17 Май, 2022 14:43 951 11

БСП : Радваме се, че водещата политика на партията намира подкрепа

  • бсп-
  • водеща политика-
  • партия-
  • подкрепа

Левицата настоява за таван на цената на газа на сегашните равнища и водене на преговори, включително с "Газпром", добави Борислав Гуцанов 

БСП : Радваме се, че водещата политика на партията намира подкрепа - 1
Снимка: БГНЕС

БСП ще настоява за намаляването на ДДС в малката потребителска кошница. Ще настояваме за 0% ставка за хляб и хлебни изделия. Това каза председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски на пресконференция преди днешния коалиционен съвет, съобщават от БГНЕС. Той уточни, че тази идея не среща подкрепа сред коалиционните им партньори.

"Ние се радваме, че политиката, която определихме като водеща за нашата партия – доходите на хората, цените на стоките и повишаване благосъстоянието на българските граждани, започва да намира подкрепа в реални изражения и в предложенията на коалиционните партньори. В приетия бюджет през месец януари над 20 млрд. лв. бяха отделени за социална политика. Сега в предстоящата актуализация виждаме, че се предвиждат нови 2 млрд. лв.", заяви той.

По думите му "това показва, че правителството наистина се грижи за хората и нещата започват да се случват по начина, по който сме ги обещали, благодарение на нашата парламентарна група".

"Друго, което забелязваме и искаме да подкрепим в антиинфлационните мерки, е че продължават данъчните облекчения за млади семейства", допълни Свиленски.

"От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 21%. Коалиционните партньори са съгласни от 1 октомври да се случи преизчисляването на пенсиите към средноосигурителен доход 2021 година. Всяко едно семейство в следващите месеци ще получи допълнително данъчно облекчение от 50 лева за всяко дете, за повече от едно дете – около 1100 лева на година. Има съгласие и за отпадане на тавана на пенсиите – той да стане 3400 лева", посочи той.

По думите му те продължат да настояват минималната работна заплата да се увеличи от 1 юли на 760 лева.

"Ще продължим да настояваме и за необлагаемия минимум. Това предложение, не намира широка подкрепа в коалицията, но БСП ще го отстоява в предстоящите преговори, каза още Свиленски.
Безплатните детски градини продължават да действат като мярка, тя ще продължава и в следващите години. Ще разпишем още тази седмица необходимите законодателни инициатива, за да може да бъде компенсиран бизнесът", каза още Свиленски.

Борислав Гуцанов добави, че БСП настоява за таван на цената на газа на сегашните равнища и водене на преговори, включително с "Газпром".

"Най-вероятно още следващата седмица ще бъде вкаран закона за свръхпечалбите освен на производителите, така и на търговците на електроенергия", поясни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво остана от БСП?

    8 2 Отговор
    След като Нинова върлува там.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БСП за България и Радев

    0 8 Отговор
    България има уникален късмет, че се управлява от БСП и генерал Румен Радев

    Коментиран от #4

  • 4 И трите приказки

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "БСП за България и Радев":

    Не са верни.

    Коментиран от #9

  • 5 АнтиГост

    3 1 Отговор
    Всички искат помощи, които се взимат от данъци, но да не се плащат данъци.
    Ха, ха, ха.
  • 6 Ха-ха-ха

    5 1 Отговор
    Най-голямата трагедия на БСП е, че имат само едни задни части! Чудят се горките как да ги завъртят, та хем от Изток да ги ползва Путин, хем и от Запад да ге сайдисват, защото все пак са европейски социалисти!
  • 7 Великата червена

    6 1 Отговор
    партия изстреля благосъстояние то ни до космоса - всички цени вече са там
  • 8 Ха-ха-ха😂😂😂

    7 1 Отговор
    Първият на Първата се пъне за да докаже, че е по-голям мъж и по-добър политик от баджанак си Радев. Мъка, мъка.......
  • 9 БСП за България и Радев

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "И трите приказки":

    Абе гербав, боли ли ви, че колкото и пъти да печелите първо място на изборите, пак ще сте в опозиция, а фактите са следните: Коалиция "БСП за България" е в управлението, генерал Румен Радев - за втори път безапелационен президент. България има една от най-социалните политики, благодарение на БСП. Така че умните хора разбират кое е вярно и кое не. Затова ГЕРБ сте винаги в опозиция

    Коментиран от #11

  • 10 Социалист

    1 0 Отговор
    С тази върхушка на бсп ще сте извън парламента. За да изгоним Корни и Ко ще гласуваме за проруска партия, каквато бсп вече не е.
  • 11 Мечтаеш

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "БСП за България и Радев":

    От това управление бсп само губи, но за Корнелия това не е важно, нарцисът в нея е по-силен. Натовецът Радев го излъгаха с ппп, сега ще го излъжат с Янев, рие дъното, и заработва за местенце в нато, че на пенсия е трудно. А социалната политика усещам в джоба., на есен ще са благодарни тези, които са се отказали от парно и топла вода. Трябва нови избори, да изметем политиците лешояди, предатели и българоубийци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол