Last news in Fakti

20 Май, 2022 10:51 753 11

Панчугов: Това правителство се е фокусирало единствено и само върху задачата да оцелее

  • христо панчугов-
  • правителство-
  • мерки-
  • панчугов

Това правителство изглежда изключително нестабилно

Панчугов: Това правителство се е фокусирало единствено и само върху задачата да оцелее - 1
Снима: БГНЕС

Липсата на генерален план подкопава основите на това управление. Големият въпрос е дали правителството ще успее да произведе някакъв план за управление, дали ще успее да отговори на въпроса какво държи тези партии заедно и каква е крайната цел на това управление. Тоест как изглежда промяната в крайна сметка. Вече 6 месеца виждаме повече от същото. Изглежда те се занимават само със себе си и това е най-отблъскващото за българските граждани.

Това коментира политологът Христо Панчугов в ефира на Българското национално радио.

„Единственото, което има значение, е сигналът, който оставя в българското общество това правителство. Сигнал за това, че идвайки със заявката за тежки, дълбоки реформи, единственото, което успява да произведе, е скандал след скандал. И това започва да доминира над всичко друго, което се чува“, каза той.

„Това правителство изглежда изключително нестабилно, на това правителство липсва ясен дневен ред, дори основа, върху която то да гради някакво единение. Хората ще подхождат с недоверие към всичко, което излиза от това правителство и това е най-големият проблем на управляващото мнозинство“, посочи Панчугов.

Той акцентира върху „усещането, че се действа на парче – правителството решава криза след криза, по-голямата част от които си създава само, вместо да се фокусира върху дълбоките реформи“.

„Обществото не мисли за изборите като за механизъм, през който да решава своите проблеми, да наказва тези, които не се справят“, коментира още политологът, според когото през годините се е наслоила нагласата, че българите смятат всички политици за еднакви.

Според него голямото разочарование, което виждаме, се дължи „не толкова на конкретната политика на това правителство, въпреки че те се стараят истински да подкопават доверието в себе си“, колкото на получаването на същото за пореден път след заявката за фундаментална промяна.

„Това правителство се е фокусирало единствено и само върху задачата да оцелее. На фона на това всеки публичен натиск, който се упражни върху това правителство, ще е награждаван“, каза Панчугов.

„Когато има слабо и несправящо се правителство, единственият сигнал, който се излъчва, е, че всеки, който поиска нещо, на него ще му бъде дадено“, отбеляза политологът.

„Всеки изминал ден, в който това правителство се опитва да остане на власт, да превърне управлението в самоцел, ще е ден, в който подкрепата за него ще се свива“, добави Христо Панчугов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 📌🇧🇬

    14 11 Отговор
    Благодарение на това Правителство ППрос100 Киро, цяла България се фокусирала само да оцелее. Айе нищо нови само дето ручахме жабетата.
    По ТВто требва да пуснат Оцелявай с Кеф Болгарино.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Водка

    13 9 Отговор
    Откъде това самочувствие у Панчугов........Говори като "последна инстанция". Нямат ли огледало някой хора......?
  • 4 човек от народа

    13 6 Отговор
    Мунчугов, очакваме мъдрите ти постулати и съвети ! ББ още е с пълно чекмедже, щом тоя изпълзя.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Интересно

    6 11 Отговор
    Никой не отчита факта, че това правителство е насадено он ГЕРБ, не на пачи ми направо на змийски яйца, нито пък факта, че съвсем непредизвикано Рашистан влезе в Украйна, нито пък факта, че същия този Рашистан започна атака срещу държавата ни на всички фронтове. Без това правителство сме обречени да се превърнем в сателит на първобитните азиатци от https://fakti.bg/bulgaria/680487-panchugov-tova-pravitelstvo-se-e-fokusiralo-edinstveno-i-samo-varhu-zadachata-da-oceleeКремъл.
  • 7 Флоранс Кючеклийска

    10 6 Отговор
    Мирослав Иванов слизаше от задната врата на автобуса на "промяната" и тичаше да го играе първи посрещач на Киро! Сценката от Ямбол е култова! Щом ГЕРБ не можа него да свали, значи започнаха да се самоизчегъртват! Ако човек отдели дори 5 минути да ги гледа и слуша в парламента, яко ще се ядоса, понеже не е ясно какво правят там! Какъв "парламентаризъм" вардят, а и не е ли жалко, тъпо и унизително да те смачкат Киро, Кокорчо, Настимир и една Венеция, която можеше да бъде и Гондола, ако се съди по габаритите?!

    Коментиран от #10

  • 8 матадор

    11 0 Отговор
    А правителствата на ГЕРБ се бяха фокусирали само върху кражбите .
  • 9 Рап

    5 2 Отговор
    Ако дойде друго и то ще прави същото! Престанете да маниполитате хората с тези изказвания на знайни и незнайни.... Ако дойдат на власт дригите ,ще се изпокарат кой да краде повече,а тези поне увеличиха до някъде доходите на хората и помогат ма бизнеса! Може пак да има недоволни,но все пак се прави нещо! ПОМИСЛЕТЕ!
  • 10 Хохохо

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Флоранс Кючеклийска":

    За мене тъпо и унизително беше 12 години да ме тъпче и мачка една проста тиква и да, като слушам 5 минути Деса Дуловска и ПКП, как коментират световния проблем с поставянето на решетките на парламента, започва да ми се повръща.
  • 11 Мюмюн

    1 1 Отговор
    Айде у лево Герберугов
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове