Last news in Fakti

19 Май, 2022 07:58 7 111 32

Росица Кирова от ГЕРБ е собственик на пристанище и 11 кораба

  • росица кирова-
  • герб-
  • пристанище

Тя бе много активна като граждански деец във Видинско

Росица Кирова от ГЕРБ е собственик на пристанище и 11 кораба - 1
Снимка: БГНЕС

"Декларирам конфликт на интереси, защото аз съм собственик на пристанище и притежавам 11 плавателни съда, кораби, които извършват различна дейност". Това обяви зам.-председателят на Народното събрание от ГЕРБ Росица Кирова, предаде "Флагман".

Вчера тя участва в обсъждане на промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България. Един от спорните въпроси се оказа заплащането на такси от кораби.

"Как ще издам фактура сама на себе си", попита Кирова.

Законопроектът цели транспониране на евродиректива и бе приет на първо четене.

Росица Кирова се прочу като лидер на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" във Видин. През 2020 г. обаче тя се качи в джипа на тогавашния премиер и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Това доведе до изгонването ѝ от ИТН.

Росица Кирова бе много активна като граждански деец във Видинско.

След като бе прокудена от партията на Слави, Борисов я лансира като водач на листа от ГЕРБ, а впоследствие я издигна и до зам.-председател на НС. Оказа се, че Кирова е и много солидна бизнесдама.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Търчи -

    81 5 Отговор
    лъжи ! От чалга , при мутри !
  • 2 Гост4

    97 0 Отговор
    Ако някой журналист си направи труда да провери, кой е нейният баща, дядо или прадядо, от майчина или бащина страна, или от старана съпруга и, ще видите, как са ОПЛЕТЕНИ като СВ.ински черва, ше изкочат интересни имена... НО няма кой да пита???

    Коментиран от #12, #15

  • 3 Това го знаеме.

    70 0 Отговор
    Другото да каже г-жа Росица Османи.
  • 4 Хмммм

    64 1 Отговор
    Младата гербаджийка се е облажила бързо.

    Коментиран от #8

  • 5 Последния Софиянец

    70 0 Отговор
    Пере парите на албанската мафия.
  • 6 Оставка

    43 16 Отговор
    Всички трябва да си подават оставката, това което направиха във ВП ПП, се равнява на вътрешното съсипване на България от ГЕРБ. Да се наредим до крайно русофобска Полша, когато Германия, Италия, Австрия, Унгария, Словакия, цяла Европа купува евтин газ. Трябва да ни управляват в лицето на ПП, крайно неспособни хора. Да вдигаш инфлация нарочно чрез скъпи горива, за да й е зле на Русия, и да не мислиш за собствения си народ, както ГЕРБ. И после излизат лицемерно БСП въоръжаващи Украйна, да ни обясняват как като намаляли ДДС щяла да падне цената на хляба. Оставка на ГЕРБ, ПП, ДБ, ИТН, ДПС, БСП-всички те носят една вина за съсипването на България 30 г. едни и същи, представящи се като "нови". Или те ще си отиДат, или България ще си отиде. Този корумпиран, продажен, лицемерен, васален елит, трябва да изчезне завинаги.
  • 7 Чочо

    56 2 Отговор
    Когато народът ни най накрая разбере, че всичките управляващи, партии и тн са абсолютно едни и същи и не се интересуват от живота в България ще се оправят нещата, до тогава ще продължават да ни лъжат....

    Коментиран от #14

  • 8 Нито е млада

    41 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хмммм":

    Нито отсега се облажила.Има едно нещо.Гухъл му викат.
  • 9 Тодор колев пее една песен

    41 0 Отговор
    Всичко краде ли краде 😂😂😂😂
  • 10 Това са

    46 1 Отговор
    българските политици! Скрити лимонки, обвързани с корупция, измами и борещи се за власт! Слави я изхвърли, но тя си намери отново място! Но народа явно няма против да е ограбван, щом си ги избира и допуска да се случва всичко това!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 681

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост4":

    Таки.....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Последния Софиянец

    29 1 Отговор

    До коментар #7 от "Чочо":

    Партиите са ОПГ.Мислят само за членовете си.За народа не им пука и ни презират.
  • 15 Със

    36 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост4":

    съдружник наркобос косовар !
  • 16 ъгъл

    34 0 Отговор
    Росица Кирова от ГЕРБ е собствениЧКА на пристанище и 11 кораба. МИ ВРЪХТА,к во? Бацката само един жип въртеше.

    Коментиран от #17

  • 17 БГ-Избирател!

    24 1 Отговор

    До коментар #16 от "ъгъл":

    А аз все отлагам смяната на маслото на старата ми колица,познайте от първият път по каква причина...🙄😔🤐!
  • 18 Красимир Петров

    34 0 Отговор
    Тази пача е един от местните дерибеи във Видин.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ИСТИНАТА

    18 0 Отговор
    пълно с гнили ябълки в парламента и в политиката като цяло, те са там зада си лобират и правят удобни закони и да лапат поръчки и еврофондове
  • 21 Пламен

    21 0 Отговор
    Води се собственичка, перачка на парите на толупа
  • 22 Четец

    6 4 Отговор
    България е зависима от руснаците и ще ви разясня защо мисля така. В 1982 в ютюб желев др. е знаел И в 1986 пускаха на хората чакащи автомобили в Стара Загора свободно москвичи, накараха насила да си купят жилища някои от системата, колата струваше 6900 лева, а жилищата около 20 хиляди, или общо 27 000, и днес същите тези стари останали живи ченгета. Тук е хубаво. Що да не е хубаво за вас, децата ви, внуците им, като всички сте обвързани и имате с кражби по няколко жилища, коли, всичко. А в ютюб за тая, борисов другаря, от къде ги намира тия жени. От магистралите ли. Имала земя Росица Кирова и в Родопите, селата. По делата ще ги познаете Росици, Калинки и Бай Путин или Байдън да им конфискува, но няма как да стане, били сме пазарна икономика. Пазарна икономика твърдо не. Но и сащ са минали по тоя път, кой го ограбиха, да пие студена вода за бог да прости. Амин, бойче. Запали свещ за покойниците. Пречистване следва на бандитите ограбили обикновените хора и ще продължи, но кои сме ние, или аз, боклуците. Хубав ден.
  • 23 Жоро

    17 0 Отговор
    Я и направете одит на приходите. Не ми мяза на бизнес дама а на изтривалка -бушон
  • 24 3333

    11 0 Отговор
    Тази е бушон на албанската мафия,никаква бизнесдама не е.
  • 25 Перо

    9 0 Отговор
    Нейното участие в законотворчеството по тази тема не е ли конфликт на интереси?
  • 26 Не само тя

    13 0 Отговор
    Росица Кирова, която е депутат от ГЕРБ, е съдружник на прочутия косовски наркобос Исмет Османи – Цури, арестуван през 2019 г. в Прищина, разкрива сайтът bird.bg. Дамата от Видин  - сестра на ковчежника на Таки - Константин Върбанов, за която 19’ неведнъж ви разказва и станала известна, след като бившият премиер Бойко Борисов я повози в джипката си и я назначи за водач на листата на ГЕРБ. Преди да се афишира публично с Борисов, Кирова беше координатор на Има такъв народ за Видин, предлагала се е и на Мая Манолова.
    Кирова и Османи заедно с още две лица са създали акционерното дружество Цитадела БГ АД през ноември 2004 г. В него Османи участва с 20% от акциите. Предметът на дейност е производство на строителни материали, лепила и сухи смеси, както и строителство.
    Три месеца след като става акционер в Цитадела БГ, немското разузнаване BND пише за Османи следното: ОСМАНИ Исмет, наречен Цури, косовски албанец с база в КОСОВСКА МИТРОВИЦА, занимава се с контрабанда на цигари, наркотици и гориво (марихуана, хероин) и се счита за особено опасен. Поддържа тесни връзки с UCK и с ТАЧИ, когото през 1998 трябва да е поддържал мощно финансово, както и с ИБИШИ Нуредин (контрабанда).
    Преди това Исмет Османи е споменат и в доклад на сръбската полиция известен като “Бяла книга на сръбската организирана престъпност”, изтекъл през 2000 г., цитиран от партньорите на OCCRP от сръбския разследващ портал Krik.rs. Според него Османи е лидер на престъпна организация, участваща в м

    Коментиран от #29

  • 27 Дани

    8 0 Отговор
    Ето сега гербавите мафиоти да я махнат от парламента но не ако това стане тя ще повлече много герберисти след себе си.Дано този роса сама се оттегли око има морал в което се съмнявам.
  • 28 КПКОНПИ-ново начало

    7 0 Отговор
    В момента трябва да се отнеме престъпния капитал на тази задкулисна мафия на прехода и от преди това. Неимуниемо това, ще доведе до сътресение в държавата. Но да не се плашите. Нормално е този престъпен капитал да се опитва да се спаси и възпроизведе. Вече веднъж го направи през 89-та с помощта на европа. Но този път това не трябва да се получи. Заслужават съдебни присъди от независим от мутрите съд. Ще разберете, кои партии се съпротивляват срещу това от самите ѝм действия, които ще бъдат рушащи и хаотични, само и само да продължат да си карат с 200.
  • 29 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Не само тя":

    Това, което пишеш, защо не го пишат гиздавите ни и прехвалени медии? Защо имаме ДАНС, защо имаме главен прокурор, защо тая измамница е зам. председател на Народното събрание? А вместо нея, искат да гонят другия зам. предс. на парламента, този от ПП!. Четох някъде, че имала и около 6000 дка земи!

    Коментиран от #31

  • 30 Натопорен Батко

    3 0 Отговор
    Тя и 11 инча го прие без проблем , отзивчиво и навсякъде ! На някой ако му е мъчно , да я смени веднага ...
  • 31 Бай Онзи

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Тя и участва във фирма с някакъв мафиот ...
  • 32 Гого

    2 0 Отговор
    Е имах си аз да не е бизнес дама. Леля Пенка, чистачката няма как да се докопа до парламента защото не е с нужните вазможности! Смешни сте!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове