Last news in Fakti

10 Май, 2022 15:22 1 177 22

От КНСБ настояват за минимална работна заплата 760 лева от 1 юли

  • кнсб-
  • минимална работна заплата-
  • 1 юли-
  • 760 лева

Главната цел на страната ни е след 5 години българите да достигнат 70 процента от жизнения стандарт на средния европеец, коментира Пламен Димитров

От КНСБ настояват за минимална работна заплата 760 лева от 1 юли  - 1
Снимка: БГНЕС

КНСБ настоява от 1 юли минималната работна заплата да бъде повишена на 760 лева, съобщават от БНР.
Пред конгреса на синдиката, който се провежда днес и утре в столицата, президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че главната цел на страната ни е след 5 години българите да достигнат 70 процента от жизнения стандарт на средния европеец.

"И това не е химера. За реализирането на тази цел ще ни е необходим ежегоден ръст от три процентни пункта по основния индикатор на кохезия – брутен вътрешен продукт на глава от населението в стандарт на покупателна способност. За много от източноевропейците това постижение е вече факт. Трябва да успеем и ние, с общи усилия, с последователни действия и иновативни политики."

Пламен Димитров каза още, че икономическите санкции за Русия имат ефект на бумеранг и налагат в съкратени срокове да бъдат търсени алтернативни решения по отношение на енергийната независимост.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕдинОтМногото

    23 0 Отговор
    Аз пък настоявам минималната да е 760 в евра
  • 2 Асен Василев

    9 6 Отговор
    Хахаха, тия комунета ме разсмяха. Заплатите няма да мръднат до 2025-та

    Коментиран от #12

  • 3 Сума ти

    15 0 Отговор
    и години за нищо не настояваха , само прибраха пари , сега се разнастоявали ?! Излишеството са те , само пари поглъщат бъдева !
  • 4 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор
    Прах в очите ‼️
    Ето защо не Ви трябва математиката! Защото ще пресметне, че с ръст 3% на 700лв (21лв) няма как да доближим ръст от 1% на 2000€ ( 40лв)‼️‼️‼️
  • 5 Киро Минималният

    14 1 Отговор
    Кеф. Кат си платим сметките ще остане за два хляба вместо за един. Подигравки.
  • 6 БКП БСП

    8 3 Отговор
    КОМУНЯГО РАБОТОДАТЕЛ ПАРИ НЕ ДАВА ПАРТИЙНОТО МУ ПОРЪЧЕНИЕ Е ПАРИ САМО ДА ВЗЕМА
  • 7 не става само с искане.

    4 1 Отговор
    Икономиката ни е допотопна,няма сериозни световни фирми,които да дърпат бизнеса и заплатите на горе.
    Да не говорим за назначените капиталисти,които са получили всичко на готово и хич не им дреме за модернизация.А за производството това е изключително важно.
    Абеееее,искаме си........
  • 8 Селяк

    17 1 Отговор
    След 5г?!?! А какво правихте в последните 33г?! Тая европейска заплата май през крив макарон ще я видим! От 710 бруто на 760 бруто - та тези 50лв вече инфлацията и тях го е изяла... за какво увеличение говорим само! След 5г по 50лв годишно увеличение ще стане 1хил лв, ама пък след 5г европейската вече ще е 2хил евра заради инфлацията и войната. Изглежда, че няма да стигнем европейските заплати! Поне премахнете данъка от минималните заплати или въведете праг на минимума който да не се облага с данък за да може народа да диша и живее нормално както е на запад! Ние 15г не може да ги стигнем, една Румъния го направи в рамките на 2-3г с яко протести, военен преврат и смяна на правителството няколко пъти до като не изпълниха желанията на народа - уви българите сме друго племе което не смята, че държавата трябва да дава нещо или да подпомага или да прави каквото и да е за народа... след 5века под турско робство, сме свикнали самида се оправяме и искането на помощ е тотално смачкано и прието за не-нормално!
  • 9 Тоалетна хартия

    11 0 Отговор
    Кви 760лв....Мин. 1200лв.
  • 10 бедняка де плаща данъци

    13 0 Отговор
    Какви 760 лева и какъв Първи юли бре ...При всичко де поскъпна почти двойно за има няколко месеца с тия 760лева (БРУТО) не можеш да вържеш и две седмици , ако си сам и плащаш данъци и всякакви си с/ки .На украинците ,само за 19 дни им ги осигурявате , без да ги е еня за НИЩО и даже БЕЗ И ДА РАБОТЯТ !ЕГАТИ !
  • 11 За 380 евро...

    8 0 Отговор
    ...не биха чистили дори и тоалетните в Германия ..,Австрия...,Франция...

    Коментиран от #16

  • 12 Амчи...?!

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Асен Василев":

    Мръднете ги де...от вас зависи....!Те сами,няма как да се...мръднат...?!
  • 13 Аз пък настоявам...!

    14 0 Отговор
    На Пламен Димитров да стане заплатата 760лв......!Даже и тези са му много на този НищоПравец...,!!!
  • 14 23456

    11 1 Отговор
    Поне 1700лв. минимална трябва.
  • 15 Кой работи за 383 евро това е срамота

    5 0 Отговор
    Това са смешни пари,а България ако смени лева със еврото ще стане за смях и хората живеещи във България ще видят какви мизерни и малки заплати взимат и как се подиграват със тях
  • 16 Хората там за чистене взимат по

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "За 380 евро...":

    1000 евро и повече а във бг се подиграват със българите
  • 17 Сашко

    4 1 Отговор
    Да се обвърже депутатската заплата с 5 минимални работни заплати и след това ще видите колко често ще се вдига минималната заплата.
  • 18 Кольо

    2 4 Отговор
    ми като искате заплати отваряйте си фирми и печелете колкото си искате, що чакате на яслата някой да ви храни и да ви плаща осигуровките, а тея че са пумияри си е ясно
  • 19 100

    1 0 Отговор
    Боко пак задейства марионетките.Голямо захранване е било:признателни и верни синдикати,признателни и верни транспортни фирми.Чакаме следващ екшън!
  • 20 ЖИВИ ДА ГИ ДЕРЕШ ТЕЗИ

    4 1 Отговор
    ТОЯ НИ УМОРИ ОТ ГЛАД ...2.30 ЛВ ...0.650КГ.. Е ЕДИН ХЛЯБ .. ТОВА ДРУЖЕСТВО И ОНВА ДРУГОТО КТ-ПОГРЕБА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЯТ НЕЗАБАВНО
  • 21 ИВАН

    4 0 Отговор
    Димитров, много ама много са активен?!! Къде се беше скрил по времето на ГЕРБ??! Поне веднъж не се показа от дупката си, нищожество?!!!
  • 22 безпартиен

    4 0 Отговор
    Това с минималната заплата утвърдена сега от МС а преди от ЦК на БКП касае единствено тези получаващи заплатите си от държавен или общински бюджети!Всички работещи в частния сектор трябва да си ги заработят заедно с данъците и осигуровките!!Сега у нас има около 2.3 млн.пенсионери,около 650 хил.малолетни и непълнолетни,около 700 хил."бюджетни",около 1.1 млн. ц.гани без образование,професионална подготовка и трудови навици!Всички тези са на "издръжка" от частния сектор!Решение има и то е съкращаване на първо време на щатните бройки на "работещите" пенсионери от бюджета,от държавните фирми и всички "хранилки"за партийни кадри!!!Само в МВР такива са повече от 5000 души на ръководни длъжности със заплата 2500-3000+пенсия+20 заплати за пенсионирането!!!Включване на ц.ганското население в програми за ограмотяване и придобиване на професия!Социални помощи само при полагане на труд поне 21 дни месечно за почистване,озеленяване и облагородяване на населените места!!!!Щом в Унгария може-значи и у нас трябва да стане!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол