета "Петков" още не е обсъждана, а ГЕРБ са заявили посоката към избори още на Националното си събрание:

"Виждаме, че в момента управляващата коалиция се крепи на пазенето на феодалните владения, които всяка от партиите или движенията са овладели и управляват".

По думите на Желязков през 12-те години на управлението си ГЕРБ е показал, че може да се справя с кризи.

Депутатът припомни и предложението на неговата партия за налагане на мораториум върху цените на електроенергията за битовите потребители:

"Управляващите приеха нашето предложение и сега си мисля, че тихо ни благодарят за това, че сме го направили. Нашата конструктивност в началото намери един-единствен отговор - жестока политическа атака. ... Управляващите ни го представиха като борба с корупцията. Когато има борба за законност, а това се извършва с незаконни действия, имаме само подкрепа от агитките. Наблюдавахме в цялата акция някакво желание за мъст или удовлетворение на желанието на хора, които искат да видят Борисов унизен, но това не е пътят към правовата държава".

Росен Желязков изтъкна, че ГЕРБ не се гордее с "подобни действия", извършвани в мандата на правителствата на Бойко Борисов, и подчерта, че това не бива да е "индулгенция за бъдещи подобни прояви и не е оправдание за тях".

ГЕРБ ще подкрепи предложение за конкретна помощ за Украйна, ако такова бъде внесено от управляващото мнозинство, обяви депутатът и уточни, че това е начинът, по който България участва в ЕС и НАТО, "с конкретика, а не просто с декларации, че сме част от отбора".

"Инфраструктурата на "Балкански поток" е изключително важна. България е транзитна страна и ще продължи да бъде значим фактор и след края на войната в Украйна", заяви Желязков.
Според него трябва да се отчита приносът на ГЕРБ за започването на изграждането на газовата връзка с Гърция, вместо да се отправят обвинения, че все още не е завършена.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Грозни

    18 1 Отговор
    Тиквички, репички моля. На промоция моля. Неостанаха моля.
  • 2 Bai NOODLES

    12 0 Отговор
    Ти не си най простия на светът,но когато той умре...
  • 3 ПП"Пипнахме парите"

    7 17 Отговор
    Във война ще ви вкараме,но оставка не даваме!

    Коментиран от #5

  • 4 Красимир Петров

    23 2 Отговор
    До кога мутри които трябва да са в затвора ще им се дава трибуна.
  • 5 LOSHIA

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "ПП"Пипнахме парите"":

    Иди ги разправяй тези нелепости на ония от Орландовци! Няма нормален,който да ти се върже!
  • 6 Народът на Бг

    21 1 Отговор
    Вижте му Тъпата физиономия на този Герберски Крадец и Престъпник и не му четете клеветите и лъжите!
  • 7 Браво бе!

    21 1 Отговор
    А васшата коалиция със шкембе войвода и другите апаши на какво се крепеше?
  • 8 г-н

    16 1 Отговор
    В затвора герберски кр---и заедно с Мутрата и Каскета

    Коментиран от #10

  • 9 Анализатор

    8 1 Отговор
    ГЕРБ са талибаните в Бг.
    Мутрата е вожда на талибаните...

    Коментиран от #22

  • 10 оня с коня

    2 10 Отговор

    До коментар #8 от "г-н":

    КОЙ СИ ТЕ БЕ ,че да вкарваш Хората в Затворите и КОГО се опитваш да плашиш с някакъв измислен герой от Филм на Т.Колев "бай Ставри"?Ами нали утре като се върне БОРИСОВ на Власт по простата причина че ВЕЧЕ НЯМА КОЙ да го спре ЩЕ ЗАБРАНИМ Русофилски Сайтове финансирани с Руски пари и ще пърдиш от Глад щото ще си Безработен?Ама това не го мислите с Руските си кратуни- че ИТН изпада от Парламента при едни следващи избори,а ПП заема незавидното й място НА ОПАШКАТА/"Възраждане" пък изобщо не я броя за Бройка/,т.е. ГЕРБ де има АБСОЛЮТНО МНОЗИНСТВО и ще управлява САМОСТОЯТЕЛНО.А ще рискува ли Радев да стане СМЕШЕН и вдига отново Юмлук за безнадеждния Янев?

    Коментиран от #11, #16, #18, #21

  • 11 очевидец

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Само ти ли не си разбрал ,че крадци мафия не може да управлява още повече Тиква която е била в затвора за кражби.

    Коментиран от #13

  • 12 вижда се

    4 1 Отговор
    Много ми прилича на изпразнен шушон !!!!
  • 13 оня с коня

    0 7 Отговор

    До коментар #11 от "очевидец":

    Остава да обясниш и как след като е бил СПОРЕД ТЕБЕ в затвора е управлявал цели 12г

    Коментиран от #17

  • 14 Никога повече герб

    5 1 Отговор
    На власт, България има нужда от умни и честни политици, които в днешно време са рядкост, а не като про@така от Банкя, който не знае нито един международен език, а говори на селски диалект, пример торта САХЕР !!!!!
  • 15 мунчо

    2 0 Отговор
    Кой е този Екземпляр?!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Bai NOODLES

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "оня с коня":

    N2,за тебе значи се отнася.
  • 18 Bai NOODLES

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Какъв кон бе,ти съм сигурен че колело нямаш.
  • 19 кевр

    4 0 Отговор
    Герберски бо---ци ревете крадци всички в ЗАТВОРА
  • 20 11112222333

    0 0 Отговор
    Вярно е .
    Прочие
    Долу маските!
  • 21 Onq bez konq

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    "Човек трябва да може да заколи и одере овен. Разбрах, че подобно умение в живота може да ми бъде жизнено необходимо. И не защото съм Тувинец, а защото мъжът трябва да може да го прави."/ Шойгу📝 "Човек трябва да може да открадне кола! Може да му се наложи да лежи в Чешки затвор за автоджамбазтво, но пътят е страшен, но славен: аз може млад да загина… Но… стига ми тая награда – да каже нявга народа:
    умря милиардер за правда, за правда и за свобода…"/ Бойко Борисов
  • 22 Аналитик

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Анализатор":

    Техния девиз е,дръжте народа в мъгла за да управляваме вечно
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол