Last news in Fakti

19 Май, 2022 09:23 687 18

Хасан Азис: Кризата галопира във всички области, задават се избори

  • хасан азис-
  • общини-
  • криза-
  • мерки

Мерките на управляващите са прокризисни, в селата си броят стотинките

Хасан Азис: Кризата галопира във всички области, задават се избори - 1
Снимка: БГНЕС

Мрежата от неправителствени организации "Форум Гражданско Участие" ще оповести резултатите от проекта "Вход за граждани".

Един от инструментите за повишаване на гражданското участие е разработването и приемането на наредби за граждански консултации в общините. Тези задължения на общините да провеждат обществени обсъждания и обществени консултации са регламентирани в няколко закона.

По проекта желаещите да се включат общини са били подпомогнати да разработят наредби за целта, поясни в интервю за БНР Ива Таралежкова от "Форум Гражданско Участие".

Вече 4 общини имат такива наредби в резултат на проекта – Карлово, Ловеч, Търговище и Кърджали, освен Столичната община, която отдавна разработи такива наредби.

Друг инструмент за гражданско участие е модерна дигитална платформа за обществени консултации, която се прилага в много общини по света, уточни Таралежкова. Община Кърджали въвежда платформата.

В предаването "Преди всички" кметът на Кърджали Хасан Азис посочи, че това е начин да се разширят възможностите за връзка с гражданите.

"Когато говорим за електронен диалог с гражданите, ние се насочваме към по-младата част от обществото, които са по-активни в интернет пространството, а не се включват в традиционните форми на диалог."

"Гражданите са активни, когато можем да дефинираме проблеми, които се отнасят до начина им на живот и инфраструктурата", каза кметът на Кърджали.

През целия преход общините остават зависими от централната изпълнителна власт. Децентрализацията е повече пожелание, отколкото реалност, подчерта Хасан Азис.

Той открои "галопиращата криза във всички области и въпроси, които не се решават по никакъв начин" и прогнозира, че идват избори.

Обявените от управляващите мерки не отговарят на реалния живот и са прокризисни, ще предизвикат повече кризи, отколкото тяхното решаване, предупреди Хасан Азис, като допълни, че хората по селата "си броят стотинките".

Кметът на Кърджали изтъкна, че общините спешно се нуждаят от актуализация на бюджета.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    9 3 Отговор
    г-н Азис във вашия офис или кабинет има ли турско знаменце?
  • 2 бобошен

    2 0 Отговор
    И в градовете си броят стотинките,а не само в селата.
  • 3 JEFF

    7 3 Отговор
    Ако послушате Хасан Азис цяла България ще заприлича на Кърджали , един съсипан град .Хубав ден !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българка

    4 1 Отговор
    Мисирите на Доган и Борисов и кремълските израждане неистово искат да свалят правителството, защото то не изпълнява желанията на Путин . Освен това българите очакваме управляващите най-сетне да изпълняват основните си обещания- правосъдна реформа, нова структура и състав на ВСС, сваляне и съдене на Гешев, Цацаров и всички гнили ябълки в съдебната система. И най-вече съд, конфискаци и затвор за Борисов, Пеевски, Доган, Горанов, Арнаудова, Теменугата и всички грабители от шайката на Борисов- Доган
  • 6 Селянин

    2 0 Отговор
    Нещо спраха парите за ТЕЦа, който така и не работеше, разследват дълбането на пристанището пак до ТЕЦа, почнаха да правят леки проверки на дърводобива. Искат да събарят барбекюто в Росенец и подобни и почнаха да подскачат.
    А сега изненада. Криза има по целият свят, не само в България. Кризата дойде от напечатаните пари по време на Ковид схемата и важи за всички. Обаче тези които не са на хранилката вече подскачат. Избори няма да има скоро колкото и да им се иска заради твърдият електорат който имат.
  • 7 Неутрален

    0 1 Отговор
    Съсипан град? Явно бълнувате или сънувате. Те построиха ДПС Новата България след 1989,а що не и преди. Бай Тошо е бил прост селянин, без образование, но лъжеха народа, че е завършил право, та по същество хитър е Бил другаря Тодор Живков по забраненото бибиси вефа да може да говори. Дали на Адв. КУЗЕВ синпето му е добре, жив ли е. Майка му бе известен лекар в града, избяга по живково, един на майка и баща и починаха от мъка И добре направи вместо да мизерстваше в Бг. Кой гладен кой сит коментарите са излишни. На власт все те за тях са си прави, дири и отмъстителни са дскгб до днес, а кои са, всички които са в Нс, общини, на държавна служба. Купиха си всичко те. Можем и с доказателства, при детектора на лъжата, но на тях горе им трябват прости роби и послушници. Безнадвжден случай са кгбспдосгербсдсндсвабв. По банковите сметки имото ще ги разпознаете. Всичко друго е блябля.
  • 8 Безпартийни

    1 0 Отговор
    Някой който подскача от новите де, да им напомня, споко, няма кой да се върне в тая пумия. Комунист кръв дава хляб не дава. Всички сте деца на БКП, ДС. Да ви покаже картончетата Меди Доганов. У него са и те и толкова са истини. Големия процент.
  • 9 Анонимен

    0 3 Отговор
    Добре че са обикновените турци останали по селата да хранят българите, или както казва турчина майстор ел техник, поправка на ел инсталации, бойлери, печки, ние като умрем, кой ще ни замести от българите. Кой чиновниците бате на стола, от плановата икономика и полицайчетата ви хохо
  • 10 Гост

    2 1 Отговор
    Щом Хасането говори за исбори, значи ЩЕ ИМА!
  • 11 Иван

    2 2 Отговор
    Газпром удрят отвън правителството, Радев, ГЕРБ, ДПС, Израждане, синдикати, удрят отвътре. Прекрасен тандем, няма що. Работят за Путин.
    Продажни, корумпирани души.
  • 12 Хахаха

    2 2 Отговор
    Да задават се избори след 3 години и половина Хасанчо.
    Цялата армия от ГЕРБ-СДС-ДПС-Израждане се е наредила да приказва че щяло да има избори, а изборите никои не ги иска. Защо ли ?
  • 13 8888.

    1 0 Отговор
    Всичко си е по старому с комунистите, възродителите. Ако родителите не са ти били по живково номенклатурни кадри, забрави. И при живковата кгб диктатура им казвахме на някои неграмотни началници с 7 клас в очите и при характеристика ни пишеха конфликтни личности, но си имаха личен състав, казваха им, и едно желаеш в системата младо от предприятието отишъл да се разправя с началника и скъсали характеристиката, написали, че е добро и така го приели в системата. Човек е конфликтен с конфликтните. Но печелят в случая двуличници и подмазвачи и Днес децата им преминаха в НС, кой анти, кой с лъжи, натрупаха богатство, хотели, ресторанти, жилища по света и в Бг, а останалите ги закъгват цели над 70 години.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Факти

    0 0 Отговор
    Преди беше следния виц по действителност. Иване, иване свърши нашете еб, ане, отивам в София да стана uроспия, а днес е Хасане, Хасане повторение на иване. Когато фактите говорят и боговете мълчат.
  • 16 ХиХи

    0 0 Отговор
    Филосифа бай Меди да предаде думите по философския му речник, та да вденим. Весело да е. Не всичко е пари бол и замъци, а вътре двама старци. Щастие с пари не се купува, може да те направят парите по спокойни, но не винаги щастливи. Виж Ани Сакич кво направиха със сърбина. Сега 2 в 1. Малко късно, но по добре късно отколкото никога и да търпиш несходството в характерите им в името на децата им. Не бих никога. Явно много като ритон и сие са задръстени. Мода от западсащ
  • 17 Анонимен

    0 0 Отговор
    Бати Бойко и Доган изоставате. Демо де сте. Къде са ви женичките.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове