Last news in Fakti

24 Април, 2022 12:24 2 436 155

Петков: Нестабилността у нас не помага на Украйна

  • кирил петков-
  • нестабилност-
  • помощ-
  • украйна

"И в момента всичките коалиционни партньори са „за“ помощ за Украйна. Въпросът е каква и от тази гледна точка се надявам, че няма коалиционен партньор, който да не иска да дойде с нас“, коментира премиерът 

Петков: Нестабилността у нас не помага на Украйна - 1
Снимка: bTV

Премиерът Кирил Петков даде специално интервю за bTV в Царево, където посрещна със семейството си Възкресение Христово.

Той коментира различни теми. Сред тях – предстоящото посещение на българска делегация в Украйна и предоставянето на военна помощ, украинските мигранти у нас, отношенията със Северна Македония, растящата инфлация и др.
Посещението на българската делегация в Украйна

Премиерът Кирил Петков и българската делегация от управляващото парламентарно мнозинство тръгват за Киев в сряда.

„Там пътуванията са малко по-специални, защото е война. Ще ходим до Полша и оттам не бих казал точно маршрута, но има специална подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата. Първо, ще си предадем каските и жилетките, които сме обещали от Министерския съвет. Малка или голяма – това е помощ. Второ, коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за Украйна. Бидейки там, това е символика. Неслучайно и другите лидери отидоха там, защото едно е да се говори по "Фейсбук", а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското правителство, че сме с тях. Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса как е възможно нашият кораб от Черноморск да се върне обратно", каза Петков.

"Да чуем какви са техните реални нужди, защото имам чувството, че всеки говори военна или невоенна помощ. Но хората там имат реални нужди, време е да влезем в детайла от какво имат нужда и какво България може да даде. Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, но като премиер моята първа задача е да направим тази коалиция да излезе с една обща позиция и тя да е в позиция на подкрепа", уточни той.

Ще се стигне ли до криза в коалицията, ако някой от партньорите откаже военна помощ за Украйна?

„Не, няма да е нова криза. Надявам се, че никой няма да откаже и че ще отидем там заедно и сплотени. И в момента всичките коалиционни партньори са „за“ помощ за Украйна. Въпросът е каква и от тази гледна точка се надявам, че няма коалиционен партньор, който да не иска да дойде с нас“, коментира Петков.

Кои са дебелите червени линии в коалицията?

„Днес е ден, в който не трябва да говорим за червени линии, а трябва да говорим за общо действие. Това, което вярвам, че ще успеем да направим е да покажем на цяла България, че независимо какви са първоначалните идеи за червени линии в диалог и заедно можем да постигнем общо действие, което в него няма червени линии, а има подкрепа за Украйна. Има готовност за и политическа, и друга и тя ще бъде на база на нужди“, заяви Петков.

„Това, което за мен е важно да се каже – една нестабилност в България по никакъв начин не помага на Украйна. Аз ясно казах по-рано, че като Кирил Петков бих се радвал да дадем военна помощ, но като премиер моята първа задача е да направим тази коалиция да излезе с една обща позиция, защото тази стабилност е важна и за Украйна“, категоричен бе премиерът.

„В момента имаме 90 000 бежанци от Украйна. Какво ще се случи с тях, ако има нестабилност в България, има неяснота кой управлява? И за тези хора няма да е добре, така че мисля, че малко повече мъдрост, малко повече държавничество и по-малко политически лозунги в този момент е подходът, който всички ние трябва да следваме“, допълни Кирил Петков.

Защо напусна Валери Рачев?

В петък стана ясно, че ръководителят на правителствения щаб за бежанците Валери Рачев е подал оставка. От Министерския съвет обясниха, че той се оттегля поради лични причини.

„Г-н Рачев е един от най-кадърните и можещи хора. Аз лично много му благодаря за всичко, което направи, защото първата вълна, когато още нямаше никаква организация, той я посрещна челно. Надявам се, че ще можем да го убедим да се върне в близко бъдеще отново. В този момент по лични причини той излезе от тази дейност“, обясни Петков.

Отношенията със Северна Македония

„Има много хора, които се опитват да разклатят добрите отношения между България и Северна Македония. Нашето правителство няма да се поддаде на този тип лесни провокации, които се опитват да се случват от двете страни. Ние имаме една обща цел - Северна Македония да бъде една европейска страна, един добър съсед. Заедно да може да създаваме икономически растеж и всички тези националистически призиви и провокации просто трябва да ги игнорираме, за да продължаваме напред“, подчерта Кирил Петков.

„Гаранцията за правата на българите в Република Северна Македония могат да се осигурят и през европейския процес. Реално, ако ги сложим в Европейския договор на Република Северна Македония, вече няма само България да отстояват тези права, а договорът с Европейския съюз ще прави тази гаранция за тези права. Така че вдигането на ветото, както всички говорят - дали да се вдигне, дали не се вдигне, е грешният начин на мислене. Тук трябва да кажем – РСМ ще бъде в Европейския съюз най-рано след 10 години. Има много глави по пътя на ѝ за Европа. Ние просто трябва да поставим нашите условия – например за Конституцията преди първа глава. По този начин, вдигайки ветото, ние даваме път на Северна Македония да тръгне. Но в тези отделни глави ние може да сложим всички условия, които са нужни за нас и така няма да решим проблема, който в момента съществува за една-две седмици, а ще имаме 10 години да работим заедно, за да може РСМ наистина да е европейска страна и всички права на българите там да бъдат напълно защитени. Така че подходът трябва да е по-умен", смята премиерът.

"Всяко едно движение във връзка с РСМ ще мине през парламент, така че всякакви опорки, че едва ли не може да има тайно съглашение между правителствата няма. Ще имаме открит диалог, ще минаваме през парламента, така че да напреднем в тази стратегия заедно като българи. Тук очаквам даже подкрепа не само от коалицията, а и от опозицията, защото това е национален въпрос", допълни Кирил Петков.

Новият гуверньор на БНБ – какви ще са следващите ходове на правителството?

„Вярвам, че ще имаме добър следващ разговор, защото може би всички ние научихме, че малко по-голяма смиреност и коалиционно мислене е нужната следваща стъпка, за да направим правилния избор и то подкрепен от цялата коалиция. Един път човек да направи грешка не е добре, но два пъти да направи грешка е недопустимо. Така че вярвам, че две грешка няма да направим по подхода на избора на човека за БНБ", заяви Петков.

Как правителството ще се справи с инфлацията?

„Ние сме една от малкото държави, където цените на битовия ток не помръднаха, въпреки че в цяла Европа се качиха. Едновременно с това похарчихме над 4 милиарда за помощи за бизнеса точно за тока. Това е важно, защото когато цените за тока за бизнеса са по-ниски, инфлацията реално на всичките техни продукти също намалява. Отделно в момента мислим пакет за ДДС, временни намаления за хляба, за българските плодове и зеленчуци. Отделно извадихме групата, която е в най-лошо финансово състояние и това са пенсионерите. Всеки един пенсионер за празниците получи 70 лв.", припомни премиерът.

"Общият сбор от мерки би трябвало да направи две неща - да намалим огромния шок, който идва отвънка и той е свързан с войната. 4 милиарда не са малко пари, между другото. Това са ужасно много пари, които да бъдат похарчени за 110 дни, за да намалим ефекта на инфлацията и едновременно да защитим най-засегнатите от нея с подобни плащания като това, което правим в момента", каза още той.

Задочният спор с кмета на Царево за напуканата църква

„Отец Стоян работи всеки ден, за да може този храм да изглежда по начина, по който изглежда. Аз съм много щастлив, че съм тук. Тук е кръстена и моята трета дъщеря. Малката пукнатина, която ми показа отвън, ще бъде личен пример как трябва да почнем да оправяме всяка пукнатина. Има много пукнатини в България, които трябва да се оправят. Трябва обаче да се захванем заедно, защото само така и с добрина можем да оправим тази държава“, обясни Кирил Петков.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    166 6 Отговор
    Тоя е умопомрачен! Аре марш за киев еднопосочно да им помагаш на нацистите бе.

    Коментиран от #32

  • 4 дрън дрън

    139 4 Отговор
    Кой ти каза , че трябва да се помага на окраина-кравата милка ли?

    Коментиран от #141

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Нестабилност

    124 2 Отговор
    Правителството твърди, че няма причина да се увеличават цените! Поради тази причина, цените се увеличават без причина.
  • 7 Абе

    145 5 Отговор
    Кире, я обясни как за украинците има пари, а за българите няма?
  • 8 Българка

    65 18 Отговор
    Цинично е Петков да прави връзка между стабилността у нас и съдбата на Украйна. Кулеба им каза в очите, че българското НС и правителство казва на украинците "умрете защитени" ( с каски и бронежилетки), но без оръжия за отбрана. Крайно време е Петков или да е лидер и заявява ясни переспективи и взема лидерски решения, или като продължава да се гъне и размотава, да хвърля кърпата.

    Коментиран от #40

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Даааа

    80 1 Отговор
    Клоун
  • 12 Roro

    86 3 Отговор
    Май забрави хората от протеста и властта с парите му се услажда повече?!
  • 13 БЪЛГАРИН

    69 4 Отговор
    никакви оръжия да сърбат това що са дробили кииичо ,бъди умен за да ти са умни децата
  • 14 Това

    77 2 Отговор
    Изказване е на обслужващ персонал
  • 15 ИЗПРАЩАЙТЕ ВСИЧКОТО ТЕЖКО ВЪОРЪЖЕНИЕ

    52 9 Отговор
    НА УКРАЙНА И ИЗЧЕЗВАЙ ВЕДНАГА, ПЕНДЕЛ НЕГРАМОТЕН!
    БАРАБАР СЪС ЦЯЛАТА КОМУНЯГО-ИЗМЕННИЧЕСКА Г-ЕЙ ДРУЖИНКА
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Tishko

    62 1 Отговор
    В США образованието не е на добро ниво хаха
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Че народа пита ли

    87 1 Отговор
    го някой дали иска да помага на Украйна?
  • 21 А ТАКА

    90 2 Отговор
    ОПРАВИХТЕ НАЙ БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕС,СЕГА ЩЕ ОПРАВЯТЕ УКРАЙНА.ПРАВ Е СМИРНЕНСКИ ЗА СТЪЛБАТА.КАТО СЕ КАЧИТЕ СТЕ ЕДНИ И СЪЩИ.
  • 22 Селяк

    84 1 Отговор
    Нестабилността у нас да не би да помага на над?!?! Мисли първо за твоята си държава и кака да подобриш стандарта на живот първо тук, после мисли какво помогна на чуждите държави и какво не! Оставка! Може да си добър в продаването на пробиотици, но си мега зле като политик и премиер на държава! ОСТАВКА!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 АБВ

    62 1 Отговор
    Киро върви на ма... си в .........
  • 26 Тралала

    50 0 Отговор
    И какво сега!? Ще вадите абзаци за заглавия от едно и също интервю, цял ден ли бе? Гулю, гулю....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 добронамерен

    59 1 Отговор
    Колкото до нестабилността - да, тя не помага ни на Украйна, ни на западните ни партньори. Напротив, една нестабилност може да доведе до нов кабинет и този нов кабинет ще е много по-малко прозападен от този сега.
    Но тази нестабилност я провокира не друг, а точно ДБ, които решиха да играят опотюнистично и да наклепат другарчетата си, обвиняваяйки ги , че не са досаттъчно правоверни.
    Много жлако за подобни слаби комсомолски изпълнения.
    Очаквах повече от ДБ.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Геша

    38 4 Отговор
    Добър аргумент.Трябвало да сме стабилни за да бъдещо добре за Украйна.
  • 31 Mobile

    72 0 Отговор
    Тоз идиооот само за украина мисли, хората за това ли те избраха нищо не си направил за България, или няма смисъл да правиш защото са ти казали да запалиш България, наглец
  • 32 Петков,

    44 1 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    ако не знаеш , да ти припомня , че на територията на Киевска рус се води освободителна война.....голяма вреда ще нанесеш на държавата си
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ФЕЙК

    62 0 Отговор
    Киро, колкото по-рано събереш четата си и си стегнете куфарите и оберете крушите си , толкова по-добре за българите в България, които имаме само една родина за разлика от вас!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Геша

    32 5 Отговор
    Добър аргумент.Трябвало да сме стабилни за да бъдело добре за Украйна.
  • 38 НЕДОУМЕНИЕ

    54 1 Отговор
    Нестабилността у нас не помагала на Украйна? А защо трябва НИЕ да се грижим за стабилността на Украйна? На нас някой помага ли ни в Бг? Ние сме най- бедната страна в ЕС, пък трябва да помагаме. Не е ли достатъчна помощта на богатите държави от ЕС и САЩ?
  • 39 йхнкхйких

    51 2 Отговор
    там където вирее про западна демокрация умира свободата на словото !
  • 40 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Нашите два танка ли ще решат съдбата им на фона на оръжие за милиарди внасяно от САЩ ‼️ Също като с пестенето на енергия от Баба Рада сравнено с енергията от Слънцето заливаща Земята / за гретите де/‼️‼️‼️

    Коментиран от #48

  • 41 АБВ

    38 2 Отговор
    Тоя като го видя и ми иде да го изкормя
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Българка

    4 33 Отговор

    До коментар #40 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Изобщо не става дума за танкове, само;етим бронетранспортьори. Освен ако от НАТО ни ги подменятбезплатно със съвременни такива натовски. България може да помогне с муниции. Та ние сме световни производители

    Коментиран от #69, #94

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Байдън

    40 1 Отговор
    Тая нестабилност не помага и на нас смешник! Ние ви сложихме на това място да работите за нас! Не за Украйна!
  • 52 Барон фон Мюнхаузен

    31 0 Отговор
    Еваларка, моят правнук Фон Кирцхаузен ме задмина по лъжи!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Пламен

    39 1 Отговор
    Време е да си подадеш оставката. нямаш право на лични мнения ,трябва да се съобразил с мнението на мнозинството!
  • 58 каква стабилност?

    33 0 Отговор
    бе кирчо, от както измести толупа само слушаме украйна и македония. Нищо не правиш за кризите породени от вас и подобряване на стандарта, водиш продажна политика и толупа който стана Мъченик май ще се върне на бял кон
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Мамул

    39 0 Отговор
    Бият се руснаци с руснаци. Спор който нито можем да решим, нито има нужда да се месим, защото сме никой. Геостратигическата тежест на България е никаква.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 К Петков!! Работете за България, Украйна

    41 0 Отговор
    Не ни Интересува!!
  • 63 кире разбери украйна не ти е проблем

    41 1 Отговор
    Кире , немаш ли си работа тук , та непрекъсната Украйна ти у устата. Ами Украйна , дето нейните политици и държавници я докараха до положение на наемник на САЩ за водене на война с Русия , да си се оправя , първо с политиците и с държавниците си , пък после украинците да си оправят и държавата . Ние какво общо имаме , освен , че всички " ценностни " , които между впрочем , като васални на САЩ вкупом и натресоха на Украйна бедите и ние барабар с тях , да не сме се били излагали . Айде бе , че те малко се изложиха .

    Коментиран от #88

  • 64 К Петков нямаме никакви задължения към

    44 2 Отговор
    Нациска Украйна! Тези Асимилира ха Българите при тях, не знаеш ли?? Неутралитет!! НЕ ПОМАГАМЕ НА НАЦИСТИ!!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Тиква

    33 1 Отговор
    Какво общо има нестабилността в България, с Украйна? Единствено се свързва с милярдите които имаме като заеми и лихви. Благодарение на Герб опг. И жестокото крадене без съд все Още.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Алко Балко

    29 0 Отговор
    Гешев и на теб ти давам идея.Я го провери този момък да не би да има и украински паспорт,че нещо ме съмнява.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 гост

    24 1 Отговор
    Недеи отива бе Кире току виж някои заблудена ракета .....
  • 75 Нямам думи !

    33 0 Отговор
    Този е завършен идиот !
  • 76 fsdg

    13 0 Отговор
    Топ новина ! нормален и обикновен българин затри децата на киро ! Поздравете го и правете като него !
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Давод

    31 0 Отговор
    И защо украйна требе да ни е пръв приоритет, ъм? Българският народ има друго мнение по въпроса и тоя се е клел да служи на народа, в случай, че не помни!

    Коментиран от #135

  • 80 ВЪРОСЧЕ

    37 0 Отговор
    КироПростия защо отъждествява собствната си нестабилност /психическа и управленска/ с положението в Украйна? Бъдещето на България ми е много по важно от бъдещето на Киев, а за целта КироПростото трябва да бъде изгонен от властта и съден! Преди да е съсипал окончателно България по поръчка отвън!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 А,бре,Кирчо,

    31 0 Отговор
    ти само за Украйна и Северна Македония говориш,а за беднотията,мизерията в България нито дума.Не ходи в Киев.Ами тръгни между бълг.народ,който вече и не оцелява.Виж Терминала,автобусите пак пълни с българи,заминаващи в чужбина да работят.А ти какво правиш.Скоро ще те изметем и теб.На народа му се изчерпа търпението.Махай се!!! Сега единствената надежда ни е в Янев.Ще го видим и него

    Коментиран от #102

  • 83 Макробиолог

    26 0 Отговор
    Сервитьор.По точно,момче за поръчки,нещо като пица деливъри.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ХАН КРУМ

    31 0 Отговор
    Кириле ,имам само един въпрос–ти нормален и адекватен ли си?За каква Украйна и за каква Сев; Македония си се загрижил, като България се тресе от кризи,а правителството ти е неадекватно и неграмотно да реши нито един проблем?Тичаш като шут , ту тук, ту там, а унас проблемите се трупат като лавина и нямат решение.Изцяло създаваш впечатление за неспособност ,неадекватност и некадърност да решаваш каквото и да е в България и за това тичаш ,като свободен блуждаещ електрон извън страната ,по неща ,които нито зависят от теб, нито можеш да им влияеш.Безполен си ,както у нас така и навън.Смешен си човече,безнадежно смешен и жалък си.Не си човека ,който е полезен за страната.
  • 86 Киро заклан

    22 1 Отговор
    А вижте онази лена има физиономията на гризач ,не е ли така ? Питам вас !
  • 87 Кокса

    22 0 Отговор
    Кирца дай пэрво да помислим за нашите проблеми вътре във държавата а после да ходим да помагаме на другите
  • 88 Ха ха

    24 0 Отговор

    До коментар #63 от "кире разбери украйна не ти е проблем":

    Не е вярно.И северните макита често,често навестява.По заповед на Мусаката.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Альооо

    16 0 Отговор

    До коментар #44 от "Българка":

    Смени си ника на Столипинка.
  • 93 КОЗЛОХУЕСТ

    7 1 Отговор

    До коментар #90 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А то няма ли да спреш?
  • 94 Кръчмар

    16 0 Отговор

    До коментар #48 от "Българка":

    Жено, ти в кой полк служи, че ги разбираш тези работи, за оръжията става дума, да не си помислиш за нещо друго?
  • 95 Трайно безработен

    28 0 Отговор
    Самоосигуряващите се, които не са платили здравните си вноски за срок по-дълъг от три месеца, се наказват с глоба от 500 до 1000 лв., а при повторно нарушение - с глоба от 1000 до 3000 лв. До 1 март тези от тях, които не са с редовни здравни вноски няма да бъдат глобявани при внасянето им.

    Утре като стана агресивен да не е виновен ПУТИН за ТОВА
  • 96 Сава

    28 0 Отговор
    Кирчо,... твоите Украйни и Македонии, изобщо не ни трябват и интересуват !
    Ако ме хранеше и мен Козяк и на мен щеше да ми е дерт, ама ...не !
    С труд а не милостиня си вадя хляба !
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Котьо

    24 0 Отговор

    До коментар #44 от "Българка":

    Какви украинци бе брато? Ти пиян ли си? Всички войници дошли да освобождават България идват по нареждане на Руския държавен апарат. Не украински. Какви са били етнически - със сигурност много по голямата част са руснаци, но това няма ни май малко значение. Българската независимост е планета с руски пари които ние никога не връщаме защото са ни опростени от руснаците. Това са 40 млрд. евро в наши дни. Немеца Фердинант се е обявявал за бъдещ император на Константинопол... Та имперски интереси са имали всички. Без 13те успешни войни на Русия срещу Турците, без Освободителната война, ние никога нямаше да се освободим! Хора без чест като тебе бол! Обикновенни слабаци, нищо повече. Никому не сте потрябвали и никому не сте интересни. Даже сте вредни с вашите остри заключения. Неблагодарници!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Дилдо

    20 0 Отговор
    Министър-предател
  • 101 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 0 Отговор
    Кирчо, ще присъства ли днес някъде?
    Ако да, Кире не си отваряй устата,че тя ръси само глупости.Ке ни затриеш.
  • 102 Сух

    17 6 Отговор

    До коментар #82 от "А,бре,Кирчо,":

    Янев е следващото поставено лице от амерското посолство, какво очаквате различно?
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Денис Джамбазки

    13 0 Отговор
    Турските военни за пореден път атакуваха кюрдски позиции на забранената ПКК в Северен Ирак. В акцията бяха използвани хеликоптери и дронове. Предлогът - осуетяване на нападение на ПКК в Турция.
    Турската армия започна нова офанзива по суша и по въздуха срещу забранената Кюрдска работническа партия ПКК в Северен Ирак. Както съобщи мистърът на отбраната Хулуси Акар, в атаката срещу три региона в близост до турската граница са били използвани дронове и хеликоптери. В следващите дни предстои акцията да стане и по-интензивна.
    Анкара аргументира действията си със защитата от терористични напедения и с правото на самоотбрана. До момента за жертви не се съобщава. Говорител на ПКК каза пред агенция "Франс прес", че имало "интензивни битки" между турската армия и военното крило на ПКК. Турските военни части се опитали "да стоварят войници с хеликоптери и да напреднат във вътрешността на страната".
    ПКК е включена в списъка с терористични организации на Турция, Европа и САЩ. Военната операция се концентрира в регионите Метина, Зап и Авашин-Басян в Северен Ирак. Турската армия редовно атакува центрове за обучение и военни бази на кюрдските милиции в северноиракския регион Синджар, както и в планините по иракско-турската граница.
    Главната квартира на ПКК се намира в северноиракските планини Кандил. Анкара периодично предприема военни действия срещу позиции на ПКК в Югоизточна Турция, на които ПКК на свой ред отвръща. По данни на турското министерство на отбраната, на
  • 105 ХАН КРУМ

    24 0 Отговор
    ВРЕМЕ Е ЗА ПЛОЩАДА.ВРЕМЕ Е ЗА МЕТЕНЕ. МЕТЕНЕ ДО ЧИСТО. И ПАК ,И ПАК ,И ПАК ДО КАТО СЕ НАУЧАТ,ПАРАЗИТИТЕ ,ЧЕ НАРОДА Е ТОЗИ ,С КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ. И НИКАКВИ 100 –200 ДНИ.НЕ СТВАТ ЛИ ВЪН,НА МОМЕНТА И НАНОВО.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Не ми пука

    29 0 Отговор
    На българите изобщо не им пука кое им помага на украинците. Пука ни кое от всичко това което правите помага на българите. Разцеплението идва от това, че решихте да станете подлога на соросоидите. Точно за това за тях гласуваха само тези на които им бяха платили, а Христо Иванов и Атанас Атанасов работят тази коалиция да не проработи; както и първите две. На следващите избори тези продажници няма да доближат до сградата на НС. Обещахте нормален живит на българите, не война. А тези мекерета са пиявици и правят това което им нарежда Сорос, трябва да си заслужат шарите които им дава.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Ангел

    21 0 Отговор
    Нахлупвай каската и отлитай , просто къ! Укрите те чакат!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 ХАН КРУМ

    21 0 Отговор
    ВЗИМАЙТЕ СИ НЕПЛАТЕН ОТПУСК ,ОСИГУРЕТЕ СИ СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ И ОТИВАЙТЕ НЕ В КИЕВ ,А И ЗАД НЕГО.НО НЕ С НАШИТЕ ПАРИ И ЗА НАША СМЕТКА БОКЛУЦИ НЕЩАСТНИ. А, АКО НЕ СЕ И ВЪРНЕТЕ ,ЩЕ Е ОЩЕ ПО –ДОБРЕ.
  • 113 Mobile

    17 0 Отговор
    Киро тъпото, покани украинският народ и сега трябва българският народ да ги издържа, да и подслони и нахрани, ама в други държави си има ред, а наща али е продадена на кой му пука

    Коментиран от #114

  • 114 Трайно безработен

    23 0 Отговор

    До коментар #113 от "Mobile":

    САЩ имат квота за бежанци от Украйна ще приемат само 100 хиляди! А България която глобява БЕЗРАБОТНИТЕ за това , че не си плащат Здравните вноски от 500 до 1000 лв. Приема неограничено!
  • 115 Sion

    21 0 Отговор
    Направо цялата групичка си останете в Украйна
  • 116 Жорж

    17 0 Отговор
    Значи да бъдем стабилни за да помогнем на Украйна! Как се става стабилен. Вдигайте заплатите на МВР с 2225 % така те ще бият а старите хора знаят Полицията е биещото сърце на държавата и тогава ще сме стабилни
  • 117 Минева

    12 1 Отговор
    Защо трябва да й помага на Ущрайна?
  • 118 КоНе

    18 1 Отговор
    Никаква помощ за този режим в Киев. Само един простак може да реши че войната ще спре като даваме оръжие. Отделно нямаме нищо общо с този конфликт. Петков, отивай и оставай в Киев с онези противници от Недемократична България. Такива въпроси решават Народа, а не Вие!
  • 119 Хър

    13 1 Отговор
    Кире освен теб кой го е грижа за Украйна. Ти тр да ги вземеш като пример за некадърна политика довела до това положение!!!!! Не като пример за подражание.
  • 120 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    16 0 Отговор
    Нестабилност в България внася единствено управляващата коалиция и най-вече Прост(о) Киро, Кокорчо и оня Лорер.....
  • 121 мици

    14 1 Отговор
    стабилизирай България,а за украйна мислят гейовете от запад.

    Коментиран от #124

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Престани с тая укрия бе,

    21 1 Отговор
    ти си министър председател на България,а не на Украйна.Хората в страната ни гладуват без война,той ми реве на чужди гробища.Ела Господи и си събери вересиите!!!
  • 124 Той себе си

    13 0 Отговор

    До коментар #121 от "мици":

    не може да стабилизира,какво остава за държавата.Оставка,мизерници!!!
  • 125 К Петков?? Каква Украйна бе човек!!

    18 1 Отговор
    Половината народ Музерства в България!? Ти и подобни сте ревнали Украйна, та Украйна!!! Ти МП на България ли си или на Украйна!! Народа те търпи, за да не се върнат Мутрите на Борисов!!!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 ПЕНКО

    15 0 Отговор
    " ЛИРИК П. ТКОВ " --ЗАЩО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПОМАГА НА НАЦИСТКА УКРАЙНА !?!?!?!? ТАМ ДЕЦА ПРАВЯТ СОК - И ГО НАРИЧАТ : " КР ЪВТА НА РУСКИТЕ ДЕЦА " !!!!!! РУСИЯ ОЩЕ СЕ СДЪРЖА ---НО ВСИЧКО СИ ИМА КРАЙ !!!!!!!!!!!!
  • 128 Проблема на Украйна си е

    10 1 Отговор
    Тяхно ДЕЛО !
  • 129 Петко

    13 1 Отговор
    Това е пълна шизофрения , кога тези хора ще започнат да мислят за държавата си , нестабилността не помага на на с българите , украйнците да сърбат това което са си надробили . Не го чух тоя нито веднъж да предлага ефективни мерки срещу инфлацията , срещу скъпите сметки срещу ниските доходи за нас българите , да въоръжим нашата армия само за Украйна говорим а сме пълни с проблеми , как ще ни помогнат Украйна на нас после питам тия тикви .
  • 130 Няма незаменими хора

    12 0 Отговор
    Правителството се проваля във всички кризи досега. Така ще е и золанапред. Затова трябва, да си ходи. Ако падне от власт Петков и приятелската му компания, съставляващи този кабинет, институциите остават. Те ще продължат да работят. След незавенимия ухиленисиот от културата, тай смята, че целият кабинет е незаменим?!
  • 131 BIG G

    13 0 Отговор
    Оставка!!!!!
  • 132 Киро кляка пред РСМ

    15 0 Отговор

    До коментар #111 от "Амин!":

    Киро просто се готви да вдигне ветото за РСМ, като го "премести" в едва от главите, които ще отвори Скопие, след като започне преговорите за влизане в ЕС. Преместването си е сваляне на ветото и прах в очите ни. Това е национално предателство, трябва ли и него да...Гърците са най-големите патриоти. Не отстъпиха, докато не получиха своето.
  • 133 ГОРКИЯ КРЕТЕН

    13 0 Отговор
    НЯМА ЛЕЧЕНИЕ ТАКА СЕ Е РОДИЛ
  • 134 Вън Кирчо!

    14 0 Отговор
    Не ставаш. Ведната предсрочни избори и въдворяване на истинска демокрация!
  • 135 ZЕнтропа 2009

    13 0 Отговор

    До коментар #79 от "Давод":

    Така им е наредено !
    То що народ се изниза у нас да ни навиват пружините. Само Папата що не дойде на крак у нас.
    Политическите ни Чичулинки са винаги готови!
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 ПЕТКОВ

    2 8 Отговор
    Нинова, подготви ли новият списък на оръжия за Украйна???

    Коментиран от #138

  • 138 НИНОВА

    1 7 Отговор

    До коментар #137 от "ПЕТКОВ":

    Изпълнено е всичко чинно, шефе
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 chi

    9 0 Отговор
    Ей тепегьози, спрете се с тая Украйна!
  • 141 2020

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "дрън дрън":

    Този иззрод уж е български премиер и вместо да мисли за преодоляване на кризите и инфлацията у нас - хукнал като разгонена просститутка по Македония-та и по Окрайна-та.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Ти на България ли си премиер или на

    7 0 Отговор
    Украйна????Абе това недуразумение не разбра ли че нито ни интересува Украйна нито украйнците.Който иска да проявява милосърдие към фашистите и фашистките семейства си е негов проблем.Да се бърка в собствените си средства ида помага ако иска,но не с народни пари.България се разпада и е на върха на мизерията а тозиМикроб ми говори за Украйна.Ти на България ли си премиер или на Украйна.Оставка!!!!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Петков е национален предател

    5 0 Отговор
    Тотална подлога с краварско участие. Съд и затвор за този предател!
  • 146 Н€АД€КВАТ€Н И ПО$ТАВ€Н "пр€ми€р"!

    5 0 Отговор
    ОСТАВКА ШМ€К€Р, Ч€ ЩЕ СТАНЕ МНОГО ЛОШО....!
  • 147 абе

    2 0 Отговор
    извадете му батериите на тва ходещо човече, да си починем малко.
  • 148 тъй

    2 0 Отговор

    До коментар #142 от "РУСКО ОРЪЖИЕ ТРЕПЕ РУСНАЦИ":

    а украински тарикати го продават в Африка.
  • 149 Z-Ентропа 2009

    1 1 Отговор
    Това недоразумение дали знае, че е Премиер на България, а не фурнаджийската лопата на Америка и Брюксел?
  • 150 Серж

    1 0 Отговор
    Стига ,стига лозунги и празни обещания г-н Петков банален лъжец станахте!
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Баш софиянец

    1 0 Отговор
    От украинците по-украинци станахме. Правим не малко за бежанците, помагаме и на хората, които са останали в Украйна. Сега пък ще ходят с делегация! За какъв дявол? Кои хора да попитате за нуждите им? Делегацията ще се среща с правителството. То ще покаже каквото на него му е удобно и ще тика към ПОДАРЯВАНЕ на оръжие. Това отсега е ясно. Защо им е да ходят в Украйна? Ние разузнаване имаме ли, журналисти имаме ли да събират истинска информация там на място?-тоя въпрос не изисква отговор.
  • 153 Трион

    1 1 Отговор
    Умствено изостаналия ни премиер явно не уиюмее и приоритети да спазва, за бьлгария кое е важно, украина или самите ние, какво ми дреме, че "не можем да помогнем" на фашагите??!!!!
    Киро, ударил си дьното на всяка тьпота, умитай се, еничар предател
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Стабиляга

    0 0 Отговор
    Стабилността идва от принципите и моралните убеждения. Имаш убеждения - действаш по тях, народът следва силния водач. Като е за едната властчица се въртиш като жирископ. Направи нещо достойно, пък да става каквото ще. Помогни на украинския народ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол