17 Май, 2022 05:17 1 014 8

Радев за мерките на кабинета: Подобни решения не бива да са в резултат на натиска от потенциални протести

  • румен радев-
  • президент-
  • мерки-
  • правителство

Отдавна призовавам за отворен конструктивен диалог, за дългосрочни решения за преодоляване на енергийната, икономическа и социална криза, за предвидимост по отношение на бизнеса и гражданите, заяви президентът

Радев за мерките на кабинета: Подобни решения не бива да са в резултат на натиска от потенциални протести - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев коментира антикризисните мерки на управляващите. Според него тези решения трябва да са резултат на ангажирана политика, а не под натиск на улицата и потенциални протести, предаде БНТ.

Румен Радев е на официално посещение в Германия. При разговорите си с Щайнмаер и Шолц той е срещнал пълно разбиране по основните ни проблеми - ембаргото за руския петрол, позицията ни за Северна Македония и износа на оръжие за Украйна.

След разговорите, които проведе на четири очи първо в двореца "Белвю" с президента Щайнмайер, а след това и в канцлерството с Олаф Шолц, Румен Радев каза пред медиите, че диалогът, който поддържаме с Германия на най-високо политическо ниво, е от изключителна важност за общите позиции в Евросъюза по ключовите теми на деня, свързани както с позицията на страната ни за диверсификацията на газовите доставки, така и с тази за РСМ и износа на оръжие за Украйна.

Какви биха могли да бъдат най-изгодните решения в сферата на енергетиката както за България и Германия конкретно така и в рамките на Евросъюза е обсъдил Румен Радев в срещите си на най -високо ниво в Берлин. По думите му по отношение на диверсфикацията на газа - ще е необходимо време и много усилия за изграждане на необходимата инфраструктура, с нови договори.

В отговор на въпрос на БНТ Румен Радев каза, че е изключително удовлетворен от разбирането, което среща в Германия регламентираната българска позиция по отношение на РСМ.

България като отговорен член на ЕС, трябва да работи така че да интегрира партньори, а не проблеми за съюза, подчерта Радев.

В тази връзка и а Берлин по думите му е напълно ясно, че трябва да се търси решение за възможно най-бързо прекратяване на конфликта в Украйна, защото всеки ден от тази война е загуба не само за Украйна и за Русия, но и за цяла Европа.

В коментар за обявените от кабинета антиинфлационни мерки Румен Радев заяви, че отдавна призовава за отворен конструктивен диалог, за дългосрочни решения за преодоляване на енергийната, икономическа и социална криза, за предвидимост по отношение на бизнеса и гражданите.

Снощи в Берлин държавният глава участва и в германо-български бизнес форум.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уса

    10 3 Отговор
    Льотчик,западняците си гонят интереса и какво ще кажеш няма никакво значение запомни го от човек,който 20 години живее в САЩ и те вижда като през скенер прозрачен,като новородено комарче.Същото е с руснаците само търговски отношения и нищо повече.България трябва да бъде неутрална и да създава неща от които другите да се нуждаят само тогава можем да поставяме условия.Някой ще попита,какви са тези неща?Преди много години един българин запали вода в НДК пред цялото БКП и публика.Тогава е било сензация,но Русия и запада веднага са реагирали и плановете за велика БЪлгария унищожени.Преди няколко години група студенти начело със своя класен ръководител преобразуват бензинов двигател в магнитен,като заявяват,че всеки бензинов двигател може да бъде преоборудван в магнитен за 1500лв.Техния двигател на автомобил беше показан на изложения в Лас Вегас по покана на САЩ.Лично го видях с очите си как работи и на третия ден изчезна от щанда заедно с изобретателите.Нямаше други българи на изложението,защото не ги интересува,но мен лично ме интересува всичко свързано с човешкото оцеляване.Къде изчезнаха всичките тези изобретатели и защо се покриха?Преди години журналисти бяха открили българина запалил водата в едно село пенсиониран и без желание да говори.Не ни трябват нито САЩ нито Русия науката не спира до техните граници
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    ПОЛИТИЦИТЕ яко се заиграват лъжеики БГ НАРОД
  • 3 Лалджия

    7 5 Отговор
    Тоя не знае какво иска. Все накриво

    Коментиран от #4

  • 4 Не само е лаладжия

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Лалджия":

    Ами и коментира неща, от които очевидно не разбира, няма правомощия и не на последно място изглежда и смешно. Очеядино е запомнил определени фрази, подсказани му от някой съветник и/или спонсор и в момента, в който му зададат един доуточняващ въпрос, Радея бяга като дявол от тамян!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Как

    1 1 Отговор
    А за оръжието говореше че трябва да се съобразяваме с желанието на хората.Повечето били против. Демаскира се като шашкънин.Язък че гласувах за него.
  • 7 софия

    2 0 Отговор
    единствено тоя го разбират или си прави реклама както и винаги за сметка на бг народ,лицемер!
  • 8 Да бе да

    1 1 Отговор
    Факти, не ви се получава ! 68 нотификации , не правят Радев интересен ! Той имаше избор! Днес той е с по нисък рейтинг от янев! Некапита експерта славито, защо не му върви🥰😅, не члгаря ! Но те ще се разберат деса спи дълбоко👩‍🦳
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове