Last news in Fakti

19 Април, 2022 14:11 6 651 23

Важна новина от МВР за ГТП и глобите в КАТ

  • кат-
  • глоби-
  • пътища

Дори НПК е осъвременен

Важна новина от МВР за ГТП и глобите в КАТ - 1

Ще се оптимизират възможностите за връчване на актове при констатирани нарушения. Ние сме изостанали от дигитализирането на МВР не само в тази посока. Потърсили сме по-бързия и икономичен начин, за да се събират ефективно глобите от КАТ. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по повод готвените промени в Закона по пътищата.

Дори НПК е осъвременен. Там е записано, че един гражданин може да бъде призован по електронен път или по телефон, добави той.

Нарушенията са хиляди по пътищата. Ще трябва да се деформализират органите, на които възлагаме тази дейност.

“Приятно впечатление ми направи изказването на бившия министър Младен Маринов за неотменяне на давността на глобите. В тази връзка се направиха изказвания да се използват и годишните технически прегледи. Друго предложение е, ако някой не си е платил глобата, да не може да мине ГТП. Надявам се парламентът да възприеме тази идея”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 48 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възраждане=ГЕРБ=ДПС

    37 22 Отговор
    Не разбрахте ли, че партиите ГЕРБ-СДС,ДПС и Възраждане са създадени само и единствено с цел грабеж на българския народ и държава!!!

    Коментиран от #4, #23

  • 2 Б А Й Х @ Й ‼️

    40 2 Отговор
    "Друго предложение е, ако някой не си е платил глобата, да не може да мине ГТП." 🤔🤔🤔
    Откога водачите минават ГТП🤔🤔🤔

    Коментиран от #14

  • 3 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 5 Отговор
    Бай Министър ЕКОНТе, твоите водачи като не си платят ще си спираш колите ли ❓❓❓
  • 4 4e5t

    35 10 Отговор

    До коментар #1 от "Възраждане=ГЕРБ=ДПС":

    ГЕРБ,ПП,ДБ,ИТН - подлоги на САЩ
  • 5 фирма

    49 2 Отговор
    Спрете да си слагате знаци капанчета.
    Държава която се издържа от глоби и кредети не става за нищо
  • 6 tomito

    20 4 Отговор
    За кокошка няма прошка
  • 7 втф ве

    36 1 Отговор
    Единствено се затяга примката за събиране на данъци и такси. В резултат какво виждаме?
    Същите пробити пътища пълни с дупки, скапани знаци, маркировка и тн. В софия махнаха броячите за сфетофарите даже...

    Пътна полиция е принизена до режим на дебнене и правене на снимки от храсти, кьошета и прочее. Биваме дебнени от всички страни. За последните 30 години автомобилите са се развили 15 пъти. По-бързи, по-бързо спират, системи за сигурност и тн. Пътищата в България как се развиаха? - НИКАК. Деградираха даже, а новите магистрали са криви и неравни.

    Всекип път когато ни изшиват с нови мерки да казват какво ще подобрят в замяна и да има наказание, ако не бъде спазано обещанието!
  • 8 КАТеричок

    16 1 Отговор
    А пешеходците няма ли да минават и те ГТП?
    Някаква дискриминация спрямо водачите се усеща нещо.
  • 9 гост

    9 1 Отговор
    "да се деформализират органите" ?? нещо като денацификацията ...
  • 10 Гонете бруталните нарушители

    21 3 Отговор
    не тормозете обикновените хора. Глоби като заплати направихте, нормални ли сте ??
  • 11 Павел пенев

    27 1 Отговор
    Предложените изменения и обвързването на глобите с ГТП са всъщност брутален рекет тъй като сега ГТП е обвързан с таксата към общината. Какво искате от хората бе простаци,че още преди да се качат в колите са вече нарушители. Къде го има това изнудване ? Превърнахте ЗДП във втори Наказателен кодекс, това ли ви е демокрацията и защитата на правата и свободите на личността. Катаджиите са изцяло във връзка с автомафията,защо им предоставяте все повече права и възможности за корупция. Техния контрол за колани,аптечки, пожарогасители, ползване на мобилни телефони, винетки,застраховки, платени глоби,такси, зимни и летни гуми и техните грайфери, и какво ли още н
  • 12 Павел пенев

    13 1 Отговор
    Предложените изменения и обвързването на глобите с ГТП са всъщност брутален рекет тъй като сега ГТП е обвързан с таксата към общината. Какво искате от хората бе простаци,че още преди да се качат в колите са вече нарушители. Къде го има това изнудване ? Превърнахте ЗДП във втори Наказателен кодекс, това ли ви е демокрацията и защитата на правата и свободите на личността. Катаджиите са изцяло във връзка с автомафията,защо им предоставяте все повече права и възможности за корупция. Техния контрол за колани,аптечки, пожарогасители, ползване на мобилни телефони, винетки,застраховки, платени глоби,такси, зимни и летни гуми и техните грайфери, и какво ли още не е просто абсурден и на практика води до повече и по тежки катастрофи. Остава само да въведете и задължителто стоене в колата с каски от грижа към хората. Вие в НС сте просто добре платени идиоти.
  • 13 mit

    5 2 Отговор
    УЕИЗ и м@йната им!
  • 14 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    И тоя е доцент по право.....и има големи претенции при това
  • 15 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    17 0 Отговор
    Решете проблема с полевите тестове за наркотици, вместо да утежнявате глобите! Аз никога през живота си не съм помирисвал наркотик, но изтръпвам при мисълта, че е възможно да бъда арестуван, обискиран домът ми, свалени номерата на единствената ми кола и третиран като престъпник повече от 100 дни докато излезе кръвната проба, ако съм взел болкоуспокоително и то може да даде фалшивоположителен резултат за опиати и наркотици! Не може човек първо да бъде смачкан от полицията и после да излезе истината, че не е виновен! Кръвната проба трябва да се обработва веднага до няколко часа и ако има резултат, действайте! А не обратното!
  • 16 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 1 Отговор
    Вместо да се чудите как да одерете още пари от глоби, решете въпроса с документите при смяна на собствеността на автомобили! Като продадеш колата си, новият собственик известно време кара колата със стария талон на твое име, докато го оправи. Ако кара емигранти в Гърция и се укрие, ще съдят теб и ще лежиш в Гърция! Затова при продажба, веднага трябва да се преиздадат всички документи, вкл. и талона на автомобила на името на новия собственик! Ако си купиш чисто нова кола, нали е ти дават талон на някой друг, докато благоволиш да я регистрираш на твое име?
  • 17 Ехаааа

    14 1 Отговор
    Няма ли МВР и нашите политици да измислят нещо като хората! За обикновения бългатин само глоби и данъци! А те не плащат нито глоби, нито данъци и си карат служебните яки и скъпи коли! Тия яки мъжаги с големи шкембета от МВР и най-вече КАТ да им дадат по една лопата и да запушат по някоя дупка! Ще има повече полза от тях, вместо да се крият зад храстите! Няма такава държава!
  • 18 Легион

    8 1 Отговор
    Без да коментирам приомите на държавата рекетьор и нейните репресивни органи,в случая ОПГ -КАТ,само ще кажа че ,при тази сложна световна обстановка,ако някой ни нападне/ даже и турците да са/ минавам на негова страна,с единствената молба да ми позволят да посетя Парламента с една картечница в ръка.
  • 19 гост

    1 2 Отговор
    Абе на обществено обсъждане са дадени промените,пишете там възраженията си.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Редник от запаса

    3 0 Отговор
    Интересно ако има мобилизация войската кой ще пази ?
    Парламента или Родината ?
  • 22 бай Иван

    5 0 Отговор
    Аре стига бе, що не вземете некой работещ модел вместо да раждат глупост и само да лапате парите на народа. Отдавна няма нужда от вас....
  • 23 Не само тия

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Възраждане=ГЕРБ=ДПС":

    Всички са създадени за На яко крадене.Вече 32г.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове