13 Май, 2022 13:12 2 786 33

Петков: В US Treasury казаха специално името на Пеевски като един от тримата в списъка „Магнитски“

  • пеевски-
  • кирил петков-
  • сащ-
  • магнитски

„Магнитски“ като прилагане в чужда държава е най-мащабният в България до този момент

Петков: В US Treasury казаха специално името на Пеевски като един от тримата в списъка „Магнитски“ - 1
Снимка: БГНЕС

„В US Treasury казаха специално името на г-н Делян Пеевски като един от тримата, които са в списъка „Магнитски“, заяви премиерът Кирил Петков от парламентарната трибуна.

Той сподели, че когато се е срещнал с представители на Министерството на финансите в САЩ, те са споделили, че „Магнитски“ като прилагане в чужда държава е най-мащабният в България до този момент.

„Това което стана ясно на всички партньори в Европейския съюз и НАТО, е че един от основните инструменти на руската външна политика, и по-точно на политиката на режима на Путин, е използването на корупция“, каза премиерът. Той подчерта, че чрез корупция този режим успява да влияе на чужди държави, на чужди правителства и голяма част от тази корупция минава през енергийни проекти.

„Когато една страна реши да построени „Руски поток“ през територията на България, без да има шанс дори най-бедната част на България, Северозападна България, да има възможност да черпи от този газ, и похарчим три милиарда от нашите пари, тогава явно има някаква друга причина и когато, за съжаление, се видя дори „Range Rover“-ът, който е паркиран в гаража на вашите колеги, на колегите от ГЕРБ, тогава се вижда как тази връзка е абсолютно свързана, за съжаление на всички вас, които са били част от тази корупционно мотивирана схема“, заяви Кирил Петков.

„Всички наши партньори го виждат това и обявяват, че този тип проекти са стандартен метод за влияние в чужди държави, така че това беше част от нашия разговор и във Вашингтон, и в Брюксел“, информира той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ⚜️Просветен⚜️

    28 6 Отговор
    А другите двама специално ли не ги казаха ве, галфон?
  • 2 ТаУмВзе

    34 9 Отговор
    Киренцето вече халюцка какво са му казали господарите кравари. Добре бе козунак, ти Какво Правиш по темата шиши? Щото си мишок и не смееш. А и толкова убаво си Крадете Дружно.
  • 3 Гост от Силистра

    19 14 Отговор
    Петков, когато обръщаш и използваш тоягата в правилната посока , те подкрепям ! Да не забравяме каква мутро-мафиотска организация омерта ни управляваше до преди година и половина....гроп+мвро+дпс и от части с подкрепата на бсп и итн!
  • 4 АнтиГост

    20 20 Отговор
    Браво Кире! Бий корумпираните русофилски подлоги.
  • 5 Никой е е крал колкото

    22 12 Отговор
    Бойко и Пеевски..Даже доган и комунистите не са откраднали толкова колкото тея двамата.
  • 6 124

    18 10 Отговор
    айде тоя си взе хапчетата и почнаха филмите. Колкото видял Харвард, толкова и Трежърито.
  • 7 Бай Брадър

    18 8 Отговор
    Никога повече герб+дпс няма да управляват !
  • 8 жокер

    15 4 Отговор
    Петков не казва нещо много важно за балкански поток - тази "тръба" е собственост на българска държавна фирма - булгартрансгаз, който е изтеглил кредит за построяването му и си го обслужва дори миналата година заради голямата претплата за използването на тръбата компанията покри предсрочно, част от кредита си! Петков не казва ЗАЩО изкара тази фирма "Булгартрансгаз" от забранителния списък за приватизация. Крие, че има много мераклии да купят уж губещата фирма и са готови да платят милиарди на държавата. Но стане ли това тогава ще станем зависими, а не сега.... И не е вярно че тази "тръба" нчма отклонения има поне 5 такива...

    Коментиран от #33

  • 9 Грульо

    12 4 Отговор
    "представители на Министерството на финансите в САЩ, те са споделили, че „Магнитски“ като прилагане в чужда държава е най-мащабният в България до този момент." "политиката на режима на Путин, е използването на корупция“, каза премиерът. Той подчерта, че чрез корупция този режим успява да влияе на чужди държави, на чужди правителства и голяма част от тази корупция минава през енергийни проекти."

    И какво се оказа - тоз Магнитски не действа, пунта-мара. А политиката на САЩ не е ли същата, бе Кирчо, не си ли ти част от американската корупция?
  • 10 българина

    13 1 Отговор
    първо ,ЮСТ не са институция нито в ес нито в България, второ ако е извършено престъпление на тяхна територия къде са спали, трето ако не е в тяхната юрисдикция, в качеството на какви се изказват?
  • 11 Пеевски е Песен

    15 5 Отговор
    Пред Вас, продължавате безогледно, цинично да Продавате България, Канадецо! От едно радикално семейство сте с Плевенлиев иПаси. Заробвате безвъзвратно България. 30 г. ни съсипахте. А с еврото "втора Шокова Терапия" ИЗЛИШНА за бизнес и народ ще ни довършите. Та и в чужда война ни вкарвате! ОСТАВКА!
  • 12 Байрактар"70

    16 4 Отговор
    ....НЯЯМАМ ДУМИ!!! Тоя си няма хал-хабер от положението, в което се намираме в момента, или се прави на луд. Вместо да дръстиш глупости, намери решение на неотложните нужди и проблеми на нормалните работещи хора и бедните пенсионери.
  • 13 Канадски българин

    10 1 Отговор
    Снимката е много хубава! Те, тоя на снимката ни управлява! Честито!
  • 14 Вие сте Вреден

    9 6 Отговор
    За България, колкото ГЕРБ-закрили Белене, ЮП и Александропулус, и хунтата управлявала 30 г. ОСТАВКА! Оставка на ДБ, ПП, ИТН, ГЕРБ, ДПС, БСП.
    ОСТ ТАВ КА! Продажници!
  • 15 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    11 3 Отговор
    Щом Пеевски, Божков, Домусчиев, Ц. Василев и...са корумпирали, КЪДЕ СА КОРУМПИРАНИТЕ ??????? Тях краварите не ги виждат !!!!!! Всички са за затвора !!!!!!!!!!!
  • 16 ей неосъзналия се

    10 3 Отговор
    Глей Кире , просто ли си , какво си , ич ме не брига кво са казали изтребителите на индианците и не само на тях , за когото и да било. Осъзнай се Кире , тук е България , ти дойде в името на това да я оправяш като държава , в частност правосъдие , лалаш , а нищо не правиш ,ако Буци е бандит , Пеевски е бандит , Каскетът им е ятак , защо не са изправени пред българското правосъдие , защо не са осъдени и вече да лежат , а което може там от престъпно събраното от тях да бъде върнато на бюджета . Кажи Кире , и ли ако си неадекват с поръчка , просто си подай оставката и се разкарай , не ми се слушат глупости.
  • 17 Селяк

    9 2 Отговор
    Голямата новина!! Това вече го знаем всички, но ти какво правиш по случая?! Само кодкодякаш и нищо повече! Срам и позор си за народа и целия свят! Излязал на трибуната като малко хлапе да се хвали какво са му казали, новина която цял свят знае, а нашия не прави нищо! Те са ти го казали, защото явно са си помислили, че не знаеш, а ти го знаеш, и пак не си мърдаш пръста, щот всички сме наясно кой командва парада и това го доказва дами и господа, нагледно ставате свидетели на кой всъщност ръководи държавата и това не е ХариКиро!
  • 18 Пловдив

    6 6 Отговор
    По кражби и измами "бизнесменчета", като прасето Делянчо Пеевски ни изкарват на челните места!
  • 19 171717

    7 4 Отговор
    Пеевски ще го запомнят и ще го приказват , а ти утре като паднете от власт , няма да запомнят , само ще ви псуват !!!!!!!
  • 20 Киро Тъпиро

    7 2 Отговор
    Докато пукнете от глад ще ви правя по програма второразредни шоупрограми
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кириле бeзродникo малоyмeн

    10 3 Отговор
    Гледай какво се случва в ШриЛанка сега по време на организирания масов глад и мисли както ще ви се случи и на вас до месе-два!
  • 23 магнистски

    5 5 Отговор
    Кой е действащият партиен лидер, който е корумпиран в особено големи размери? И кога най-после Бойко Борисов, ще бъде подведен под отговорност за претъпленията си? И ще бъде вкаран в затвор с ефективна присъда? И не само той?
  • 24 Доктор

    7 1 Отговор
    Майките на деца с увреждания,няма ли да се погрижат и за това дете с дислекцията и налудничавите си действия?
  • 25 Бако

    2 5 Отговор
    Киро Скалата
  • 26 СТАВА ЯСНО ЕДНО

    5 3 Отговор
    КОЙТО ПОДКРЕПЯ ПЕЕСКИ ЗНАЧИ ПОДКРЕПЯ И ПУТИН ТОВА Е ВРЪЗКАТА ГРАБЕЖА НА ПАРИ ОТ НАРОДА.
  • 27 1115254

    4 2 Отговор
    Наръчник за управление на колония (превод от краварски).
    1. Да се разбият и не се допуска съществуване на партии с автентични идеи/идеологии. Партиите да се проектират около "наши кучи синове" - стратегически лидери и чрез имагинерни масови предпочитания - любители на бира, кебапчета или чалга.
    2. Да се овладеят медиите и да се промиват мозъци чрез подходящи теми и хора, като не се допускат коментари на важни въпроси освен с демагогска и популистка цел.
    3. Населението да е на границата на оцеляването, а "елитите" да се охранят до степен докато им лоясат и очите и ушите а корупцията в която са потопени да не им позволява отклонение от линията на метрополията - под страх от пълно компрометиране и загуба на незаслужения стандарт на живот.
    4. Колонията трябва да е с омаломощена държавност - без армия, без държавна собственост, зависима в изхранването си, енергетиката, здравеопазването и образованието.
    5. Контрол на популацията...с всички средства ...
  • 28 проверете в историята

    4 0 Отговор
    кой води системна политика на дебългаризация на населението на балканите? Кой отнема от България сееверна добруджа, кой иска да отнеме южна добруджа, и кой отнема македония от България? И кой не желае северна България да се равие икономически и я ползва само, като преходна територия?

    Развийте икономически Северна България, както и цялата държава.
  • 29 ДРУГИТЕ ДВАМА ОТ СПИСЪКА

    4 3 Отговор
    ДА НЕБИ ДА СА ДРУГАРКАТА НИНОВА И РАШКОВ, ПАРТНЬОРИТЕ ТИ. ЩО МЪЧИШ КАЖИ СИ НИЕ ГИ ЗНАЕМ.
  • 30 А за черепа мълчиш

    6 2 Отговор
    Той ли ти е шефа, чак Радеф ти завидя на мангизите.
  • 31 ганю

    1 0 Отговор
    ЩЕФОВЕТЕ СЕ СЪБИРАТ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ В МАЛТА ПО КАРДИНАЛСКИ
  • 32 ганю

    3 0 Отговор
    днешното развитие на София и Пловдив е свързано с южна италия като свински черва
  • 33 Чичо дядко

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "жокер":

    Слабо умник си ти батмане ,но са ти и платили. Едно ще кажа България над всичко дори и над руските интереси
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове