Last news in Fakti

27 Март, 2022 18:14 3 047 31

Димитър Главчев: Ако има корупция в "Балкански поток", това означава и корупция за ЕК

  • димитър главчев-
  • балкански поток-
  • корупция-
  • ек

"Балкански поток" е изграден с българския средства неслучайно - ако не беше така, по всяко едно време сега можеше да бъде спряно подаването на газ от Русия, допълни Главчев 

Димитър Главчев: Ако има корупция в "Балкански поток", това означава и корупция за ЕК - 1
Снимка: БНТ

Оставка на правителството и предсрочни избори поискаха от най-голямата опозиционна партия у нас ГЕРБ. Арестът на Бойко Борисов ли стои в основата на тези искания? Темата в "Говори сега" коментира новоизбраният председател на контролната комисия на ГЕРБ и дългогодишен депутат на партията Димитър Главчев.

Той коментира, че има интересно съвпадение на събитията около ареста на Бойко Борисов.

Интересен факт е, че предишния ден Борисов разговаряше в централата на партията с украинския посланик, на с следващия с президента на Украйна преди Зеленски - Порошенко и вечерта се случи този арест. Случиха се и други събития. В началото на седмицата, в която се случи задържането, беше изтеглен половин милиард нов дълг и в началото на тази седмица още половин милиард нов дълг. Арестът на Борисов просто разсея вниманието от несправянето с всичко това, което едно правителство би трябвало да върши, подчерта Главчев.

Има един термин правова държава, който има три основни постулата: върховенство на закона, върховенство на правото и върховенство на правосъдието, категоричен е Главчев. По думите му, при ареста на Борисов безспорно са извършени незаконни действия.

Не знам освен някоя диктаторска държава, да има друга в света с нулева корупция, тъй като премиерът казва това - нулева корупция, заяви той. По думите му, самият премиер Кирил Петков е нарушил Конституцията, встъпвайки в длъжност като служебен министър с двойно гражданство.

Цялото задържане беше определено като незаконно - повече какво има да коментираме, допълни Главчев.

Относно разговора на премиера Кирил Петков с американския президент Джо Байдън, на която е посочил като прием за корупцията у нас проекта "Турски поток", Главчев заяви:

"Турски поток" в България се казва "Балкански поток" и имаме газов хъб "Балкан". Целият този проект беше съгласуван с ЕК, така че, ако някой казва, че има корупция, това означава и корупция за ЕК. "Балкански поток" е изграден с българския средства неслучайно - ако не беше така, по всяко едно време сега можеше да бъде спряно подаването на газ от Русия. Така че, целият този проект газов хъб "Балкан" е изграден в съответствие с изискванията на ЕК".

Главчев коментира още, че очевидно има съвпадение по време с посещението на европрокурора Кьовеши и ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. Попита защо в началото от МВР е имало съобщение, че действията са във връзка със злоупотреби с европейски средства, а изведнъж се е появило друго основание - че действията са свързани с показания на Васил Божков.

Преди 4 години си подадох оставката за това, че отстраних от зала лидера на БСП Корнелия Нинова, абсолютно по закон процедурата беше спазена. Исканията за оставка тогава бяха за това, че лидерът на опозицията е отстранен от зала и аз поех политическата отговорност, припомни Главчев.

Коя е по-силната репресия - да отстраниш лидера на опозицията от зала или да го задържиш за 24 часа, попита той.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    24 6 Отговор
    Днес Русия каза ,че твърдо ще продава само с рубли.Те така..
  • 2 Да,бе

    45 1 Отговор
    Добро утро,Главчев!Колко подходяща фамилия само...
  • 3 Грульо

    37 2 Отговор
    "Димитър Главчев: Ако има корупция в "Балкански поток", това означава и корупция за ЕК"

    Аа, добър ден! :D Целото ЕС е с корупция от най-високо ниво - изпълняват нареждания отвъд океана.

    Коментиран от #23

  • 4 Омазан

    35 1 Отговор
    до уши , показва се да се прави на света вода ненапита !
  • 5 Ти кой

    27 1 Отговор
    Беше? Аа никой!
  • 6 Красимир Петров

    37 1 Отговор
    Голям си Главчев.Не се казва Балкански поток,а Турски поток.
  • 7 Феодал

    18 3 Отговор
    Точно това означава.ЗАВИСИМОСТИ И Корупция.Министри, бивши канцлери, всички бяха на яслата на Кремъл.Особено в Германия, Австрия.В България няма такъв вид корупция.Просто голяма част от политиците са национални предатели -закърмени от руските служби и не са парите първия мотив.Първия мотив им е СТРАХА.

    Коментиран от #18

  • 8 Омерзен

    33 2 Отговор
    Главчев, дори и след всичките унижения лично от Боко (свалянето ти от председател на НС, отпадането дори и като депутат), продължаваш да се подмилкваш на шайката ГЕРБ (сигурно има защо). Колкото да продължаването на турски поток (лансиран от Боко и Теменуга като Балкански - коя друга страна участвува финансово?), защо не представите "пътната карта" с Газпром??
  • 9 Тома

    32 2 Отговор
    Главата е прав щом има корупция за турски поток има корупция и в ЕС.Например тиквата е дал 10 милиона на манфредчо да го защитава.Найс а главчев
  • 10 Оня без коня

    26 1 Отговор
    "Човек трябва да може да заколи и одере овен. Разбрах, че подобно умение в живота може да ми бъде жизнено необходимо. И не защото съм Тувинец, а защото мъжът трябва да може да го прави."/ Шойгу📝 "Човек трябва да може да открадне кола! Може да му се наложи да лежи в Чешки затвор за автоджамбазтво, но пътят е страшен, но славен: аз може млад да загина… Но… стига ми тая награда – да каже нявга народа:
    умря милиардер за правда, за правда и за свобода…"/ Бойко Борисов
  • 11 Баце

    19 0 Отговор
    Ама как само се прави на улав, мигар не знае, че Башбаканина няма как да не е връщал ресто, само че там му викат лобизъм и конфликт на интереси, щото са по културни. Марш при Бай Ставри бе Главчев.
  • 12 ПИНКО

    26 0 Отговор
    И КАТО РУСНАЦИТЕ СПРАТ ГАЗА ПО ТАЗИ ТРЪБА И КАКВО??? ТОВА Е ТРАНЗИТЕН ГАЗОПРОВОД,ГЕРБЕРАСТКИ ЛЪЖЕЦО, И ДА СПРАТ ГАЗА ПО НЕГО, ТОВА КАСАЕ СЪРБИЯ И УНГАРИЯ. ГАЗ ПО ТУРСКИ ПОТОК БЪЛГАРИЯ НЕ ПОЛУЧАВА. АКО РЕШАТ РУСНАЦИТЕ ДА НЕ ПОДАВАТ ГАЗ ПРЕЗ НЕГО, НИЕ ТАЗИ ТРЪБА МОЖЕМ ДА СИ Я НАБУТАМЕ В ЗАДНИЯ ДВОР И ДА ЗАДРАСКАМЕ ЕДНИ БЪЛГАРСКИ 3 МИЛИАРДА ЛЕВА КОИТО БАНКЯНСКИЯ ТУЛУП ПОХАРЧИ ЗА НЕЯ. ГАЗПРОМ ВЗЕ 90 ПРОЦЕНТА ОТ КАПАЦИТЕТА И, ЗА 25 ГОДИНИ.ПОЛЗАТА ЗА БЪЛГАРИЯ Е НУЛА ЗАЩОТО ТАЗИ ТРЪБИЧКА ЩЕ СЕ ИЗПЛАЩА СЛЕДВАЩИТЕ 25Г, А СЛЕД 25 Г Я НЯКОЙ ПОЛЗВА ГАЗ Я НЕ. ТАКА ЧЕ ЛИЧНО БАНКЯНСКИЯ ТУЛУП ОБСЛУЖИ ГАЗПРОМ И ПУТИН.БЪЛГАРИЯ НЕ ПЕЧЕЛИ НИЩО.НИЕ НЕ ПРОДАВАМЕ ГАЗ ОТ ТАЗИ ТРЪБА И ТЯ НЯМА НИЩО ОБЩО С ИЗМИСЛЕНИЯ ГАЗОВ ХЪБ БАЛКАН. И ДА ПРИПОМНИМ-АРКАД НАЕ РУСКИ И БЕЛОРУСКИ ФИРМИ ЗА ПОСТРОЯВАНЕТО И В СЪМНИТЕЛНО И ИЗНЕНАДВАЩО КРАТКИ СРОКОВЕ С РАБОТНИЦИ ОТ РУСИЯ И БЕЛАРУС, ТАКА ЧЕ И БЪЛГАРСКИТЕ 3 МИЛИАРДА ЛЕВА ОТИДОХА В РУСКИТЕ И БЕЛОРУСКИТЕ ФИРМИ, А АРКАД СИ ВЗЕ ЕДНА КОМИСИОННА И ЕДНИ ЛИХВИ КОИТО НИЕ ТРЯБВА ДА ИМ ПЛАТИМ. ТАКА ЧЕ ГЕРБЕРАСТКИ СМЕШНИК,НЕДЕЙ ДА РАЗПРАВЯШ ГЛУПОСТИ.

    Коментиран от #24

  • 13 г-н

    17 1 Отговор
    Главчунек корумпиран гербак разследване до дупка и за джиповете
  • 14 Иван Грозни

    15 0 Отговор
    Бе главундеров нали тръбата има два края. Като завъртят крана в началото/Русия/ по средата колкото и да отварята файда няма.
  • 15 коминентоп

    21 1 Отговор
    С тези 3 милиарда лева, тулупа ако имаше мозък, да беше построил един реактор в аец в белене, а той построи една тръба в полза на сърбия и русия, а тази тръба даже не есвързана с българската газопреносна мрежа. и това тулупа направи за да продаде българския национален интерес в полза на печалбите на газпром, путин, и сърбия. и за капак,после отиде и при тръмп, че да е доволен и той и за 2,2 милиарда лева купи едни 8 хартиени самолетчета. човек кой се навежда пред други не може да е човек който е загрижен за българския национален интерес. ето това е истински предател пилеещ милиардите на българия. един наведен тъпоглавец
  • 16 Госта

    11 0 Отговор
    Глав0чев
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Феодал":

    Много си прав, пример Луканов.
  • 19 Балъка BG

    17 0 Отговор
    Тулупа опраска 3 млд. народна пара за байпас към Сърбия и се скри, при откриването беше само Вучич. Колко ли му се е искало да резне лентичката, ама пусти Козяк....
  • 20 оня с големия

    13 2 Отговор
    Аз арест не видях а една Тиква която се вози в автомобил и е без белезници,за какъв арест говорим???
  • 21 Боже!

    13 0 Отговор
    Колко много простотия е събрана в една милиционерска глава!
  • 22 Емо

    10 1 Отговор
    ОПГ ГЕРБ на съд!
  • 23 LOSHIA

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Грульо":

    И САМО В РУСИЯ НЯМАЛО КОРУПЦИЯ ??!?? ХА ХА ХА ХА ХА.........БУХАХАХАХА ХА ХА ХА ХА ХА ...........................................хи хи хи хи хи хи хи хи хи ..........И ОТНОВО СЕ ИЗКАЗВАШ НЕПОДГОТВЕН!! ГЛЕДАЙ СИ СКОТОВЪДСТВОТО И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С НЕЩА ОТ КОИТО СИ ТВЪРДЕ ДАЛЕЧЕ!!!!
  • 24 Всичко руско е боклук !

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "ПИНКО":

    Живота на тръбите е 25-30 г. След 25 трябва да се започне с подмяната им. Магданоз да бяхме сяли на земята, през която минава руски поток, по голяма полза щяхме да имаме .
  • 25 Мнение

    3 0 Отговор
    Еми възможно е и да има. Ареста беше за отвличане на вниманието относно иземеванията, които се случиха от страна на ЕС прокуратура. Да сте заети с едно докато правовите органи на ЕС се занимават с нещата по същество.
  • 26 Алито от София

    5 1 Отговор
    Какво нещо е да си гьон сурат, Бойко се самоарестува за да печели гласоподаватели и да иска нови избори, а откраднатите парите които правителството откри и предварителното финансиране на герб преди да падне, що стана с тях, забравихали ги Киро и Асен, ще чакаме наказания, това са над 1,5 милиарда евра
  • 27 бягай бе

    7 0 Отговор
    дърт Главоч......
  • 28 ПСР

    4 1 Отговор
    О,за корупцията в ЕК съм убеден,Главчев.Цялото й рУководство е от недрата на ЕНП.ЕНП за мен е емблема за еврокорупция.
  • 29 uuuu

    3 0 Отговор
    Малее тоа колко е прост!Елате в пиринско и питайте за село Пирин, този е от там.Повече даже няма нужда да говорим.Отдавна не се беша а..кал.
  • 30 Има логика

    1 0 Отговор
    Значи от ЕК ще покрият случая.
  • 31 Julian

    1 0 Отговор
    Главчо , няма значение на кого са тръбите , ако решат ще го спрат. Кажи колко откраднахте.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол