Last news in Fakti

26 Май, 2022 08:39 1 276 10

Терзийски, ПП: Голяма част от договорите за строителство на пътища са подписани и започва работа

  • йордан терзийски-
  • пп-
  • договори-
  • строителство-
  • пътища-
  • работа

Депутатът бе категоричен, че с инхаус поръчки повече няма да се работи. В момента са пуснати обществени поръчки за всяка една от областите

Терзийски, ПП: Голяма част от договорите за строителство на пътища са подписани и започва работа  - 1
Снимка: БНТ

Голяма част от договорите за строителство на пътища са подписани и започва работа из цялата страна. Това заяви в "Денят започва" Йордан Терзийски от "Продължаваме промяната" - зам.-председател на парламентарната комисия по регионална политика

"Само след няколко месеца административна пауза виждаме качеството на изпълнение на пътища - виждаме, че още първото лято с огромни дупки и има риск от ПТП. Натам са положени нашите усилия - да подпишем всички договори и да започне текущият ремонт и поддръжка, за да може пътната безопасност отново да бъде факт", коментира той.

Старите договори към строителните фирми до голяма степен са изплатени, обяви депутатът.

"Министър Караджов обясни механиката, по която се случва това разплащане - то минава през НАП, трябват един-два дни одобрение, но мисля че голяма част от разплащанията са извършени и предполагам, че той ще приключи с разплащанията още тази седмица", заяви той..

Терзийски бе категоричен, че с инхаус поръчки повече няма да се работи. В момента са пуснати обществени поръчки за всяка една от областите. Договорите на пътностроителните фирми са удължени до избирането на нови изпълнители.

По сметки на регионалното министерство въвеждането на ТОЛ системата за второкласните пътища няма да оскъпи драстично продуктите от първа необходимост, каквито са притесненията на превозвачите, коментира Терзийски.

Най-спешният приоритет към момента е строежът на магистрала "Струма", заяви депутатът.

"Още октомври месец изтича ОВОС и това поставя в риск целия проект. Взимаме спешни мерки и се надявам да се намери общ език между МРРБ и МОСВ, за да се избере правилното трасе и да се излезе с това решение пред Брюксел. Имаме одобрен ОВОС за трасе - което е най-евтиният и най-бързият вариант и трябва да се стартира още тази година", уточни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 1 Отговор
    А мост на Дунава? Кога?

    Коментиран от #4

  • 2 с две думи

    14 0 Отговор
    Демек - рушветите са договорени и ... пей сърце . Пари ще се платят , пътища - нито ще се ремонтират , нито ще се строят.
  • 3 Пич

    11 0 Отговор
    По добре си подписвайте оставките , че разрушихте България , повече отколкото Зеленски разруши Украйна !!!
  • 4 АЙДЕ ОЩЕ ЕДНИ

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    НАЛИ ХЕМУС ЩЕШЕ ДА Е ОТОВА ДО 2023 ТЕРОРИСТИ?ПРЕСТЪПНИЦИ ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ!
  • 5 Народеее !!!

    16 0 Отговор
    Ще , ще , ще , ще и пак ще ! Нищо не е направено , един пирон не е забит а десетки милиарди бяха изхарчени за НИЩО. Зариват ни с дългове , успиват ни с празни приказки и обещания , лъжат и мажат та да могат още и някой друг ден да останат на хранилката , да грабят и влачат ! После ще си бият шута (някъде на топло с милиарди по сметките) , а ние (наивниците) ще плащаме за кражбите и безумията им и ще затягаме коланите .
  • 6 говори се

    6 4 Отговор
    Говори се , че министър Караджов е платил пет милиона на Слави за поста си. Докато ги избие стократно , не пътища ми и кози пътеки няма да се правят и ремонтират. За сега , само се краде.
  • 7 Нашия

    6 0 Отговор
    Терзийски ....момко ,важно е КАКВИ договори са подписани а не че някакви договори са подписани....той и Боко раздаваше народна пара като както намери за добре....ако и вие сте подписали подобни сте и вие за панделата
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 С.П.

    2 0 Отговор
    Срам и позор! Когато от Сърбия влизаш в България през Калотина, все едно влизаш в една опустошена от война държава - дупки, прах, тъмнина, мизерия. Всеки би се зачудил дали е влязъл в ЕС или в Авганистан.
  • 10 Един

    1 1 Отговор
    На тея мошенници колко години им трябва, за да започнат да говорят в сегашно време. До сега само в бъдеще и в минало се плямпа. Без реални действия за нищо. Харчене безогледно, без нищо да се случва. Спиране на всичко, по неясни причини и заграбване на парите, които потъват в някой джобове. Преди се било крадяло по 2 милиарда на месец, пък имаше пари за всичко и магистралите се строяха с пълна пара. Сега нищо не се крадяло и всичко е спряло, няма пари за нищо и въпреки това пак сме на дефицит!? Как стават тези работи не ми е ясно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол