Last news in Fakti

19 Май, 2022 09:18 1 456 30

Андрей Гюров: Икономическите ни показатели са много добри

  • андрей гюров-
  • мерки-
  • икономика

Правителството прави всичко възможно, за да може държавата да работи, а бизнесът да продължава да инвестира, каза още той

Андрей Гюров: Икономическите ни показатели са много добри - 1
Кадър Нова тв

„Ако погледнем като числа как стои икономиката на България - това, което виждаме е, че тя расте много бързо. Имаме висок ръст на износа, чуждестранните инвестиции са над 1 млрд. евро в сравнение с миналата година. Икономическите ни показатели са много добри”. Това заяви председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната" Андрей Гюров.

Според него в момента има две линии на атака към правителството и управляващото мнозинство. „Едната е по линия на геополитическо влияние. Атаките срещу правителството се активизираха силно след старта на войната в Украйна и заемането на България на твърда позиция за подкрепа на страната, както и в отделянето на България от икономическото и политическо влияние на Русия през доставките на газ и енергийната зависимост”, каза той в студиото на „Здравей, България” по Нова ТВ.

„Политиката, която виждаме през последните 10-12 години, е такава, че вместо България да застава по-близо до Европа, тя да застава по-близо до Русия. За енергийната сигурност ГЕРБ не напраха нищо през последните 12 години”, коментира той.

И добави: „Другият канал е заради това, че вместо бизнесът да създава милионери, държавата досега създаваше такива с държавни поръчки с фирми, които съзнателно бяха държани до политическите сили”.

По думите му правителството прави всичко възможно, за да може държавата да работи, а бизнесът да продължава да инвестира и да създава работни места . „Дестабилизирането на правителство в този момент за мен е антидържавническо поведение на опозицията”, категоричен беше Гюров.

Според него растежът на цените у нас идва от страна на предлагането, а не от страна на търсенето. „Инфлацията у нас е изцяло външно привнесена, защото са увеличени цените на основни суровини и горива. Това означава, че има групи хора, които са много силно засегнати от тази криза. Те ще усетят ефекта от мерките”, коментира председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната".

Той коментира и приетия от коалиционните партньори пакет от антикризисни мерки. „С тях от една страна искаме да подпомогнем най-уязвимите, а от друга – да създадем условия за бизнеса, така че да премине през първоначалния шоков сценарии и да се адаптира. Можем да го подпомагаме до толкова, до колкото да му помогнем да се адаптира. Нито една държава в света обаче не може да го компенсира заради увеличението на цените”, посочи Андрей Гюров.

„Ако погледнем бюджета през последните две години – има разлика от 9 млрд в него. Те дойдоха от това, че не се краде”, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tishko

    25 0 Отговор
    Гюров, не знам кой му пише постовете във Фейсбук на Слави, но знам на вас кой дава съвети и от кое посолство! 🇺🇸 🌈
  • 2 Последния Софиянец

    20 1 Отговор
    Частния бизнес сме пред фалит.
  • 3 Истина

    28 0 Отговор
    Този имам чувството, че живее в някой друг свят. Така е като взима по 10бона заплата минимум. Да излезе и да види хората как живеят....долен масонски соросоид.
  • 4 Простокиро

    26 0 Отговор
    Това ли ви е "промяната" бе?! :(

  • 5 Министър на магията

    25 0 Отговор
    Супер са ,влизам в магазина ииииии икономическите ми показатели ИЗЧЕЗВАТ.
  • 6 Б А Й Х @ Й ‼️

    25 0 Отговор
    Търся шпайкове ‼️ Защото
    Всичко върви по мед и масло ‼️
    Явно затова сложиха и метални решетки на Парламента -
    Притесняват се от народната любов👿👿👿👿👿👿
  • 7 С или без

    14 0 Отговор
    КРЕДИТИТЕ?!?
  • 8 Някой

    18 0 Отговор
    Е как няма да са? Нали вие сте светая светих. Нищо, че инфлацията бие всякакви рекорди, хората обедняват, фирмите фалират и т.н. Това не е важно! Важни са вишите статстически данни за икономиката. Няма значение, че статистиката най-лесно се фалшифицира.
  • 9 Некой си

    16 0 Отговор
    Един милиард инвестиции?
    От които 800 милиона заеми, нали!
    А в растящия износ дали влиза природния газ от Чирен :)
    ДТЕПМГДКЦ!!!!
  • 10 въпросче

    14 0 Отговор
    И кое им е "доброто" на кономическите Ви показатели?
  • 11 Икономист

    17 0 Отговор
    "Икономическите ни показатели са много добри" - ти луд ли си бе Парцалев? - ако това беше истина, нямаше да ни е все тая дали има евтин газ или не. Днес в България почти няма индустрия, а селското стопанство е слабо развито и раздробено
  • 12 58600

    17 0 Отговор
    Един лъжец в действие с поредните опорки спуснати му от краварите! Марионетки и предатели това сте Вие! Виж цените и разбери колко сте успешни или некадърни?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Българка

    12 0 Отговор
    "Ако погледнем бюджета през последните две години – има разлика от 9 млрд в него. Те дойдоха от това, че не се краде”
    Гюров , а не дойдоха ли от изтеглените кредити, а??? Като някой каже, че икономиката ни е добре, след истеричния смях на който ме избива го питам, в коя държава живее!
  • 15 фотограф

    12 0 Отговор
    Хубава снимка! Снимката са се заглавието казват всичко.
  • 16 Тошо

    12 0 Отговор
    БОВА КАНЯТ САМО ИЗБРАНИ ИДИОТИ КОИТО ДА ДРЪНКАТ ЛЪЖИ.
  • 17 решения

    11 0 Отговор
    Не знам какви са икономическите показатели, но знам какви са цените в магазина! И какви са доходите на 6-те милиона мишлета. А решенията на тези управляващи задълбочават кризите! Леви цели, с десни политики или обратното... А евро-солидарните решения най-много ни бъркат в джобовете. И далаверите с газа.
  • 18 Изкукуномика

    4 1 Отговор
    А ко прайм с инфлацията в еврозоната и валутния борд?!?
  • 19 Даката

    11 0 Отговор
    Този нещо май е слънчасал. Нашите управляващи 33 години не разбраха,че на първо място са националния интерес и след това този на разни организации като ЕС и НАТО.
  • 20 ххх

    10 0 Отговор
    Вижте потребителската колшница! Народът може да купи все по-малко със средствата, които получава. Проблемът е комплексен, но да се обясняват глупости е меко казано несериозно.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мамул

    3 1 Отговор
    Лъжец, манипулатор! Но може и да няма акъл да го разбира, просто полезен идиот!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Читател

    1 1 Отговор
    На запад цените са както в Бг, отлично го знаете, но заплатите и пенсиите не са им 500 или 400, а 10 пъти повече на обикнивените граждани. Кой пенсионер в Бг може да си купи на 60 г кола за 60.000 лева, но те западняците карат. И един българин.. Вие знаете ли, че в Бг такива коли карат само маfiaта. Чипа е важно. Но как да го подменят, като им е изгодно без труд да печелят под масата. Байганювски манталитет бате, и днес крадците се подиграват на честните хора, било то обикновени или юристи, лекари. От вторите може да са малко, но са били честни. До възпитание, ген. Ако родителите са ви били честни хора по времето на Тато няма как и вие да сте нещо по различно. Но минало свършено. Някои нямаха дрехи по живково, коли, но днес са едни от първите в градовете с земи, коли, на село и в града. И точно те най много се оплакват, бандите
  • 25 Анонимен

    1 0 Отговор
    На Бг им трябват неуки хора. За да ги лъжат, а те да гласуват за тях. И Герб нападаха 2009, както днес управлявашите нападат Герб и ББ. Наизустени фрази. И когато ви се каже право куме в очите не отмъщавайте на хора, които не заслужават. Вие чрез вашите можете българи от бкпдс да се обвържете с кметове, навсякъде сте вие и да се лекувате с държавни пари в Иснанбул, а другите не могат да отидат в големите градове, защото трябват пари, разноски, ето ви доказателства, а не празни приказки, диктатурата си продължава. Давате на едни, а на други нищо, а и не искат от вас нищо млади и стари хора, членове на бкпдсдоноснициВъзродители. Вълкът козината си мени, но нрава на кгбдсдоносника си остава и го носи в сърцето си до кончината.
  • 26 Анонимен

    1 1 Отговор
    Пипала на всякъде са пуснали, че чак и до Истанбул българина, а Плюе дпс, иди ги разбери приятелЮуу
  • 27 Тапата

    3 0 Отговор
    Не ни будалкай! Натрупаните милиарди в бюджета са от ДДС, поради високите цени на продуктите, които купуваме, т.е. от населението, което си е вид кражба и сега с тези пари ще ни правите подаяния. До тук се стигна защото не направихте нищо, което да противодейства на ръста на инфлацията - а вече е късно.
  • 28 Анонимен

    1 0 Отговор
    Популисти. Това което получава българският народ са джобните на ден на депутати, бизнесмени, общинари, държавни служители. Къде ви е промяната, реформите. Вашият Костов прати по вренето на сдс 40 и нагоре на улицата и назначи 20,25 млади девойчета и днес са над 50 години, що на Костов хората да съкращавате. Един дол дренки сте, но щом България се управлява ит Русия, Турция, ЕНП, САЩ следва народа да се примири. Каквото им кажат това правят, за да има хляб за журналисти и надолу по веригата.
  • 29 Анонимен

    0 0 Отговор
    Трябват на Бг умни хора. Не гледайте партии. Цачева е умна. Но вие, с кого била живяла, животът е личен. Оставете Мика, какво й е на Цачева. Умна е. Има от всички партии. В едно предприятие по Татово време всеки знаеше кой работи и кой не. Кой умен, същото е и в НС, оставете умните и работохолижите и всичко на улицата. Защо трябва ние простите хора да ви напомняме как да постъпите. И кой с най много имоти Вън от Нс. Да си отвори фирма и там да краде, а не от народната софра.
  • 30 Анонимен

    0 0 Отговор
    Между мика и тома томов, разликата е от небето до земята в полза на Господин Томов. Баща му може да е бил всякакъв, времената са били такива, на шапка Свалям на Тома Томов и много като него. Има останал много още каществен материал живи от времето на Тато, но тогава кой учи сполучи. А днес дипломите за висше се сравняват за средното по живково дори днес са по неуки младите. Вижте ги в разни предавания, като поскедния печели, стани богат. Повече доказателства ни стигат и чакаме баба Мика и Еконт в Стани богат и при Гн Орлин Горанов по БНТ. Да видим колко грама им е сивото вещество И тъй като сме много лъгани, понякога се замислям дали предварително не са им дали листовка и така стигат до 10 и нагоре, а в стани богат до 20 хиляди, за да се уверим бабо Мико и бай Екон да се запишат при горепосочените БНТ и БТВ. Интересното предстои, но без чернови, както много с задачи решени на изпит, а отива на изпит и кво това висша математика и младият преди 10 г Х инженер, о да листчето ли на Х инженера от гз. Там акъл не се изисква, а да вадиш мъртвите от водата удавени, а тия учили и не давали днес са ок навън
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове