Last news in Fakti

30 Май, 2022 11:25 1 594 22

Хаджигенов: Български "Магнитски" ще е частно гестапо в ръцете на финансовия министър

  • николай хаджигенов-
  • магнитски-
  • барселонагейт-
  • правителство

Според него, когато се събаряла диктатурата преди две години, одобрението на хората е било 70%, а сега одобрението на цялата тази коалиция няма и 35%

Хаджигенов: Български "Магнитски" ще е частно гестапо в ръцете на финансовия министър - 1

Един такъв орган, като създаването на български "Магнитски" ще се разправи с икономическите и политическите опоненти на властта, които и да са те. За това предупреди адвокат Николай Хаджигенов пред БНТ относно законопроекта за създаването на българския "Магнитски".

Той обясни, че самата идея за създаване на подобно нещо – български "Магнитски", е частно гестапо в ръцете на финансовия министър и е ужасяващо. Това няма нищо общо с "Магнитски" и няма нужда от подобно нещо. Това е ужасяващо зло и ако в нечия глава се е зародило подобно нещо, трябва да бъде спряно веднага, по думите на депутата от 45 и 46 парламент.

Хаджигенов запита какво стана с "Барселонагейт", с Бойко Борисов и ГЕРБ? Според него, когато се събаряла диктатурата преди две години, одобрението на хората е било 70%, а сега одобрението на цялата тази коалиция няма и 35%. Не може да се оставят ГЕРБ и ДПС да правят каквото си поискат в парламента. Парламентът нищо не работи и тепърва Министерство на правосъдието ще готви проект за "Магнитски", недоумява Хаджигенов.

Той е на мнение, че депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, изпъквал повече в настоящия парламент и работи повече от всички юристи в настоящето Народно събрание.

От своя страна бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов заяви, че не е виждал никакъв подобен законопроект, като се опитал да намери в интернет нещо, но не успял. Йорданов иска да види нещо, което е свързано със самата технология за приемане на законите. Ако се внесе нещо скандално, няма да мине и да срещне подкрепа в настоящия парламент, смята адвокат Йорданов.

Според бившия вътрешен министър трябва да се подходи грамотно и да се работи последователно, защото са поставени някакви цели трябва да бъдат изпълнявани в обозрими срокове. В България се появяват законопроекти, за които никой не си признава авторството, посочи адвокат Йорданов, като даде пример с писаната Конституция на ГЕРБ от бившия правосъден министър Данаил Кирилов.

Йорданов заяви, че правосъдната реформа трябва да започне с главния прокурор, после с ВСС и промяна на процесуалните закони.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тракиец🇩🇪🇺🇦🇧🇬🇮🇷🇯🇵🇮🇹

    13 8 Отговор
    Всички подгласници на организираната престъпност ревнаха в един глас срещу българския магнитски ! Същото беше и срещу наредба Н-18 !! Мафията не допуска нейното преследване прозрачност честност и справедливост. Пускат всички нейни пионки да бранят мафията да бранят ДС ! По делата ше ги познаете
  • 2 Промяноо, къде сиии?

    15 4 Отговор
    Ето меее - отвръща Кокорчо Гестапото. А Кирчо се кири, пардон, хили доволно.
  • 3 Разлог

    10 4 Отговор
    Зор Зор мафията в затвора сички ,, демократи,, сега вият на умряло
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гената

    9 4 Отговор
    пак остана с пръст в уста и взе да надига глас. или нещо се е уплашил
  • 6 теодор

    8 6 Отговор
    Адвокате,ти защо се притесняваш,нали беше борец срещу мафията,или застана със задната си част към нея?!

    Коментиран от #12

  • 7 555

    7 4 Отговор
    Мъжка проститутка
  • 8 Тоя

    7 3 Отговор
    не му върза да се намърда в политиката и сега не спира да бълва змии и гущери като стара сплетница !
  • 9 Абсурдистан

    7 2 Отговор
    Адвокатът на Черепа твърдо отстоява интересите на господаря си!
  • 10 Хаджигенов сега

    7 0 Отговор
    Хаджигенов сега плаче, ама те с Дончева, си го избраха. ИТН били лоши, а почти осъден, за измама от десетки милиони не беше лош. Датският му сътрудник беше казал, за кокорчо, че е мошенник, но много умен.
  • 11 Последния Софиянец

    2 5 Отговор
    Така и трябва да е! Треперете гербави, адвокати на Черепа, Дончева и Мая Манолова
  • 12 Отровното трио

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "теодор":

    Отричаме се от него! Той е адвокат на Божков

    Коментиран от #16

  • 13 Закон и ред

    6 0 Отговор
    В България ,всички искат закон и ред но другите да го спазват
  • 14 Народен съд

    3 0 Отговор
    Дали Гестапо или Държавна Сигурност е все едно. Първо арестуват и осъждат а после събират доказателствате!
    Всички брадати ще са в Магнитски и ще са опандизени, или обратното - тези без бради.
  • 15 асенчо

    5 0 Отговор
    Дефакто всеки един дори и честен бизнес може да бъде блокиран с този закон. Като не искаш да си продаваш бизнеса или не искаш да отделяш парички за нашата партия закона Магнитски ще ти разкаже играта.
  • 16 Никакъв

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Отровното трио":

    адвокат на Божков не е , да не е луд да го наеме ?
  • 17 Анонимен

    0 0 Отговор
    Юристи бяха приемани с отличен успех по Живково и не държали матури, тъй като в 8,9,10,11 клас, или бе, в 9, 10, 11 клас на гимназията са получавали оценки 5 и 6. От окръг приемаха в СУ, Право само 2/двама,не повече. А днес записват право в БСУ, ВСУ и след това срещу определена сума от 5 000 преди 15 години се прехвърляха в Пловдив и София право. И днес колегите им на покойният известен адвокат шишо едвам свързват двата края, защо, защото бяха хора на Тато и след 1989. А за Хаджигенов в Пловдив се говори, че и той е много заможен, майки на юристи живеещи в провинции дълбоки. Дали е така не мога да потвърдя, но за СУ право.. Кръстникът можем много неща да споделим и то остини, защото са живи, но отхвърлени от вас политиците и днес бг е трагедия фалирала и нищо не струвала на никому от русия и Запада сащ ес енп
  • 18 Истини

    0 3 Отговор
    Райчев, искат да падне, за да продължат гербспдпс старата песен на нов глас да препяват. А ромите да раждат и да не работят

    Коментиран от #19

  • 19 рт234

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Истини":

    Какво намесващ ромите? Те емигрираха отдавна.
  • 20 Тук е БГ

    3 0 Отговор
    Нищо не се прави за обикновенните хора.
    Всичко се прави за да е удобно за партийте.
    Само дето не ни бият още за приказките дето ги говорим.
    Тук е диктатура на администраторите и е хибрид между фашизъм,социализъм,комунизъм,демократизъм и какво ли още не.
  • 21 Неделина

    1 0 Отговор
    Дайте текста на този законопроект Магнитски. Така само се чудим за какво става дума.
  • 22 Тигонахакам Надваката

    0 0 Отговор
    Леле, някой мафиот, олигарх или банкер може да влезе в панделата. Шок и ужас в Абсурдистан!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове