Last news in Fakti

7 Май, 2022 13:45 1 223 19

Каримански: Ще обмисля дали да участвам отново в надпреварата за БНБ

  • любомир каримански-
  • мс-
  • бнб-
  • бюджет-
  • финанси

Проблем за Каримански се оказа фактът, че в рамките на заседанието на Министерския съвет беше внесено предложение за разглеждане на доклада за еврозоната

Каримански: Ще обмисля дали да участвам отново в надпреварата за БНБ - 1
Кадър Нова тв

Любомир Каримански ще обмисли дали отново да се впусне в надпреварата за управител на БНБ. Това обясни депутатът от „Има такъв народ” в студиото на „Събуди се” по Нова тв.

„Чувствам се полезен и в Комисията по бюджет и финанси. Доколкото аз съм информиран, темата за БНБ не е обсъждана. Процедурата може да започне, ако депутат или член на Комисията иска да бъде включена в дневния ред. Не очаквайте това да направя аз”, добави той.

Каримански отправи критика към финансовия министър относно влизането на България в еврозоната. „В коалиционното споразумение много ясно е записано, че ние трябва първо, в рамките на коалицията, да обсъдим възможността за влизането ни в еврозоната и начина, по който това ще се случи. След което да го подложим на широк дебат”, посочи той.

Според него едно от най-важните неща е необходимостта от анализа „разходи-ползи”. „Не виждам такъв - няма. На страницата на Министерския съвет стои планът, който е внесен като проект през 2021 г. В него няма такъв анализ и доста други неща, които са необходими за целия процес на присъединяването. Както и на това какви стъпки ще се предприемат”, добави още депутатът.

Проблем за Каримански се оказа фактът, че в рамките на заседанието на Министерския съвет беше внесено предложение за разглеждане на доклада за еврозоната. „Много е важно, когато сме коалиционни партньори, да бъдем абсолютно истински такива и да обсъждаме нещата в коалицията. И ако ние не сме ги обсъдили и изведнъж в дневния ред се появява такава точка - как може да си го обясним. Дори не сме информирани, че ще бъде вкарана”, добави той.

Според него това е решено еднолично от Министерството на финансите. „Най-вероятно този план, тъй като не е качен на страницата, както е необходимо да има публично обсъждане, вероятно се разчита на стария план”, коментира още председателят на Комисията по бюджет и финанси.

Червената линия, която би извадила „Има такъв народ” от коалицията, Каримански посочи, че е Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе ,

    18 5 Отговор
    недей !
  • 2 Тия са

    22 7 Отговор
    Тъпи нагли и упорити
  • 3 Недей

    11 7 Отговор
    Свестен изглежда да си, но грешката от миналото е непоправима и Славчовци, Тошков и и други, ти си ги знаеш ,само те използват. А ПП, БСП и ДБ се опитват да съхранят достойнството ти и помогнеш с професионализъм. Дерзай и напред, но за БНБ не ставаш.
  • 4 Бай Онзи

    13 9 Отговор
    Твойта кандидату.а е едно към едно на кандидатурата на ректора на су за президент !
  • 5 Ами

    9 11 Отговор
    вие сте достойни хора, а ПП е просто един проект на олигарха Прокопиев! Нормално е да се опитват по вторият начин да пробутват, манипулират и т.н.! Нормално е да правят медийна пропаганда срещу вас! Не е нормално, че има толкова глупав народ, да не вижда тези манипулации! Но и това показва, защо България е разделена между двама олигарха!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ахмедов

    8 9 Отговор
    Дебели глави като на шефа им...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 8 Отговор
    и ще си калинка и зависим
  • 11 Нахалствато

    12 8 Отговор
    НА ЧАЛГАДЖИЙТЕ е донякъде съизмерими с това на конска муха, но и то бледнее в сравнение на ТЯХ.
    ЕЙЙЙ, КОКАЛ ТРУДНО СЕ ПУСКА ...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 кака

    6 5 Отговор
    От БНБ ще правиш картов център? Хайде стига мокри сънища!!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гого

    4 3 Отговор
    Ще мисли....за 20000 лв на месец??
  • 16 ГОДЖИ

    3 8 Отговор
    ТОЯ Е ОТ НАШТИ.АГРЕСИВНАТА ЧАГА И НАГЛАТА ПОСРЕДСТВЕНОС ДЪНИ ДО ДУПКА.ТЪЙ НА УЧИ ГЛАВНИЯ ЧАЛГАР АЛЧНИЯ СЛАВЧО.
  • 17 отново

    4 4 Отговор
    Стенанията на руско-турския капитал, който опитва по-всякакъв възможен начин да се спаси....
  • 18 Пътник

    1 5 Отговор
    Търсите ли кандидат до дупка?
    Той е!
  • 19 Язък за барута

    1 1 Отговор
    Не се пъни толкова бре натигач Ти си бита карта
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове